Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 25 Σεπτεμβρίου 2012

Η Ελλάδα ανακοίνωσε ότι θα πουλήσει το κτήριο του ελληνικού προξενείου στην Σμύρνη στο πλαίσιο της πώλησης ακινήτων λόγω της οικονομικής κρίσης. Ο δήμαρχος του Konak Hakan Tartan, αφού σημείωσε ότι η Ελλάδα εξαιτίας των οικονομικών δυσκολιών που αντιμετωπίζει έβαλε πωλητήριο στο κτηρίου του προξενιού το οποίο βρίσκεται στη πρώτη παραλιακή λεωφόρο και οι ίδιοι ενδιαφέρονται με το συγκεκριμένο κτήριο. Ο Tartan αφού σημείωσε ότι θέλουν να μεταμορφώσουν το ιστορικό κτήριο σε ένα μουσείο όπως αρμόζει στην παγκόσμια ανοχή και να το δωρίσουν στο μέλλον της πόλης συνέχισε με τα εξής λόγια: « σκεπτόμαστε να διατηρήσουμε την πόλη μέσα στον πολιτισμό της πόλης.

Για αυτό θέλουμε να επωφεληθούμε από τα κονδύλια των υπουργείων και τις δυνατότητες του δήμου. Πρέπει ακολουθούμε την ειρήνη αντί των ρητορικών που θυμίζουν τον πόλεμο. Η Σμύρνη είναι μια πόλη όπου συνυπάρχουν αγαπημένα όλες οι θρησκείες και πολιτισμοί. Εκείνο το κτήριο θα άρμοζε στην İzmir ιδιαίτερα ως Μουσείο Φιλίας και Ειρήνης Σμύρνη 1922. Θα μπορούσαν να εκτεθούν στο μουσείο αυτό οι ενδυμασίες και οι φωτογραφίες όλων των συμπατριωτών Τούρκων, Ελλήνων και Εβραίων που ζούσαν εκείνη την περίοδο στην Σμύρνη. Να αφηγηθούν οι παραδόσεις, νοοτροπίες, γειτονικές σχέσεις και φιλίες τους. Συνεχίζονται οι συνομιλίες μας σχετικά με το κόστος του κτηρίου».
ΦΩΝΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ-TRT

Τουρκικά δημοσιεύματα περί πώλησης του κτιρίου του Ελληνικού Προξενείου στην Σμύρνη
Με τίτλο «Αποχαιρετισμός στη Σμύρνη» η Μιλλιέτ γράφει σε ανταπόκριση από την Αθήνα ότι μεταξύ των κτιρίων που η Ελλάδα θα πουλήσει λόγω της οικονομικής κρίσης, είναι και το κτίριο του Προξενείου της στην Σμύρνη.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, Τούρκοι επιχειρηματίες της Σμύρνης θέλουν να αγοράσουν το κτίριο για να το μετατρέψουν σε Μουσείο. Όπως αναφέρεται, το εκτόπισμα του ιστορικού κτιρίου στην σημερινή λεωφόρο Ατατούρκ στο νούμερο 262 , είναι πολύ μεγαλύτερο από την υλική του αξία. Ο ανταποκριτής της Μιλλιέτ αναφέρει ότι κατ’ αρχήν η περιοχή Κορντόν είναι το σημείο όπου μπήκε τελεία στον πόλεμο της ανεξαρτησίας, όπως αναφέρουν οι Τούρκοι την Μικρασιατική καταστροφή, τον Σεπτέμβριο του 1922.
Το κτίριο, προστίθεται, το οποίο χρησιμοποιεί η Ελλάδα από το 1955 μέχρι σήμερα είναι η τελευταία ελληνική περιουσία στην περιοχή Κορντόν και τώρα βρίσκεται στον κατάλογο άμεσων πωλήσεων μαζί με τα κτήρια στη Βρετανία, στη Γερμανία, στην Ιταλία και στο Βέλγιο.
Οι Τούρκοι επιχειρηματίες της Σμύρνης που θέλουν να το αγοράσουν και να το μετατρέψουν σε Μουσείο, σημειώνεται, θεωρούν πως δεν θα πρέπει να ανήκει στην ιδιοκτησία ενός μόνο ατόμου και θα καλέσουν αυτή την εβδομάδα τους Προέδρους των επαγγελματικών Επιμελητηρίων και εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου να συζητήσουν το θέμα.
Σε ανταπόκριση από την Αθήνα για το ίδιο θέμα η Σαμπάχ με τίτλο «Μήπως η Ελλάδα βγάζει προς πώληση το Προξενείο της στην Σμύρνη;», γράφει ότι την πώληση ορισμένων ακινήτων και κτιρίων διπλωματικών αντιπροσωπειών της προγραμματίζει η ελληνική κυβέρνηση, όπως γράφει η ελληνική εφημερίδα «Το έθνος» .
ONLYCY.COM

Η ΛΙΣΤΑ ΜΕ ΤΑ «ΠΑΛΑΤΙΑ»- Βγαίνουν στο «σφυρί» ελληνικές πρεσβείες
ΑΓΟΡΑΣΤΈΣ ΨΆΧΝΕΙ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΌ ΔΗΜΌΣΙΟ ΓΑΙ 30 ΕΥΡΩΠΑΪΚΆ ΑΚΊΝΗΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΡΟΣΦΈΡΟΥΝ ΤΊΠΟΤΑ, ΑΛΛΆ ΑΝΤΊΘΕΤΑ ΑΠΑΙΤΟΎΝ ΧΙΛΙΆΔΕΣ ΕΥΡΏ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΝΤΉΡΗΣΉ ΤΟΥΣ

Το ελληνικό προξενείο στη Σμύρνη βρίσκεται σε ιδιόκτητο κτίριο επί της οδού Αtaturk Caddesi νούμερο 262 στην ιστορική παραλία.
ΕΘΝΟΣ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top