Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2011

Το νεότατου τύπου πολυλειτουργικό ατομοκίνητο αεροπλανοφόρο του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ «Τζορτζ Μπους» μεταφέρθηκε από την περιοχή του Περσικού κόλπου προς τις ακτές της Συρίας.
Το πλοίο αυτό μπορεί να μεταφέρει 70 αεροσκάφη, συμπεριλαμβανομένων και 48 καταδιωκτικών κάθετης εφόρμησης. Το αεροπλανοφόρο συνοδεύεται από ναυτική ομάδα υποστήριξης, στη σύνθεση της οποίας περιλαμβάνεται και ένα αντιτορπιλικό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Προβληματισμός στην Άγκυρα για τις μεταβολές στα νότια σύνορα της χώρας

Η εναντίωση της Άγκυρας στα κυπριακά σχέδια στέλνει στο ράφι της ιστορίας την πολιτική των «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες» του Αχμέτ Νταβούτογλου.Πριν από λίγους μήνες, ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας περιόδευε στα παράλια της ανατολικής Μεσογείου γεμάτος αυτοπεποίθηση για τον μελλοντικό ηγετικό ρόλο της χώρας του στη Μέση Ανατολή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μεταφορά του φυσικού αερίου με πλοία στην Ελλάδα για διοχέτευσή του μέσω αγωγού στην Ευρώπη
Ο Ισραηλινός υφυπουργός Εξωτερικών, Ντάνι Αγιαλόν (αριστερά), είναι ο πρώτος ξένος αξιωματούχος που επισκέφθηκε την Ελλάδα και είχε επαφές με τη νέα κυβέρνηση μετά την ανάληψη των καθηκόντων της.

Της Δώρας Αντωνίου

Διαβάστε το ολόκληρο...

Προκαλεί πάλι ο Γκιούλ για το Κυπριακό και απειλεί με διχοτόμηση

Νέες απειλές κατά της Κύπρου εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Αμπντουλάχ Γκιουλ, τονίζοντας ότι σε περίπτωση που δεν βρεθεί λύση σύντομα η Ε.Ε. θα αναγκαστεί να αναγνωρίσει το ψευδοκράτος!

Η τουρκική εφημερίδα «Ραντικάλ» στο πρωτοσέλιδό της έχει τίτλο «Η απειλή για την Κύπρο» και κάνει αναφορά στις δηλώσεις του κ. Γκιουλ που έκανε στους Τούρκους δημοσιογράφους, κατά τη διάρκεια του ταξιδιού της επιστροφής από το Λονδίνο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αποκάλυψη: Πως και γιατί κλήθηκε ως ύποπτος ο Γεωργίου της ΕΛΣΤΑΤ
Γράφει ο Δρ. Κυριάκος Τόμπρας

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συνέντευξη στον Γιώργο Ξ. Πρωτόπαπα
Ένα επιφανές μέλος της ομογένειας μας, ο Θεόδωρος Καρυώτης καθηγητής Πολιτικής Οικονομίας στο Πανεπιστημιακό Σύστημα του Μέρυλαντ, γνωστός και ο «πατέρας της ελληνικής Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης (ΑΟΖ), μιλάει στον «Κόσμο του Επενδυτή» για την οικονομική κρίση, τα πλεονεκτήματα της ελληνικής ΑΟΖ, τις σχέσεις Ελλάδας – Ισραήλ και για τα διδάγματα που προκύπτουν από την υιοθέτηση της κυπριακής ΑΟΖ και τις έρευνες για τα ενεργειακά αποθέματα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ρωσία ενεργοποίησε το σύστημα αντιπυραυλικού συναγερμού της στο Καλίνινγκραντ, ρωσικό θύλακο στις πύλες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για να απαντήσει στις "απειλές" που αντιπροσωπεύει το πρόγραμμα αντιπυραυλικής άμυνας του ΝΑΤΟ στην Ευρώπη, δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι δύο παλαιοί σύμμαχοι θυμούνται τα παλιά με αφορμή την κρίση στη Συρία.
Tουρκική ιστοσελίδα υποστηρίζει ότι στην πρόσφατη συνάντηση του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, με τον εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ Μπιν Τσαζίμ Αλ-ι Σανί, έλαβαν μέρος αξιωματούχοι από το Ισραήλ και τη Γαλία
Του Νίκου Στέλγια

