Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 26 Σεπτεμβρίου 2012

Λιάνα Μυστακίδου
26/09/2012Ο συνεργάτης της εφημερίδας Yenicag, κ. Arslan Bulut, στην τακτική του στήλη και με τίτλο «Η πολιτική του Δούρειου Ίππου των ΗΠΑ και το ΑΚΡ», προχωρά σε ενδιαφέρουσες διαπιστώσεις για τη διαμόρφωση του διεθνούς σκηνικού.
Συγκεκριμένα γράφει: «Η Ρωσία έδωσε παράταση στο USAID (United States Agency for International Development) να παραμείνει στη χώρα μέχρι την 1η Οκτωβρίου. Ο εκπρόσωπος του υπουργείου εξωτερικών Alexander Loukosenko δήλωσε: “Το USAID κατευθύνει τις μη κυβερνητικές οργανώσεις στη Ρωσία, προσπαθεί να επηρεάσει το πολιτικό γίγνεσθαι και να παρέμβει ως ένα βαθμό τις εκλογές. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά για τις δραστηριότητες του, ιδιαίτερα στην περιοχή του Βορείου Καυκάσου. Προειδοποιήσαμε τους ομολόγους μας για το θέμα έγκαιρα”.

Οι ΗΠΑ με επιχειρήσεις των υπηρεσιών πληροφοριών, τις οποίες καλύπτει μέσω μη κυβερνητικών οργανώσεων με την μορφή “δημοκρατικού σχεδιασμού” ή “ανοιχτής κοινωνίας”, ξεκίνησε “πορτοκαλιές επαναστάσεις” αρχικά στα Βαλκάνια και στη συνέχεια στον Καύκασο. Πρώτα η Λευκορωσία και μετά το Ουζμπεκιστάν απομάκρυναν από τα εδάφη τους τους πράκτορες του Σόρος και του NED. Η Κιργισία και το Καζακστάν έθεσαν, επίσης, κάποιους περιορισμούς, αλλά την καλύτερη λύση τη βρήκε η Ρωσία. Ο Πούτιν ίδρυσε μια οργάνωση νέων με την ονομασία Nashi και εκπαίδευσε 3.000 επίλεκτους νέους, για να απαντήσει αμυντικά στις επιθέσεις των μη κυβερνητικών οργανώσεων. Φυσικά ο Σόρος εξαναγκάστηκε να φύγει. Τώρα πετούν από τη χώρα το USAID.

Η Τουρκία άλλαξε τη νομοθεσία της και επέτρεψε την ελεύθερη δράση όλων των ξένων ιδρυμάτων και σωματείων στα εδάφη της. Στην πραγματικότητα δεν υπήρχε καμία τέτοια ανάγκη. Διάφοροι τουρκικοί φορείς και ιδρύματα εκπονούν ιστορικές έρευνες με χρήματα του ιδρύματος Ροκφέλερ και στέλνουν τα στοιχεία που ανακαλύπτουν στις ΗΠΑ.

Πρωταρχικό θέμα των ερευνών ήταν η σημερινή κατάστασης της ακίνητης περιουσίας που είχαν οι Μειονότητες την περίοδο των Οθωμανών. Δηλαδή, χρησιμοποιούνται οι νέοι μας κάτω των 25 ετών με πενταροδεκάρες για να συλλέξουν στοιχεία σε βάρος της χώρας τους.

Η Τουρκία, βέβαια, με το πορτοκαλί κόμμα έχει ήδη τεθεί στην τροχιά των ΗΠΑ. Όσοι εκφράζουν ανησυχίες για αλλαγής πορείας και εκτροπή του άξονα ενισχύουν στην πραγματικότητα την εξουσία που είναι προσαρτημένη στον δορυφόρο των ΗΠΑ. Η μεγάλη μάζα του λαού, εξαιτίας αυτών των επικρίσεων, έχει την εντύπωση ότι εφαρμόζεται ισλαμική πολιτική. Ακόμα το πιστεύουν…

