Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011



Η Κίνα ετοιμάζεται να παρατάξει ως το 2020 ένα σύγχρονο στρατό, κάτι που μπορεί να αποσταθεροποιήσει τις περιοχές της Ασίας και του Ειρηνικού, ανέφερε την Τετάρτη το Πεντάγωνο.Όπως μεταδίδει το Reuters, η ετήσια έκθεση του Πενταγώνου για την στρατιωτική ενίσχυση της Κίνας που παρουσιάστηκε την Τετάρτη, αναφέρεται με ιδιαίτερη ανησυχία στη ραγδαία εξέλιξη της στρατιωτικής της βιομηχανίας.

Συγκεκριμένα, η έκθεση ανέφερε ότι "παρά τα κενά σε σημεία κλειδιά, κάποια απαρχαιωμένα συστήματα και την έλλειψη υπηρεσιακής εμπειρίας, ο στρατός της Λαϊκής Δημοκρατία της Κίνας μειώνει σταθερά το τεχνολογικό χάσμα με τις σύγχρονες ένοπλες δυνάμεις".

Η έκθεση τονίζει τις προσπάθειες της Κίνας να ολοκληρώσει την εξέλιξη ενός μαχητικού αεροσκάφους, του J-20. Σύμφωνα με το Πεντάγωνο η ολοκλήρωση του προγράμματος αναμένεται το 2018.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ, Μάικλ Σάιφερ, η στρατιωτική ενίσχυση της Κίνας μπορεί να αποτελέσει παράγοντα αποσταθεροποίησης στην περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού.

"Ο ρυθμός και το εύρος των στρατιωτικών επενδύσεων της Κίνας, δίνουν στην Κίνα τη δυνατότητα να επιδιώξει στόχους που πιστεύουμε ότι ενδέχεται να αποσταθεροποιήσουν τις στρατιωτικές ισορροπίες στην περιοχή" δήλωσε ο Σάιφερ.

http://www.euro2day.gr/news/world/125/articles/653960/ArticleNewsWorld.aspx

http://infognomonpolitics.blogspot.com/2011/08/2020.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top