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πριν από λίγες ημέρες ο Αναπληρωτής Πρωθυπουργός, Πρόεδρος του Ανωτάτου Δικαστηρίου της Σλοβακίας Stefan Harabin, ανακοίνωσε στον Ashot Grigorian, επικεφαλής της αρμενικής κοινότητας της Σλοβακίας, πρόεδρο του Φόρουμ των Αρμενίων συνδικάτων της Ευρώπης, ότι το σχέδιο νόμου για την ποινικοποίηση της άρνησης της γενοκτονίας των Αρμενίων, που είχε υποβληθεί στο Εθνικό Συμβούλιο πριν
από λίγο καιρό, εγκρίθηκε και γίνεται νόμος του Κράτους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011

Κίνημα κατά του Ταγίπ Ερντογάν στο διαδίκτυο! Η Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στην Κύπρο καλεί να ψηφίσουμε ΟΧΙ στην επιλογή του Ερντογάν ως “Προσώπου της Χρονιάς”,στην ψηφοφορία που οργανώνει το περιοδικό TIME.Η Κίνηση για Ελευθερία και Δικαιοσύνη στη Κύπρο τονίζει ότι “πρόκειται για καλά οργανωμένη προπαγάνδα των Τούρκων παρόμοια εκείνης που είχε οργανωθεί πριν από μερικά χρόνια για την ανάδειξη του Κεμάλ Ατατούρκ ως

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πλήρη μεταβολή έκανε η Τουρκία στο ζήτημα της κυπριακής προεδρίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και εγκαταλείποντας τους λεονταρισμούς και τις απειλές ανακοίνωσε χθες ότι θα συνεχίσει τις σχέσεις της με την ΕΕ στην διάρκεια της κυπριακής προεδρίας, το δεύτερο εξάμηνο του 2012.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Η ΜΑΧΗ» αποκαλύπτει σήμερα όλο το παρασκήνιο και την πραγματική εικόνα σε σχέση με τις πυραυλακάτους S-148 που το Υπουργείο Άμυνας μελετά για να αποκτήσει από την Ελλάδα για επιτήρηση της ΑΟΖ και για προστασία των αποθεμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Η θέση της σερβικής εθνικής μειονότητας στην ΠΓΔ της Μακεδονίας τώρα είναι καλύτερη απ’ότι πριν, επειδή μέχρι το έτος 2001 οι Σέρβοι ούτε καν αναφέρονταν σαν εθνική μειονότητα στο Σύνταγμα αυτής της χώρας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Σκοπιανό επιστρέφει στο προσκήνιο. Η αναµενόµενη – τη Δευτέρα 5 Δεκεµβρίου – απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης επί της προσφυγής της πρώην Γιουγκοσλαβικής Δηµοκρατίας της Μακεδονίας (ΠΓΔΜ) εναντίον της Ελλάδος θα θέσει την ελληνική διπλωµατία ενώπιον σοβαρών διληµµάτων. Αν η ετυµηγορία δεν είναι ρόδινη για την Αθήνα, τότε η κυβέρνηση Παπαδήµου θα κληθεί να χειριστεί άµεσα ένα «καυτό» θέµα εν µέσω κρίσιµων αποφάσεων για το µέλλον της χώρας στην ευρωζώνη. Αυτό κατέστησε σαφές ο πρώην πρωθυπουργός κ. Γ. Παπανδρέου µιλώντας στη Βουλή πριν από την παροχή ψήφου εµπιστοσύνης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Kοινοπραξία τουρκικών επιχειρηματικών ομίλων φέρεται να ενδιαφέρεται για τη δημιουργία ενός mega-project στο πεδίο των εμπορικών κέντρων στην Αττική αλλά όπως υποστηρίζεται από την τουρκική πλευρά έχει σκοντάψει στην ελληνική γραφειοκρατία που αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την υλοποίηση της επένδυσης...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η νοτιο-ανατολική Ευρώπη πλήττεται από χρόνια ξηρασία, η οποία προκαλεί υστέρηση στον τομέα της παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, αναφέρει σε σχετικό άρθρο το ‘Tanjug’ και προσθέτει ότι στην γενικότερη περιοχή των Βαλκανίων υπολείπονται 3.550 μεγαβάτ/ώρα ηλεκτρικής ενέργειας.
Από όλες τις χώρες των Βαλκανίων, μόνον η Βουλγαρία έχει τη δυνατότητα να εξάγει ηλεκτρική ενέργεια, χάρη του πυρηνικού σταθμού της, το ‘Κοζλοντούι’.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Καταδικαστική για την Ελλάδα θα είναι -σύμφωνα με αξιόπιστες πληροφορίες της «Κ»- η απόφαση του Διεθνούς Δικαστηρίου της Χάγης στην υπόθεση με τα Σκόπια. Υπενθυμίζουμε ότι μετά την απόφαση της συνόδου κορυφής στο Βουκουρέστι να μην εντάξει την ΠΓΔΜ στο ΝΑΤΟ, τα Σκόπια είχαν προσφύγει στη Χάγη, κατηγορώντας την Ελλάδα ότι είχε ασκήσει βέτο και ως εκ τούτου είχε παραβιάσει το άρθρο 11 της Ενδιάμεσης Συμφωνίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λίγες ημέρες πριν αφήσει το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας ο κ. Π. Μπεγλίτης και συγκεκριμένα στις 31 Οκτωβρίου 2011 υπέγραψε απόφαση συγκρότησης Επιτροπής Διαπραγματεύσεων, για την κατάρτιση κοινά αποδεκτού Σχεδίου Διακρατικής Συμφωνίας με αντικείμενο την προμήθεια συνόλων καθοδήγησης και ανεμοπορίας βομβών τύπου SPICE-1000 και SPICE-2000, από το Ισραήλ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κοινή άσκηση για πρόληψη της ρύπανσης της θάλασσας από πετρέλαιο πραγματοποιούν Τουρκία και ψευδοκράτος.

Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, η άσκηση διοργανώνεται πρώτη φορά φέτος και διεξάγεται σήμερα και αύριο στον κόλπο της κατεχόμενης Αμμοχώστου.Από τ/κ πλευράς συμμετέχουν τα ''υπουργεία'' συγκοινωνιών και έργων, τουρισμού, οι ''δυνάμεις ασφαλείας'', η ''πολιτική άμυνα'' και ο ιδιωτικός τομέας.Από τουρκικής πλευράς συμμετέχουν το Υπουργείο

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γιατί κερδίζει η Κριστίνα Φερνάντες, γιατί χάνει ο Ομπάμα;
του Τζέιμς Πέτρα

Την περασμένη 23η Οκτωβρίου, η Κριστίνα Φερνάντες κέρδισε τις προεδρικές εκλογές της Αργεντινής με 54% των ψήφων, νικώντας τον πλησιέστερο αντίπαλο της με 37 πόντους διαφορά. Ο συνασπισμός της προέδρου κέρδισε επίσης τις εκλογές για την Εθνοσυνέλευση, τη Γερουσία και την κυβέρνηση, όπως και σε 135 από τα
136 δημοτικά συμβούλια στην ευρύτερη περιοχή του Μπουένος Άιρες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ρύθμιση τύπου Ταϊβάν προτείνει η Τουρκία για να συμβάλει στην επανένωση της Κύπρου και για το άνοιγμα των λιμανιών, των αεροδρομίων και του εναέριου χώρου της, αναφέρει στην ηλεκτρονική της ιστοσελίδα η Χουριέτ.


Διαβάστε το ολόκληρο...