Εάν, αξιοποιήσουν, όμως, τα δεδομένα μπορεί όλοι να αντιληφθούν ότι η κυβέρνηση του ΑΚΡ εκτελεί καθήκοντα υπεργολάβου των ΗΠΑ, της Αγγλίας και του Ισραήλ στον ισλαμικό κόσμο. Μια μικρή μερίδα πολιτών που ισχυρίζεται ότι είναι κοσμική και καπηλεύεται τον Ατατούρκ, ενδεχομένως και συνειδητά, προπαγανδίζει ότι το ΑΚΡ θα εγκαθιδρύσει ισλαμικό κράτος και αποφεύγει να δει ότι το κόμμα αυτό είναι ένας Δούρειος Ίππος μέσα στον ισλαμικό κόσμο.

Φτάνουν μάλιστα στο σημείο να υποστηρίζουν ότι η “αραβική άνοιξη” που ξεκίνησε στη Β. Αφρική και τη Μέση Ανατολή προήλθε από την εξέγερση των λαών. Όλα αυτά ξεκίνησαν από τη Σύνοδο των μη κυβερνητικών οργανώσεων του ισλαμικού κόσμου που οργανώθηκε υπό την αιγίδα του τουρκικού υπουργείου εξωτερικών ως συντονιστή του σχεδίου της Μεγάλης Μέσης Ανατολής, η οποία πραγματοποιήθηκε στο ξενοδοχείο Eresin στο Τόπκαπι το 2005.

Τότε είχα προειδοποιήσει. Στην Αίγυπτο των 80 εκατομμυρίων μερικές χιλιάδες μέλη της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων κατάφεραν, με χρήματα των ΗΠΑ να ποιμάνουν ένα κοπάδι ενός εκατομμυρίου. Οι ΗΠΑ πέτυχαν το επιθυμητό αποτέλεσμα στη Λιβύη με τους αντάρτες της Αλ-Κάιντα και τους αντικαθεστωτικούς που εκπαίδευσε η Τουρκία.

Η Ρωσία παρακολούθησε την κατάσταση αυτή και όταν έφτασε η σειρά της Συρίας, όπου έχει στρατιωτικές Βάσεις, αντιστάθηκε έχοντας στο πλευρό της την Κίνα και το Ιράν. Η αντίσταση της Ρωσίας ανάγκασε την Αμερική να οπισθοχωρήσει. Το ΑΚΡ τα έχασε. Υποστηρίζει ότι δεν καταλαβαίνει τι θέλει να κάνει ο Πρόεδρος Ομπάμα. Μήπως στηρίζει τις ελπίδες του στον υποψήφιο των Μορμόνων κ. Ράμσεϊ;

Σε μια διεθνή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στην Αγγλία του 2006 ένας Βρετανός επιχειρηματίας είπε σε Τούρκο συνάδελφο του: “ Βρήκαμε έναν πολύ έξυπνο άνθρωπο που ονομάζεται Ομπάμα. Είναι μαύρος! Θα τον κάνουμε Πρόεδρο των ΗΠΑ”. Τότε, ο Τούρκος επιχειρηματίας με ενημέρωσε. Ο Ομπάμα έγινε Πρόεδρος μετά από δυο χρόνια. Ο ίδιος επιχειρηματίας μου τηλεφώνησε πρόσφατα και μου είπε: Συνομίλησα με τον Βρετανό φίλο μου για τις επικείμενες εκλογές στις ΗΠΑ και μου είπε: Θα συνεχίσουμε με τον Ομπάμα. Σας μεταφέρω λοιπόν αυτή την πληροφορία».

Όμορφος κόσμος, ηθικός, αγγελικά πλασμένος…

Ο κ. Bulut παρέλειψε να μας πει αν το τουρκικό υπουργείο εξωτερικών χρηματοδότει με πακτωλούς εκατομμυρίων τις μη κυβερνητικές οργανώσεις που δραστηριοποιούνται στη χώρα τους. Γιατί εμείς δυστυχώς το κάνουμε...

http://www.elzoni.gr/html/ent/413/ent.26413.asp

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top