Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 31 Ιουλίου 2012



Β.Καπερνάρος:Κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης για ΑΟΖ και H/C σχετικά με την επίσκεψη Μπιλ Κλίντον
βουλευτής Β’ Αθηνών, κ. Βασίλης Καπερνάρος, ζήτησε να πληροφορηθεί με την κατάθεση Επίκαιρης Ερώτησης προς τον Πρωθυπουργό, τι  συζητήθηκε με τον κ. Κλίντον στην κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον κ. Σαμαρά σχετικά με την ελληνική ΑΟΖ και την εκμετάλλευση

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σπίτι σχεδιάζει να αγοράσει στη Σαντορίνη ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο και μάλιστα με θέα την Καλντέρα, σύμφωνα με την εφημερίδα «Espresso».
Ο διάσημος ηθοποιός που πρόσφατα βρέθηκε στη χώρα μας για ολιγοήμερες διακοπές φέρεται να μαγεύτηκε από την θέα και το μοναδικό ηλιοβασίλεμα και ήδη έχει δώσει εντολή για να του βρουν ένα οικόπεδο ή σπίτι αντάξιο των προσδοκιών του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Eίναι φανερό πια ότι το Παγκόσμιο Μόρφωμα που έρχεται ζητάει την υποταγή μας άνευ όρων και με την συνειδητή μας συγκατάθεση. Δεν τους ενδιαφέρει απλά η παράδοση τους νοιάζει περισσότερο ακόμα η αυτολοβοτομή. Στο εξής όποιος προστατεύει τον εαυτο του, δεν γίνεται "ρόμπα" στον κόσμο, δεν αποκαλύπτει τα εσώψυχά του σε κοινή θέα, και προσπαθεί να έχει κανόνες ηθικής θα αντιμετωπίζεται ως ύποπτος τέλεσης αδικημάτων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Bόμβα Νικολόπουλου…Είναι διατιθεμένος να υπογράψει την πρόταση Καμμένουγια εξεταστική επιτροπή για την οικονομία; 
Σύμφωνα με έγκυρες πηγές και πληροφορίες ο Νίκος Νικολόπουλος φέρεται έτοιμος να συνυπογράψει την πρόταση των Ανεξάρτητων Ελλήνων για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για την οικονομία.
Ο Αχαιός βουλευτής στην ουσία υποστηρίζει την προεκλογική δέσμευση της Ν.Δ και του Αντώνη Σαμαρά, όταν ανακοίνωνε στην Θεσσαλονίκη, την απόφαση της ΝΔ να προχωρήσει ως κυβέρνηση σε μία και μόνη Εξεταστική Επιτροπή για το πώς φθάσαμε στο μνημόνιο.
Παράλληλα τον καταλογισμό

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΝΕΟΛΑΙΑ ΛΑΟΣ ΠΡΟΣ ΚΑΡΑΤΖΑΦΕΡΗ: «ΗΜΙΤΡΕΛΟΙ» «ΛΑΜΟΓΙΑ»--και «ΦΑΝΤΑΣΜΕΝΟΙ» ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΤΟ... ΚΟΜΜΑ...!!!
«ΣΥΣΣΩΜΗ» ΑΠΟΧΩΡΗΣΗ  ΤΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ  τού... ΛΑΟΣ...!!!
Μετα την οριστική διάλυση από το εκλογικό αποτέλεσμα, ήρθε και ο ενταφιασμός του «τηλεπτώματος» τού ΛΑΟΣ με μαζική αποχώρηση της Ηγεσίας της Νεολαίας του (ΝΕ.Ο.Σ.) και επιστολή--καταπέλτη πού επέστειλαν στον Καρατζαφέρη...
EΠΙΣΤΟΛΗ ΑΠΟΧΩΡΗΣΗΣ ΗΓΕΣΙΑΣ ΝΕΟΛΑΙΑΣ ΛΑ.Ο.Σ

"Εσκοτώσατε την

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΔΗΛΩΣΗ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟΥ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΤΕΡΕΝΣ ΚΟΥΙΚ
ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ  ΠΟΥ ΑΠΑΞΙΩΝΟΥΝ ΤΟΝ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΟ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ έκανε την εξής δήλωση:
«Στη χθεσινή (30 Ιουλίου 2012) διαδικασία των Επίκαιρων Ερωτήσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου, δύο Υπουργοί, ο επί των Οικονομικών και ο επί της Γεωργίας, δεν εμφανίστηκαν προφασιζόμενοι υπηρεσιακό κώλυμα.
 Ο πρώτος θα απαντούσε για το θέμα της ΑΤΕ και ο δεύτερος για την εξίσωση

Διαβάστε το ολόκληρο...

