Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Μία ώρα και είκοσι λεπτά κράτησε η συνάντηση που είχε σήμερα το κλιμάκιο της Τρόικας με τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά και το οικονομικό επιτελείο του κόμματος στα κεντρικά γραφεία της λεωφόρου Συγγρού.Όπω έγινε γνωστό το «κλίμα της συζήτησης ήταν καλύτερο από κάθε άλλη φορά» αν και η συνάντηση είχε τυπικό χαρακτήρα εφόσον οι θέσεις της ΝΔ είναι δεδομένες και έχουν κατατεθεί επισήμως.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συνεχίζεται ο αναβρασμός στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, με αφορμή το νέο νόμο-πλαίσιο, με τις εξεταστικές να βρίσκονται στον «αέρα», καθώς οι φοιτητές κλείνουν μία – μία τις σχολές, προχωρώντας σε καταλήψεις.

Την αρχή έκαναν τη Δευτέρα φοιτητές του Παντείου, οι οποίοι προχώρησαν σε κατάληψη του ιδρύματος έως και την Παρασκευή, ενώ ανάλογες αποφάσεις έχουν λάβει αρκετοί φοιτητικοί σύλλογοι επαρχιακών ιδρυμάτων.


Διαβάστε το ολόκληρο...

It’s official, που λέει και ο Γιώργος. Το χρέος είναι εκτός ελέγχου. Το λέει η ίδια η Βουλή. Το Γραφείο Προϋπολογισμού του Κράτους της Βουλής, που παρακολουθεί την εκτέλεσή του, κάνει φύλλο και φτερό την οικονομική πολιτική ΓΑΠ (και με Παπακωνσταντίνου και με Βενιζέλο).

Η έκθεση τονίζει ότι αναθεωρήθηκαν «επί τα χείρω» οι εκτιμήσεις και υπάρχει «σημαντική επιδείνωση των μακροοικονομικών δεδομένων».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σταθερή παραμένει η απαίτηση της εθνικής ελληνικής μειονότητας στη Βόρειο Ήπειρο για μια απογραφή με βάση την ελεύθερη δήλωση των πολιτών ως προς την εθνική καταγωγή τους, τη μητρική τους γλώσσα και το θρήσκευμά της.
Αυτό δηλώνει με ανακοίνωσή της η Δημοκρατική Ένωση Εθνικής Ελληνικής Μειονότητας «Ομόνοια», με αφορμή το ομιχλώδες τοπίο που δημιουργούν τα Τίρανα γύρω από το θέμα της απογραφής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με αυτόν τον τίτλο κυκλοφόρησε σήμερα η εφημερίδα Shqip. Τα έγγραφα που βγήκαν τις τελευταίες μέρες στο φως της δημοσιότητας από το Wikileaks του Τζούλιαν Ασάντζ, και αφορούν τηλεγραφήματα του πρώην Πρέσβη των ΗΠΑ στα Τίρανα Τζον Ουίδερς, ταρακουνούν τη χώρα, ενώ το σημερινό αφορά άμεσα τις σχέσεις Ελλάδας - Αλβανίας.


...
Η Αλβανική κυβέρνηση δεν θέλει να συγκρουστεί με την Ελλάδα για το "Τσάμικο".

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η εντατικοποίηση της κυπρο-ρωσικής συνεργασίας είναι ζήτημα προτεραιότητας δηλώνει ο Ρώσος Πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβιέντεφ σε ευχητήριο μήνυμά του για τα χθεσινά 65α γενέθλια του Προέδρου Χριστόφια. Απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Δημοκρατίας αναφέρει ότι στη Ρωσία δικαίως τον θεωρούν ειλικρινή φίλο της χώρας και αποδίδουν υψηλή εκτίμηση στην πολυετή του συμβολή στην ανάπτυξη των ρωσο-κυπριακών σχέσεων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γιατί επιμένουμε να αγνοούμε τον τρόπο και τα μέσα που μετήλθαν οι Τούρκοι και τελικά τουρκοποίησαν την Αλεξανδρέττα;

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μικρή επιστροφή στο παρελθόν: είμαστε στη διάσκεψη του Νταβός ενώπιον ενός ακροατηρίου αποσβολωμένων παρατηρητών όταν ξαφνικά ο Ερντογάν παίρνει άδεια από τον εαυτό του για να καταγγείλει τον Ισραηλινό πρόεδρο Σιμόν Πέρες, κατηγορώντας τον για επιθέσεις κατά της Γάζας, προκαλώντας το θάνατο αθώων Παλαιστινίων (ξεχνώντας, με την ευκαιρία, ότι η Τουρκία καταδιώκει συνεχώς τους Κούρδους για δύο αιώνες, πραγματοποιώντας μια πραγματική και πολιτιστική γενοκτονία και σκότωσε εκατοντάδες χιλιάδες Κούρδους, χωρίς διακρίσεις μεταξύ παιδιών, γυναικών η ανδρών!)

