Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

Για «στοχευμένη απαξίωση της τοπικής αυτοδιοίκησης» έκανε λόγο ο υπεύθυνος του τομέα Εσωτερικών των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Γ. Κουράκος, σχολιάζοντας την ομιλία του κ. Στυλιανίδη στο συνέδριο της ΚΕΔΕ.

«Με τον ίδιο τρόπο που οι προεκλογικές εξαγγελίες περί επαναδιαπραγμάτευσης του Μνημονίου και επιμήκυνσης του χρόνου

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Ρόμπερτ Φίτσο, πρωθυπουργός της Σλοβακίας --κράτους-μέλους της Ευρωζώνης-- δήλωσε σήμερα ότι θεωρεί πως οι πιθανότητες να διασπαστεί η νομισματική ένωση είναι 50-50, ενόψει μίας σειράς συναντήσεων υψηλού επιπέδου τον ερχόμενο μήνα, οι οποίες ενδέχεται να αποβούν αποφασιστικές για το μέλλον των Δεκαεπτά.

«Ανησυχώ για την κατάρρευση της Ευρωζώνης, φυσικά», τόνισε ο Φίτσο σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με μία νέα πρόταση προσεγγίζει την ΠΑ η Lockheed Martin αναφορικά με το μέλλον των μαχητικών F-16 C/D Block 50/52+/52 Adv. τα οποία αποτελούν και τον κορμό της δύναμης της. Η πρόταση της εταιρείας ενσωματώνει τα συμπεράσματα που προέκυψαν από την έρευνα που πραγματοποιήθηκε από την αμερικανική Αεροπορία για το μέλλον του συγκεκριμένου μαχητικού στο πλαίσιο των αλλαγών που υλοποιούνται με την ολοκλήρωση των παραδόσεων των F-22 και την χρονική καθυστέρηση στην ένταξη των F-35 σε υπηρεσία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Διευκρινήσεις πως, με την πρόσφατη πρότασή του για τη δημιουργία μηχανισμού αποπομπής χωρών-μελών από την Ευρωζώνη που δεν τηρούν τις υποχρεώσεις τους, δεν εννοούσε ένα αποκλεισμό της Ελλάδας από το ευρώ, αλλά τη μελλοντική θέσπιση νέων κανόνων στη νέα Ευρωπαϊκή Συνθήκη, έδωσε σήμερα ο Αυστριακός αντικαγκελάριος, υπουργός Εξωτερικών και αρχηγός του - συγκυβερνώντος με τους Σοσιαλδημοκράτες - συντηρητικού Λαϊκού Κόμματος, Μίχαελ Σπίντελεγκερ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Εργατικό Κόμμα του Κουρδιστάν (PKK), ισχυρίζεται ότι η Τουρκία πραγματοποιεί εμπόριο οργάνων των Κούρδων μαχητών του PKK οι οποίοι βρήκαν τον θάνατο κατά την διάρκεια συγκρούσεων με τις τουρκικές δυνάμεις ασφαλείας και τον τουρκικό στρατό. Ο ισχυρισμός αυτός βασίζεται σε αντίγραφο επιστολής υπαλλήλου του Ινστιτούτο Ιατροδικαστικής στην Μαλατεια .