 ΣΥΝΕΧΊΖΕΤΑΙ ΤΟ ΠΛΙΑΤΣΙΚΟ 
Ανατροπές στις συντάξεις και στα όρια ηλικίας
Αύξηση του ορίου συνταξιοδότησης κατά δύο χρόνια, οριζόντιες περικοπές στις απολαβές των συνταξιούχων και μείωση κατά 10% του εφάπαξ, ακόμα και στα υγιή ταμεία στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων με τους εκπροσώπους των δανειστών.
Ο υπουργος εργασιας συναντήθηκε με τους Μορς και Μαζούχ και τους παρουσίασε τις αλλαγές στο συνταξιοδοτικό. Η αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στο

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Τράπεζα της Ελλάδας παρέδωσε στο ΣΔΟΕ λίστα με τα εμβάσματα. Έχουν σταλεί στο εξωτερικό μόνον το 2010 συγκρινόμενα με τις φορολογικές δηλώσεις που έχουν κατατεθεί για την ίδια χρονική περίοδο.
Συνολικά, καταγράφονται 731 πολίτες Ελληνες και ξένοι που έβγαλεαν επισήμως σε τράπεζες του εξωτερικού το ποσό του 1 δισ. ευρώ την ώρα που στην Εφορία δεν δήλωσαν περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια ευρώ.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΜΕ ΜΑΘΗΤΕΣ ΧΩΡΙΣ ΒΙΒΛΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟΝ Β ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΠΟΛΕΜΟ 

ΑΠΥΘΜΕΝΟ ΘΡΑΣΟΣ... Η ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΤΟΥ ΔΕΚΑΤΙΑΝΟΥ ΣΤΑΖΕΙ ΧΟΛΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΡΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΑΙΔΕΙΑ!
Αντί να κοιτάει τα έργα και τις ημέρες της στο υπουργείο Παιδείας και να ψάχνει λαγούμι να κρυφτεί, η υπουργός του δεκατιανού και της φωτοτυπίας ασκεί και κριτική...
Έντονη είναι η

Διαβάστε το ολόκληρο...


Συνελήφθη ένας κτηνοτρόφος ως ύποπτος για εμπρησμό, 
Κρανίου τόπος η Βιάννος Ηρακλείου
Ανυπολόγιστες είναι οι καταστροφές από τη μεγάλη πυρκαγιά στη Βιάννο Ηρακλείου, που πλέον είναι σε ύφεση, μετά από μια ακόμη ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις με την πύρινη λαίλαπα, ενώ, σύμφωνα με πληροφορίες, συνελήφθη ένας κτηνοτρόφος ως ύποπτος για εμπρησμό, καθώς και ένας Πακιστανός, υπάλληλος του κτηνοτρόφου.

Από το πρωί, επιχειρούν για την κατάσβεση της φωτιάς δύο πυροσβεστικά ελικόπτερα, ενώ μάχη

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΟΠΩΣ ΜΑΣ ΤΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΣΑΜΑΡΑΣ ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ… ΜΕ ΑΓΑΠΗ !

Διαβάστε το ολόκληρο...


Το βιολογικό "αποτύπωμα" άνδρα που βρέθηκε στη 15χρονη Μυρτώ προδίδει απόπειρα βιασμού...
Μετά την είδηση ότι βρέθηκε ανδρικό DNA στο σώμα και τα ρούχα της 15χρονης Μυρτούς στην Πάρο, που εντοπίσθηκε βαρύτατα χτυπημένη, ημίγυμνη και σε κωματώδη κατάσταση σε παραλία του νησιού, η οικογένειά της απευθύνει έκκληση για πληροφορίες στην κοινωνία της Πάρου, καθώς και σε όσους βρέθηκαν στο νησί για διακοπές την προπερασμένη Κυριακή 22 Ιουλίου.
Ο πατέρας της 15χρονης κοπέλας μίλησε

Διαβάστε το ολόκληρο...


Έρευνα-σοκ στο παρελθόν του συγγραφέα Αλέξανδρου Μπούφεση που ίσως εξηγεί πολλά...
 
Έκθεση ΣΟΚ με  έγγραφα τα οποία αποδεικνύουν την Γεωοικονομική «σφαγή» που ετοίμαζε η Γερμανία από το 1943. Η πορεία και η πλήρης πρόβλεψη των μελλοντικών σχεδίων του νεοσύστατου 4ου Ράιχ

Το 1995 η εφημερίδα «Ελευθεροτυπία» αναδημοσιεύει άρθρο 66 ετών, δηλαδή του 1945, αμέσως μετά το τέλος του Β Παγκοσμίου. Στο άρθρο, Ελβετός δημοσιογράφος ρωτάει ανώτατο αξιωματούχο της Καγκελαρίας, σχετικά με την

Διαβάστε το ολόκληρο...