26 Νοέμβριος 2011- Αιμίλιος Πολυγένης
Ολοκληρώθηκε πριν από λίγα λεπτά η συνάντηση του Ηγούμενου της Μονής Βατοπαιδίου Αρχιμ. Εφραίμ, με τον Πρωθυπουργό της Ρωσίας κ. Βλαντιμίρ Πούτιν.Αποκλειστικές πληροφορίες της Romfea.gr αναφέρουν ότι, η συνάντηση των δύο ανδρών διήρκησε περίπου δυόμισι ώρες.Ο κ. Πούτιν καλωσορίζοντας τον Ηγούμενο Εφραίμ, μεταξύ άλλων τόνισε: «Αγαπητέ Γέροντα, Εφραίμ!
Επιτρέψτε μου να σας καλωσορίσω θερμά και να σας ευχαριστήσω για την μεταφορά της Αγίας Ζώνης στη Ρωσία».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Sigmalive/KYΠΕ
"Διέγραψαν" την Κυπριακή Δημοκρατία στην νέα ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ. Σύμφωνα με δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας «Σαμπάχ», υπό τις οδηγίες του Τούρκου Υπουργού Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου αναρτήθηκαν στη νέα ιστοσελίδα του τουρκικού ΥΠΕΞ οι αρχές και προτεραιότητες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ*
Σε άρθρο του το επίσημο Όργανο προπαγάνδας του τουρκικού κράτους αναφέρεται στην κατάσταση των μειονοτήτων στην Ελλάδα.Στην ανάλυση του ανακαλύπτει εκτός από την "Τουρκική μειονότητα| την "Μακεδονική μειονότητα και Αλβανική μειονότητα (Τσάμηδες)". Ιδιαίτερη μνεία γίνεται στο "πολιτικό κόμμα" του "Ουράνιου Τόξου που αντιπροσωπεύει τη "Μακεδονική Μειονότητα"

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 28 Νοεμβρίου 2011

Λιάνα Μυστακίδου

Σε βίντεο που αναρτήθηκε στο διαδίκτυο («Kavakzadecenter.com»), εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος των «αγωνιστών» Τσετσένων Ουμάροφ , ο οποίος απείλησε με αντίποινα την Τουρκία, για την αδράνεια των μυστικών υπηρεσιών της, «οι οποίες επιτρέπουν σε Ρώσους πράκτορες να δολοφονούν συναγωνιστές του».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τηλέμαχος Κόκκος
Πρόσκληση σε εκδήλωση για το Ραμαζάνι από
Αλβανούς της FYROM στη Πόλη Ρέσνα
των Σκοπίων
Αλβανοί φίλαθλοι κυριολεκτικά κουρέλιασαν την σημαία των Σκοπίων και στη συνέχεια την έκαψαν! Όλα αυτά σε αγώνα ποδοσφαίρου στο πάντα ταραγμένο Κοσσυφοπέδιο μεταξύ των ομάδων Λέπεντσι και Ντρίτα.

Αλλά υπάρχει και συνέχεια, όταν οι Αλβανοί θεατές δεν δίστασαν να αναρτήσουν πανό που έγραφε με μεγάλα γράμματα «Το 2012 δεν είναι το τέλος του κόσμου αλλά το τέλος του κράτους των Σκοπίων!».

Το μίσος που κυριαρχεί μεταξύ των δύο λαών έχει πλέον λάβει τρομακτικές διαστάσεις!

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Ο Ρώσος πρωθυπουργός, Βλαντίμιρ Πούτιν, ο οποίος ορίσθηκε την Κυριακή από το κυβερνών κόμμα «Ενωμένη Ρωσία» υποψήφιος για τις προεδρικές εκλογές του 2012, δήλωσε ότι ξένες δυνάμεις προσπαθούν να επηρεάσουν τις βουλευτικές εκλογές της 4ης Δεκεμβρίου και τις προεδρικές εκλογές του Μαρτίου.Στη διάρκεια του συνεδρίου του κόμματός του στην Μόσχα, ο Πούτιν τόνισε ότι ξένες χώρες χρηματοδοτούν μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Ρωσία «για να επηρεάσουν την προεκλογική εκστρατεία στη χώρα».

