Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Συνεχίζεται η ανεύθυνη και άνευ ουσίας προεκλογική τρομοκρατία, προκειμένου να αποδεχθούν ακόμα χειρότερη υποδούλωση οι Έλληνες. Συνεχίζεται σε σημείο, όπου προκειμένου να τρομοκρατηθεί ο ελληνικός λαός, διαρρέει η γνωστή επιστολή του δοτού πρώην πρωθυπουργού- τραπεζίτη, Λουκά Παπαδήμου, με την οποία ουσιαστικά ομολογεί ότι έχει αφήσει πίσω του όχι απλώς "καμμένη γη", αλλά ολοκαύτωμα. Αυτός, ο άριστος γνώστης και καθηγητής της οικονομίας...


Όλα αυτά διέρευσαν φυσικά στο "Βήμα της Κυριακής". Εννοείται ότι η παρουσίαση τρομάζει, ενώ πρόκειται απλά για έλλειμμα μόνον ενός δις ευρώ και μάλιστα χωρίς να έχουν εισπραχθεί καν μέχρι τον Ιούνιο τα απαραίτητα φορολογικά έσοδα. Αλλά ποιός ευθύνεται γι αυτό; Ποιός ασχολήθηκε μόνον με τι λεφτά θα πάρουν δωρεάν οι τράπεζες και αδιαφόρησε πλήρως για τα φορολογικά έσοδα; Και βέβαια το ερώτημα είναι γιατί μπορούν να πάρουν δωρεάν 18 δις ευρώ οι τράπεζες αλλά δεν μπορούν να δανείσουν το δημόσιο (χάρη στο οποίο δανείστηκαν ήδη με εγγυητικές του και ομόλογά του, ποσά άνω των 120 δις ευρώ) με έντοκα γραμμάτια λόγου χάρη, όπως έκαναν κατά κόρον μέχρι τώρα;

Αλλά την πλέον αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι δεν δίνονται αναλυτικά οι υποχρεώσεις της χώρας σε ομόλογα πριν και μετά το PSI, όπως και μία επαρκής εξήγηση γιατί η χώρα πλήρωσε τα 435 εκ. ευρώ στο Dart Fund...

Στο δημοσίευμα αντίθετα αναφέρονται μεταξύ άλλων τα εξής:

* Τα ταμειακά διαθέσιμα του Δημοσίου από τις 20 Ιουνίου θα διαμορφωθούν στο αρνητικό επίπεδο της τάξης του 1 δισ. ευρώ.
* Η πραγματική εξέλιξη στα φορολογικά έσοδα αποδεικνύεται χαμηλότερη της προβλεπόμενης, ενώ η αύξηση των δαπανών μεγαλύτερη από τις προβλέψεις του κεντρικού σεναρίου. Κατά συνέπεια το Δημόσιο θα αντιμετωπίσει μεγάλες δυσκολίες στην κάλυψη των συνολικών δαπανών από τα μέσα Ιουνίου.
* Από τα τέλη Ιουνίου και μετά, η δυνατότητα του Δημοσίου να χρηματοδοτήσει τις ανάγκες του θα εξαρτάται αποκλειστικά από τις επόμενες δόσεις του EFSF και του ΔΝΤ.
* Η ρευστότητα του τραπεζικού συστήματος έχει συρρικνωθεί δραματικά τα τελευταία χρόνια με αποτέλεσμα οι ελληνικές τράπεζες να στηρίζονται αποκλειστικά από την ΕΚΤ και γενικότερα το ευρωσύστημα.
* Το περιβάλλον μέσα στο οποίο κινείται η χώρα, η αμφισβήτηση της ικανότητάς της να μείνει στο ευρώ σε συνδυασμό με κάποιο απρόσμενο γεγονός μπορεί να έχει καταλυτικές επιπτώσεις στη ρευστότητα των τραπεζών, στη χρηματοδότηση της οικονομίας και τη γενικότερη οικονομική δραστηριότητα.

Τμήμα ειδήσεων defnecenet.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top