Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 31 Μαΐου 2012


Θεαματική είναι η ανάκαμψη της ισλανδικής οικονομίας μετά την επιβλητική αντίσταση του λαού της, ο οποίος με δημοψήφισμα συνέτριψε την ψοφοδεή πολιτική της σοσιαλδημοκρατικής κυβέρνησης που είχε υποκύψει στους ξένους δανειστές και την εξανάγκασε να μην πληρώσει στους ξένους καταθέτες τις οφειλές των ιδιωτικών ισλανδικών τραπεζών, αφήνοντάς τες να χρεοκοπήσουν.

Διαβάστε το ολόκληρο...



Οι συστηματικοί έλεγχοι του ΣΔΟΕ τον τελευταίο καιρό φέρνουν στο φως ένα φαινόμενο που μέρα με τη μέρα φαίνεται να λαμβάνει ανησυχητικές διαστάσεις.
Αυτό της λαθρεμπορίας καυσίμων . Σχεδόν καθημερινά έχουμε και ένα νέο κρούσμα που…

Διαβάστε το ολόκληρο...


«Οι δεκαοκτώ προτάσεις του κ. Σαμαρά αποτελούν 18 βήματα προς την ολοκλήρωση της κόλασης του μνημονίου», υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ για την πρόταση 18 σημείων που ανακοίνωσε το απόγευμα ο πρόεδρος της ΝΔ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι ο κ.Σαμαράς επαναλαμβάνει τους εκβιασμούς των δανειστών, διανθισμένους με ένα διχαστικό λόγο προηγούμενων δεκαετιών, αντίστοιχους μιας δύναμης που έχει αποδεδειγμένα αποτύχει προ πολλού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το πλοίο ηλεκτρονικής παρακολούθησης A-588 ÇANDARLI (πρώην Kane T-AGS 27) κλάσης  Silas Bent του τουρκικού Στόλου, από τα ξημερώματα σήμερα κατέγραφε όλες τις φάσεις της "πυραυλικής καταιγίδας" της Αεροπορίας και του Ναυτικού στο Πεδίο Βολής Κρήτης, σύμφωνα με απόλτα έγκυρες πηγές της Διακλαδικής Διεύθυνσης ΠΛηροφοριών του υπουργείου Άμυνας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΕΥΤΥΧΩΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ Ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑΡΑΖΟΥΝ ΤΑ ΛΙΜΝΑΖΟΝΤΑ ΥΔΑΤΑ ΤΗΣ ΑΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ. ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ, ΕΙΝΑΙ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗΣ ΚΑΙ ΣΥΓΚΛΟΝΙΣΤΙΚΗ. ΠΩΣ ΘΑ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ;

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ, ΤΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΕΙ Η ΕΛΣΤΑΤ;

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οικολογικό στρατόπεδο, μοναδικό στην Ευρώπη, πρότυπο στο είδος του, επισκέφθηκε σήμερα ο Υπουργός Αμυνας Δημήτρης Ηλιάδης συνοδευόμενος από τον Υπουργό Γεωργίας Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος Σοφοκλή Αλετράρη με την ευκαιρία της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΦΑΝΤΑΣΜΑΤΑ με πολεμικές ενέργειες από πλευράς Ελλάδας βλέπουν οι Τούρκοι. Κι όλα αυτά με αφορμή ασκήσεις των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων. Με τίτλο «Η Ελλάδα ετοιμάζεται για άσκηση πυραύλων στην Κρήτη» η τουρκική εφημερίδα Ζαμάν γράφει ότι οι αεροπορικές και ναυτικές δυνάμεις της Ελλάδας θα πραγματοποιήσουν άσκηση στα ανοικτά της Κρήτης. Στο πλαίσιο της άσκησης, αναφέρεται, τα ελληνικά πολεμικά αεροσκάφη και

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γκιουλ: Η Άγκυρα επιθυμεί να δράσει ως «ενάρετη δύναμη»

Ο ΤΟΥΡΚΟΣΠρόεδρος, Αμπντουλάχ Γκιουλ σε άρθρο του στη γαλλική εφημερίδα Le Figaro μιλά για τις προτεραιότητες της Τουρκίας στην εξωτερική της πολιτική. Η τουρκική οικονομία σημειώνει τη μεγαλύτερη ανάπτυξη παγκοσμίως μετά την Κίνα, ξεκινά στο άρθρο του ο Γκιουλ, σημειώνοντας πως οι οικονομικές μεταρρυθμίσεις που εφάρμοσαν διαδοχικές κυβερνήσεις επέτρεψαν στη χώρα να ανθήσει οικονομικά, καθιστώντας την δέκατη έκτη οικονομική δύναμη στον κόσμο και

