Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 31 Ιανουαρίου 2012

Του Κώστα Ράπτη
Πολλά μπορεί να προσάψει κανείς στην τουρκική διπλωματία, όχι όμως την έλλειψη προνοητικότητας.

Ήδη πριν από την (τρίτη κατά σειρά) τριμερή συνάντηση των ηγετών των δύο κοινοτήτων της Κύπρου με τον γ.γ. του ΟΗΕ στο Green Tree του Long Island την περασμένη εβδομάδα, τα τουρκικά και τουρκοκυπριακά ΜΜΕ έκαναν λόγο για ένα «Σχέδιο Β» το οποίο θα κινητοποιούταν σε περίπτωση κατά την οποία η υφιστάμενη διαδικασία οδηγούταν σε οριστικό αδιέξοδο. Το «Σχέδιο Β» τοποθετήθηκε πλέον ανοιχτά στο τραπέζι με την συνέντευξη που έδωσε το Σάββατο ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών Ahmet Davutoglu στο κανάλι CNN Turk.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επιμέλεια: Μαρίνα Γ. Μεϊντάνη
http://www.makthes.gr
Η Τεχεράνη έσπευσε να απαντήσει με αντίμετρα στις κυρώσεις που ανακοίνωσε την περασμένη Δευτέρα η ΕΕ, διακηρύσσοντας σε όλους τους τόνους και με απτές αποδείξεις ότι τα μέτρα που έλαβαν οι «27» περισσότερο πλήττουν τη δική τους οικονομία. Απείλησε με άμεση διακοπή στην τροφοδοσία πετρελαίου προς τη Δύση πριν ξεκινήσει το εμπάργκο, που ουσιαστικά ανακοινώθηκε για τις αρχές Ιουλίου. Επίσης, άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο αποκλεισμού των Στενών του Ορμούζ, από όπου διακινείται το ένα τρίτο των πετρελαίων προς τη Δύση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λιάνα Μυστακίδου
http://www.elzoni.gr/
Με πόνο ψυχής ο πρόεδρος της Σοσιαλιστικής Διεθνούς, ο δικός μας ΓΑΠ, αναγκάστηκε πιθανότατα να καταδικάσει την αυταρχική, καταπιεστική, αντιδημοκρατική  πολιτική του «καρντάση» Ερντογάν.
Όσοι γνωρίζουν την Ιστορία της Τουρκίας δεν εκπλήσσονται με την πολιτική που ασκεί η κυβέρνηση της Άγκυρας, γιατί αυτό είναι το αληθινό πρόσωπο της εξουσίας στη γειτονική μας χώρα από τη σύστασή του ως κράτους μέχρι σήμερα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο βουλευτής ΠΑΣΟΚ Ροδόπης, Αχμέτ Χατζηοσμάν, συμμετείχε σε επίσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Ευρωπαϊκή Ελεύθερη Ζώνη που εδρεύει στην πόλη Çorlu (Τσόρλου) της Τουρκίας.
Η επίσκεψη πραγματοποιήθηκε με την πρωτοβουλία του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης σε συνεργασία με το Γενικό Προξενείο της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή.
Στην επίσκεψη συμμετείχε η Πρόεδρος του Χρηματοοικονομικού Φόρουμ Θράκης, Κατερίνα Καραγιάννη, ο Γενικός Πρόξενος της Τουρκικής Δημοκρατίας στην Κομοτηνή, Μουσταφά Σαρνίτς,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ντιγιαρμπακίρ- Τουρκία.

Το κόμμα DTK, δηλαδή, του Δημοκρατικού Κοινωνικού Κογκρέσου, αγνοώντας ότι το Κουρδικό Εργατικό Κόμμα- PKK, είναι ένα τρομοκρατικό κόμμα, στο διήμερο συνέδριό του που πραγματοποιήθηκε στην πόλη Ντιγιαρμπακίρ και στο οποίο συμμετείχαν 800 σύνεδροι, ζήτησε, την απελευθέρωση του ηγέτη του PKK,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Μποδοσάκης, ο Καραμανλής
και ο Ζισκάρ Ντ' Εσταίν, σε φωτογραφία το 1978
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Τέτοιες μέρες του 1979, έφυγε ενας από τους μεγαλύτερους επιχειρηματίες της χώρας, (μακάρι να είχαμε σήμερα πέντε-έξι τέτοιους ν’ ανοίξουν δουλειές που τόσο πολύ τις έχουμε ανάγκη…). Ο Πρόδρομος (Μποδοσάκης) Αθανασιάδης, ο άνθρωπος με τις πολλές βιομηχανίες που έδινε εργασία σε περίπου 17.000 εργαζόμενους. Η ζωή του μοιάζει παραμύθι. Ο μεταφορέας που έγινε Κροίσος!