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΘΕΟΧΑΡΟΥΣ*
Ενώ βρισκόμουν σε αποστολή του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Τόγκο, με έκπληξη μου παρακολούθησα από τον ηλεκτρονικό Τύπο ότι ο Πρόεδρος Χριστόφιας προέβη την περασμένη Δευτέρα σε μια νέα γενναιόδωρη προσφορά την οποία μάλιστα πρόβαλε εξόχως από την πρώτη της σελίδα η εφημερίδα ΧΑΡΑΥΓΗ, εκφραστικό όργανο του ΑΚΕΛ και της κυβέρνησης. Είπε λοιπόν ο πρόεδρος της Δημοκρατίας ότι το φυσικό αέριο θα το συνεκμεταλλευτούμε, εάν προφανώς προκύψει λύση, όχι μόνο με τους Τουρκοκύπριους συμπολίτες και συμπατριώτες μας αλλά και με την Τουρκία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Είναι παρανομία επί της παρανομίας»
Λάρνακα: Παρανομία επί της παρανομίας χαρακτήρισε σήμερα ο Πρόεδρος της Βουλής και Πρόεδρος του Κινήματος Σοσιαλδημοκρατών ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου την πρόθεση της Τουρκίας να προχωρήσει σε εξόρυξη εντός της λεγόμενης ΑΟΖ των Τουρκοκυπρίων, προσθέτοντας πως η Κύπρος θα πρέπει να καταγγείλει αυτή την ενέργεια της Αγκυρας σε όλα τα διεθνή βήματα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η κυριαρχία του πολιτικού Ισλάμ στην Τουρκία ανέδειξε τον εγγενή αντισημιτισμό της τουρκικής κοινωνίας που είναι, ταυτόχρονα, αντιχριστιανική, αντιδυτική, και βέβαια, αντιαμερικανική.

Το 1974 ο σημερινός Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ταγίπ Ερντογάν, ως Πρόεδρος της Ομάδας Νεολαίας Κωνσταντινούπολης του κόμματος Εθνικής Σωτηρίας του κατοπινού Ισλαμιστή Πρωθυπουργού (1996) Νετζμετίν Ερμπακάν, έγραψε, σκηνοθέτησε και έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο με παραστάσεις σε όλη τη χώρα, ένα θεατρικό έργο. Το θεατρικό έργο είχε τίτλο Μaskomya από τα αρχικά Μas-Κom-Υa. Δηλαδή Μasως Μασόνος, Κom, ως κομμουνιστής και Υα ως Υahudi, δηλαδή Εβραίος στα αραβικά / τουρκικά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πρώτη επιλογή του Τελ Αβίβ η Ελλάδα, μπαίνει και η Κρήτη στο παιχνίδι για τερματικό υγροποίησης αερίου
Του Παναγιώτη Τσαγγάρη

Στόχος της Λευκωσίας είναι να προχωρήσει σε κοινοπραξία με πολλές εταιρείες για τερματικό.


Οι επιλογές του Tελ Αβίβ θα εξαρτηθούν κυρίως από τις αποφάσεις της Κύπρου για την κατασκευή τερματικού και τον «καταμερισμό ποσοστών».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Λίβανος ο οποίος, αν και έχει υπογράψει από το 2006 συμφωνία με την Κυπριακή Δημοκρατία, με την οποία καθορίζεται η ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών, καθυστερεί να την επικυρώσει, δια του κοινοβουλίου του.Ο λόγος για την καθυστέρηση είναι ότι η χώρα θεωρεί ότι υπάρχει γκρίζα ζώνη με το Ισραήλ, ενώ παλαιότερα έγινε λόγος για διαφορές τις οποίες είχαν με τη Συρία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα ίδια και χειρότερα γίνονται από το κατοχικό καθεστώς σε βάρος διαφωνούντων

Επί των ημερών του Σουλεϊμάν Ντεμιρέλ (δεκαετία ’90), ο διακεκριμένος Τούρκος δικαστής και μέλος του Πρώτου Τμήματος Ποινικών Υποθέσεων του Αρείου Πάγου Βουράλ Σαβάς, ομολόγησε απερίφραστα ότι τα πιο φρικτά βασανιστήρια στον κόσμο εφαρμόζονται στην Τουρκία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Σάββα Ιακωβίδη

Η άγνοια του εχθρού ισοδυναμεί με απανωτές ήττες και ταπεινώσεις.Από το 1956, η Τουρκία ακολουθεί έναντι της Κύπρου μια σταθερή, αταλάντευτη πολιτική, με στόχο τον τελικό πλήρη έλεγχό της.Αμετάθετη επιδίωξη της Άγκυρας είναι η κατάλυση και εξαφάνιση της Κυπριακής Δημοκρατίας