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το δίκτυο του Gulen (που μεταξύ άλλων λειτουργεί τουλάχιστον 1.000 σχολεία σε 140 χώρες) έχει με επιτυχία διεισδύσει στις κρατικές υπηρεσίες, ιδίως την αστυνομία, προωθώντας μια γραμμή «εκκαθάρισης» του βαθέος κράτος, αλλά και οδηγώντας στη φυλακή όσους, όπως π.χ. ο δημοσιογράφος και συγγραφέας του βιβλίου «Ο Στρατός του Ιμάμη» Ahmet Sik, υπήρξαν αρκούντως «αδιάκριτοι» σχετικά με το ίδιο το κίνημα.


Διαβάστε το ολόκληρο...

Λιάνα Μυστακίδου
Ο παλαίμαχος δημοσιογράφος Μεχμέτ Σεβκέτ Εϊγκί στην τακτική του στήλη στην εφημερίδα Μιλλί Γκαζέτε αναρωτιέται «αν ένας Κεμαλιστής μπορεί να γίνει δικαστής ή εισαγγελέας», θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να καταδείξει τις πτυχές του φανατισμού, ανεξάρτητα από τις διαφορές κοσμικών και μουσουλμάνων.Ειδικότερα, μεταξύ άλλων, γράφει: «Μπορούν οι Κεμαλιστές να ασκήσουν καθήκοντα δημοσίων λειτουργών; Μπορεί να γίνουν δικαστές, εισαγγελείς, δάσκαλοι, νομάρχες, έπαρχοι; Κατά την άποψη μου δεν μπορούν και θα σας εξηγήσω το λόγο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λιάνα Μυστακίδου
Στην ιστοσελίδα dailymotion.com μεταδόθηκε μια μαγνητοφωνημένη ομιλία που προκάλεσε τρόμο στην Τουρκία. Η φωνή που λέγεται ότι ανήκει στον κρατούμενο στις Φυλακές για την υπόθεση Βαριοπούλας αντιναύαρχο Τζεμ Αζίζ Τσακμάκ ακούγεται να μιλά για εκδίκηση:«Έχουμε πληροφορίες ότι σε ένα χρόνο θα αποφυλακιστούμε. Τότε οι περισσότεροι θα το σκάσουν από τη χώρα. Θα καεί η ψυχή πολλών. Θα πονέσουν πολλοί από τη

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 30 Μαΐου 2012

141 ΜΕΤΡΗΜΕΝΑ ΣΚΑΝΔΑΛΑ ΝΔ ΚΑΙ ΠΑΣΟΚ: ΘΑ ΤΟΥΣ ΞΑΝΑΨΗΦΙΣΕΤΕ;

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ενώ η «λέσχη» που έχει την ονομασία «Σκόπια 2014», συνεχίζει να προσθέτει νέα μέλη κατά τη διάρκεια της νύχτας, συγχρόνως αυξάνονται τα τεράστια ποσά για την υλοποίηση αυτού του αντιπαραγωγικού έργου, το οποίο χρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, γράφει το αλβανικό δημοσίευμα των Σκοπίων.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Η πλάκα η μεγάλη, ήταν όταν λίγο μετά το περίφημο "εγέρθητι" του Γερμενή για τον Μιχαλολιάκο, βγήκε ο Βενιζέλος και... στηλίτευσε τους Χρυσαυγίτες, καταγγέλοντάς τους για...φασισμό!!! Γι΄αυτό λέει κι ο λαός μας "Μεγάλη μπουκιά φάε (που σου ταιριάζει και γάντι Βαγγελάκη), μεγάλο λόγο μη λές"! 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μουσείο και κατοικία 30 δωματίων ετοιμάζει στη γειτονική χώρα ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης!

Οι σχέσεις του Γιάννη Μπουτάρη τους Σκοπιανούς ήταν πάντα καλές, καθώς όπως σημειώνει το σκοπιανό δίκτυο "kanal 5", «ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης κατάγεται από την πόλη Krucevo».