Η καταγγελία έγινε με αφορμή τις δηλώσεις Δένδια πως 1.500 αστυνομικοί θα φύγουν από την ασφάλεια επωνύμων...
 Σοβαρή καταγγελία έκανε το πρωί της Τρίτης στο ΒΗΜΑ FM ο αντιπρόεδρος της Ένωσης Αστυνομικών Αττικής, Νίκος Καραδήμας.
 Υποστήριξε πως 45 αστυνομικοί βρίσκονται στη φύλαξη και προστασία πρώην υπουργού και νυν βουλευτή!
 Με αφορμή τις δηλώσεις του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια πως 1.500 αστυνομικοί θα φύγουν από την ασφάλεια βουλευτών και επωνύμων, ο Νίκος Καραδήμας εξέφρασε για ακόμα μία φορά την ανάγκη να γυρίσουν στο δρόμο και στις περιπολίες οι αστυνομικοί που έχουν πάρει απόσπαση για τη φύλαξη

Διαβάστε το ολόκληρο...

 ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΕΥΡΗΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΥΡΡΑΧΙΟ
 ΤΟΥ 6ου  ΠΧ ΑΙΩΝΑ  ΕΙΧΑΝ ΒΡΕΘΕΙ  2010

Οι τάφοι εντοπίστηκαν  κατά τη διάρκεια εργασιών για την κατασκευή ενός σπιτιού σε κατοικημένη περιοχή στο Δυρράχιο της Αλβανίας.

Βρέθηκαν επίσης  κεραμικά αντικείμενα, τεφροδόχοι και άλλα σημαντικά αρχαιολογικά ευρήματα.

Την ευθύνη των ανασκαφικών εργασιών έχουν ειδικοί της

Διαβάστε το ολόκληρο...



Ποιοι τους στηρίζουν στην Ελλάδα; Ποιοι ζήταγαν, δούλευαν και πολέμησαν για απόσχιση και ανεξαρτητοποίηση της Μακεδονίας;

32η συνάντηση των Σλάβων της ελληνικής Μακεδονίας στην περιφέρεια του Μοναστηριού
«Η Βουλγαρία, η Ελλάδα και η Αλβανία είναι οι κατακτητές της Μακεδονίας», δήλωσε

Διαβάστε το ολόκληρο...

Θέμα κυβερνητικής συνοχής προκύπτει άμεσα από την δήλωση «Η κυβέρνηση παραμένει αρραγής και δεν έχει άλλη επιλογή από το να πετύχει», του κυβερνητικού εκπρόσωπου, Σίμου Κεδίκογλου, λίγες ώρες μετά τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μαξίμου για τα μέτρων της επόμενης διετίας ύψους 11,5 δισ. ευρώ.

Όταν ένας κυβερνητικός εκπρόσωπος δηλώνει κάτι τέτοιο, τότε συμβαίνει το ακριβώς αντίθετο και όπως θα διαβάσετε εν συνεχεία η ατμόσφαιρα είναι "βαριά" μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Κώστα Πικραμένου
http://ekdotika.blogspot.com

Ο Κωνσταντίνος Χολέβας είναι γνωστός για τις συντηρητικές του απόψεις και τις “οργανικές σχέσεις” του με την Εκκλησία της Ελλάδος. Αυτό εκ προοιμίου καθιστά μεροληπτικές τις θέσεις του σε θέματα σχέσεων Κράτους – Εκκλησίας. Οφείλει όμως όταν αρθρογραφεί στο Τύπο (Κυριακάτικη Δημοκρατία 29/7/2012) να τεκμηριώνει τα όσα υποστηρίζει ειδάλλως εκτίθεται δημοσίως.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αθήνα: Περίπου 1.500 αστυνομικοί, οι οποίοι μέχρι σήμερα διατίθεντο για τη φύλαξη προσώπων και ειδικών στόχων, ρίχνονται στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια, όπως δήλωσε ο αρμόδιος υπουργός Προστασίας του Πολίτη και Δημόσιας Τάξης στην Ελλάδα. Ο κ. Δένδιας συμπλήρωσε ότι αποδεσμεύονται επίσης 100 οχήματα και 60 μοτοσυκλέτες.Κατά την έξοδό του από το Μέγαρο Μαξίμου, όπου είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, ο κ. Δένδιας ρωτήθηκε και για τις εξελίξεις στη Συρία, καθώς υπάρχει φόβος για τη δημιουργία νέου μεταναστευτικού κύματος από την Τουρκία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Ιμπραήμ Τσεβαχίρ της Cevahir Holding παρακολουθεί ενώ ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Νίκολα Γκρουέφσκι, και ο Πρόεδρος, Γκιόργκε Ιβάνοφ, εγκαινιάζουν την κατασκευή του μεγαλύτερου οικιστικού έργου των Σκοπίων. [Τόμισλαβ Γκεόργκιεφ/SETimes]
Η κατασκευή του μεγαλύτερου ιδιωτικού οικιστικού συγκροτήματος των Σκοπίων από την τουρκική εταιρεία Cevahir Holding αναμένεται να ενισχύσει τη συνεργασία μεταξύ πΓΔΜ και Τουρκίας, καθώς επίσης να ενθαρρύνει την οικονομική ανάπτυξη της πρωτεύουσας της πΓΔΜ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