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας (BDP)Σελαχατίν Nτεμίρτας σε συνέχεια των δηλώσεων του στο Τουρκικό Κοινοβούλιο δήλωσε τα παρακάτω στην τουρκική εφημερίδα Taraf :Tις τελευταίες 45 μέρες την περιοχή ανάμεσα Σεμντίνλι-Τσουκούρτζα μια περιοχή 400 τετρ. Χιλιομέτρων είναι υπο τον έλεγχο του PKK. Όλοι οι επαρχιακοί δρόμοι ελέγχονται από την οργάνωση.» δηλώνει ο Ντεμίρτας και συνεχίζει « Από την πρώτη ημέρα των επιχειρήσεων ο στρατός αποσύρθηκε. Κλείστηκε στα φυλάκια και στα στρατόπεδα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Κινέζος πρωθυπουργός, Wen Jiabao, τόνισε στην Γερμανίδα Καγκελάριο Angela Merkel, που πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στη χώρα, ότι η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα πρέπει να λάβουν «ολοκληρωμένα μέτρα» για να αποτραπεί η επιδείνωση της κρίσης κρατικού χρέους.
«Οι κύριες ανησυχίες είναι δύο: πρώτον εάν η Ελλάδα θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη, και δεύτερον εάν η Ιταλία και η Ισπανία θα λάβουν ολοκληρωμένα μέτρα διάσωσης. Η επίλυση των δύο αυτών προβλημάτων εξαρτάται από το εάν η Ελλάδα, η Ισπανία, η Ιταλία και άλλες χώρες, έχουν την αποφασιστικότητα να προχωρήσουν με τις μεταρρυθμίσεις», δήλωσε ο Wen.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Διεθνής Αμνηστία κατήγγειλε την αποτυχία των κυβερνήσεων των χωρών που προέκυψαν από την πρώην Γιουγκοσλαβία να εντοπίσουν περίπου 14.000 ανθρώπους που εξακολουθούν να αγνοούνται μετά τις συγκρούσεις της δεκαετίας του '90."Οι κυβερνήσεις της Κροατίας, της Βοσνίας, την ΠΓΔΜ, του Μαυροβουνίου, της Σερβίας και του Κοσόβου απέτυχαν να εκπληρώσουν τις υποχρεώσεις τους όπως αυτές ορίζονται από τη διεθνή νομοθεσία, να αναζητήσουν τους αγνοούμενους και να φέρουν ενώπιον της δικαιοσύνης τους υπεύθυνους», επισημαίνει σε έκθεσή της η οργάνωση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΟΥΚΩΣΤΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
ΕΝΤΟΝΗ ήταν η αντίδραση της Μόσχας στην κατασκοπευτική δράση των Βρετανών, μέσω των Βάσεων στην Κύπρο. Η δράση των Βρετανών αφορά στη συριακή διένεξη και είναι προφανές ότι έχει ενοχλήσει τη Ρωσική Ομοσπονδία, η οποία προχώρησε σε προειδοποιήσεις προς το Λονδίνο, υπενθυμίζοντας και αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας. Δύο σχεδόν εβδομάδες μετά τη δημοσιοποίηση του θέματος, χθες στην επίσημη ιστοσελίδα του ρωσικού ΥΠΕΞ (www.mid.ru) αναρτήθηκε σχόλιο, σχετικά με πληροφορίες για χρήση των βρετανικών Βάσεων στην Κύπρο, προς όφελος του «Συριακού Απελευθερωτικού Στρατού».

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Γιώργου Καπόπουλου
Το Μπούνκερ ήταν το καταφύγιο του Χίτλερ στα υπόγεια της Καγκελαρίας όπου παίχθηκε στο τέλος Απριλίου του 1945 μια βαγκνερικού τύπου τελευταία πράξη της τραγωδίας του Β' Παγκοσμίου Πολέμου χωρίς επιχειρησιακό στρατιωτικό ή διπλωματικό-πολιτικό νόημα, όπου ξεκομμένος από την πραγματικότητα ο δικτάτορας περίμενε ανύπαρκτες στρατιές και νέα υπερόπλα.Σε πιο ήπια μορφή, ψυχολογία του Μπούνκερ επιδεικνύει ο επικεφαλής της Μπούντεσμπανκ Βάιντεμαν, με την αντίστασή του στην επερχόμενη και αναμενόμενη από τις Αγορές παρέμβαση του Μ. Ντράγκι με μαζικές αγορές ομολόγων της Ισπανίας και της Ιταλίας από την ΕΚΤ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συνεχίζεται το κύμα βίας που σαρώνει την ταραχώδη καυκάσια επαρχία του Νταγκεστάν στη Ρωσία.Σε μία από τις σημαντικότερες τρομοκρατικές επιθέσεις των τελευταίων μηνών, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους σε βομβιστική επίθεση αυτοκτονίας στο κεντρικό χωριό Τσιρκέι του Νταγκεστάν την Τρίτη, 29 Αυγούστου.Στόχος και θύμα της επίθεσης ήταν ο Σαΐντ Αφάντι, ο 74χρονος ισχυρός ηγέτης της μουσουλμανικής κοινότητας των Σούφι στην περιοχή, ενώ ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκεται και ένα 11χρονο αγόρι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 30 Αυγούστου 2012