Όπως αναφέρουν τα σκοπιανά ΜΜΕ, ο κ. Γ. Μπουτάρης ζήτησε και πήρε άδεια από το συμβούλιο της πόλης στην νότια ΠΓΔΜ για ανέγερση κτιρίου 30 δωματίων, το οποίο θα χρησιμοποιηθεί ως μουσείο αλλά και ως κατοικία!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε επίπεδα ρεκόρ διαμορφώνονται οι ληξιπρόθεσμοι λογαριασμοί ρεύματος νοικοκυριών και μικρών επιχειρήσεων το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που προκύπτουν από την παρουσίαση των οικονομικών αποτελεσμάτων του α' τριμήνου της ΔΕΗ στους χρηματιστηριακούς αναλυτές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Οι Έλληνες έχουν δώσει πολλά την τελευταία περίοδο» τόνισε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, σχολιάζοντας τις δηλώσεις της Κριστίν Λαγκάρντ στην βρετανική εφημερίδα Guardian. Επόσης σε συνέντευξη του στο κρατικό κανάλι France 2, Φ Ολάντ τόνισε ότι οι Έλληνες «με τη μείωση της αγοραστικής τους δύναμης, ή παραιτούμενοι από δικαιώματά τους».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η φωτογραφία από την ιστοσελίδα της εφημερίδας Μιλλιέτ
Τεράστιας έκτασης πυρκαγιά ξέσπασε μετά από έκρηξη που σημειώθηκε στον αγωγό μεταφοράς φυσικού αερίου, στο Σαρίκαμις του Καρς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επιστολή Ευρωπαίων διανοουμένων κατά της Χρυσής Αυγής

ΚΩΣΤΑΣ ΧΑΤΖΙΔΗΣ
"Είμαστε όλοι Έλληνες Εβραίοι", επισημαίνουν διακεκριμένες προσωπικότητες του πνεύματος στην ανοιχτή επιστολή τους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

By Α. Παπαποστόλου on May 29, 2012 in Σικάγο
Αντιδράσεις προκαλεί στην Ομογένεια η πρόσφατη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην ελληνορθόδοξη Μητρόπολη Σικάγου. Μετά τη δυσαρέσκεια που είχε προκαλέσει σε στελέχη της Ομογένειας η βράβευση του Τούρκου υπουργού Επικρατείας, αρμόδιου για ευρωπαϊκά θέματα, Εγκεμέν

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αλλεπάλληλες και σε καθημερινή βάση είναι οι τουρκικές μαχητικές πτήσεις πάνω από την Ελλάδα, και αυτό, σε εφαρμογή συγκεκριμένου σχεδίου.Σύμφωνα με την εφημερίδα ο Επενδυτής, από την αρχή του χρόνου, τα τουρκικά F-16 έχουν εκτελέσει πάνω από 5.000 παραβάσεις και παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.Από την πλευρά του το ΥΕΘΑ αντικρούει αυτά τα στοιχεία όμως η εφημερίδα επικαλείται «παραπλανητική» καταμέτρηση των πτήσεων από πλευράς ελληνικών αρχών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

SigmaLive/ΚΥΠΕ
Πρακτικό συμφωνίας για συνεργασία με την FRONTEX υπέγραψε η Τουρκία, σύμφωνα με ανακοίνωση που καταχωρήθηκε χθες βράδυ στην ιστοσελίδα του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την ανάγκη περαιτέρω ενίσχυσης με προσωπικό και υλικοτεχνικά μέσα των τμημάτων συνοριακής φύλαξης, λόγω της αύξησης του φαινομένου της διέλευσης λαθρομεταναστών από την ελληνοτουρκική μεθόριο, κατά τους θερινούς μήνες, ζητάει από τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ελ. Οικονόμου, η Ένωση Συνοριακών Φυλάκων Έβρου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΜΑΪΚ ΓΚΡΟΛ/AP
ΓΟΥΕΣΤ ΠΟΙΝΤ. ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ. («ΑΡ»). Ο αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν παραβρέθηκε στην αποφοίτηση της τάξης του 2012 από την Στρατιωτική Ακαδημία West Point, το περασμένο Σάββατο, και απένειμε τα διπλώματα στους αριστούχους με πρώτο τον Ελληνοαμερικανό Γιώργο Παγουλάτο, ως τον καλύτερο της τάξης του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 29 Μαΐου 2012

Με τον τίτλο «περί του σχετικού της δημοκρατίας», η ιστοσελίδα germanforeignpolicy.com κάνει λόγο ακόμη και για πραξικόπημα προκειμένου να επιβληθεί ο έλεγχος στην Ελλάδα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Όλοι προετοιμάζονται για έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ

“Με τη χρεοκοπία της Ελλάδας τα ελληνικά ευρώ που θα έχουμε στις τσέπες μας θα μετατραπούν σε ελληνικό νόμισμα”, γράφει η γερμανική Bild. Σύμφωνα με την ίδια σε περίπτωση εξόδου της χώρας μας από την ευρωζώνη τα ελληνικά ευρώ θα μετατραπούν αυτομάτως σε εθνικό νόμισμα της Ελλάδας και αξία τους θα είναι μηδενική για όσους Ευρωπαίους κατέχουν τέτοια ευρώ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δημοσίευμα της εφημερίδας Le Monde έρχεται να βγάλει στη... φόρα τα φορολογικά «άπλυτα» της Κριστίν Λαγκάρντ. Η γενική διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, λοιπόν, εκείνη που παραδίδει μαθήματα -ή καλύτερα κάνει αυστηρό κήρυγμα- καλής φορολογικής συμπεριφοράς σε έναν ολόκληρο λαό, δεν πληρώνει ούτε ένα ευρώ φόρο!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σοκαρισμένοι παρακολουθούσαν οι επιβάτες συρμού του Μετρό της Ομόνοιας δύο άντρες να διαπληκτίζονται έντονα και ξαφνικά ο ένας από τους δύο να βγάζει μαχαίρι και να τραυματίζει τον άλλο στο λαιμό και ένα στην κοιλιά.
Το θύμα, αλλοδαπός από Μπαγκλαντές, έπεσε στο δάπεδο του βαγονιού σφαδάζοντας μέσα στα αίματα και ο δράστης εκμεταλλευόμενος τον τρόμο των επιβατών έφυγε ανενόχλητος όταν άνοιξαν οι πόρτες του τρένου!
Ιδού η κατάντια της καθημερινότητάς μας με την ανεξέλεγκτη εγκληματικότητα: Να σφάζονται οι αλλοδαποί μπροστά στα μάτια μας μέρα μεσημέρι, σε δημόσιο χώρο (δηλαδή ανά πάσα ώρα και στιγμή, όπως π.χ. όταν πηγαίνουμε στη δουλειά μας - όσοι έχουμε...) !
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Ελληνο-Ρωσικό Εμπορικό Επιμελητήριο οργανώνει στη Μόσχα στις 6 Ιουνίου 2012 στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο της Ρωσίας το 1ο Ελληνο-Ρωσικό Οικονομικό Φόρουμ με θέμα «Ελλάδα – Nέες Δυνατότητες Επενδυτικής Συνεργασίας».
Στόχος του Φόρουμ είναι η πληροφόρηση της ρωσικής επιχειρηματικής κοινότητας σχετικά με την οικονομία της Ελλάδας, τις επενδυτικές συνεργασίες και τις προοπτικές ανάπτυξής της, τα νομικά, τραπεζικά και φορολογικά προνόμια που αφορούν τους αλλοδαπούς επενδυτές.
Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αγαπητά μέλη και φίλοι της «Δημιουργίας, ξανά!»,


Την Τετάρτη, 23 Μαΐου 2012, οκτώ μέλη του Πολιτικού Συμβουλίου της «Δημιουργίας, ξανά!» έκαναν την ακόλουθη δήλωση:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι Γερμανοί μας κατηγορούν για διαφθορά και παράνομο χρηματισμό αλλά όπως φαίνεταιν αυτοί έχουν τη χάρη.Το ένα στα τέσσερα νοσοκομεία της Γερμανίας καταβάλλει πριμ σε γιατρούς για την παραπομπή ασθενών, σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη που είδε το φως της δημοσιότητας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στους Ρώσους παραδώσαμε τον μυστικό πράκτορα Κρ. Ρόμπερτ Μέτσος και στους Αμερικανούς τα αρχεία του
Του Μιχάλη Χατζηστυλιανού

Με μια λακωνική επιστολή προς τη Βουλή, μόλις 30 λέξεων, ο Υπουργός Δικαιοσύνης και Δημοσίας Τάξεως Λουκάς Λουκά παραδέχεται εμμέσως το αλισβερίσι που στήθηκε το 2010, με Ρωσία και ΗΠΑ, όταν η Κύπρος βρέθηκε στη μέση ενός ανελέητου κυνηγητού για σύλληψη Ρώσου κατασκόπου που κατάφερε να διαφύγει από το αμερικανικό έδαφος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

