Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2013 Η ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΔΥΝΑΜΕΩΝ ΣΕ 35 ΧΩΡΕΣ!
Πολλαπλά χρήσιμος για τα σχέδια των αμερικανών ιμπεριαλιστών, αναδεικνύεται ο «αγώνας κατά του ισλαμικού εξτρεμισμού», καθώς, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο «Associated Press» (ΑΡ), επίλεκτοι στρατιώτες της 1ης Μεραρχίας Πεζικού που σταθμεύουν στο Κάνσας των ΗΠΑ, θα ξεκινήσουν εντατική εκπαίδευση έως το Μάρτιο του ’13, προκειμένου να προετοιμαστούν για την εγκατάστασή τους σε 35 αφρικανικές χώρες.



Αποστολή των παραπάνω στρατιωτικών δυνάμεων είναι η στρατολόγηση, η εκπαίδευση και ο εξοπλισμός ντόπιων στρατιωτών, ενώ στο μέλλον δεν αποκλείεται και η άμεση εμπλοκή τους στην καταστολή εξεγέρσεων, καθώς οι εντάσεις στην ευρύτερη περιοχή κλιμακώνονται.

Νωρίτερα αυτόν το μήνα, πηγή του αμερικανικού Πενταγώνου, δήλωσε στην εφημερίδα «Washington Post» ότι τα στρατεύματα των ΗΠΑ θα είναι σύντομα καθ’ οδόν προς το Μάλι, «προκειμένου να εμποδιστεί η αναδυόμενη απειλή των ισλαμιστών εξτρεμιστών», συμπεριλαμβανομένων και ανταρτών που πρόσκεινται στην Αλ Κάιντα. Σύμφωνα με τις τελευταίες ειδήσεις, όμως, το Μάλι θα είναι μόνο ένα από τα πολλά αφρικανικά κράτη όπου θα εγκατασταθούν στρατεύματα των ΗΠΑ κατά το επόμενο έτος.

Σύμφωνα με τις πηγές που επικαλείται το ΑP, τα αμερικανικά στρατεύματα θα κατευθυνθούν ειδικά στη Λιβύη, το Σουδάν, την Αλγερία και το Νίγηρα, προκειμένου να αντιμετωπίσουν την επέκταση ένοπλων ομάδων που πιστεύεται ότι συνδέονται με την Αλ-Κάιντα, ενώ ειδική αποστολή θα υπάρξει για την κινητοποίηση, την εκπαίδευση και τον εξοπλισμό αφρικανών στρατιωτών στην Κένυα και τη Σομαλία. Σύμφωνα με τους ίδιους τους κύκλους, οι ΗΠΑ έχουν ήδη ετοιμάσει σχεδόν 100 διαφορετικά γυμνάσια και εκπαιδευτικά προγράμματα, τα οποία θα πραγματοποιηθούν κατά τη διάρκεια του επόμενου έτους.
Πάντως, από το 2006, οπότε συγκροτήθηκε ειδικό τμήμα διοίκησης του αμερικανικού στρατού για την Αφρική (ΑFRICOM), οι ΗΠΑ ενίσχυσαν σημαντικά τη στρατιωτική παρουσία τους στη «Μαύρη Ήπειρο». Έκτοτε, έχουν αποκτήσει μόνιμη παρουσία στο Κέρας Αφρικής, μυστικές βάσεις για πτήσεις μη επανδρωμένων κατασκοπευτικών και βομβαρδιστικών αεροσκαφών στις Σεϋχέλλες και στην Αιθιοπία, προγράμματα «αντιτρομοκρατικής» εκπαίδευσης στρατών της βόρειας και βορειοδυτικής Αφρικής με επίκεντρο τη Σαχάρα. Μάλιστα, στο τέλος του 2011, έστειλαν περίπου 100 κομάντος σε χώρες της Κεντρικής Αφρικής με πρόσφατα εντοπισθέντα πετρελαϊκά κοιτάσματα (π.χ. Ουγκάντα) με πρόσχημα την πάταξη ένοπλων εγκληματικών οργανώσεων.

http://iskra.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top