Διαβάστε το ολόκληρο...

γράφει ο Βασίλειος Μειχανετσίδης

Η μεταβατική περίοδος από την πτώση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας μέχρι την ίδρυση της Τουρκικής Δημοκρατίας χαρακτηρίζεται από μια σειρά δράσεων που διεξάγονται κατά κύριο λόγο από μια μικρή ελίτ, με στόχο την οικοδόμηση ενός σύγχρονου κράτους, ενός έθνους.
Μία από αυτές τις δράσεις είναι να εξαλειφθεί τελείως, δηλαδή να εξοντώσουν τις χριστιανικές μειονότητες και άλλες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τη θέση ότι η χώρα του θα μπορούσε να αποτελέσει «πύλη» για το άνοιγμα των τουρκικών επιχειρήσεων στην Ευρώπη, διατύπωσε ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, μιλώντας στο Εμπορικό και Επενδυτικό Φόρουμ ΠΓΔΜ-Τουρκίας, που πραγματοποιείται στην τουρκική πόλη Προύσα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Σε τελετή που έγινε στην Κωνσταντινούπολη μνημονεύτηκαν όσοι είχαν χάσει τη ζωή τους κατά την περίοδο της ανταλλαγής πληθυσμών Τούρκων και Ελλήνων, πριν από 89 χρόνια.


Διαβάστε το ολόκληρο...

ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δέχθηκε να εξετάσει προσφυγή Τούρκου δικηγόρου, στην οποία ζητείται η ακύρωση των κανονισμών θεωρήσεων εισόδου τύπου Schengen.


Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Ιράν, ανακοίνωσε σήμερα ότι έχει κατασκευάσει βλήματα πυροβολικού με καθοδήγηση Laser που μπορούν να εντοπίζουν και να πλήττουν κινούμενους στόχους με υψηλό βαθμό ακρίβειας, μετέδωσε η κρατική τηλεόραση. Το Ιράν αποκαλύπτει περιοδικά στρατιωτικές εξελίξεις, αλλά αυτή η τελευταία πληροφορία έρχεται καθώς η ένταση μεταξύ του Ιράν και της Δύσης κλιμακώνεται για το αμφισβητούμενο πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μετά τη Γαλλία, η Γερμανία;
Ο Erhan Mertürk, χρονικογράφος του CNN Türk πιστεύει ότι μετά την ψήφιση του νόμου για την ποινικοποίηση της άρνησης των γενοκτονιών στη Γαλλία, η ομοσπονδιακή βουλή της Γερμανίας θα μπορούσε να ακολουθήσει και να ψηφίσει ένα παρόμοιο νόμο.
«Και μετά θα ακολουθήσουν άλλες χώρες το παράδειγμά τους», λέει ο Ε. Mertürk.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την ώρα που η ελληνική πλευρά κάνει σκέψεις για να καταγγείλει την Ενδιάμεση Συμφωνία με τα Σκόπια λόγω της αυξανόμενης προκλητικότητας της πολιτικής ηγεσίας της ΠΓΔΜ, τα πυρά της αντιπολίτευσης της χώρας δέχεται ο πρωθυπουργός Νίκολα Γκρούεφσκι, η οποία τον χαρακτηρίζει «απερίσκεπτο», κατηγορώντας τον ότι με τη συμπεριφορά του έχει «παγώσει» την ενταξιακή πορεία της χώρας προς το ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ενωση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 30 Ιανουαρίου 2012

 ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ...........