-Yυψηλόβαθμος αξιωματούχος του Ιράκ ανέφερε πως οι μυστικές υπηρεσίες του Ιράκ ανακάλυψαν κείμενο μυστικής συμφωνίας της Κουρδικής Περιφερειακής Διοίκησης του Ιράκ με Ξένη Χώρα η οποία και δεν κατονομάζεται για παράδοση πολεμικού εξοπλισμού.Η συμφωνία χρονολογείται απο το 2004 και ο πολεμικός εξοπλισμός φέρεται να είναι ρωσικής προέλευσης. Η Βαγδάτη θεωρεί ότι η Κουρδική Περιφερειακή Διοίκηση με την κίνηση της αυτή παραβίασε το Ιρακινό Σύνταγμα

Διαβάστε το ολόκληρο...

Από τις 27 Ιανουαρίου 2012 που ο αρμόδιος κοινοτικός Επίτροπος Στέφαν Φούλε δήλωνε από το Στρασβούργο, σε γραπτή του απάντηση , προς την Κύπρια Ευρωβουλευτή Αντιγόνη Παπαδοπούλου, ότι “η Κομισιόν δεν είναι σε θέση να εκτιμήσει την ποιότητα των αποτελεσμάτων της απογραφής πληθυσμού της 4ης Δεκεμβρίου 2011 στην κατεχόμενη Κύπρο” μέχρι και σήμερα, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει αποφύγει επιμελώς να διατυπώσει κάποιο σχόλιο, για την ποιότητα και την ακρίβεια των αποτελεσμάτων αυτής της απογραφής.Δύο μήνες μετά, σε μία προφανή προσπάθεια αποποίησης των ευθυνών της Κομισιόν γι` αυτό το θέμα, ο ίδιος Επίτροπος δήλωνε γραπτώς, στις 9 Φεβρουαρίου 2012, στον

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μια πτυχή που δεν είναι ιδιαίτερα γνωστή στην υπόθεση της απομάκρυνσης απ’ τη Θεσπρωτία των Τσάμηδων μουσουλμάνων που είχαν ενοχοποιηθεί απ’ την ταύτισή τους με τις Ιταλικές και Γερμανικές κατοχικές δυνάμεις στην περιοχή, διαπράττοντας εγκλήματα εις βάρος του Ελληνικού πληθυσμού, έρχεται στο φως μέσα από τη συζήτηση που είχε γίνει σε ανώτερο επίπεδο στο Πολιτικό Γραφείο του Κόμματος Εργασίας Αλβανίας. Ενώ στις περιοχές της Ηπείρου συνεχίζονταν ο εμφύλιος σπαραγμός,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Νίκου Στέλγια
Από μεγάλη ένταση χαρακτηρίζονται πλέον οι σχέσεις του Προέδρου της Τουρκίας, Αμπντουλάχ Γκιουλ, με τον Πρωθυπουργό της γειτονικής χώρας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Ο Πρόεδρος της Τουρκίας ανοίγει για πρώτη φορά τα χαρτιά του και βάλλει κατά του τουρκικού κυβερνώντος κόμματος, το οποίο επιχειρεί να μπλοκάρει την επανεκλογή του ίδιου στο αξίωμα του Προέδρου της Τουρκικής Δημοκρατίας το 2014.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι μάχες στο Χαλέπι, το οικονομικό κέντρο της Συρίας, θεωρείται ότι θα κρίνουν το μέλλον του Άσαντ. Παράλληλα επηρεάζονται και τα συμφέροντα πολλών άλλων χωρών.
Οι μάχες στο Χαλέπι συνεχίζονται, οι οποίες από ότι φαίνεται θα κρίνουν το μέλλον του συριακού καθεστώτος και παράλληλα θα ανακατέψουν και πάλι την πολιτική τράπουλα στην ευρύτερη περιοχή. Η γεοστρατηγική σημασία της Συρίας είναι τεράστια. Συνορεύει με το Λίβανο, το Ισραήλ, την Ιορδανία, την Τουρκία και το Ιράκ. Σε αυτή την περιοχή συναντώνται οι τρεις