SigmaLive/Zougla.gr
Θύμα υποκλοπής υποστηρίζει ότι έχει πέσει ο διευθύνων σύμβουλος της αμυντικής βιομηχανίας «Saab» στη Σουηδία, υπογραμμίζοντας πως πρόκειται για ένα γεγονός το οποίο συνδέεται με τις προσπάθειες της εταιρείας του να πωλήσει μαχητικά αεροσκάφη στην Ελβετία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Άγκυρα χρηματοδοτεί τη συριακή αντιπολίτευση, προσβλέποντας σε τοπικά, περιφερειακά και διεθνή οφέλη, σε περίπτωση ανατροπής του Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Ιράκ, Συρία και η συνεργασία Κύπρου-Ισραήλ δημιουργούν ένα επικίνδυνο διπλωματικό κοκτέιλ
Του Νίκου Στέλγια
Το προηγούμενο σαββατοκύριακο εκατοντάδες εξαγριωμένοι σιίτες διαδηλωτές περικύκλωσαν το τουρκικό προξενείο στη Βασόρα του Ιράκ και «επιτέθηκαν» στην τουρκική κυβέρνηση φωνάζοντας εχθρικά συνθήματα. Οι διαδηλωτές δήλωσαν στους Ιρακινούς δημοσιογράφους ότι διαφωνούν με την ανάμειξη της Άγκυρας στα

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρεις χιλιάδες φανατικοί ισλαμιστές συγκεντρώθηκαν το Σάββατο έξω από τον ναό στην Κωνσταντινούπολη
ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ Άννα Ανδρέου
ΔΗΜΟΣΙΕΥΘΗΚΕ: Δευτέρα 28 Μαΐου 2012
Τη μετατροπή της Αγια-Σοφιάς σε τζαμί απαίτησαν περίπου τρεις χιλιάδες φανατικοί ισλαμιστές, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν το Σάββατο έξω από τον ναό και προσευχήθηκαν διαμαρτυρόμενοι για τον νόμο του 1934 που απαγορεύει να τελούνται εκεί θρησκευτικές τελετές. «Μακάρι η Αγια-Σοφιά να

Διαβάστε το ολόκληρο...

Προς κατεδάφιση το Badminton στο Γουδή
ΣΕ ΤΡΟΧΙΆ ΚΑΤΕΔΆΦΙΣΗΣ ΜΠΑΊΝΟΥΝ ΟΙ ΕΓΚΑΤΑΣΤΆΣΕΙΣ ΤΟΥ «BADMINTON» ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ ΓΟΥΔΉ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΉΘΗΚΑΝ ΣΤΟΥΣ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΎΣ ΑΓΏΝΕΣ ΓΙΑ ΔΙΆΦΟΡΑ ΑΘΛΉΜΑΤΑ ΚΑΙ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΊΑ ΧΡΌΝΙΑ ΈΧΟΥΝ ΠΑΡΑΧΩΡΗΘΕΊ ΣΕ ΙΔΙΏΤΕΣ ΚΑΙ ΑΞΙΟΠΟΙΟΎΝΤΑΙ ΓΙΑ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΈΣ ΕΚΔΗΛΏΣΕΙΣ (ΜΟΥΣΙΚΈΣ, ΘΕΑΤΡΙΚΈΣ, ΣΥΝΈΔΡΙΑ Κ.ΛΠ.).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα τρέχοντα και μελλοντικά γεγονότα της αρχής αυτής της χιλιετίας θα προβάλουν διάφορες σημαντικές προσωπικότητες που, ανεξάρτητα από την ποιότητα της δράσης τους, θα εισέλθουν στην ιστορία. Στο στρατόπεδο της Ευρασίας, εκτός από τον Αχμαντινετζάντ, ένας άνθρωπος προκαλεί πολλά ερωτήματα και αμφισβητήσεις, ειδικά στη Δύση, όπου η μύγα στο γύρο υφίσταται τακτικά την οργή των μέσων μαζικής ενημέρωσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Παραδοχή από Τούρκο (σκεπτόμενο) δημοσιογράφο για την πραγματική "κυριότητα" των Μικρασιατικών εδαφών είχαμε σε δημοσίευση άρθρου στην εφημερίδα Sabah.Το άρθρο αναρτήθηκε στο orthodoxia-ellhnismos.gr μεταφρασμένο και αξίζει όχι μόνο να διαβαστεί αλλά και να χρησιμοποιηθεί από το Διπλωματικό Σώμα σε κάθε ευκαιρία. Μην ξεχνάμε ότι το άρθρο αυτό έρχεται σε πλήρη αντίθεση με την επίσημη σχολική τουρκική ιστορία , όπου ούτε λίγο ούτε πολύ, περιγράφονται οι Τούρκοι ως αυτόχθονες (Απλά οι Χετταίοι δεν το γνώριζαν), και εμείς σαν

