Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 30 Απριλίου 2012

Διαδρομές προσωπικής χαρμολύπης: Τα χρόνια της «ανοιχτής» καρδιάς (αφήγηση εν είδει ημερολογιακής καταγραφής)


Ένα οδοιπορικό ψυχής σε τόπους «χλοερούς» και «κολασμένους»… Ημερολογιακές καταγραφές μιας ολόκληρης δεκαπενταετίας (1985-2000), σαν σπαράγματα ζωής, σαν στιγμές παγωμένες στο χρόνο… Απρόσμενες εναλλαγές χαράς και λύπης με μια γεύση πικραμύγδαλου στα χείλη. Μιαν ατέρμονη
χαρμολύπη, όπου το επαναλαμβανόμενο μοτίβο της συμφωνίας της ζωής είναι ο έρωτας, ο κορεσμός της θλίψης του και η ζωντάνια της γέννησής του. Ένα κράμα προσωπικών και συλλογικών αληθειών και ψεμάτων που εκρήγνυται σαν τη λάβα απ’ το ηφαίστειο της πραγματικότητας… Μιας πραγματικότητας, στην οποία το μυθιστορηματικό υλικό της συγγραφέως εμπλέκεται άρρηκτα με τα προσωπικά της βιώματα. Και οι σκέψεις που της γεννιούνται για τα μεγάλα και άλυτα ζητήματα της ανθρώπινης ζωής, για τον έρωτα, το θάνατο, τη φιλία, την εσωτερική-ψυχική υπόσταση των πραγμάτων να αιωρούνται στο προσωπικό της σύμπαν σαν «άλλα» ορόσημα μιας «άλλης» διάστασης, ενός φιλοσοφικού σχεδόν στοχασμού, μιας στωικής ενατένισης.
Καλή ανάγνωση με καλοτάξιδη σκέψη!
Η συγγραφέας
Αμαλία Κ. Ηλιάδη
http://blogs.sch.gr/ailiadi
http://blogs.sch.gr/ailiadi/2012/04/27/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top