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το λέγαμε και το γράφαμε εδώ και χρόνια, ότι η Αραβική Άνοιξη είναι πρόδρομος της Κουρδικής Άνοιξης.
Τελικά, μετά τις τελευταίες εξελίξεις στη Συρία, όπου οι δυνάμεις του Άσαντ, για να αντιμετωπίσουν τους ξενοκίνητους αντάρτες, άφησαν ελεύθερο το πεδίο στους Κούρδους, άρχισε να φουντώνει η Κουρδική Άνοιξη.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Όπως σημειώνει δεν μπορεί τα χαμηλά εισοδήματα να επιβαρύνονται και οι πλούσιοι να κάνουν πάρτι στις θαλαμηγούς τους...
Γιούνκερ: Να φορολογηθούν οι εύποροι Έλληνες!
Δριμεία κριτική σε όσους χρησιμοποιούν το ενδεχόμενο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ, προκειμένου να στηριχθεί ένας «φθηνός εσωτερικός διάλογος», ασκεί ο επικεφαλής του Europgroup Ζαν-Κλοντ Γιουνκέρ, ενώ δηλώνει πως η Γερμανία μεταχειρίζεται την Ευρωζώνη ως παραμάγαζό της!
Εκφράζει δε την ανησυχία του για τις εθνικές αντιπαλότητες, οι οποίες «θεωρούνταν ξεχασμένες», αλλά απέχουν, όπως λέει, «μόλις εκατοστά από την επιφάνεια», ενώ δηλώνει την αποφασιστικότητα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και της Ευρωπαϊκής

Διαβάστε το ολόκληρο...


Βρέθηκε DNA ενός άνδρα σε διάφορα σημεία του σώματος της έφηβης...
Εγκληματική ενέργεια ο τραυματισμός της 15χρονης στην Πάρο
Ανδρικό γενετικό υλικό εντοπίσθηκε σε διάφορα σημεία του σώματος της 15χρονης που βρέθηκε προ ημερών σοβαρά τραυματισμένη σε παραλία της Πάρου, δίνοντας άλλη τροπή στην υπόθεση που συγκλόνισε το πανελλήνιο. Αυτό είναι το συμπέρασμα των εξετάσεων DNA που έκανε ο ιατροδικαστής Νίκος Καλόγριας.

Συνεπώς, όπως όλα δείχνουν πρόκειται για εγκληματική ενέργεια, κάτι που υποστήριζε εξαρχής και ημητέρατης κοπέλας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 30 Ιουλίου 2012

Ρατσιστική επίθεση Πακιστανών σε βάρος δύο Ελλήνων είχαμε τα ξημερώματα της Κυριακής στο Περιστέρι. Πιο συγκεκριμένα ομάδα δέκα Πακιστανών που βρισκόταν σε δρόμο του Περιστερίου, επιτέθηκε αναίτια σε δύο Έλληνες, αγόρι και κορίτσι, που περνούσαν με τα μηχανάκια τους από το σημείο και τους τραυμάτισαν, χτυπώντας τους με γροθιές, κλωτσιές και ξύλινα ρόπαλα.

Από την επίθεση των Πακιστανών η 19χρονη και ο 20χρονος τραυματίστηκαν και μεταφέρθηκαν

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Πάνου Τριγάζη*

Αντιμέτωπο με μια μεγάλη επιχείρηση πολιτικής δίωξης εκ μέρους των τουρκικών αρχών βρίσκεται το Κόμμα Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP) της Τουρκίας, το οποίο υποστηρίζεται μαζικά από τους Κούρδους πολίτες της γειτονικής μας χώρας.Το κόμμα αυτό εξέλεξε 36 βουλευτές στις τουρκικές εκλογές του Ιουνίου 2011, υπερβαίνοντας το φράγμα του εκλογικού νόμου που απαιτεί

Διαβάστε το ολόκληρο...

Απέκλεισαν από υποτροφίες Τ/κ μαθητές που χρησιμοποιούν κυπριακά διαβατήρια

Σάλος ξέσπασε στα κατεχόμενα μετά την πρωτοβουλία των κατοχικών Αρχών να ζητήσουν από τα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Τουρκίας όπως μη δέχονται τους Τ/κ μαθητές που αποφοίτησαν από ιδρύματα του εξωτερικού και των ελεύθερων περιοχών. Την ίδια περίπου περίοδο κυκλοφόρησε εγκύκλιος με την οποία αποκλείονται υποτροφιών όσοι Τ/κ μαθητές χρησιμοποιούν διαβατήρια της Κυπριακής