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΛΟΥΚΑΣ ΔΗΜΑΚΑΣ

«Μετατροπή» της αεροπορικής βάσης της Σούδας και της Κρήτης γενικότερα από ορμητήριο αεροπορικών και κατασκοπευτικών επιχειρήσεων κατά του καθεστώτος του Καντάφι, σε βάση της αναπτυξιακής, τεχνολογικής και ανθρωπιστικής βοήθειας ανασυγκρότησης του συμμαχικού μπλοκ προς τη Λιβύη κατά την «επόμενη ημέρα», επιδιώκει από τώρα η Ελλάδα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ΕΚΔΟΤΗΣτης ελληνικής εφημερίδας «Απογευματινή» της Κωνσταντινούπολης, Μιχάλης Βασιλειάδης, δήλωσε στον «Φ» ότι η απόφαση της τουρκικής κυβέρνησης για περιουσίες «είναι υπολογίσιμο βήμα προς τη νομιμότητα, στο θέμα αποκατάστασης της αδικίας που έχουν υποστεί τα μειονοτικά Ιδρύματα ως προς την υφαρπαχθείσα ακίνητη περιουσία τους».
Ο κ. Βασιλειάδης τόνισε ότι για την Ελληνική μειονότητα το μεγαλύτερο πρόβλημα, που έχει άμεση σχέση με την επιβίωσή της είναι το δημογραφικό. Μέχρι το 1964 στην Πόλη ζούσαν πάνω από 90 χιλιάδες Έλληνες, υπέδειξε. Έθεσε δε το ερώτημα, αν ο Ερντογάν θα έδινε άδεια εγκατάστασης και εργασίας στην Πόλη σε περίπου 12 χιλιάδες πολίτες για να αντιμετωπιστεί το δημογραφικό πρόβλημα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Υποστρατήγου ε.α. Κωνσταντίνου Λουκόπουλου

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 30 Αυγούστου 2011

Η Γραμματέας μεταναστευτικής πολιτικής και βουλευτής Α Αθηνών της ΝΔ, κα Φωτεινή Πιπιλή κατηγορεί την Κυβέρνηση για πρωτοφανή και εθνικά επικίνδυνη πρακτική για έμμεση νομιμοποίηση εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών μέσω του μεγαλύτερου ασφαλιστικού φορέα της χώρας του ΙΚΑ.

Με αφορμή τις δημόσιες ανακοινώσεις του Διοικητή του ΙΚΑ κ. Ροβέρδου Σπυρόπουλου το πρωί, στην εκπομπή του mega «Κοινωνία ώρα mega», ότι με την αρχή της ισχύος του Εργόσημου θα μπορούν ακόμα και οι παρανόμως εισελθόντες και διαμένοντες στη χώρα, ανεξαρτήτως δε του χρόνου εισόδου να προσέρχονται στα κατά τόπους ΚΕΠ και να προμηθεύονται Αριθμό Κοινωνικής Ασφάλισης (ΑΜΚΑ), η βουλευτής Α΄ Αθηνών κα Πιπιλή κατέθεσε αμέσως

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ότι θα μας έκαναν φύλλο και φτερό για ακόμη μια φορά οι τροϊκάνοι είναι πλέον συνηθισμένο. Οι απαιτήσεις τους πάντως δεν έχουν τελειωμό και σε όποιο υπουργείο πάνε ακολουθεί και μια καταιγίδα για τους Έλληνες.

Η πρώτη επίσκεψη του κλιμακίου έγινε στο υπουργείο Εργασίας όπου ο πρώην συνδικαλιστής και νυν υπουργός είδε από πρώτο χέρι τι σημαίνει διάλυση κάθε έννοιας εργασιακής δικαιοσύνης. Η τρόικα του ζήτησε ξεκάθαρα να καταργηθούν οι κλαδικές συμβάσεις και να ισχύσουν παντού στον ιδιωτικό τομέα επιχειρησιακές. Έτσι θα ανοίξει ο δρόμος για νέες μειώσεις στους μισθούς ιδιωτικών υπαλλήλων, σημείο στο οποίο επιμένουν οι χαρτογιακάδες του ΔΝΤ, λες και οι μισθοί στον ιδιωτικό τομέα είναι αυτοί που αυξάνουν το έλλειμμα του δημοσίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα επίπεδα συναγερμού των ελληνικών υπηρεσιών που εποπτεύουν την ψηφιακή ασφάλεια της χώρας είναι ιδιαίτερα υψηλά από τις αρχές του περασμένου Ιουλίου.
Εκείνες τις ημέρες η οργάνωση «Hackers Anony-mous», μέσω βίντεο που ανήρτησαν στο youtube, απείλησαν ευθέως κυβερνητικούς και άλλους στόχους. Στα μέσα Αυγούστου η διεθνής των hacker -που έχει χαρακτηριστικά κυβερνοακτιβισμού- φέρεται να

Διαβάστε το ολόκληρο...

