Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 15 Ιουλίου 2011

Του ΑΡΗ ΑΜΠΑΤΖΗ


Η προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Ε.Ε. στο δεύτερο μισό του 2012 θα προκαλέσει το πάγωμα των σχέσεων της Ε.Ε. με την Τουρκία, η οποία μάλιστα δεν πρόκειται να δεχτεί ως συνομιλητή την προεδρία της Λευκωσίας, δηλώνει η Αγκυρα και κάνει λόγο για προεδρία της ενωμένης Κύπρου.




Δεν θέλει συνομιλητή τη Λευκωσία ο Νταβούτογλου Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, αναφερόμενος χθες στα εμπόδια που υπάρχουν στην ενταξιακή πορεία της χώρας στην Ε.Ε.

Ο Τούρκος υπουργός είπε επίσης ότι «η ελληνική πλευρά χρονοτριβεί και προσπαθεί να αναλάβει την προεδρία της Ε.Ε. με τρόπο που θα εκπροσωπεί ολόκληρο το Νησί. Στόχος μας είναι να βρεθεί λύση στο Κυπριακό και να αναλάβει την προεδρία στην Ε.Ε. το νέο κυπριακό κράτος που θα διαμορφωθεί μετά την ειρήνευση, η Κύπρος η οποία θα περιλαμβάνει και τους Τουρκοκυπρίους».

Σύμφωνα με τον Νταβούτογλου, «εάν δεν συμβεί αυτό, εάν δηλαδή η ελληνοκυπριακή πλευρά καθυστερώντας τις συνομιλίες αναλάβει μονομερώς την προεδρία της Ε.Ε. τον Ιούλιο του 2012, αυτό θα σημαίνει αδιέξοδο στο Κυπριακό, αλλά και ως προς τις σχέσεις Ε.Ε.-Τουρκίας, θα σημαίνει μια κατάσταση που θα ξεπερνά τα όρια του αδιεξόδου και θα αγγίζει αυτά του παγώματος».

Ο Τούρκος υπουργός είπε ότι «δεν νομίζουμε πως μπορούν να συνεχιστούν οι σχέσεις μεταξύ της Τουρκίας και της Ε.Ε. εάν αναλάβει την προεδρία η Νότια Κύπρος, δίχως να έχει βρεθεί λύση. Δηλαδή, δεν τίθεται θέμα να έχουμε εμείς ως συνομιλητή την προεδρία της Νότιας Κύπρου».
Σε θέματα Κύπρου και Ε.Ε. αναφέρθηκε και ο αρμόδιος για θέματα Διεύρυνσης επίτροπος της Ε.Ε., Στέφαν Φούλε, στην κοινή συνέντευξη Τύπου που έδωσε στην Αγκυρα μετά τη συνάντηση που είχε με τον Τούρκο υπουργό Θεμάτων Ε.Ε., Εγκεμέν Μπαγίς.

Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το «πρωτόκολλο Αγκυρας», είπε ότι «το πρωτόκολλο πρέπει να εφαρμοστεί εξ ολοκλήρου. Η Τουρκία έχει συνυπογράψει με την Ε.Ε. το πρωτόκολλο το οποίο αποσκοπεί στην επέκταση της τελωνειακής ένωσης και στα νέα δέκα μέλη της Ε.Ε.». Σημείωσε μάλιστα ότι «η εφαρμογή του πρωτοκόλλου της Αγκυρας έχει μεγάλη σημασία ως προς την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας».

Στην ίδια συνέντευξη Τύπου μίλησε και ο Μπαγίς, ο οποίος ως προς το θέμα της κυπριακής προεδρίας μίλησε σε λίγο διαφορετικό τόνο σε σχέση με τον Νταβούτογλου. «Στη χειρότερη περίπτωση θα γίνει αυτό που συνέβη κατά την ουγγρική και τη βελγική προεδρία, δηλαδή δεν θα ανοίξουν τα κεφάλαια, αλλά δεν θα σταματήσουν και οι μεταρρυθμίσεις στην Τουρκία», σημείωσε.
http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=293059

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/07/blog-post_5067.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top