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λύση οποιασδήποτε μορφής, «νοουμένου ότι βασίζεται στην εγγενή συστατική εξουσία των ‘δύο λαών’, την πολιτική τους ισότητα και τη συνιδιοκτησία του νησιού», αξιώνει η Τουρκία, καλώντας την Ε.Ε. «να υιοθετήσει μια νέα προσέγγιση στο κυπριακό πρόβλημα»
Βρυξέλλες: «Νέο όραμα» για «συνιδιοκτησία» της Κύπρου από «δύο λαούς», παρουσίασε η Τουρκία στο πλαίσιο εγγράφου που απέστειλε προς την ΕΕ, αφήνοντας ανοικτή τη μορφή της λύσης και

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 29 Ιουλίου 2012

"Μην περιμένει κανείς ότι η συριακή κυβέρνηση θα κάτσει μετα χέρια σταυρωμένα ενώ οι αντάρτες θα καταλαμβάνουν τις πόλεις και θα σφάζουν τους πολίτες που δεν συμφωνούν με τις απόψεις τους" δήλωσε πριν λίγο ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.

"Πως μπορεί να περιμένει κάποιος από την συριακή κυβέρνηση να πει 'Ναι προχωρήστε, ρίξτε με'", δήλωσε ο Λαβρόφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Ιντερφαξ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δίκτυο ελεύθερων ειδήσεων της Μεσοποταμίας

Τα τεχνητά σύνορα της Μέσης Ανατολής, που σχεδιάστηκαν μετά τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο από τις αποικιακές αυτοκρατορίες της εποχής, συμπεριλαμβανομένης της Γαλλίας και του Ηνωμένου Βασιλείου αλλάζουν. Παρά τις σφαγές, τη πολιτική και πολιτιστική γενοκτονία και τις καθημερινές απειλές , οι Κούρδοι επέστρεψαν σήμερα στο διεθνές προσκήνιο της ιστορίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Νέο όραμα» παρουσίασε η Τουρκία στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, από την οποία "Αξιώνει" συνιδιοκτησία της νήσου. Ενώπιον εκπροσώπων των 27 κρατών μελών η Τουρκία Ζήτησε συνιδιοκτησία της Κύπρου από δύο λεγόμενους λαούς και κάλεσε την Κομισιόν να υιοθετήσει νέα προσέγγιση στην επίλυση του Κυπριακού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Της Ιωαννας Φωτιαδη

Η επικοινωνία μεταξύ τουρκικών παραλίων και ελληνικών νησιών συσφίγγεται από καλοκαίρι σε καλοκαίρι. Επειτα από συστηματικές προσπάθειες της Περιφέρειας Βορείου και Νοτίου Αιγαίου εκπληρώθηκε το πάγιο αίτημα της τοπικής κοινωνίας για διευκόλυνση της έκδοσης βίζας από πολίτες εκτός Ε.Ε. Ετσι, αφού μετά δυσκολίας εξασφαλίσθηκε το «πράσινο» φως από την Ε.Ε., από τις αρχές Ιουνίου εφαρμόζεται πιλοτικά σε πέντε νησιά (Λέσβο, Χίο, Σάμο, Κω και Ρόδο) η έκδοση βίζας στα λιμάνια από τις ελληνικές αρχές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΑΣ ΜΑΚΡΗ
mitsimakris@gmail.com
Οι εξελίξεις στο εσωτερικό της Συρίας έχουν ξεπεράσει την αποτυχημένη διπλωματία. Ο εμφύλιος πόλεμος έχει κλιμακωθεί επικίνδυνα. Το μπααθικό καθεστώς επιστρατεύει, όπως άλλωστε κι ο Ελεύθερος Συριακός Στρατός, όλες τις δυνάμεις του για τη «μητέρα των μαχών». Εφόσον ο εμφύλιος έφτασε στην πρωτεύουσα Δαμασκό και πλέον και στην οικονομική πρωτεύουσα το Χαλέπι, όλοι εκτιμούν πως το τέλος πλησιάζει. Μπορεί κανείς να μη

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με απόφασή του (Buyan κατά Ελλάδος) το Ευρωπαϊκό Διαστήριο για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου καταδίκασε την Ελλάδα για παραβίαση της υποχρέωσης σεβασμού της ιδιοκτησίας.Οι προσφεύγοντες είναι Τούρκοι υπήκοοι, κάτοικοι Άγκυρας, που προσέβαλαν δικαιώματα επί έκτασης 3.316 στρεμμάτων στην περιοχή Γλυφάδα Ροδόπης, η οποία απαλλοτριώθηκε για αποκατάσταση γεωργών τα έτη 1952 και 1953.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μια γερμανική εφημερίδα διαλέγει τους καλύτερους μεταπολεμικούς συγγραφείς και στην πλειάδα της δεκαετίας του 50 συγκαταλέγει τον Γιώργο Σεφέρη. Και ένας συγγραφέας με ελληνικό όνομα τον παρουσιάζει.