Tου Θεόδωρου Κουλουμπή*
Καθώς το καθεστώς του Καντάφι στη Λιβύη πνέει τα λοίσθια, το καίριο ερώτημα που τίθεται είναι πού θα οδηγηθεί η τόσο ταλαιπωρημένη αυτή χώρα. Ανταγωνίζονται συνήθως δύο σενάρια: το ένα καλό και το άλλο κακό. Το καλό σενάριο καταλήγει –ύστερα από μακρά μεταβατική περίοδο– σε μία αρτιμελή οντότητα σε καθεστώς τύπου σημερινής Τουρκίας. Το κακό σενάριο οδηγεί γρήγορα σε συνθήκες πολυδιάσπασης και εμφύλιου σπαραγμού, παρόμοιες με αυτές που δημιουργήθηκαν στο Ιράκ μετά την αποκαθήλωση του Σαντάμ. Η τελική έκβαση των πραγμάτων θα είναι το προϊόν της δράσης εσωτερικών παραγόντων στη Λιβύη, αλλά και των τρόπων παρέμβασης της λεγόμενης διεθνούς κοινότητας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

-Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου σε συνέντευξη του στην Εφημερίδα Τodayszaman αναφέρει ότι ο όρος Νεο-Οθωμανική ο οποίος χρησιμοποιείται το τελευταίο χρονικό διάστημα για να χαρακτηρίσει την εξωτερική πολιτική της Τουρκίας είναι εφεύρημα και αποτελεί και εργαλείο στα χέρια εκείνων που θέλουν να σπείρουν τον φόβο για την Τουρκία.Τα κίνητρα της Τουρκίας ως χώρας δεν έχουν καμιά σχέση με τον όρο αυτό, αντίθετα επιδιώκει την ανάπτυξη των Βαλκανίων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τόσο κοντά και συνάμα τόσο μα­κριά! Το λιβυκό πετρέλαιο σπρώ­χνει τη χώρα στις αγκάλες των μεγάλων πολυεθνικών της ενέργειας, δημιουργώντας έναν ακόμη θύλακο για τον πλήρη έλεγχο των κοιτασμάτων του «μαύρου χρυσού» και του «γαλά­ζιου καυσίμου» από τους πολύ λίγους και πολύ ισχυρούς της ενέργειας...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εκτενή αφιερώματα στους μετανάστες της Γερμανίας ετοιμάζει η κρατική τουρκική τηλεόραση TRT, με αφορμή τα πενήντα χρόνια από την υπογραφή της σχετικής συμφωνίας μεταξύ Τουρκίας και Γερμανίας, που θα γιορταστούν, με κάθε επισημότητα, το προσεχές φθινόπωρο.Για το λόγο αυτό, συνεργείο της TRT επισκέφθηκε πρόσφατα τη Γερμανία, όπου πάρθηκαν συνεντεύξεις όχι μόνο από Τούρκους μετανάστες, αλλά και από εκπροσώπους άλλων μεταναστευτικών ομάδων (Έλληνες, Ιταλοί, Ισπανοί, Πορτογάλοι, κ.ά.), σε μία προσπάθεια να ανιχνευθούν κοινά σημεία στην 50χρονη πορεία τους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το ερώτημα που τίθεται είναι αν από αφέλεια γινόμαστε όργανα της νεοοθωμανικής προπαγάνδας ή, λόγω ψυχολογικών τραυμάτων, επανερχόμαστε στην εθελοδουλεία και στο ραγιαδισμό.


Την ίδια ώρα που ο Κος Λάκης Βίγκας (μέλος της ελληνικής μειονότητας της Κωνσταντινούπολης, εκπρόσωπος των μειονοτικών ιδρυμάτων στο πλαίσιο της Γενικής Διεύθυνσης Βακουφίων) εκθειάζει την προσωπικότητα του Τούρκου πρωθυπουργού Ταγίπ Ερντογάν ο οποίος με αποφασιστικότητα και με

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αναδύεται μια "νέα Τουρκία", υπογράμμισε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, απευθυνόμενος στις ηγεσίες των μη μουσουλμανικών μειονοτήτων στη γειτονική χώρα, στη διάρκεια τελετουργικό γεύματος κατάλυσης της νηστείας του Ραμαζανίου (Ιφτάρ). "Γκρεμίζοντας ταμπού, βάλαμε την υπογραφή μας σε ιστορικές μεταρρυθμίσεις", τόνισε ο Τούρκος πρωθυπουργός και εξήγησε ότι "δεν θα επιτρέψουμε διακρίσεις μεταξύ των συμπατριωτών μας". "Στη χώρα μας, οι εποχές που συμπολίτες μας υφίσταντο πιέσεις, λόγω

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 29 Αυγούστου 2011

...Oι φωνές των Τούρκων για τον υποθαλάσσιο πλούτο της χώρας μας στοχεύουν τα κοιτάσματα που βρίσκονται ανοικτά της Πάφου εκεί που η Κυπριακή ΑΟΖ ενώνεται με την Ελληνική. Το Υπουργείο Εξωτερικών της Τουρκίας γνωρίζει ότι πολύ λίγα πράγματα μπορούν να γίνουν όσον αφορά το οικόπεδο 12 ή το οικόπεδο Αφροδίτη, όπως έχει μετονομαστεί τελευταία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Δρος Γιώργου Παμπορίδη
Φέρεται απρόθυμη να χειριστεί ό,τι καλύτερο της έχει τύχει.
Η χώρα διστάζει να διεκδικήσει τα αυτονόητα, ενθαρρύνοντας με τη στάση της την τουρκική διεκδικητικότητα τόσο στο Αιγαίο όσο και στη Μεσόγειο.