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Πέτρου Σαββίδη

Πέντε μαχητικά General DynamicsF-16C/D Βlock 52+ Fighting Falcon της ελληνικής Πολεμικής Αεροπορίας (ΠΑ) βρέθηκαν πρόσφατα, για πρώτη φορά, στο Ισραήλ κατά τη διάρκεια κοινής άσκησης της ΠΑ και της ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Όταν οι αγορές ανεβάζουν και κατεβάζουν κυβερνήσεις σε περιόδους οικονομικής κρίσης
ΤΟΥDΟUΤΗΑΤ RΟSS

Οι ψίθυροι για εξαναγκασμό του Μπαράκ Ομπάμα σε παραίτηση ξεκίνησαν στο Βερολίνο και στο Πεκίνο. Έπειτα από την απώλεια των τοπικών εκλογών στο μέσο της θητείας του, ξέσπασαν φήμες ότι μια κυβέρνηση τεχνοκρατών θα αναλάβει την εξουσία στην Αμερική, για να σώσει τη χώρα από την κρίση χρέους και τον κόσμο από την ύφεση. Καθώς οι διαπραγμαστεύσεις για το χρέος τελμάτωσαν από το καλοκαίρι, ένας διεθνής συνασπισμός, με επικεφαλής τη Γερμανία, την Κίνα και το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, άρχισε να εργάζεται στο παρασκήνιο για να διευκολύνει την έξοδο του Ομπάμα από το Λευκό Οίκο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Έρευνα που διεξήγαγε το πανεπιστήμιο Μπιλκγί μαζί με το Ινστιτούτο Ε.Ε. και την Κόντα, με συνεντεύξεις πρόσωπο με πρόσωπο με 2.775 άτομα αποκάλυψε τις αντιλήψεις για τον στρατό και την θητεία στην Τουρκία. Μερικά από τα ενδιαφέροντα αποτελέσματα της έρευνας είναι τα εξής :

Διαβάστε το ολόκληρο...

Όπως ανακοίνωσε ο Τούρκος υπουργός Ενέργειας Τανέρ Γιλτίζ σε ειδική σύνοδο για την ενέργεια στην κατεχόμενη Κερύνεια, η Τουρκική Ανώνυμη Εταιρεία Πετρελαίου θα ξεκινήσει σε 2-3 μήνες έρευνες για πετρέλαιο ή φυσικό αέριο στην κατεχόμενη Αμμόχωστο με γεώτρηση πρώτα στη στεριά και αργότερα ίσως και στην θάλασσα, ανοικτά της Κύπρου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2011

Πούτιν: Χωρίς αμφιβολία, αυτό που κάνατε θα προωθήσει την μελλοντική ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών μας
Μόσχα, Ria Novosti. Ο Πρωθυπουργός Βλαντιμίρ Πούτιν εξέφρασε την ελπίδα το Σάββατο ότι η έκθεση της Αγίας Ζώνης της Θεοτόκου στη Μόσχα, χριστιανικού λειψάνου που διατηρείται στη μονή Βατοπεδίου στο Άγιον Όρος στην Ελλάδα, θα ενισχύσει τον πνευματικό δεσμό που ενώνει τους λαούς της Ρωσίας και της Ελλάδας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στιγμιότυπο από επιχείρηση SAR από ελικόπτερο της Αστυνομίας, κατά την πρόσφατη άσκηση «Αργοναύτης 2011».
Λευκωσία: Η Κυπριακή Δημοκρατία παρά την οικονομική περισυλλογή αναμένεται να δαπανήσει τα επόμενα τρία χρόνια (2012-2014) αρκετά εκατομμύρια ευρώ για αναβάθμιση του Κέντρου Συντονισμού Έρευνας και Διάσωσης (ΚΣΕΔ) για πρακτικούς αλλά και για πολιτικούς λόγους.
Η περαιτέρω αναβάθμιση του ΚΣΕΔ εντάσσεται στις προσπάθειες που καταβάλλει η Δημοκρατία για αντιμετώπιση των τουρκικών μεθοδεύσεων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την εκτίμησή του ότι, παρά την τρέχουσα κρίση χρέους, η ευρω-ζώνη είναι πολύ δύσκολο να διαλυθεί, εκφράζει μιλώντας στο ΒΗΜΑ ο Αντριου Μόραβτσικ, καθηγητής πολιτικών επιστημών και διευθυντής του Προγράμματος Ευρωπαϊκής Ενωσης στο πανεπιστήμιο Πρίνστον, στις ΗΠΑ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λιάνα Μυστακίδου