Ενώ στην Ελλάδα οι πολιτικές ηγεσίες μιλάνε ακόμα και σήμερα για "άμεσες μειώσεις στους εξοπλισμούς" (σχετική ανακοίνωση του εταίρου του κυβερνητικού συνασπισμού της ΔΗΜΑΡ, πριν δύο ώρες αλλά και ο Α.Σαμαράς είπε στον Ζ.Κ.Γιουνκερ ότι "Υπάρχουν περιθώρια για περαιτέρω μειώσεις των αμυντικών δαπανών" αν πιστέψουμε την εφημερίδα Handelsblatt) , στην Τουρκία ετοιμάζονται να λύσουν οριστικά, με τον τρόπο που ξέρουν καλύτερα, τις "διενέξεις" με την Ελλάδα:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το βουλγαρικό Υπουργείο Εξωτερικών ζήτησε από την πρεσβεία της χώρας στις Βρυξέλλες να έρθει σε επαφή με το βελγικό Βασιλικό Μουσείο σχετικά με την έκθεση «Χίλια χρόνια της λογοτεχνικής παράδοσης στη Μακεδονία».

Η Σόφια ισχυρίζεται ότι οι βελγικές αρχές είναι υποχρεωμένες να ξεκαθαρίσουν όλες τις πληροφορίες σχετικά με την έκθεση των χειρογράφων που οι Σλάβοι των Σκοπίων τα αποκαλούν «μακεδονικά», για την οποία οι Βούλγαροι επιστήμονες υποστηρίζουν ότι είναι κλοπή του βουλγαρικού πολιτισμού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αφού το τουρκικό παρακράτος κατάφερε μέσα στην Ελλάδα να διώξει την Χαρά Νικοπούλου από το μουσουλμανικό χωριό Μεγάλο Δέρειο οι φίλοι του προξενείου αποφάσισαν να ανοίξουν τα γραφεία του κόμματος της Άγκυρας…

Πράγματι την Δευτέρα οι φίλοι της Άγκυρας εγκαινίασαν τα γραφεία του κόμματος «Ισότητα, ειρήνη και φιλία», που ίδρυσε πριν από 21 χρόνια ο Αχμέτ Σαδίκ. Στα εγκαίνια που συγκέντρωσαν μικρό αριθμό μουσουλμάνων μίλησαν ο

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η γεωπολιτική παράμετρος

Περί Αλός

Ιωάννης Σ. Θεοδωράτος
Δημοσιογράφος-Αμυντικός Αναλυτής



Τι σχέση μπορεί να έχουν οι επιχειρήσεις ναρκοθηρίας με την Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη (ΑΟΖ); Μετά από την χάραξη των ορίων της ΑΟΖ και στο πλαίσιο της προετοιμασίας έναρξης των εργασιών εκμετάλλευσης ενεργειακών κοιτασμάτων (φυσικό αέριο, πετρέλαιο) εντός μιας συγκεκριμένης περιοχής από τις εμπλεκόμενες εταιρείες, απαιτείται η τελική έγκριση των αρμόδιων φορέων για τις γεωτρήσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ραβανός Αρης
Τρεις διαφορετικές ερμηνείες για τα νέα μέτρα δόθηκαν δημοσίως μετά τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου το πρωί της Τετάρτης από τους βασικούς συμμετέχοντες, αναδεικνύοντας τις αποκλίνουσες απόψεις που καταγράφονται μεταξύ των κυβερνητικών εταίρων και τις δυσκολίες που υπάρχουν για να συμφωνήσουν για το πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ.
Στη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, του Πρωθυπουργού, κ. Αντ. Σαμαρά και των προέδρων του ΠαΣοΚ και της Δημοκρατικής Αριστεράς, των κκ. Ευ. Βενιζέλου και Φ. Κουβέλη, παρουσία και του υπουργού Οικονομικών κ. Ι. Στουρνάρα και του αναπληρωτή του κ. Χρ. Σταϊκούρα, δεν βγήκε λευκός καπνός.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γ. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ

Ποια είναι η κυρίαρχη στρατηγική σύγκρουση σήμερα στη Διεθνή Σκηνή; Η μεταψυχροπολεμική καχυποψία ΗΠΑ-Ρωσίας με επίκεντρο τα δίκτυα μεταφοράς ενέργειας και την αντιπυραυλική ασπίδα; Η καχυποψία της Ουάσιγκτον για τις ηγεμονικές προθέσεις του Πεκίνου στην περιοχή Ασίας-Ειρηνικού;Τα ερωτήματα είναι ρητορικά, γιατί οι πάντες γνωρίζουν ότι από την έναρξη της χρηματοπιστωτικής κρίσης τον Σεπτέμβριο του 2008 με την κατάρρευση της Lehman Brothers μέχρι και σήμερα η κυρίαρχη παγκόσμια σύγκρουση είναι η άκαμπτη εναντίωση της Γερμανίας στη στρατηγική των ΗΠΑ για διέξοδο από την κρίση:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Φόρμουλα για να σωθούν οι αποδοχές όσων υπηρετούν σε έξι μάχιμες ειδικότητες, την ώρα που θυσιάζονται στον βωμό της τρόικας οι συντάξεις όλων των κατηγοριών
ΡΕΠΟΡΤΑΖ Διονύσης Νασόπουλος
Στην εξαίρεση από τις μισθολογικές περικοπές για έξι κατηγορίες ενστόλων σε Ενοπλες Δυνάμεις και Σώματα Ασφαλείας, που λαμβάνουν επίδομα επικινδυνότητας, και σε κλιμακωτή μείωση για κάθε άλλη ομάδα (υπόλοιποι ένστολοι, πανεπιστημιακοί,

Διαβάστε το ολόκληρο...

EurActiv.gr
Σε συμφωνία φαίνεται να καταλήγουν η Gazprom και η βουλγαρική κυβέρνηση, καθώς η Σόφια δεσμεύτηκε να συμμετάσχει στον αγωγό South Stream, εξασφαλίζοντας όμως φθηνότερο ρωσικό φυσικό αέριο.Ο διευθυντής εξαγωγών της Gazprom Alexander Medvedev και ο βούλγαρος υπουργός ενέργειας Delyan Dobrev είπαν χθες (27 Αυγούστου) ότι οι δύο ξεχωριστές συμφωνίες θα υπογραφούν στις 15 Νοεμβρίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

πρόβλημα έχει εμφανιστεί στην δεύτερη γεώτρηση στο κοίτασμα Λεβιάθαν του Ισραήλ, με τη Noble Energy να προσπαθεί να σταματήσει την διαρροή νερού στο πηγάδι, το οποίο εγκαταλείφθηκε 15 μήνες πριν.Οι εταιρείες που συνεργάζονται για την ανάπτυξη του Λεβιάθαν πρόκειται να δαπανήσουν 60 εκατ. δολάρια για την σφράγιση του πηγαδιού, χρησιμοποιώντας μια φθηνότερη μέθοδο σε σύγκριση με τα 200-300 εκατ. δολάρια που εκτιμούσε αρχικά το υπουργείο Ενέργειας της χώρας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΟΥ ΠΕΤΡΟΥ ΘΕΟΧΑΡΙΔΗ

Το ρόλο της Κύπρου ως του συνδετικού κρίκου μεταξύ του αραβικού κόσμου και του Ισραήλ στην προσπάθεια αξιοποίησης των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων που υπάρχουν στην περιοχή, αναμένεται να αναδείξει ο υπουργός Εμπορίου, Βιομηχανίας και Τουρισμού Νεοκλής Συλικιώτης σε ένα από τα κορυφαία διεθνή συνέδρια για την ενέργεια, που διοργανώνει το Οffshore Νorthern SeasFoundation στο Στάβανγκερ, το ενεργειακό κέντρο της Νορβηγίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σήμα κινδύνου για τις επιπτώσεις που θα έχει στην Ελλάδα η προωθούμενη συνθήκη «Δουβλίνο 3», που αφορά την ευρωπαϊκή πολιτική για την παράνομη μετανάστευση, εξέπεμψε ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Δένδιας.

Ο υπουργός κάλεσε παράλληλα όλα τα κόμματα, και ιδιαίτερα τον ΣΥΡΙΖΑ, να βοηθήσουν στο Ευρωκοινοβούλιο ώστε να δημιουργηθούν συμμαχίες υπέρ των ελληνικών θέσεων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 29 Αυγούστου 2012