Η Ελλάς για άλλη μια φορά εμφανίζεται ανέτοιμη να διαχειριστεί επείγοντα ζητήματα που αφορούν στην εξωτερική της πολιτική και τις σχέσεις της με τη γείτονα. Πιθανότατα αισθανόμενη και εκτεθειμένη στους διασώστες της από τη χρεοκοπία, φέρεται απρόθυμη να χειριστεί ό,τι καλύτερο της έχει τύχει από της ένταξής της στην ΕΕ: την ανέλιξή της σε κεντρικό ενεργειακό κόμβο της ανατολικής Μεσογείου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι πρόσφατες τουρκικές απειλές και ανακοινώσεις περί διεξαγωγής ναυτικής άσκησης στη περιοχή της Νοτιοανατολικής Μεσογείου ενώ θα βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη οι έρευνες υδρογονανθράκων στη κυπριακή Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη, επαναφέρουν στο προσκήνιο το Δόγμα του Ενιαίου Αμυντικού Χώρου (ΔΕΑΧ) και καθιστούν πιθανότερη από ποτέ την επιχειρησιακή ενεργοποίησή του. Στόχος του ΔΕΑΧ είναι η αποτροπή ή αντιμετώπιση κάθε επιθετικής ενέργειας, εναντίον του ενός ή και των δύο μερών με δέσμευση της Ελλάδας να θεωρεί αιτία πολέμου (casus belli) οποιαδήποτε τουρκική απόπειρα προέλασης στην ελεύθερη Κύπρο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΜΟΣΧΑ, 28 Αυγούστου - RIA Novosti

Παραλία του Κεμέρ, 28 Αυγούστου 2011
Μια έκρηξη σε παραλία του Κεμέρ, τουρκικής παραθαλάσσιας πόλης, έκανε 15 τραυματίες, μεταξύ των οποίων επτά Ρώσους, δήλωσε την Κυριακή ο Ρώσος εκπρόσωπος του ρωσικού Γενικού Προξενείου στην Αττάλεια στη RIA Novosti.

«Δεκαπέντε άνθρωποι, μεταξύ των οποίων επτά Ρώσοι τραυματίστηκαν από έκρηξη ερασιτεχνικής συσκευής», δήλωσε ο διπλωμάτης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Τουρκία ζήτησε να κυκλοφορήσουν ως επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών οι απειλές της
Της Ανδρούλας Ταραμουντά androula@phileleftheros.com

Η Άγκυρα φορτώνει ευθύνη πισωγυρίσματος στις δια- πραγματεύσεις στην ελληνοκυπριακή πλευρά για εξεύρεση λύσης του Κυπριακού προ- βλήματος και ένταση στην περιοχή
Αποθρασύνθηκε η τουρκική πλευρά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Πέτρου Σαββίδη
Μετά από μια δεκαετία νηνεμίας, ούριος άνεμος άρχισε να πνέει στην Εθνική Φρουρά. Ο νέος Αρχηγός ΓΕΕΦ Αντιστράτηγος Στυλιανός Νάσης από την πρώτη ημέρα της ανάληψης των καθηκόντων του προσέφερε καθαρές ενδείξεις των προθέσεών του. Στην Ημερησία Διαταγή του (23 Ιουλίου 2011) δεν έδωσε τις συνήθεις μεγαλεπήβολες υποσχέσεις αλλά επικεντρώθηκε σε ακρογωνιαία ζητήματα ουσίας: την αξιοπιστία των ενόπλων δυνάμεων και τις αξίες του προσωπικού.
Ανέφερε ότι «η καθαρή και ρεαλιστική αντίληψη της πραγματικής καταστάσεως και των πραγματικών απαιτήσεων αποτελεί κυρίαρχο στοιχείο της αξιοπιστίας μας».

Διαβάστε το ολόκληρο...

της Ελίνας Γαληνού
Οι πυρκαγιές χτύπησαν πάλι την Ελλάδα σε διάφορα σημεία, ενώ οι καταστροφές χλωρίδας, πανίδας και οικισμών ήταν αναπόφευκτες. Η ίδια ιστορία κάθε Αύγουστο με τα μελτέμια, αναβιώνει δυσάρεστες μνήμες των προηγουμένων ετών. Η πάλη με τις φλόγες, είναι μια υπόθεση εξαιρετικά δύσκολη, καθώς ο στρατηγός "άνεμος" μπορεί να ανατρέπει συνεχώς τις προσπάθειες κατάσβεσης, αναζωπυρώνοντας τα πύρινα μέτωμα ή μετατοπίζοντάς τα.
Η επίθεση της φωτιάς, δοκιμάζει τις αντοχές των ανθρώπων και των συστημάτων πυροπροστασίας και πυρόσβεσης στην πολύπαθη Ελλάδα. Το ζούμε αυτό κάθε χρόνο, προς το τέλος Αυγούστου συνήθως...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γιάννης Σιδέρης
Η «ώρα μηδέν», όπου η Κυπριακή Δημοκρατία θα προχωρήσει σε γεωτρήσεις στο «οικόπεδο 12», πλησίον του ισραηλινού κοιτάσματος Λεβιάθαν (του μεγαλύτερου κοιτάσματος φυσικού αερίου που ανακαλύφθηκε την τελευταία δεκαετία), πλησιάζει. Οι γεωτρήσεις θα αρχίσουν την 1η Οκτωβρίου και ελπίζεται ως τις αρχές της Άνοιξης να αρχίσει η άντληση φυσικού αερίου. Η Τουρκία, ευρισκόμενη προ απροόπτου μπροστά στην αποφασιστικότητα της λιλιπούτειας και πληγωμένης Δημοκρατίας, βρυχάται στεντορίως, αλλά μάλλον άνευ αποτελέσματος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η παραγωγή ναρκωτικών στο Αφγανιστάν αποσταθεροποιεί την πολιτική κατάσταση στα Βαλκάνια, μέσω των οποίων περνά το 70% αυτής της παραγωγής. Έτσι δήλωσε ο Βίκτορ Ιβανόφ, επικεφαλής της Ομοσπονδιακής Υπηρεσίας Ελέγχου της Διακίνησης των Ναρκωτικών της Ρωσίας.
Τα μεγάλα καρτέλ ναρκωτικών, κατά την γνώμη του Ιβανόφ, δεν ασχολούνται μόνο με την μεταφορά των απαγορευμένων ουσιών. Διαθέτοντας τεράστια χρηματικά ποσά, αρχίζουν να θέτουν πολιτικά καθήκοντα και στόχους. Σύμφωνα με τα στοιχεία του ΟΗΕ, κάθε χρόνο από το Αφγανιστάν μέσω των Βαλκανίων στέλνονται 150 σχεδόν τόνοι ηρωΐνης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 28 Αυγούστου 2011

Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΓΡΑΦΕΙ ΙΣΤΟΡΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΕΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ
«Ιστορική απόφαση για τις μειονότητες» είναι ο τίτλος της τουρκικής εφημερίδας «Sabah» που με πρωτοσέλιδο της δημοσίευμα, αποκαλύπτει πως η κυβέρνηση Ερντογάν αποφάσισε μέσα από προεδρικό διάταγμα να επιστρέψει και να καταγράψει στο κτηματολόγιο τα ακίνητα όλων των...
μειονοτικών ιδρυμάτων, τα οποία τα είχαν δηλώσει το 1936. Ένα διάταγμα που ανοίγει τον δρόμο ώστε να περάσουν σε ελληνικά χέρια χιλιάδες ακίνητα και να διεκδικηθούν αποζημιώσεις για όσα έχουν κατασχεθεί από το τουρκικό κράτος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η παράταση της θητείας του μουφτή της Ξάνθης προκάλεσε απογοήτευση στην "τουρκική μειονότητα"
Ναυάγησε η προσμονή που είχε δημιουργηθεί τον τελευταίο καιρό όσον αφορά την επίλυση του ζητήματος των μουφτήδων στη Δυτική Θράκη.Το γεγονός ότι η Ελλάδα προχώρησε στην ανανέωση της θητείας του μουφτή της Ξάνθης για ακόμη μια δεκαετία προκάλεσε απογοήτευση στην "τουρκική μειονότητα".Στην Ελλάδα ζουν 150 χιλιάδες" Τούρκοι".Στην Κομοτηνή και την Ξάνθη υπάρχουν δυο μουφτήδες.Ο ένας έχει διοριστεί από το κράτος ενώ ο άλλος έχει επιλεγεί από την τουρκική μειονότητα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ιταλία έχει "αποδείξεις" ότι ο Μουαμάρ Καντάφι σχεδίαζε να μετατρέψει σε "κόλαση" το μικρό νησί Λαμπεντούζα στέλνοντας εκεί με πλοιάρια απελπισμένους αφρικανούς μετανάστες, για να εκδικηθεί για τη συμμετοχή της Ρώμης στο συνασπισμό που πολέμησε το καθεστώς του, τονίζει ο ιταλός υπουργός Εξωτερικών Φράνκο Φρατίνι σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα του Βατικανού Avvenire.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κατάρρευση των συνομιλιών για το Κυπριακό διαβλέπει ο στενός συνεργάτης του Ντερβίς Έρογλου, καθηγητής Ατά Ατούν, ο οποίος, σε συνέντευξή του στην κυπριακή εφημερίδα «Καθημερινή» εκτιμά ότι ο πρόεδρος Χριστόφιας είναι εγκλωβισμένος σε πιέσεις που δέχεται από το εσωτερικό και το εξωτερικό. Σύμφωνα με τον Ατούν, το μεγαλύτερο πρόβλημα των συνομιλιών είναι ότι οι Ελληνοκύπριοι πολιτικοί στην πλειοψηφία τους δεν αποδέχονται την πολιτική ισότητα των Τουρκοκυπρίων, η οποία αναγνωρίζεται από τη διεθνή κοινότητα. Όσον αφορά στο θέμα των γεωτρήσεων, ο Ατούν θεωρεί λάθος τη στάση της ελληνοκυπριακής πλευράς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΑ ΑΝΑΡΤΗΜΕΝΑκαι στο Διαδίκτυο ηχητικά ντοκουμέντα που αφορούν συνομιλία που πρώην αρχηγού του τουρκικού Γενικού Επιτελείου, Ισίκ Κοσανέρ, με τους επιτελείς του για την κακή κατάσταση των δυνάμεων που μάχονταν εναντίον του ΡΚΚσε επιχειρήσεις στο Τούντζελι πριν 13 μήνες, έχουν προκαλέσει σάλο στην Τουρκία όσον αφορά το ηθικό και τη γενικότερη κατάσταση των ενόπλων δυνάμεων.