Για πρώτη φορά στην ιστορία της τουρκικής Δημοκρατίας ένας πρωθυπουργός ζήτησε συγγνώμη για την δολοφονία 13.806 Κούρδων-Αλεβήδων από τις δυνάμεις του κράτους στο Ντερσίμ.Όπως είναι φυσικό ξέσπασε θύελλα στην Τουρκία. Όλοι αναρωτιούνται αν ήταν ειλικρινής η συγγνώμη του κ. Ερντογάν ή έγινε για επικοινωνιακούς λόγους, με στόχο να πλήξει το Κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και τον αρχηγό του κ. Κιλιτσντάρογλου.Οι περισσότεροι αρθρογράφοι υποστηρίζουν ότι ήταν μια σωστή ενέργεια που έπρεπε να γίνει, για να συμφιλιωθεί ο λαός με την ιστορία του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το έμπρακτο ενδιαφέρον των ξένων εταιρειών για τα οικόπεδά μας θα φανεί προσεχώς


Οι ΥΠΕΞ Κύπρου και Λιβάνου επανέλαβαν ότι, η καλή θέληση και των δύο πλευρών, θα βοηθήσει στις συνομιλίες για καθορισμό της ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών.
Πολύωρες διαπραγματεύσεις για τη συμφωνία καθορισμού της ΑΟΖ μεταξύ Κύπρου - Λιβάνου στη Λευκωσία, ενώ ο Κυβερνητικός Εκπρόσωπος δηλώνει ότι το ενδιαφέρον των πετρελαϊκών εταιρειών θα φανεί στον δεύτερο γύρο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η τοποθέτηση Μπερίσα έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τη θέση της Τουρκίας, με την οποία θεωρήθηκε ότι η Αλβανία συνδέθηκε στενότερα.Αυτό που δεν πράξαμε εμείς, φαίνεται ότι -συνειδητά ή όχι- το πράττει το Ισραήλ. Εισέρχεται στη βαλκανική πολιτική σκηνή, εμποδίζοντας τους Τούρκους στην επεκτατική τους τάση. Και γιατί όχι, μελλοντικά, στην υποκατάστασή τους. Εμείς μένουμε με τις πομπώδεις διακηρύξεις του κ. Σημίτη και των λοιπών, περί «πρωταγωνιστικού ρόλου» στα Βαλκάνια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

O πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Γιέρζι Μπούζεκ, επισκέφθηκε τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο στο Φανάρι.

Ο κ. Μπούζε που πραγματοποιεί επίσημη επισκεψη στην Τουρκία, επισκέφθηκε χθες τον Πατριάρχη, συνοδευόμενος από ομάδα υψηλόβαθμων στελεχών του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και τον πρέσβη της Ευρωπαϊκής Ένωσης στην Αγκυρα, Μαρκ Πιερίνι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σοκ έχει προκαλέσει στην Άγκυρα η δήλωση του διοικητή των αεροπορικών και διαστημικών δυνάμεων της Τουρκίας, ταξιάρχου Emir Ali Hacizade, ότι σε περίπτωση που το Ιράν δεχτεί επίθεση, θα στοχοποιήσει και θα πλήξει το ραντάρ και το αντιπυραυλικό σύστημα του ΝΑΤΟ που θα εγκατασταθεί στην Τουρκία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρόεδρος της Συρίας Άσαντ, έδωσε εντολή και εγκαταστάθηκαν ήδη οι πύραυλοι SCUD κοντά στα σύνορα με την Τουρκία και το Ιράκ, στις πόλεις Kamışlı και Ayn Diwar, έχοντας προφανώς ως στόχο, σε περίπτωση κρίσης, να τους χρησιμοποιήσει εναντίον της Τουρκίας.
Οι πύραυλοι Scud και Sam έχουν βεληνεκές 1500 χλμ και είναι ό,τι καλύτερο διαθέτουν οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νέα Υόρκη. Μάθημα ανθρωπιάς και κοινωνικής αλληλεγγύης έδωσαν την Πέμπτη 24 Νοεμβρίου για 22η χρονιά , ημέρα εορτής των Ευχαριστιών για όλη την Αμερική οι Έλληνες Ιδιοκτήτες της Νέας Υόρκης( Μη Κερδοσκοπικός Οργανισμός) που δραστηριοποιείται στα κοινά της Ελληνικής Κοινότητας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Tο Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων φέρνει στη Δυτική Θράκη του συγγραφείς των βιβλίων που διδάσκονται στα μειονοτικά σχολεία για να παραδώσουν σεμινάρια στους δασκάλους-αποφοίτους της ΕΠΑΘ.