 ΤΙ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ Η ΕΥΡΩΠΗ ΜΕ ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΒΑΡΒΑΡΟΥΣ ΟΥΝΝΟΥΣ ;

Διαβάστε το ολόκληρο...

-φαίνεται πως ακόμα «πουλάει» πολύ ο Γκατζογιάννης στη χώρα που κάποτε τον κήρυξε «persona non grata»
-η προσέγγιση Μπερίσα-Γκατζογιάννη – πραγματιστική πολιτική
Ούτε μία, ούτε δύο, παρά ολόκληρες 14 σελίδες αφιερώνει το περιοδικό «ΜΑΠΟ» στον ελληνοαμερικανό Νικόλαο Γκατζογιάννη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ένταση στη Στρούγκα από τον μουσουλμανικό πληθυσμό για αντι-ισλαμικές σκηνές στο καρναβάλι του Βέβτσανι

Ένταση και επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Παρασκευής στην πόλη Στρούγκα της ΠΓΔΜ, μετά τη συγκέντρωση διαμαρτυρίας περίπου 2000 μουσουλμάνων μπροστά στο δημαρχείο της πόλης, κατά των αντί-ισλαμικών σκηνών που καταγράφηκαν, πριν από δύο περίπου εβδομάδες, στο καρναβάλι του Βέβτσανι.Μετά την

Διαβάστε το ολόκληρο...

Έτοιμος να προωθήσει μία λύση που θα μπορούσε να οδηγήσει τη χώρα του στους κόλπους της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, στη σύνοδο του ερχόμενου Μαΐου στο Σικάγο, παρακάμπτοντας το «αγκάθι» του ονόματος, εμφανίστηκε την περασμένη Παρασκευή ο υπουργός Άμυνας της ΠΓΔΜ Φατμίρ Μπεσίμι.


Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Τουρκία «πούλησε» την Ευρωπαϊκή Ένωση, αφού τα βρήκε με τη Μόσχα και στον τομέα της ενέργειας
Τoυ Μάριου Ευρυβιάδη

Oαγωγός «Νabucco», του οποίου η κατασκευή θα άρχιζε το 2013 και θα ολοκληρωνόταν το 2017 και ο οποίος θα «απελευθέρωνε», δήθεν, την Ευρώπη από την ενεργειακή εξάρτηση και κατά συνέπεια από τους πολιτικούς εκβιασμούς της Μόσχας, δεν υφίσταται πια.Μια μεγάλη ταφόπλακα τοποθετήθηκε από την Τουρκία του Ταγίπ Ερντογάν στο μεγαλόσχημο αυτό αγωγό, που θα άρχιζε από τα

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στο διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision.που θα γίνει στίς 22-26 Μαίου, στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν Μπακού την Τουρκία θα εκπροσωπήσει ο τραγουδιστής Can Bonomο ο οποίος προσελκύει την προσοχή με το ενδιαφέρον στυλ του.Στις δηλώσεις που προέβη ο Can Bonomo,επισήμανε ότι θα μπει σε μια έντονη διαδικασία πρωετοιμασίας και θα εκπροσωπήσει την Τουρκία με τον καλύτερο τρόπο.Το τραγούδι με το οποίο θα εκπροσωπήσει την Τουρκία στο Διαγωνισμό Τραγουδιού Eurovision, ο Bonomo, ο οποίος γράφει τους στοίχους και τη μουσική των περισσότερων τραγουδιών που

