Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Λιάνα Μυστακίδου
Την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Γκιουλ διέκοπτε την επίσκεψη του στην Κιργισία για λόγους υγείας, πολυμελής αμερικανική επιτροπή έφτανε στην Άγκυρα για την εκπόνηση σχεδίων για την Συρία.Επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας είναι η αρμόδια για θέματα Μέσης Ανατολής του υπουργείου εξωτερικών κ. Elizabeth Jones και της τουρκικής ο Πρέσβης κ. Halit Cevik. Στην Επιτροπή μετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Άμυνας και των υπηρεσιών πληροφοριών.



Στόχος της επιτροπής είναι ο σχεδιασμός και η εφαρμογή ενός προγράμματος άμεσης δράσης. Σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες οι δυο πλευρές εργάζονται για τη δημιουργία μιας ενδιάμεσης περιοχής στα σύνορα για να περιοριστεί η μετακίνηση των προσφύγων.

Άμεσος στόχος είναι η διακοπή της παραμονής και εγκατάστασης του ΡΚΚ και της Αλ-Κάιντα στα σύνορα Συρίας –Τουρκίας.

Επιθυμούν επίσης τη λήψη μέτρων για την αντιμετώπιση του κινδύνου χρήσης χημικών και την εντατικοποίηση των επαφών μεταξύ των ηγετών των διαφορετικών εθνικών και θρησκευτικών ομάδων στη Συρία, για την πρόληψη του ρεβανσισμού στη μετά Άσαντ εποχή.

Το ΡΚΚ, όμως, με την υποστήριξη του άξονα Τεχεράνης-Βαγδάτης-Δαμασκού επιχειρεί να δημιουργήσει απελευθερωμένες περιοχές εντός της Τουρκίας.

Αυτό διαφαίνεται από την αύξηση των επιθέσεων σε στρατόπεδα και στρατιωτικά οχήματα. Τα εκρηκτικά, βέβαια που χρησιμοποιεί γεννούν κάποια ερωτηματικά. Ποιοι προμηθεύουν το ΡΚΚ τα εκρηκτικά C-4 και Α-4; Τα υλικά αυτά είναι αμερικανικά και ασφαλώς δεν τα προμηθεύονται ούτε από την Τεχεράνη, ούτε από τη Βαγδάτη και τη Δαμασκό!

Θυμούμαστε τη δήλωση που είχε κάνει ο πρώην Πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Άγκυρα κ. Pearson: «Η περιοχή που εκτείνεται από την Ερζερούμη μέχρι τη Βαγδάτη θα γίνει ενιαία οικονομική ζώνη».

Την ίδια στιγμή ο Κούρδος ηγέτης Μεσούτ Μπαρζανί δήλωνε: «Η περιοχή αυτή θα είναι ενιαία πολιτικά και ο τουρκικός στρατός είναι τη στιγμή αυτή κατοχικός».

Αλλά κα ιστην Σύνοδο του ΝΑΤΟ που πραγματοποιήθηκε στην Ιταλία οι Αμερικανοί αξιωματικοί έδωσαν στους Τούρκους συναδέλφους τους χάρτες με διαμελισμένη τη χώρα τους.

Άρα δεν πρέπει να αναρωτιέται κανείς ποιος δίνει τα εκρηκτικά στο ΡΚΚ. Υπάρχει ένα παλαιό σχέδιο για την εκμετάλλευση της Μέσης Ανατολής γνωστό ως η συνθήκη Sykes-Picot, η οποία υπεγράφη στις 16/5/1916 και δείχνει τις ζώνες επιρροής των τότε μεγάλων δυνάμεων στα εύφορα αυτά εδάφη. Σήμερα , η εικόνα είναι πλέον ξεκάθαρη.

Η εφημερίδα Bild am Sonntag έγραψε πριν λίγες μέρες ότι το γερμανικό ανιχνευτικό σκάφος Oker πραγματοποίησε έρευνες στα ανοιχτά της Συρίας . Οι πληροφορίες αυτές μετά την BND εστάλησαν στις αντίστοιχες υπηρεσίες πληροφοριών των ΗΠΑ και της Βρετανίας.

Η εφημερίδα αναφέρει, επίσης, ότι οι πράκτορες της BND παρακολουθούσαν από τη Βάση του Ιντζιρλίκ τις τηλεφωνικές συνομιλίες στη Συρία και έστελναν όλα τα στοιχεία στο ΝΑΤΟ…..

Όταν ο Πρόεδρος Ρήγκαν έλεγε ότι ένας Τούρκος στρατιώτης στοιχίζει 6000 $ το χρόνο , ενώ ένας Αμερικανός 90.000$ σηματοδοτούσε τις εξελίξεις. Φτηνά χέρια μέσω του ΝΑΤΟ, θα υλοποιήσουν τα σχέδια των ΗΠΑ. Αυτό είναι ένα μέρος του περίφημου American dream….

http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2012/08/blog-post_324.html#.UDxA0cHN81c

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top