Διαβάστε το ολόκληρο...

Ξεκάθαρα στο πλευρό της Κύπρου αλλά τεστάρει με το αίτημα των Παλαιστινίων για κράτος
ΤΟΥΑΝΔΡΕΑ ΠΙΜΠΙΣΙΗ

Ηστήριξη του Ισραήλ προς την Κύπρο σ’ ό,τι αφορά στις έρευνες για το φυσικό αέριο και έναντι των τουρκικών απειλών, προβάλλεται από την κυβέρνηση Νετανιάχου ως δεδομένη. Αυτό που τώρα τίθεται ενώπιον της Λευκωσίας από πλευράς Ισραηλινών είναι ένα τεστ μέσα από το οποίο θέλουν να διαπιστώσουν εάν όντως οι σχέσεις των δύο χωρών έχουν πραγματικά αλλάξει. Γι’ αυτό και τα μηνύματα από πλευράς Ισραήλ μετά τις συναντήσεις της υπουργού Εξωτερικών στη γειτονική χώρα ήταν δύο: *Πρώτον, πλήρης στήριξη της Κύπρου έναντι των απειλών της Τουρκίας και πάρα πέρα εμβάθυνση της συνεργασίας στον τομέα της ενέργειας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η αρχαία Σαλαμίνα και το Αββαείο του Μπέλλα Πάις έχουν καταστεί κέντρο φεστιβαλικών εκδηλώσεων από το παράνομο καθεστώς, το οποίο θέλει να προσελκύσει τουρισμό.

Ιδιαίτερα, οι εκδηλώσεις στο αρχαίο θεάτρο της Σαλαμίνας, όπως σημειώνεται σε σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας "Φιλελεύθερος", ελκύουν ιδιαίτερα τους τουρίστες, καθώς μπορούν να επισκεφθούν και τις παράνομες ανασκαφές που διεξάγονται από τον Αύγουστο του 1999, κάτω από τη διεύθυνση του καθηγητή Οzguner του Πανεπιστημίου της Άγκυρας και φοιτητές του Πανεπιστημίου Ανατολικής Μεσογείου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συνεντεύξεις στον Γιώργο Φράγκο

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ συγκλίνουσες παρά αποκλίνουσες απόψεις, ως προς τις πολιτικές ανακατατάξεις στις γειτονικές μας αραβικές χώρες, έχουν οι πολιτικοί αναλυτές Κώστας Γουλιάμος και Χρήστος Ιακώβου, αντιπρύτανης του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου ο πρώτος και διευθυντής του Κυπριακού Κέντρου Μελετών (ΚΥΚΕΜ) ο δεύτερος. Αμφότεροι εκτιμούν ότι, τουλάχιστον μέχρι στιγμής, όλες οι εξελίξεις βαίνουν με βάση τους σχεδιασμούς της νέας τάξης πραγμάτων και των Αμερικανών και δεν διαβλέπουν άμεσους κινδύνους από τον ισλαμικό φονταμενταλισμό. Γουλιάμος και Ιακώβου αναγνωρίζουν τις φιλοδοξίες και τις προσπάθειες της

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΕΔΡΑΙΩΜΕΝΗ ήταν η πεποίθηση πως Τουρκία και Ισραήλ είναι δύο μεγάλοι εταίροι στην περιοχή που εργάζονται και συνεργάζονται προκειμένου να ελέγχουν τα πάντα στην ανατολική Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή. Όμως σήμερα η πραγματικότητα είναι πολύ διαφορετική. Ο Τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ουδέποτε πίστευε στις σχέσεις των δύο χωρών παρά τα όσα δημοσίως έλεγε και δημιουργούσε μια άλλη από την πραγματική εικόνα. Μέσω Wikileaksαποκαλύπτεται ότι πίσω από τον φιλικό προς το Ισραήλ Ερντογάν κρυβόταν ένας άλλος άνθρωπος που μισούσε αφάνταστα το εβραϊκό κράτος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 27 Αυγούστου 2011

Μάχη με τις φλόγες δίνουν οι δυνάμεις της πυροσβεστικής για να θέσουν υπό έλεγχο τα δεκάδες πύρινα μέτωπα σ’ όλη τη χώρα. Στον Έβρο, η φωτιά έχει μετατρέψει σε στάχτη πάνω από 70.000 στρέμματα από δρύες, πεύκα και καλλιέργειες, ενώ παραμένει πολύ υψηλός ο κίνδυνος εκδήλωσης πυρκαγιάς σε πολλές ακόμη περιοχές λόγω των υψηλών ανέμων, σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε συνέχεια της ανάρτησης που αφορούσε το βιβλίο "Αποστολή Εξετελέσθη", του πτεράρχου Κουρή, δημοσιεύουμε επιστολή που μας εστάλη ως σχόλιο, την οποίαν είχαν αποστείλει τον Νοέμβριο του 1983 στον τότε αρχηγό ΓΕΑ, «Αγωνιούντες Αεροπόροι», με μία προσθήκη δημοσιεύματος εφημερίδας της εποχής, της 9/5/1984, από το αρχείο μου, που αναφέρεται στον μεγάλο δείκτη ατυχημάτων την περίοδο που Α/ΓΕΑ ήταν ο Πτέραρχος Κουρής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρώην αρχηγός του γενικού Επιτελείου της Τουρκίας , στρατηγός Ισικ Κοσανέρ (δεξιά) σε στιγμιότυπο από παλαιότερη στρατιωτική εκδήλωση
Ο πρώην αρχηγός του Γενικού Επιτελείου της Τουρκίας στρατηγός Ισίκ Κοσανέρ ομολογεί την συμμετοχή του Στρατού στα σχέδια για την ανατροπή της κυβέρνησης («Σχέδιο "Βαριοπούλα»)-αποκαλύπτει οτι υπάρχουν «προδότες» στο στράτευμα και αυτό το θεωρεί «αίσχος» και κατηγορεί ανώτερους αξιωματικούς ότι «δεν ξέρουν να κάνουν τη δουλειά τους».