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε νέα πρόκληση, ο Τούρκος υπουργός για τα Ευρωπαϊκά Θέματα Εγκεμέν Μπαγκίς, που επισκέφτηκε την Ελβετία αυτή τη Κυριακή, αναφέρθηκε στον γαλλικό νόμο σχετικά με την αρμενική γενοκτονία. Κατ 'αυτόν οι προσπάθειες αυτές δεν έχουν καμία πιθανότητα να επιβιώσουν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Πρόεδρος του κόμματος RDSE (αριστεροί ριζοσπάστες) Ζακ Μεζάρ δήλωσε την Τετάρτη στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι Γερουσιαστές από τα 6 κόμματα της Γερουσίας υπέγραψαν ήδη την προσφυγή στο Συνταγματικό Συμβούλιο που προτίθεται να καταθέσει κατά του νόμου ποινικοποίησης της άρνησης των γενοκτονιών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Σάββα Καλεντερίδη
Ο Ταγίπ Ερντογάν, με την άνοδό του στην εξουσία, δήλωσε ότι θα ακολουθήσει μια διαφορετική πολιτική στο Κουρδικό. Μάλιστά, το 2005, κατά τη διάρκεια επίσκεψης στην πρωθυπουργία διανοουμένων, καλλιτεχνών, πολιτικών και συνδικαλιστών, οι οποίοι είχαν υπογράψει κοινή δήλωση με την οποία καλούσαν το ΡΚΚ να αφήσει το όπλα, ο Ερντογάν τους έπε ότι «Το Κουρδικό, όπως και άλλα αρκετά προβλήματα που απασχολούν την Τουρκία, για μας είναι πρόβλημα εκδημοκρατισμού». Μάλιστα ο Ερντογάν τους υπενθύμισε παλιότερη δήλωση που είχε κάνει κατά την επίσκεψή του στο Ντιγιαρμπακίρ, όταν είπε ότι «Το Κουρδικό πρόβλημα είναι δικό μου πρόβλημα και θα το λύσουμε κυρίως μέσω του εκδημοκρατισμού».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 29 Ιανουαρίου 2012

Η ολλανδική κυβέρνηση προέβλεψε ότι η απαγόρευση της μπούρκας και του νικάμπ θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2013.«Ελπίζουμε ότι η απαγόρευση της χρήσης των ρούχων που καλύπτουν το πρόσωπο θα τεθεί σε ισχύ στις αρχές του 2013» δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο η Βέρα Χούγκεντουρν, εκπρόσωπος του ολλανδικού υπουργείου Εσωτερικών, όπως αναμεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τι λέει το Economist για την Ελληνική κρίση χρέους και την έξοδο από την Ευρωζώνη.


Τις τελευταίες εβδομάδες εκτυλίσσεται μία μάχη μεταξύ της Ελληνικής Κυβέρνησης, των Ευρωπαίων εταίρων και του ΔΝΤ, και των κατόχων ελληνικών ομολόγων, για το ποσοστό κουρέματος του χρέους και τους όρους των νέων ομολόγων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, κατά τη διάρκεια της διήμερης επίσκεψης του στη Ρωσία, ανέφερε ότι συνεργασία μεταξύ των δύο χωρών έχει βελτιωθεί σημαντικά και ο συνολικός όγκος των συναλλαγών έφθασε στα 31, 5 δις δολάρια κατά την τελευταία πενταετία και ο επιδιωκόμενος στόχος είναι τα 100 δις δολάρια. Πρόσθεσε, ακόμη ότι στην Τουρκία, πρόκειται να ανοίξουν τρεις ακόμη ρωσικές εμπορικές επιχειρήσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εργαλείο για να αντλεί πληροφορίες από τα κοινωνικά δίκτυα αναζητά το FBI.
Την προσοχή του στα κοινωνικά δίκτυα στρέφει το FBI, το οποίο επιζητά αποτελεσματικά «εργαλεία», τα οποία θα επιτρέπουν στους ερευνητές τους να βρίσκουν στοιχεία σχετικά με υποθέσεις που διερευνούν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Άντρη Δανιήλ-Sigmalive.com

Ηχηρό Ρωσικό χαστούκι έδωσε το Ρωσικό ΥΠΕΞ προς την Τουρκία και τα κατεχόμενα με σημερινή επιστολή του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ΕΚΠΡΌΣΩΠΟΣ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΎ ΥΠΑΜ ΔΙΈΨΕΥΣΕ ΤΗΝ ΔΗΜΙΟΥΡΓΊΑ ΒΆΣΕΩΝ ΕΙΔΙΚΏΝ ΕΠΙΧΕΙΡΉΣΕΩΝ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΊΑ


Οι Ηνωμένες Πολιτείες της Αμερικής διέψευσαν τις ειδήσεις ότι θέλουν να δημιουργήσουν βάσεις ειδικών επιχειρήσεων στα εδάφη της Τουρκίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Της Ελενας Μπέλλη- HMEΡΗΣΙΑ
Στις 6 Δεκεμβρίου του 2011, ένας καμικάζι ριχνόταν με μίσος πάνω σε ένα πλήθος σιιτών προσκυνητών στην Καμπούλ, προκαλώντας τον θάνατο 55 ανθρώπων, στην πρώτη «ενδο-θρησκευτική» επίθεση στο Αφγανιστάν μετά την κατάρρευση των Ταλιμπάν πριν από δέκα χρόνια. Η επίθεση, προφανώς έργο των σουνιτών του δικτύου Χακάρι, συνιστά ανοικτή πρόσκληση παρέμβασης στο Ιράν, που μέχρι σήμερα είχε κρατήσει χαμηλό προφίλ στην αφγανική διένεξη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Διάψευση των δημοσιευμάτων στην Τουρκία για κέντρα εκπαιδεύσεων Κούρδων στα κατεχόμενα.Μετά τον λεγόμενο πρωθυπουργό Ιρσέν Κιουτσιούκ, ο λεγόμενος υπουργός εσωτερικών Ναζίμ Τσαούσογλου διέψευσε τις πληροφορίες του τουρκικού Τύπου ότι στα κατεχόμενα υπάρχουν κέντρα εκπαιδεύσεων Κούρδων του ΡΚΚ.Σύμφωνα με τον τ/κ Τύπο, ο κ. Τσαούσογλου είπε ότι ούτε η πολιτική ηγεσία αλλά ούτε και η "αστυνομία" θα έδιναν την ευκαιρία να κινητοποιηθούν προς αυτή την κατεύθυνση όσοι θα το επιχειρούσαν.www.kathimerini.com.cy

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την περασμένη Δευτέρα οι υπουργοί Εξωτερικών των 27 χωρών - μελών της Ε.Ε. αποφάσιζαν να περάσουν σε νέα φάση αναφορικά με τις κυρώσεις κατά του ιρανικού καθεστώτος, με στόχο να ανακόψουν το πυρηνικό του πρόγραμμα, το οποίο, όπως ισχυρίζονται, έχει στρατιωτική φύση -κάτι που αρνείται κατηγορηματικά η Τεχεράνη επικαλούμενη τις ανάγκες της σε ενέργεια λόγω της ανάπτυξης της οικονομίας της...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Toυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Οι επόμενες μέρες και εβδομάδες είναι ίσως οι κρισιμότερες στην ιστορία του νεώτερου ελληνισμού. Φαίνεται ίσως υπερβολικό, απίστευτο αυτό που γράφουμε και γι’ αυτό ακριβώς δυσκολευόμαστε όλοι μας να το πιστέψουμε και να το καταλάβουμε με το “μέσα μυαλό”, αντιδρώντας ανάλογα, δυστυχώς όμως μόνο υπερβολικό δεν είναι. ‘Oχι υπερβολικά δεν είναι αυτά που γράφουμε, απίστευτα και εξωφρενικά είναι όσα ετοιμάζεται να υπογράψει και φοβερά αυτά που θα συμβούν, ως αποτέλεσμα της υπογραφής της, η κυβέρνηση Παπαδήμου, με τη στήριξη τριών κομμάτων που τελούν σήμερα υπό την άμεση χειραγώγηση της “Διεθνούς του Χρήματος” και των ανθρώπων της για την Ελλάδα (Soros, Rontos και δεν συμμαζεύεται).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Μεναχέμ Ναβόθ, δεύτερος
από αριστερά σε
στιγμιότυπο από τις ομιλίες στο
Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων
Ο Μεναχέμ Ναβόθ, πρώην αναπληρωτής διευθυντής της Μοσάντ και σήμερα μέλος του Συμβουλίου για την Ειρήνη και την Ασφάλεια, βρέθηκε στην Ελλάδα προσκεκλημένος του Ινστιτούτου Διεθνών Σχέσεων του Παντείου Πανεπιστημίου σε ημερίδα με θέμα: "Συνεργασία Ελλάδας, Κύπρου, Ισραήλ, και η νέα γεωπολιτική στην Ανατολική Μεσόγειο" και με την αφορμή αυτή, μίλησε στην"Αυγή" της Κυριακής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

«Εκπαιδευτικοί  και γονείς σε διάλογο με αφορμή  μια βιωματική καταγραφή για την Πρόληψη της βίας στο Σχολικό Περιβάλλον»
Αμαλίας Κ. Ηλιάδη, φιλολόγου-ιστορικού, Δ/ντριας 3ου Γυμνασίου Τρικάλων

Διαβάστε το ολόκληρο...