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συνεχίζεται η ανεύθυνη και άνευ ουσίας προεκλογική τρομοκρατία, προκειμένου να αποδεχθούν ακόμα χειρότερη υποδούλωση οι Έλληνες. Συνεχίζεται σε σημείο, όπου προκειμένου να τρομοκρατηθεί ο ελληνικός λαός, διαρρέει η γνωστή επιστολή του δοτού πρώην πρωθυπουργού- τραπεζίτη, Λουκά Παπαδήμου, με την οποία ουσιαστικά ομολογεί ότι έχει αφήσει πίσω του όχι απλώς "καμμένη γη", αλλά ολοκαύτωμα. Αυτός, ο άριστος γνώστης και καθηγητής της οικονομίας...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λιάνα Μυστακίδου

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας Μιλλιέτ, στα παρασκήνια του ΝΑΤΟ άρχισε να συζητείται η τοποθέτηση Τούρκου στη θέση του Γενικού Γραμματέα. Ήδη το συμβουλευτικό όργανο της Συμμαχίας έχει κάνει την σχετική πρόταση για τα προσεχή δέκα χρόνια. Η Τουρκία που συμπληρώνει φέτος εξήντα χρόνια συμμετοχής στη Συμμαχία επιθυμεί να αναλάβει σημαντικά καθήκοντα εντός του ΝΑΤΟ.Όπως είναι γνωστό η θητεία του σημερινού Γ.Γ, κ. Ρασμούσσεν, λήγει το 2013.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η αλαζονεία των τριών ισλαμιστών ηγετών παρέχει ευκαιρίες να εκθέσουμε την Άγκυρα
Του Μάριου Ευρυβιάδη

Η μεγαλομανία, η αλαζο- νεία, η παράνοια και η αμετροέπεια των Ερντογάν, Νταβού- τογλου και Μπαγίς, διευκολύνουν το ηράκλειο έργο της κυπριακής Κυ- βέρνησης
Το έχω ξαναγράψει. Οι καλύτεροι σύμμαχοι της Λευκωσίας την περίοδο αυτή βρίσκονται… στην Άγκυρα. Είναι η τριανδρία των ισλαμιστών Ερντογάν Νταβούτογλου - Μπαγίς. Και οι τρεις έχουν ξεσαλώσει.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Βιβλίο Γερμανού δημοσιογράφου ξεσκεπάζει τις σχέσεις της ρωσικής Gazprom με το Κρεμλίνο

Ολα τα συστατικά ενός καλού θρίλερ περιλαμβάνει το νέο βιβλίο του Γερμανού δημοσιογράφου Γιούργκεν Ροτ, όπου η ρωσική Gazprom παρουσιάζεται ως μια «σκοτεινή αυτοκρατορία» που λειτουργεί ως κράτος εν κράτει και εξυπηρετεί τα συμφέροντα του Κρεμλίνου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δύο γενναιόδωρες συμφωνίες είναι τα «δώρα» που κομίζουν στην Αθήνα ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος και οι μητροπολίτες που τον συνόδευσαν στο ταξίδι του στη Μόσχα. Ρώσοι και Έλληνες ήρθαν σε καταρχήν συμφωνία, ώστε να συνεργαστούν στενά στον τομέα του θρησκευτικού τουρισμού και στην ανάπτυξη προγραμμάτων για τη στήριξη των κοινωνικά αδύναμων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 27 Μαΐου 2012