Η εβδομαδιαία εφημερίδα Die Zeit, που εκδίδεται στο Αμβούργο και είναι θα λέγαμε το παραδοσιακό όργανο της καλλιεργημένης γερμανικής αστικής τάξης, αποφάσισε φέτος να παρουσιάσει σε

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΔΕΝ ΘΑ ΔΏΣΕΙ ΤΗΝ ΣΥΓΚΑΤΆΘΕΣΉ ΤΗΣ Η ΡΩΣΊΑ ΓΙΑ ΈΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΠΛΟΊΑ ΠΟΥ ΦΈΡΟΥΝ ΤΗΝ ΣΗΜΑΊΑ ΤΗΣ, ΣΎΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΙΣ ΝΈΕΣ ΚΥΡΏΣΕΙΣ ΤΗΣ ΕΕ ΣΤΑ ΠΛΑΊΣΙΑ ΤΩΝ ΟΠΟΊΩΝ, ΟΙ ΚΥΒΕΡΝΉΣΕΙΣ ΤΩΝ ΧΩΡΏΝ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΑΪΚΉΣ ΕΝΩΣΗΣ ΠΡΈΠΕΙ ΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΟΎΝ ΈΡΕΥΝΕΣ ΣΕ ΠΛΟΊΑ ΎΠΟΠΤΑ ΓΙΑ ΜΕΤΑΦΟΡΆ ΌΠΛΩΝ ΣΤΗ ΣΥΡΊΑ, ΑΝΑΚΟΊΝΩΣΕ ΣΉΜΕΡΑ ΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΊΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΏΝ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
http://www.onalert.gr/
Ξεκάθαρη απειλεί προς την Άγκυρα εξαπολύουν οι Κούρδοι, για να μην εισβάλλει η Τουρκία στη Βόρεια Συρία με την αφορμή την παρουσία του PKK. Η απειλή ήρθε από το μέλος του Ανώατατου Συμβουλίου των Κούρδων , Μουχιτίν Σεϊχαλί “Aν η Τουρκία εισβάλλει στην περιοχή δεν θα μπορεί να βγει.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Φ. Γκόρντον συναντήθηκε χθες με τον Δ. Αβραμόπουλο, τον Ευ. Βενιζέλο και τον Φ. Κουβέλη. Δήλωσε ενθαρρυμένος από την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις. Επανέλαβε τη θέση των ΗΠΑ ότι απαιτούνται μέτρα ανάπτυξης και διαρθρωτικών αλλαγών, ενώ χαρακτήρισε πρόωρη τη συζήτηση για επιμήκυνση Ισχυρό μήνυμα «στήριξης και

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η διεθνής στήριξη στους Σύρους αντάρτες θα οδηγήσει σε «περισσότερη αιματοχυσία» δήλωσε ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, ο οποίος μάλιστα τόνισε πως δεν είναι λογικό να περιμένει κανείς πως η κυβέρνηση του Σύρου προέδρου 'Ασαν θα παραδοθεί στους αντιπάλους της.
Ο Λαβρόφ, η χώρα του οποίου έχει ασκήσει βέτο σε τρία ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ προς την κατεύθυνση της άσκησης πίεσης στη συριακή κυβέρνηση να τερματίσει τη βία, ανέφερε ακόμη πως τα δυτικά και τα αραβικά κράτη θα έπρεπε να ασκήσουν μεγαλύτερη πίεση στους αντάρτες ώστε να σταματήσουν τις μάχες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η πιθανότητα ένταξης και της Κύπρου στο ΝΑΤΟ ηγέρθη στη διάρκεια των διαβουλεύσεων για την ένταξη της Ελλάδας και της Τουρκίας τον Σεπτέμβριο του 1951, σύμφωνα με τα αποδεσμευθέντα έγγραφα του Φόρειν Οφις. Υπήρξαν όμως διιστάμενες απόψεις και το Λονδίνο εισηγήθηκε το θέμα να συζητηθεί αργότερα.Την ίδια περίοδο ο Βρετανός διοικητής των συμμαχικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή στρατηγός Ρόπερτσον

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εναντίον της ΕΕ έβαλε ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, προτάσσοντας για άλλη μια φορά το θέμα της Κύπρου.Μιλώντας στο τουρκικό τηλεοπτικό κανάλι “Kanal 24”υποστήριξε ότι “χώρες μέλη της ΕΕ από πολλές απόψεις δεν συνάδουν με το ευρωπαϊκό κεκτημένο. Η σημαντικότερη από αυτές είναι η Κύπρος. Καταρχάς δεν μπορούν να δεχθούν ως μέλος τη Νότια Κύπρο ως εκπρόσωπο της Κύπρου. Υπάρχει η πράσινη γραμμή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 28 Ιουλίου 2012