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΙΣΟΤΗΤΑ και δικαίωμα λόγου ζητά το νησί Ιμβρος στο νέο τουρκικό σύνταγμα. Το νησί που έμεινε υπό την κυριαρχία της Τουρκίας μετά τη συμφωνία και την ανταλλαγή των πληθυσμών που ακολούθησε τη μικρασιατική καταστροφή, για πρώτη φορά προσδοκά ότι μπορεί να έχει λόγο. Σύμφωνα με τον τουρκικό Τύπο, η Πλατφόρμα Νέου Συντάγματος ( ΥΑΡ) περιοδεύοντας σε κάθε χωριό της Τουρκίας συνεχίζει να καταγράφει τις προσδοκίες της κοινωνίας από το νέο σύνταγμα. Η τελευταία επίσκεψη των συγκεντρώσεων σε χωριά για την εξασφάλιση της συμμετοχής του λαού στην προετοιμασία του συντάγματος πραγματοποιήθηκε στην Ίμβρο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Απάντηση του Υπ. Εθνικής Άμυνας στον Γ. Κασαπίδη
Την Αλβανική πλευρά περιμένει το Ελληνικό Υπουργείο Εθνικής Άμυνας για να ξεκινήσουν οι ενέργειες για την αναζήτηση, την εκταφή, την ταυτοποίηση και τον ενταφιασμό των λειψάνων των Ελλήνων πεσόντων στο Αλβανικό μέτωπο του 1940.Αυτό απάντησε χθες ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Π. Μπεγλίτης σε ερώτηση που είχε καταθέσει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας Γ. Κασαπίδης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΕΡΩΤΗΣΗ
Αριθ. Πρωτ. 21855/25.8.2011
Προς τους Υπουργούς: Εσωτερικών, Αποκέντρωσης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων

ΘΕΜΑ: ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΕΥΡΩΠΑΪΚΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ ΑΝΘΡΩΠΙΝΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ "ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΈΝΩΣΗ" ΞΑΝΘΗΣ


Διαβάστε το ολόκληρο...

Τούρκοι δάσκαλοι από τη Σμύρνη διδάσκουν την τουρκική γλώσσα και παραδοσιακούς χορούς σε παιδιά μουσουλμάνων στην Κω, σύμφωνα με την εφημερίδα "Μπουγκιούν".Στο δημοσίευμα αναφέρονται τα παιδιά ως τουρκόπουλα, στα οποία οι εθελοντές δάσκαλοι Λεβέντ Ουνγκάνερ και Αϊντίν Πεχλιβάν διδάσκουν εδώ και 2 μήνες την τουρκική, η οποία δεν διδάσκεται επισήμως στα σχολεία και παραδοσιακούς χορούς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

Σε εξέλιξη είναι πύρινα μέτωπα σε όλη τη χώρα, την ώρα που η ένταση των ανέμων εξακολουθεί να είναι ιδιαίτερα υψηλή (έφθασε ακόμη και τα 9 Μποφόρ σύμφωνα με τους μετεωρολόγους). Σύμφωνα με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας πολύ υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς (κατηγορία κινδύνου 4) προβλέπεται σε μεγάλα τμήματα της επικράτειας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μέσα σε ένα διεθνές και ευρωπαϊκό οικονομικό κλίμα, όπου το κάθε πολιτικό λάθος έχει μεγάλο τίμημα οι ηγέτες της Ευρώπης προσπαθούν να δώσουν νόημα στη λέξη ηγεσία, αλλά όπως φαίνεται από τις απόψεις ιστορικών ευρωπαίων ηγετών, που εκφράστηκαν πρόσφατα, όπως ο Helmut Koll, δεν το έχουν καταφέρει ακόμα.

Στην Ελλάδα από την άλλη μεριά η παραπαίουσα κυβέρνηση των επαναλαμβανόμενων λαθών και αμέτρητων πισωγυρισμάτων, στρέφεται για ηγεσία στο πρόσωπο του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, όπως περίτρανα φάνηκε με τη ψήφιση του νομοσχεδίου για την παιδεία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ως εδώ ήταν λοιπόν ο πολιτικός βίος του Χάρη Παμπούκη, που στα ταξίδια του στο εξωτερικό υπερηφανευόταν ότι στην Ελλάδα τον αποκαλούν «Χάρι Πότερ».