H πρόσφατη «αναχαίτιση» και περισυλλογή του αμερικανικού κατασκοπευτικού αεροχήματος RQ-170 Sentinel από τους Ιρανούς μέσα στον ιρανικό εναέριο χώρο πριν από έξι περίπου μήνες από το ρωσικό σύστημα ELINT 1L222 Avtobaza της εταιρείας Kvant αποτέλεσε την πιο χειροπιαστή απόδειξη των πολύ ψηλών δυνατοτήτων του συγκεκριμένου συστήματος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με ρεπορτάζ της ιστοσελίδας CNET, η ομοσπονδιακή υπηρεσία ερευνών των ΗΠΑ -το γνωστό σε όλους μας FBI- έχει δημιουργήσει ένα ...νέο τμήμα, το οποίο ασχολείται με την παρακολούθηση των τηλεπικοινωνιών σε διάφορες πλατφόρμες, όπως π.χ. στο Skype.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επίσκεψη στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ετοιμάζει ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να έχουν "ενημέρωση από πρώτο χέρι" για την απειλή, αλλά και να καθησυχάσουν τις ανησυχία που έχει δημιουργηθεί από τις δηλώσεις του στελέχου του κόμματος Γ.Μπαλάφα περί "μείωσης των αμυντικών δαπανών που ακόμα και αν έχουν αρνητικό αποτέλεσμα για την αμυντική θωράκιση θα το ρισκάρουμε με την Τουρκία".

Διαβάστε το ολόκληρο...


... από την εταιρεία RASS που πριν τις 6 Μαΐου προέβλεπε οτι η ΝΔ θα πάρει 24% και το ΠΑΣΟΚ 17%!!
Σημειωτέον οτι η δημοσκόπηση δημοσιεύεται στην εφημερίδα METRO του κολλητού της Ντόρας, Μαρινάκη. Βέβαια. Τώρα που

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Κώστας Πλεύρης, πατέρας του Θανάση Πλεύρη, ο οποίος πριν μερικές μέρες προσχώρησε στη ΝΔ, θα είναι ο επικεφαλής του ψηφοδελτίου επικρατείας του ΛΑΟΣ, όπως ανακοίνωσε ο Πρόεδρος του κόμματος Γ. Καρατζαφέρης. Σε δηλώσεις του ο κ. Καρατζαφέρης ανέφερε: «Χαίρομαι και είμαι σίγουρος ότι χαίρεται όλη η βάση του ΛΑΟΣ που ο Κώστας Πλεύρης, παλιός, φίλος,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Θανάσης Αθανασίου
Αντικείμενο μελλοντικής διαμάχης στη Μέση Ανατολή, που θα οδηγήσει ενδεχομένως και σε συγκρούσεις μεταξύ κρατών, αποτελει το νερό, σύμφωνα με μελέτες. Η υδροπολιτική έχει καταστεί, για πολλά κράτη, μέρος της κρατικής τους ασφάλειας και μέσα από αυτό το πλαίσιο, η Τουρκία αναδύεται με σημαντικά πλεονεκτήματα, αφού αποτελεί ένα από τα κράτη που ασκούν

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Ινστιτούτο Ενέργειας Νοτιοανατολικής Ευρώπης (IENE) εδραιώνει το ρόλο του ως περιφερειακός πόλος γόνιμης ανάλυσης και σύνθεσης των ενεργειακών ζητημάτων της ευρύτερης περιοχής. Αυτό προκύπτει από την εντυπωσιακή συμμετοχή κορυφαίων εταιριών, θεσμικών φορέων, οργανισμών και επαγγελματικών φορέων, από την Ελλάδα, την Ευρώπη και την Ασία στην έκτη, κατά σειρά, θεσμοθετημένη συνάντηση, που διοργανώνει το ΙΕΝΕ στη Θεσσαλονίκη, στις 30 και 31 Μαΐου, με θέμα τον επαναπροσδιορισμό του ενεργειακού χάρτη στη Νοτιοανατολική Ευρώπη (Redefining SE Europe’s Energy Map).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η πρόεδρος της Αργεντινής Κριστίνα Φερνάντες δε Κίρσνερ αμφισβήτησε την Παρασκευή τις καταγγελίες της Ευρωπαϊκής Ένωσης περί επιβολής μέτρων προστατευτισμού και αθέμιτων εμπορικών πρακτικών, ενώ με τη σειρά της επέκρινε την Ευρώπη λέγοντας ότι επιβάλλει δασμούς υψηλότερους από το 100% της αξίας τους σε ορισμένα προϊόντα.«Εφαρμόζουμε μια πολιτική που προστατεύει τις επιχειρήσεις μας, την οικονομία μας», δήλωσε η Φερνάντες δε Κίρσνερ. «Είναι σαν να θεωρείται νόμιμος ο

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στόχος η Κρήτη

Περί Αλός
Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος – Αμυντικός Αναλυτής

