Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012

Ο Ιμπραήμ Τσεβαχίρ της Cevahir Holding παρακολουθεί ενώ ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, και ο Πρόεδρος, Γκιόργκε Ιβάνοφ, εγκαινιάζουν την κατασκευή του μεγαλύτερου οικιστικού έργου των Σκοπίων. [Τόμισλαβ Γκεόργκιεφ/SETimes]
Η κατασκευή του μεγαλύτερου ιδιωτικού οικιστικού συγκροτήματος των Σκοπίων από την τουρκική εταιρεία Cevahir Holding αναμένεται να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ πΓΔΜ και Τουρκίας, καθώς επίσης να ενθαρρύνει την οικονομική ανάπτυξη της πρωτεύουσας της πΓΔΜ.


Ο Εσέρ Τσεβαχίρ, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Cevahir Holding, δήλωσε στουςSETimes πως πρωταρχικός στόχος της εταιρείας είναι η εισαγωγή πρωτοποριακών έργων σε νέες αγορές.
"Η πΓΔΜ αποτελεί αναπτυσσόμενη οικονομία και διατηρεί καλές σχέσεις με την Τουρκία. Το πλεονέκτημα που μας προσφέρει η πΓΔΜ είναι η γεωγραφική θέση της, η οποία την καθιστά πύλη προς την Ευρώπη, χωρίς υποχρέωση θεώρησης βίζας", δήλωσε ο Τσεβαχίρ.

Το συγκρότημα κατοικιών βρίσκεται στον επεκτεινόμενο δήμο Αεροντρόμ των Σκοπίων. Καλύπτει έκταση που υπερβαίνει τα 280.000 τετραγωνικά μέτρα και αποτελείται από τέσσερις πύργους 42 ορόφων -- ύψους 130 μέτρων -- καθώς και επιχειρηματικό και εμπορικό κέντρο.

Η εταιρεία ανακοίνωσε ότι το έργο θα ολοκληρωθεί μέσα στα επόμενα τρία χρόνια.
Ο ιδιοκτήτης της εταιρείας, Ιμπραήμ Τσεβαχίρ, δήλωσε ότι συναντήθηκε εκτενώς με ηγέτες της πΓΔΜ όταν το έργο βρισκόταν στα στάδια του σχεδιασμού πριν από τη σύναψη της συμφωνίας.
Επίσης, το έργο αποτελεί ευκαιρία για να προσπαθήσουν να μειώσουν το ποσοστό ανεργίας που έχει φτάσει το 30%.

"Φέραμε μερικούς εμπειρογνώμονες και μάνατζερ από την Τουρκία, ωστόσο φροντίσαμε ιδιαίτερα να προσλάβουμε πολίτες της πΓΔΜ για άλλα κρίσιμα στάδια των κατασκευαστικών εργασιών", δήλωσε ο Τσεβαχίρ.

Η κατασκευή θα γίνει από ομάδα μηχανικών Τουρκίας και πΓΔΜ, αν και αξιωματούχοι ανέφεραν ότι θα συμμετάσχουν και άλλοι τομείς παραγωγής και παροχής υπηρεσιών.

Ο Πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι δήλωσε ότι η κυβέρνηση θα ανταποκριθεί στις εκκλήσεις του Τσεβαχίρ για άμβλυνση του εργατικού Δικαίου, ώστε να διευκολυνθεί η έλευση ξένων συμβούλων.
"Αυτό το είδος τεράστιας κατασκευής θα επηρεάσει τουλάχιστον 20 ακόμα οικονομικούς κλάδους και θα προσθέσει αξία στη συνολική οικονομία της χώρας", δήλωσε ο Βλαντιμίρ Πεσέβσκι, αντιπρόεδρος της κυβέρνησης της πΓΔΜ.

Ο αντιπρόσωπος της Τουρκίας στα Σκόπια, πρεσβευτής Σοκμενσουέρ Γκιρόλ, ανέφερε ότι ελπίζει πως η τουρκική επένδυση στην πΓΔΜ θα αυξηθεί ακόμη περισσότερο. "Παρά το γεγονός ότι διανύουμε καιρούς παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, οι διμερείς οικονομικές και εμπορικές σχέσεις μεταξύ Τουρκίας και πΓΔΜ αναπτύσσονται με ταχείς ρυθμούς και ανυπομονούμε για την περαιτέρω ενίσχυση των οικονομικών δεσμών, γεγονός που θα αποβεί ωφέλιμο και για τους δυο μας", δήλωσε.
Το συγκρότημα θα στεγάσει 5.000 άτομα και επιπλέον 2.000 με 3.000 άτομα ενδέχεται να το επισκέπτονται σε καθημερινή βάση.

Τόσο οι εμπειρογνώμονες του κτηματικού τομέα όσο και κάτοικοι προβλέπουν πρόσθετο όφελος από το έργο -- μείωση στις τιμές των ακινήτων οι οποίες επί του παρόντος κυμαίνονται στα 1.200 - 1.300 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο.

"Καθώς θα υπάρχει μεγαλύτερη προσφορά διαμερισμάτων, οι τιμές ενδέχεται να μειωθούν", δήλωσε ο Σλάβο Τανέβσκι, κάτοικος του δήμου, στους SETimes.

Η Cevahir δεν έχει ακόμη αρχίσει να πωλεί τα διαμερίσματα, ωστόσο στελέχη της εταιρείας ανέφεραν ότι υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον. Τόσο πολίτες της πΓΔΜ όσο και Τούρκοι ρωτούν για την πρόοδο του έργου.


Ήδη, ορισμένοι Τούρκοι αποφάσισαν να επενδύσουν σε ακίνητα στην πΓΔΜ και αναζητούν οικογενειακούς δεσμούς. Ο κάτοικος Ιστανμπούλ Ασλί Οζσάρ, αποφάσισε να αγοράσει διαμέρισμα στο συγκρότημα κατοικιών της Cevahir.

"Έχω ισχυρούς οικογενειακούς δεσμούς στα Σκόπια... Όλη μου η οικογένεια ενθουσιάστηκε με ένα τόσο σημαντικό οικιστικό έργο. Αποτελεί ισχυρό κίνητρο για ορισμένους Τούρκους προκειμένου να αναζητήσουν τις ρίζες τους στην πΓΔΜ", δήλωσε ο Οζσάρ στους SETimes.
Το παρόν περιεχόμενο ανατέθηκε για τους SETimes.com.

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top