Από σφαλιάρα σε σφαλιάρα οδεύουν τον τελευταίο καιρό οι Σκοπιανοί, αφού τον τελευταίο καιρό τους θυμίζουν την καταγωγή τους και οι Βούλγαροι οι οποίοι λόγω της Μακεδονίας του Πιρίν επουδενί δεν θέλουν ένα κράτος με το όνομα "Μακεδονία" δίπλα τους.Έτσι λοιπόν προσπαθούν να ανταπαντήσουν όπως όπως και με αντικρουόμενα μυνήματα, δώστε προσοχή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ομογενής καθηγητής Θεόδωρος Καρυώτης, ο οποίος θεωρείται ο άνθρωπος που έφερε στο προσκήνιο το θέμα της ΑΟΖ.
Του Δημήτρη Τσάκα
ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. Η προ επτά ετών απόφαση του αειμνήστου Τάσσου Παπαδόπουλου να ανακηρύξει Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ) και οι πρόσφατες εξελίξεις με τις γεωτρήσεις φυσικού αερίου στην Κύπρο, έφεραν έντονα στο προσκήνιο το θέμα της ΑΟΖ και άρχισε και στην Ελλάδα να συζητείται ευρέως και να δημιουργείται μια νέα δυναμική.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα F-16 της Τουρκίας, έχοντας πάρει πληροφορίες από τα μη επανδρωμένα αεροσκάφη των ΗΠΑ που περιπολούσαν στον αέρα, βομβάρδισαν καραβάνι Κούρδων που μετέφεραν λαθραία αφορολόγητα καύσιμα από το Νότιο στο Βόρειο Κουρδιστάν.

Από το βομβαρδισμό έχασαν τη ζωή τους 34 άτομα, όλοι τους νεαροί από 12 μέχρι 32 χρονών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Όταν το 2003, η ΔΕΠΑ υπέγραψε με την Τούρκικη ΒΟΤΑS τη σύμβαση προμήθειας φυσικού αερίου, η τότε πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, διαφήμιζε ότι με τη σύμβαση αυτή «πετύχαμε» τη φθηνότερη τιμή από οπουδήποτε αλλού.
Τότε όλοι «ψαχνόμαστε» να βρούμε από πού προκύπτει αυτή η τόσο φθηνή τιμή. Ωστόσο τα στόματα έμεναν κλειστά στην αρμόδια ΔΕΠΑ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ΟΥΆΣΙΓΚΤΟΝ ΑΝΑΜΈΝΕΙ ΘΕΤΙΚΌ ΒΉΜΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΤΕΧΕΡΆΝΗ

Το Αμερικανικό Υπουργείο Εξωτερικών ανακοίνωσε πως βρίσκονται σε συνεχή επαφή με την Τουρκία σε ότι αφορά το θέμα του Ιράν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δημήτρης Κ. Τσίτος
Συγγραφέας – Σύμβουλος Διαπραγματεύσεων Copyright: www.rieas.gr
Κάθε πιθανολογούμενη κατάσταση, ως σενάριο, έχει κάποια γενεσιουργά αίτια.
Μετά –και την κατ ουσία και πραγματικότητα- ανεξέλεγκτη χρεοκοπία της Ελλάδος- (που μέχρι τώρα έχει εξωραϊσθεί από τους πολιτικούς που δεν επιθυμούν να γνωρίζει ο λαός την αλήθεια)- ίσως βρεθούμε αντιμέτωποι με μία «ανεξέλεγκτη εξέγερση».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Άρθρο του Αϊντίν Ακούρτ στη Βολκάν
ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΙΑ
ΣΤΙΣμέρες μας σημειώνονται σημαντικές εξελίξεις στο κυπριακό ενώ παράλληλα είμαστε μάρτυρες και ενός προπαγανδιστικού βομβαρδισμού. Ο πρόεδρος Χριστόφιας κατηγορεί την τουρκική πλευρά ως «αδιάλλακτη» και συνεχώς προπαγανδίζει ότι «η τουρκική πλευρά δεν επιθυμεί τη λύση».Το περίεργο της όλης υπόθεσης είναι ότι υπάρχουν και κάποιοι δικοί μας που επαναλαμβάνουν τα όσα λέει ο Χριστόφιας:

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΠΑΡΑ ΠΕΝΤΕ
Τoυ Δημήτρη Κωνσταντακόπουλου
Δευτέρα, εφτά το πρωί. Διασχίζω βιαστικά στην πλατεία της Αγίας Παρασκευής και σκέφτομαι τι θα γράψω. Το μάτι μου πιάνει στα γρήγορα την εικόνα στο παγκάκι, δυο ανθρώπους καθισμένους μαζί, ίσως ελπίζοντας ότι, παρέα, αντιστέκονται καλύτερα στη παγωνιά, βυθισμένοι στον ανήσυχο ύπνο τους. Το μνημόνιο εν δράσει, προλαβαίνω να σκεφτώ, προτού το βλέμμα αποτραβηχτεί εξίσου γρήγορα, αμήχανο μπρος στα συντρίμμια των Ελλήνων, τρομαγμένο από το φόβο ότι δεν αντικρίζει παρά το μέλλον μας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Soeren Kern
Οἱ μουσουλμάνοι στὴν Εὐρώπη ὅλο καὶ περισσότερο μετατρέπουν κενὲς χριστιανικὲς ἐκκλησίες σὲ τζαμιά. Ὁ πολλαπλασιασμὸς τῶν τζαμιῶν ποὺ στεγάζονται σὲ πρώην ἐκκλησίες ἀντανακλᾶ τὴν ἄνοδο τοῦ Ἰσλὰμ ὡς τὴν ταχύτερα ἀναπτυσσόμενη θρησκεία στὴν μετα-χριστιανικὴ Εὐρώπη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ - ΜΠΕ
Το κυριότερο κόμμα που εκπροσωπεί την κουρδική μειονότητα στην Τουρκία ανακοίνωσε σήμερα ότι ζήτησε από το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο (ΔΠΔ) να ερευνήσει την επιδρομή που έκανε τον περασμένο μήνα η τουρκική πολεμική αεροπορία κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, με αποτέλεσμα να σκοτωθούν 35 άνθρωποι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Για άλλη μία φορά οι Τούρκοι προσπαθούν να προκαλέσουν ένα θερμό επεισόδιο στην περιοχή των Ιμίων αξιοποιώντας τον περίφημο πλέον πόλεμο της τσιπούρας μεταξύ των Ελλήνων και των Τούρκων ψαράδων.Την Δευτέρα 23 Ιανουαρίου σύμφωνα με την εφημερίδα Hurriyet πλοίο του Λιμενικού που συνόδευε Έλληνες ψαράδες μπήκε στα τουρκικά χωρικά ύδατα στις βραχονησίδες Ίμια στα ανοιχτά του δήμου Γκιουμουσλούκ του Μπόντρουμ.


Διαβάστε το ολόκληρο...