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Ήρθε λοιπόν η στιγμή και για τη διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, να μας δείξει ένα εντελώς διαφορετικό πρόσωπο, χρησιμοποιώντας γλώσσα πρωτόγνωρα σκληρή σε σχέση με την στάση που έχει κρατήσει μέχρι σήμερα απέναντι στην κρίση της χώρας μας. Σε συνέντευξή της στη θεωρούμενη ως "αντισυμβατική" βρετανική εφημερίδα Guardian τονίζει ότι τρέφει μεγαλύτερη συμπόνοια για τα παιδιά που δεν μπορούν να έχουν πρόσβαση σε σωστή εκπαίδευση στην υποσαχάρια Αφρική, παρά για πολλά παιδιά που αντιμετωπίζουν τη φτώχεια στην Αθήνα!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Άγκυρα απείλησε ακόμα και με ακύρωση σημαντικών υφιστάμενων συμφωνιών μεταξύ Τουρκίας και Ρωσίας.
ΠΕΤΡΟΣ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗΣ
Λευκωσία: Σκληρό διπλωματικό πόλεμο έχει εξαπολύσει η Τουρκία, για να ανατρέψει τον προγραμματισμό που γίνεται για άτυπη αλλά εξαιρετικά σημαντική συνάντηση, υψηλόβαθμων κρατικών παραγόντων και επιχειρηματικών του τομέα της ενέργειας από Ρωσία και Κύπρο, που έχει προγραμματιστεί να γίνει στο ξενοδοχείο «Άνασσα» στις 8 Ιουνίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με έκτακτες και άκρως σημαντικές εξελίξεις ξεκίνησε η νέα ημέρα στην Τουρκία. Στην κεντρική Ανατολία και συγκεκριμένα στο κέντρο της επαρχίας της Καισαρείας, ένα μέλος της ένοπλης πτέρυγας του κουρδικού αυτονομιστικού κινήματος (ΡΚΚ) εισέβαλλε με ένα αυτοκίνητο σε αυλή ενός κτιρίου της τουρκικής αστυνομίας. Στο αυτοκίνητο υπήρχαν εκρηκτικά και οι Τούρκοι αστυνομικοί άνοιξαν πυρ για να ακινητοποιήσουν το όχημα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η υπηρεσιακή κυβέρνηση δεν ασχολείται σε βάθος με το θέμα ενώ το ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ, οι κυβερνήσεις των οποίων διευκόλυναν με την πολιτική τους την είσοδο πολλών εκατοντάδων χιλιάδων παράνομων μεταναστών στην χώρα μας, σφυρίζουν αδιάφορα.
Οι εξελίξεις στην Πάτρα ενισχύουν την άποψη ότι η παράνομη μετανάστευση έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο στην χώρα μας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

της Ελίνας Γαληνού
«Ανεξέταστος βίος ου βιωτός ανθρώπω..» είπε ο Σωκράτης σε φράση της απολογίας του κατά την διάρκεια της δίκης του, ενώπιον 500 Αθηναίων πολιτών. Ο Σωκράτης του Σωφρονίσκου, η εξέχουσα αυτή προσωπικότητα της φιλοσοφίας, με πλήθος μαθητών, φίλων και εχθρών, οδηγήθηκε το 399 π.Χ σε δίκη κατηγορούμενος ως «τους νέους διαφθείρων, έτερα δε καινά δαιμόνια εισφέρων». Κρίθηκε ένοχος με 280 ψήφους, ενώ 220 είχαν ψηφίσει υπέρ της αθωότητάς του. Φέτος, 2500 χρόνια μετά, ξαναδικάζεται στην Αθήνα!Είναι συναρπαστική και αξιοπερίεργη αυτή η δίκη, που διαδραματίζεται σε εποχές

Διαβάστε το ολόκληρο...

Καμπανάκι κτύπησε στην τρόϊκα η Μόσχα πριν από λίγο αναφορικά με την Ελλάδα και σε συνέντευξη που παραχώρησε ο επικεφαλής του Κέντρου Στρατηγικών Μελετών της Μόσχας Μιχαήλ Ντμιτρίεφ (ο άνθρωπος που διαχειρίστηκε το πρόγραμμα της ελληνορωσικής διακρατικής συμφωνίας για τα ΤΟΜΑ ΒMP-3HEL) προειδοποίησε την τρόϊκα (ΕΕ, ΔΝΤ και ΕΚΤ) ότι «Αν ωθήσετε την Ελλάδα να βγει από την ευρωζώνη μπορεί να πυροδοτήθει όχι απλά ευρωπαϊκή, αλλά νέα παγκόσμια οικονομική κρίση, που θα

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top