Με στοχευμένες βολές πυροβολικού και αντιαρματικών όπλων στα οδικά σημεία που ελέγχουν οι ισλαμιστές αντάρτες ξεκίνησε με το πρώτο φως της ημέρας στο Χαλέπι τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας επίθεση του συριακού Στρατού για την εξάλειψη των θυλάκων που ελέγχουν οι αντάρτες και οι μισθοφόροι των δυτικών και αραβικών καθεστώτων που επιδιώκουν να αναλάβουν τον έλεγχο της Συρίας, κατά το πρότυπο της Λιβύης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Νίκου Στέλγια
Τις τελευταίες ημέρες ο Υπουργός Εξωτερικών της γειτονικής Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου έχει επικεντρωμένη την προσοχή του στις κρίσιμες εξελίξεις στην Συρία. Ο Τούρκος Υπουργός Εξωτερικών πραγματοποιεί μια σειρά κρίσιμης σημασίας επαφών, οι οποίες έχουν ως απώτερο στόχο τον σχηματισμό μιας μεταβατικής κυβέρνησης στην Συρία. Την Παρασκευή, ο τουρκικός τύπος αναφέρει ότι την Πέμπτη, ο κ. Νταβούτογλου συναντήθηκε με τον Σύριο λιποτάκτη υψηλόβαθμο στρατηγό Μενάφ Τλας. Οι δυο άνδρες συζήτησαν τον

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι τουρκικές Αρχές από κοινού με το Κατάρ και τη Σαουδική Αραβία άνοιξαν μυστική πολεμική βάση, τα στελέχη της οποίας ασχολούνται με τον συντονισμό των προσπαθειών για την παροχή βοήθειας στους Σύρους εξεγερθέντες, μεταδίδει το Reuters επικαλούμενο ενημερωμένες πηγές στον Περσικό Κόλπο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αλλο ένα κακόγουστο αστείο Ισχύει δε η παροιμία Στραβός στραβό οδήγαγε κι ηύραν κι οι δυό το βράχο η παροιμία είναι Ελληνική.Παροιμία δε σημαίνει : σύντομο λαϊκό απόφθεγμα (έμμετρο ή πεζό) που εκφράζει αλληγορικά ή σκωπτικά μια αλήθεια και που αποτελεί προϊόν μακρόχρονης πείρας και λέγεται για να παραδειγματίσει, να διδάξει ή να σχολιάσει μια κατάσταση γιατί κάποιοι μπορεί να μην γνωρίζουν ούτε αυτό

Διαβάστε το ολόκληρο...

H ανακοίνωση του προέδρου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ΄"Τούρκων Δυτικής Θράκης", Χαλίτ Χαμπίπογλου, σχετικά με τις εξελίξεις στη Ρόδο, έχει ως εξής:

«Η τουρκική μειονότητα που διαβιεί σε Ρόδο, Κω και Δωδεκάνησα, αντιμετωπίζει εδώ και δεκαετίες προβλήματα όσον αφορά στην

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εν αναμονή της «μητέρας των μαχών» στο Χαλέπι, τη δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Συρίας, η οποία ενδέχεται να κρίνει την έκβαση του εμφυλίου που μαίνεται στη χώρα, βρίσκεται η διεθνής κοινότητα.
Το πρωί, πολλές συνοικίες της πόλης βομβαρδίστηκαν από κυβερνητικά ελικόπτερα, ενώ συγκρούσεις σημειώθηκαν στους δρόμους ανάμεσα στο στρατό και τους αντάρτες. Μόνο χθες, έχασαν τη ζωή τους τουλάχιστον 34 άνθρωποι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το ΚΥΣΕΑ προέβη με την υπ' αριθμό 1/ Σ.6/26-07-2012 απόφασή του:
- Στην τοποθέτηση των Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχων, καθώς και Υποστρατήγων, Υποναυάρχων, Υποπτεράρχων σε θέση Αντιστρατήγων, Αντιναυάρχων και Αντιπτεράρχων, αντίστοιχα, ως εξής:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Σάκη Μαλαβάκη
Η τελευταία πόλη που ίδρυσαν οι Κινέζοι βρίσκεται σ' ένα μικροσκοπικό νησί στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας. Σ' αυτήν την καινούργια πόλη υπάρχει ταχυδρομείο, νοσοκομείο, ένα σουπερμάρκετ και μία τράπεζα. Το πόσιμο νερό στους ελάχιστους κατοίκους της φτάνει με φορτηγό πλοίο ύστερα από ταξίδι 13 ωρών από τη νοτιότερη επαρχία της χώρας. Για τη Σάνσα ο λόγος ή αλλιώς το σημείο πρόσβασης της Κίνας στην πιο αμφιλεγόμενη

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top