ΕΞΠΡΕΣΣ
«Οι πολιτικοί λένε πάντα ότι η κατάσταση είναι κρίσιμη και ότι η χρονιά αυτή θα είναι αποφασιστική.
Όμως ζούμε μια περίοδο όπου οι αλλαγές δεν αποτελούν πλέον μια εξέλιξη, αλλά μια επανάσταση». Αυτό λέει σε συνέντευξή του στη Φιγκαρό ο Μέιρ Νταγάν, αρχηγός της Μοσάντ από το 2002 ως το 2011 και ένας από τους κυριότερους υπευθύνους του μυστικού πολέμου που διεξήγαγε το Ισραήλ εναντίον του ιρανικού πυρηνικού προγράμματος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η βρετανική εφημερίδα προσελκύει την προσοχή στην αυξανόμενη επιρροή της ΡωσίαςΗ βρετανική εφημερίδα Guardian γράφει ότι η Κύπρος έχει σχεδόν καταστεί «ρωσική αποικία».Η εφημερίδα προσελκύει την προσοχή στην αυξανόμενη επιρροή της Ρωσίας στην Κύπρο και ειδικότερα στην κατάσταση που επικρατεί στην Λεμεσό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στρατιωτικό χτύπημα του Ισραήλ κατά του Ιράν μάλλον δεν θα έχει ως αποτέλεσμα αντίποινα, πληροφόρησε την Παρασκευή η αμερικανική εφημερίδα New York Times παραπέμποντας σε υψηλόβαθμη πηγή στην κυβέρνηση του Ισραήλ.Η ισραηλινή ηγεσία ήρθε σε αυτό το συμπέρασμα, αναλύοντας τα στοιχεία της ισραηλινής κατασκοπείας και των ακαδημαϊκών ερευνών.Τελικά οι αρχές του Ισραήλ συμπέραναν, πως οι απειλές του Ιράν για αντίποινα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

http://greek.ruvr.ru/

Τα στρατεύματα αερο-διαστημικής άμυνας έως το 2020 θα είναι πλήρως εκσυγχρονισμένα με τα αντιαεροπορικά πυροβόλα πυραυλικά συστήματα (ΑΠΠΣ) «Pantsir-S1» και με τα συστήματα S-400 και «Vityaz». Σχετική δήλωση έκανε ο επίσημος εκπρόσωπος του Υπουργείου Άμυνας ο συνταγματάρχης Αλεκσέι Ζολοτούχιν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Σάββα Καλεντερίδη
Έχουμε χρησιμοποιήσει και στο παρελθόν τους όρους κεμαλικός ρατσισμός, κεμαλικός φασισμός, ισλαμοφασισμός, αναφερόμενοι σε πολιτικές και φαινόμενα που παίρνουν θέση κατά καιρούς στην επικαιρότητα και δικαιολογούν τέτοιους χαρακτηρισμούς. Είναι αλήθεια ότι οι χαρακτηρισμοί αυτοί δεν τυγχάνουν και μεγάλης αποδοχής από σοβαρή μερίδα της ελληνικής και ακόμα μεγαλύτερη της ευρωπαϊκής κοινής γνώμης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Ο πρώην πολιτικός ηγέτης των Σέρβων της Βοσνίας Ράντοβαν Κάρατζιτς ζήτησε από τους δικαστές του Διεθνούς Ποινικού Δικαστηρίου να ζητήσουν να καταθέσει στη δίκη του ο Έλληνας πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι φήμες θέλουν το Ιράν και την Ινδία να διαπραγματεύονται την ανταλλαγή πετρελαίου με χρυσό. Κάτι τέτοιο θα πλήξει καίρια την αξία του δολαρίου, και θα αυξήσει τις εντάσεις στη περιοχή.

Οι ΗΠΑ και η ΕΕ συμφώνησαν να επιβάλλουν αυστηρές οικονομικές και εμπορικές κυρώσεις στο Ιράν, ώστε να το αναγκάσουν να εγκαταλείψει τα πυρηνικά του σχέδια. Αυτή όμως η προσέγγιση δεν θα έχει αποτέλεσμα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

"Έδωσα την ευλογία μου, να μαζευτούν χρήματα στους Ναούς της Ρωσικής Εκκλησίας, για την ενίσχυση των Ελλήνων που αντιμετωπίζουν προβλήματα από την κρίση". Με αυτή την φράση ο Πατριάρχης Μόσχας και Πασών των Ρωσιών κ. Κύριλλος ανήγγειλε στον πρόεδρο της Ν.Δ. Αντώνη Σαμαρά, ότι μετά την οικονομική βοήθεια που δόθηκε μέσω του ηγούμενου Εφραίμ, από τις εθελούσιες προσφορές των πιστώμ κατά την μεταφορά της Άγιας Ζώνης, η Ρωσική εκκλησία θα σταθεί για άλλη μια φορά δίπλα στους Έλληνες πιστούς με έμπρακτο τρόπο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top