Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

..δεν είναι δύσκολο να συμπεράνουμε, ότι τα χρήματα που διαθέτουν η USAID και τα άλλα ιδρύματα "εκδημοκρατισμού" μας με τα κηρύγματά τους «για μια πιο ανοιχτή κοινωνία», για τα δίκαια των πολιτών, τις οργανώσεις αντίφα, την διάλυση της οικογένειας, την απέχθεια για οτιδήποτε ενθυμίζει το έθνος και όλα αυτά τα μοντέρνα ωραία και καλά, με τα οποία έχουν δηλητηριάσει τον εγκέφαλο ιδιαίτερα της νεολαίας στην Ελλάδα είναι πολλά. ....
Η ρωσική κυβέρνηση ανακοίνωσε, ότι απο την 1. Οκτωβρίου 2012 σταματούν οι δραστηριότητες της USAID στη Ρωσία. Δηλαδή την διώχνουν. Στη Δύση όμως το διώξιμο της USAID απο την Ρωσία παρουσιάσθηκε σαν "η διακοπή μιας υπηρεσίας των ΗΠΑ, που εργάσθηκε για χρόνια για μια πιο ανοικτή κοινωνία στη Ρωσία" (Victoria Nuland απο το State Department)


Για να ξέρουμε για τί μιλάμε. Η United States Agency for International Development - USAID (Υπηρεσία των Ηνωμένων Πολιτειών για την Διεθνή Ανάπτυξη - USAID), είναι μια ομοσπονδιακή κυβερνητική υπηρεσία των ΗΠΑ, υπεύθυνη κυρίως για την διαχείριση της αμερικανικής βοήθειας για πολιτικούς σκοπούς στο εξωτερικό. Δηλαδή η επέμβαση στα εσωτερικά ιδιαίτερα των χωρών εκείνων, που στέκονται κατα κάποιο τρόπο εμπόδιο στην πραγματοποίηση της παγκοσμιοποίησης του Ηγεμόνα. Και για να ξεκαθαρίζουμε τα πράγματα. Ηγεμόνας δεν είναι ούτε οι ΗΠΑ, ούτε η Γερμανία, αλλά το σύστημα της δυναστείας των Rothschilds, που με την βοήθεια των Rockefeller, Soros και ορισμένων άλλων μεγιστάνων του χρήματος ελέγχει μεσω της City of London (CoL) και της Wall Street της Νέας Υόρκης το παγκόσμιο τοκογλυφικό-χρηματοπιστωτικό σύστημα, τα ΜΜΕ - και μέσω αυτών την πολιτική και τους πολιτικούς - τις κυριότερες μυστικές υπηρεσίες (Mossad, CIA, BND, MI6), το ΝΑΤΟ και βέβαια την παγκόσμια οικονομία. H δε USAID στην πραγματικότητα είναι ένα υποκατάστημα της CIA/ Mossad κ.λπ.

Οι «αναπτυξιακές» δραστηριότητές της USAID στην Ρωσία συνίσταντο στην ανάμειξή της, μέσω πάμπολων Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), πρακτόρων, ακτιβιστών, μπλογκατζήδων κ.α., στην εσωτερική πολιτική και στην κάθε είδους δυσφήμηση της ρωσικής κυβέρνησης και του Βλαντιμίρ Πούτιν, που κορυφώθηκαν κατα τις εκλογές της 5. Μαρτίου 2012. Που τελικά και παρα ταύτα κέρδισε ο Πούτιν. Η USAID οργάνωνε και υποστήριξε καθημερινές και μαζικές διαδηλώσεις στη Μόσχα και άλλες μεγάλες πόλεις της Ρωσίας, με πρωταγωνιστή τον Alexei Nawalny, έναν ακτιβιστή και μεγαλοεπιχειρηματία, που πλούτισε, όπως και πολλοί άλλοι Εβραίοι, απο την διάλυση της Σοβιετικής Ένωσης (και είναι σήμερα, σαν το δικό μας το μπουμπούκι, τον ΓΑΠ, World Fellow του Yale University και ιδρυτής ενός «παγκοσμίου δικτύου για την διεθνή συνεννόηση»), και τον Gari Kasparov (φορέα της τιμητικής διάκρισης των ΗΠΑ «Flame Award»). Και όπως είχε ανακοινώσει στις 10. Μαρτίου ο αντιπρόεδρος των ΗΠΑ, Τζόζεφ Μπάιντεν στον Ρώσο Πρόεδρο στην Μόσχα, σκοπών των οργανώσεων αυτών ήταν κυρίως η οργάνωση διαμαρτυριών, δηλαδή το με λαϊκές εξεγέρσεις γκρέμισμα του Βλαντιμίρ Πούτιν απο την κυβέρνηση.