Ποιος ήταν όμως αυτός ο κύριος που Γιώργος Παπανδρέου μας επέβαλε (καθώς δεν τον εκλέξαμε) και μας τον φόρεσε καπέλο για δύο χρόνια (λαμβάνοντας υπουργικό μισθό και άλλα προνόμια) ο οποίος έφυγε (όχι πως λυπηθήκαμε) όταν διαπίστωσε ότι κανείς δεν ήταν διατεθειμένος να του δώσει το παιχνιδάκι (υπ.Ναυτιλίας) που ήθελε;

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η επίσκεψη της Υπουργού Εξωτερικών Ερατούς Κοζάκου Μαρκουλλή στο Ισραήλ αποτελεί ''έκφραση της προόδου και της ενδυνάμωσης των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών, όπως διαφαίνεται και από τη σημαντική επίσκεψη του Κύπριου Προέδρου πριν μερικούς μήνες και την επικείμενη επίσκεψη του Προέδρου Πέρεζ στην Κύπρο'', σύμφωνα με την ιστοσελίδα του ισραηλινού Υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

By Chris Giles


Τρία και πλέον χρόνια μετά το ξέσπασμα της διεθνούς οικονομικής κρίσης, ένα νέο φάντασμα στοιχειώνει τις περισσότερες προηγμένες οικονομίες: η προοπτική πολλών ετών μισθολογικής στασιμότητας για τη μεγάλη πλειοψηφία των πολιτών.

Στα μεταπολεμικά χρόνια, επικρατούσε η άποψη στις ανεπτυγμένες οικονομίες ότι κάθε γενιά θα πρέπει να περιμένει να έχει αισθητά καλύτερο βιοτικό επίπεδο σε σχέση με την προηγούμενη. Όμως, οι προοπτικές για τη μισθολογική ανάπτυξη σπάνια ήταν τόσο χάλια όσο είναι σήμερα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

To πρωί είναι δήμαρχος Γαύδου. Από το μεσημέρι μέχρι τις 10 το βράδυ οδηγός του μοναδικού τουριστικού λεωφορείου που διαθέτει το νησί για να μεταφέρει τους θερινούς επισκέπτες και τους χειμερινούς μήνες οδηγός του απορριμματοφόρου!

Πρόκειται για τον κ. Στρατή Λαμπάκη, δήμαρχο του καλλικρατικού πλέον δήμου της Γαύδου, με τους λιγότερους από 100 μόνιμους κατοίκους (με βάση την απογραφή του 2001) που δεν έχει τον παραμικρό ενδοιασμό, αν και εν ενεργεία τοπικός άρχοντας, να είναι πότε δήμαρχος και πότε …κλητήρας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ανακριβές χαρακτήρισε ο εκπρόσωπος της πρωθυπουργού της Αυστραλίας, Τζούλια Γκίλαρντ, ρεπορτάζ φιλοκυβερνητικού σταθμού των Σκοπίων, περί επαφών της κ. Γκίλαρντ για την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με τη συνταγματική της ονομασία.
Με τίτλο «Η Αυστραλία ετοιμάζει δώρο την αναγνώριση του συνταγματικού ονόματος για τα είκοσι χρόνια ανεξαρτησίας», ο φιλοκυβερνητικός τηλεοπτικός σταθμός Kanal 5, ανέφερε, ότι «Σλαβομακεδόνες απόδημοι που ζουν στην Αυστραλία, προγραμματίζουν συναντήσεις με Αυστραλούς βουλευτές και το υπουργείο Εξωτερικών της Αυστραλίας, προκειμένου να συζητήσουν για τους δεσμούς Αυστραλίας-ΠΓΔΜ με απώτερο σκοπό την αναγνώριση της ΠΓΔΜ με το συνταγματικό της όνομα».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το θέμα του εκτοπισμού δεκάδων χιλιάδων ατόμων στην Τουρκία, προκειμένου να κατασκευαστεί το φράγμα της Ανατολίας (φράγμα Ilisu), έθεσε με ερώτησή του προς την Κομισιόν ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Χουντής. Στην απάντησή της η Κομισιόν υπογραμμίζει την “αυξανόμενη ανησυχία για τις αρνητικές επιπτώσεις για προστατευόμενα είδη της χλωρίδας και της πανίδας”.

Συγκεκριμένα στην απάντησή της η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τονίζει:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ΕΤΑΙΡΕΙΑCairn Εnergy, από τους μεγαλύτερους στο είδος του οργανισμούς, που περιλαμβάνεται στον κατάλογο των 100 εταιρειών της “FinancialΤimes” στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, ενδιαφέρεται για επέκταση των ερευνητικών για καύσιμα εργασιών της και στην Κύπρο, σύμφωνα με δημοσίευμα.

Σύμφωνα με χθεσινό δημοσίευμα της εφημερίδας “Financial Τimes”, η εταιρεία, που ασχολείται ήδη με ερευνητικές εργασίες στα νερά της Γροιλανδίας, έχει δημιουργήσει κοινοπραξία που θα συμμετάσχει στον διαγωνισμό για ερευνητικές γεωτρήσεις στα νερά του Λιβάνου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top