Το Πρόγραμμα Εκπαίδευσης Μουσουλμανοπαίδων, γνωστό και ως «Πρόγραμμα Φραγκουδάκη», στα πλαίσια της συνεργασίας του με το σύλλογο δασκάλων αποφοίτων της Ειδικής Παιδαγωγικής Ακαδημίας Θεσσαλονίκης (ΕΠΑΘ) των Ν. Ροδόπης - Έβρου και το σύλλογο δασκάλων αποφοίτων της ΕΠΑΘ του Ν. Ξάνθης, φέρνει σε Ξάνθη και Κομοτηνή, τους συγγραφείς των τουρκικών βιβλίων που διδάσκονται στα πλαίσια της τουρκικής διδακτέας ύλης, με σκοπό να παραδώσουν σεμινάρια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το θέμα αναδείχθηκε σε επίσκεψη του βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν, στον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου
Ειδικό τέλος ακινήτων καλούνται να πληρώσουν τεμένη της Θράκης, όπως έκανε γνωστό ο βουλευτής ΠΑ.ΣΟ.Κ. Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, επισκεπτόμενος χθες τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών, Παντελή Οικονόμου, στο γραφείο του στο υπουργείο.Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε ο βουλευτής ενημέρωσε τον υπουργό ότι στις περιπτώσεις πολλών τεμενών της Ροδόπης έχει εκδοθεί λογαριασμός Δ.Ε.Η. με ενσωματωμένο το Έκτακτο Ειδικό Τέλος

Διαβάστε το ολόκληρο...



-φωτογραφίες από τη λεηλασία
«Ξεγύμνωσαν» τον ιστορικό ναό αγίου Αθανασίου στους Βουλιαράτες
Διεθνή, όπως όλα δείχνουν, κυκλώματα αρχαιοκαπήλων κάνουν πλιάτσικο σε ορθόδοξους ναούς της Αλβανίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τουρκικού τύπου, ο υπουργός Ενέργειας της Τουρκίας, Τανέρ Γιλντίζ, που συμμετείχε σε συνέδριο για την Ενέργεια που διοργάνωσε ο Ανώτερος Σύνδεσμος Οργανωμένων Βιομηχανικών Περιοχών (OSBÜK) στην κατεχόμενη Κυρήνεια, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του δήλωσε ότι κρατική εταιρεία πετρελαίων της Τουρκίας ΤΡΑΟ, στα πλαίσια συμφωνίας που έχει υπογράψει με το ψευδοκράτος, τους επόμενους 2-3 μήνες θα αρχίσει γεωτρήσεις στα Κατεχόμενα για την εξόρυξη πετρελαίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 26 Νοεμβρίου 2011

Τα ξημερώματα μπήκαν στον σταθμό του προαστιακού στη Μαγούλα τρεις ένοπλοι άνδρες. Ο φύλακας ακινητοποιήθηκε εύκολα, καθώς τον απείλησαν ότι θα τον σκότωναν. Τον ανάγκασαν να τους δώσει τα κλειδιά από το χρηματοκιβώτιο. Το άνοιξαν, πήραν όλα τα χρήματα και έφυγαν πριν ο άνθρωπος προλάβει να καλέσει την αστυνομία. Oι δράστες αναζητούνται.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top