Οι φασαρίες αυτές συνεχίστηκαν και μετα τις εκλογές με διαδηλώσεις, εμφανίσεις των Pussy Riot στην Κόκκινη Πλατεία και στην εκκλησία του Σωτήρος και γενικά με συνεχείς φασαρίες, που σκοπό είχαν την υποδαύλιση μιας επαναστατικής ατμόσφαιρας και την αποκαθήλωση του Πούτιν. Μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση η ρωσική κυβέρνηση αποφάσισε να αντιδράσει. Τέλη Σεπτεμβρίου ο εκπρόσωπος του Υπουργείου Εξωτερικών, Αλέξανδρος Lukashevich, δήλωσε, ότι οι οργανώσεις που υποστηρίζονται με τα χρήματα της USAID προσπάθησαν να επηρεάσουν τις πολιτικές διαδικασίες στη Ρωσία, συμπεριλαμβανομένων των εκλογών, αλλά και τους πολιτικούς θεσμούς της ρωσικής κοινωνίας των πολιτών, η οποία όμως είναι αρκετά ώριμη και δεν χρειάζεται υποδείξεις από «έξω». Ανακοίνωσε λοιπόν, ότι οι δραστηριότητες της USAID στη Ρωσία διακόπτονται την 1. Οκτωβρίου 2012, η Ρωσία όμως είναι πρόθυμη να συνεργαστεί με την USAID σε τρίτες χώρες.

Η απόφαση της ρωσικής κυβέρνησης για την διακοπή των δραστηριοτήτων της USAID στην Ρωσία ήταν ένα διώξιμο. Απο την Ρωσία βέβαια, γιατί εκτός Ρωσίας οι ασχήμιες κάποιων νεαρών κοριτσιών που προφανώς το μόνο που τα συγκινεί είναι το χρήμα, συνεχίζονται, όπως είδαμε και χθές το βράδυ εξω απο το Κοινοβούλιο των Βρυξελλών με την εκτός εαυτής ξεβράκωτη νεαρή να φωνάζει και να τσυρίζι κατα του Πούτιν. Το διώξιμο της USAID απο την Ρωσία εμφανίσθηκε βέβαια στην Δύση τελείως διαφορετικά. Έτσι η εκρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών, Victoria Nuland, ανακοίνωσε, ότι η βοήθεια της USAID προς την Ρωσία τερματίζεται και ότι «εμείς είμαστε περήφανοι γι’ αυτά που κατόρθωσε η USAID τις δύο τελευταίες δεκαετίες στην Ρωσία». Και ότι η αποχώρηση της USAID δεν σημαίνει σε καμμία περίπτωση και το τέλος της πολιτικής επανεκίνησης (αχ, πόσο νοσταλγούν τον Γιέλτσιν) μεταξύ Ρωσίας και ΗΠΑ. Στον ίδιο τόνο και ο ευρωπαίος σύμμαχος του Ηγεμόνα στην Ευρώπη, η Γερμανία, το προπαγανδιστικό και διαστρεβλωτικό όργανο της οποίας, η φυλλάδα DER SPIEGEL (που τσιτάρεται απο την ΝΕΤ σαν να πρόκειται για μια κυβερνητική πηγή) γράφει: «Η αποχώρηση της USAID τερματίζει το πρόγραμμα βοηθείας των ΗΠΑ προς την Ρωσία». Και «η διαδικασία ύφεσης μεταξύ Ουάσιγκτον και Μόσχας γνώρισε μια οπισθοδρόμηση: Η USAID τερματίζει την συμμετοχή της στη Ρωσία. Η υπηρεσία αυτή των ΗΠΑ εργάσθηκε εκεί για χρόνια για μια πιο ανοικτή κοινωνία». Πάρτον και στον γάμο σου, να σου πεί και του χρόνου.

Πάμε και στα λεφτα, που για τέτοιους σκοπούς υπάρχουν, και μάλιστα μπόλικα (ο ΓΑΠ κάτι ήξερε απο λεφτα). Η USAID χρηματοδοτούσε στην Ρωσία 57 οργανώσεις με 2,5 δισεκατομμύρια δολλάρια. Στον ισολογισμό του έτους 2009 η Washington είχε ζητήσει για το Department of State, το USAID και άλλα πρακτορεία Διεθνών Υποθέσεων συνολικά περίπου 39,5 δισεκατομμύρια δολλάρια, συμπεριλαμβανομένων και 26,1 δισεκατομμυρίων για ξένες υποθέσεις, 11,2 δισεκατομμυρίων για το Υπουργείο Εξωτερικών και 2,2 δισεκατομμυρίων για άλλες Διεθνείς Υποθέσεις. Για την προώθηση της Δημοκρατίας και τις εξελίξεις στην Μέση Ανατολή ο Λευκός Οίκος είχε ζητήσει για το 2012 6,256 δισεκατομμύρια δολλάρια, το 2011 το ποσό αυτό ανήρχετο στα 9,171 δισεκατομμύρια ενώ για το 2013 προβλέπονται 7,3 δισεκατομμύρια δολλάρια. Για ποιούς σκοπούς; U.S. bilateral interests: To support U.S. geopolitical interests, USAID is often called upon to administer exceptional financial grants to allies. Also, when U.S. troops are in the field, USAID can supplement the "Civil Affairs" programs that the U.S. military conducts to win the friendship of local populations and thus to undermine insurgent support. In these circumstances, USAID may be directed by specially appointed diplomatic officials of the State Department, as in Afghanistan and Pakistan at present. USAID can also be called upon to support projects of U.S. constituents that have exceptional interest.

Να σημειωθεί επίσης, ότι για τους ίδιους σκοπούς, τουτέστιν για «εκδημοκρατισμούς», «δημοκρατικές» φασαρίες και «επαναστάσεις» σε επιλεγμένες χώρες, διατίθενται και απο τις κυβερνήσεις των άλλων χωρών-συμμάχων του Ηγεμόνα τα ανάλογα χρηματικά ποσά, που για την Γερμανία, φερ’ ειπείν, δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητα, αν συνυπολογιστούν και τα λεφτα που διατίθενται για γενική προπαγάνδα, όπως αυτή που ασκούν τα Ινστιτούτα Goethe Institut, Friedrich-Ebert-Stiftung, Konrad-Adenauer-Stiftung, Rosa-Luxemburg-Stiftung, Friedrich-Naumann-Stiftung και δε συμμαζεύεται.

Και στην Ελλάδα; Αν αναλογισθούμε τα πολιτικά κόμματα που ξαφνικά εμφανίσθηκαν και μεγάλωσαν κηρύσσοντας την ανυπακουή, την ανομία και την επανάσταση, τα πλήθη των παρδαλών κινημάτων και των ιστολογίων που θέλουν να μας σώσουν, τους κάθε λογής επαναστάτες και ανυπάκουους, τις στρατιές των αναρχικών και τα πλήθη των πουλημένων δημοσιογράφων, των γραφιάδων, που παρεμβαίνουν στους σχολιασμους των μπλογκς και αυτών που γράφουν ότι τους κατέβει στο Facebook και τα παρόμοια όργανα του Σατανά, δεν είναι δύσκολο να συμπεράνουμε, ότι τα χρήματα που διαθέτουν η USAID και τα άλλα ιδρύματα "εκδημοκρατισμού" μας με τα κηρύγματά τους «για μια πιο ανοιχτή κοινωνία», για τα δίκαια των πολιτών, τις οργανώσεις αντίφα, την διάλυση της οικογένειας, την απέχθεια για οτιδήποτε ενθυμίζει το έθνος και όλα αυτά τα μοντέρνα ωραία και καλά, με τα οποία έχουν δηλητηριάσει τον εγκέφαλο ιδιαίτερα της νεολαίας στην Ελλάδα είναι πολλά. Μόνο για το Κολλέγιο Anatolia, δηλαδή για την «δημοκρατική» πλύση εγκεφάλου των κολλεγιοπαίδων, η USAID διέθεσε απο το 1976 και μετα 9 εκατομμύρια δολλάρια. Και αν σκεφθούμε, ότι εκτός απο την USAID υπάρχουν και δεκάδες, αν όχι εκατοντάδες παρόμοιων «υπηρεσιών», που αφειδώς σκορπάν πακτωλούς χρημάτων για να μας κάνουν δημοκράτες, επαναστάτες, αναρχικούς, δεξιούς ή αριστερούς, δεν είναι δύσκολο να αντιληφθούμε, γιατί απ’ την τόση «Δημοκρατία» που τρώμε στην φάτσα μας γίναμε βάρβαροι, που δεν δουλεύουν, δεν πληρώνουν ρεύμα, δεν πληρώνουν φόρους, δεν πληρώνουν διόδια, δεν υπακούουν, δεν τηρούν τους νόμους, άνθρωποί που επιζούν με ντάπκες και με ντούπκες, με απατεωνίες, με την κλοπή του δημοσίου χρήματος και της δημόσιας γής, απολίτιστοι. Και μέσα στην αναμπαμπούλα που δημιουργούν οι δραστηριότητες όλων αυτών μόνο ο λύκος χαίρεται. Ποιός; Ο Ηγεμόνας που έχω περιγράψει λίγο παραπάνω, σε πολύ γενικές γραμμές βέβαια. Μαζί με τα τσιράκια του, ΓΑΠ, Τσίπρας και το κακό συναπάντημα.

Αυτή η Δημοκρατία που μας διδάσκει η USAID δεν είναι καλή. Βλάπτει σοβαρά την ψυχική, την πολιτική και την οικονομική μας υγεία. Και πρέπει να την αποτάξουμε, βάζοντας στην θέση της μια Δημοκρατία όπως εκείνη της αρχαίας Αθήνας φερ' ειπείν. Γινεται; Μόνο του σπανού τα γένεια δεν φυτρώνουν.

Rubrik: Meinung/Γνωμη
22.12.12
von Εμμανουήλ Σαρίδης
http://www.berlin-athen.eu/i

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top