Σε συγκλονιστικές δηλώσεις περί ελέγχου του τουρκικού εδάφους από το ΡΚΚ σε βάθος 400 χλμ.στη Νοτιοανατολική Τουρκία προχώρησε ο πρόεδρος του φιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης και Δημοκρατίας της τουρκικής Βουλής, Σελαχαντίν Ντεμίρτας ο οποίος αποκάλυψε επίσης ότι ο τουρκικός Στρατός φτάνει στα φυλάκια μόνο απο αέρος καθώς όλοι οι δρόμοι είναι υπο τον έλεγχο της κουρδικής οργάνωσης, επιβεβαιώνοντας πλήρως τις πληροφορίες που είχε μεταδώσει το defencenet.gr τις προηγούμενες ημέρες!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ανακοινώθηκαν τα άτομα που θα κληθούν να καταθέσουν στους οικονομικούς εισαγγελείς Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, στο πλαίσιο της έρευνας που διενεργούν με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδος στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, Παναγιώτη Ρουμελιώτη, ότι ήταν από την αρχή γνωστό ότι το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής της Eλλάδας δεν θα έβγαινε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αθήνα: Ο σπουδαίος μουσικός Χρόνης Αηδονίδης θα ερμηνεύσει την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου στο Ωδείο Ηρώδου Αττικού μουσική από τη Θράκη, μοιρολόγια της Σμύρνης, νανουρίσματα της Μακεδονίας.
Μουσικά συγκροτήματα που θα έρθουν από την Θράκη και παραδοσιακοί οργανοπαίκτες, μαθητές του Χρόνη Αηδονιδη, θα συμπράξουν με επαγγελματίες δεξιοτέχνες παραδοσιακών οργάνων, παιδική χορωδία από την Θράκη, με σολίστα έναν 5χρονο ερμηνευτή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Την αποκάλυψη πως το PKK ελέχει όλη τη Νοτιοανατολική Τουρκία σε ακτίνα 400 χιλιομέτρων έκανε ο πρόεδρος του γφιλοκουρδικού κόμματος Ειρήνης κια Δημοκρατίας Σελαχαντίν Ντεμίρτας ο οποίος αναφέρει πως ο τουρκικός στρατός φτάνει στα φυλάκια μόνο απο αέρος καθώς όλοι οι δρόμοι είναι υπο τον έλεγχο της κουρδικής οργάνωσης!


Διαβάστε το ολόκληρο...

Την εμπλοκή της Τουρκίας στη στρατιωτική δράση της συριακής αντιπολίτευσης αποκαλύπτει σήμερα η τουρκική εφημερίδα Μιλιέτ.
Το δημοσίευμα αναφέρει ότι στήθηκε μυστηριώδες στρατόπεδο στην Αντιόχεια σε μικρή απόσταση από τα σύνορα με τη Συρία, στο οποίο βρίσκονται 30 Σύριοι στρατηγοί, 500 αξιωματικοί και αστυνομικοί που εγκατέλειψαν τη χώρα τους και συμμετέχουν στον αντιπολιτευόμενο Ελεύθερο Στρατό της Συρίας.
Κάνει επίσης λόγο για έντονη παρουσία πρακτόρων της Μυστικής υπηρεσίας Πληροφοριών της Τουρκίας καθώς και στελεχών του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών εντός του στρατοπέδου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Αμερικανο-Τουρκικός Σύνδεσμος που εδρεύει στην Ουάσινγκτον (ATA-DC) φιλοξενεί τουρκικό πολιτιστικό μήνα στην αμερικανή πρωτεύουσα στο πλαίσιο των εορτασμών για τη συμπλήρωση δέκα χρόνων από την έναρξη του Τουρκικού φεστιβάλ της Ουάσιγκτον.Στο πλαίσιο του μήνα, τον Σεπτέμβριο θα προωθηθεί η πολιτιστική παράδοση της Τουρκίας μέσα από φεστιβάλ μαγειρικής, έκθεσης τέχνης και άλλα δρώμενα στην Ουάσινγκτον αλλά και σε γειτονικές πόλεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

τοῦ Νέστορος Νικηφορίδη

1980. Ὑπογραφές στό Ζάππειο. Κόκκινα χαλιά καί λιμουζίνες. Εἴσοδος τῆς Ἑλλάδος στήν Εὐρωπαϊκή Οἰκονομική Κοινότητα (ΕΟΚ) από 1-1-1981. Τάχατες, ἡ Ἑλλάδα εὕρισκε ἐπί τέλους τήν θέση της μεταξύ τῶν "πολιτισμένων ἐθνῶν" τῆς Εὐρώπης. Τάχατες ἡ Δημοκρατία μας θά ἦταν πλέον ἐξασφαλισμένη ἔναντι πάσης ἐκτροπῆς. Τάχατες θα ἀνήκαμε πλέον καί ἐμεῖς ὡς ἄτομα σέ μία εὑρύτερη πανευρωπαϊκή κοινωνία, μέ δυνατότητες ἀναπτύξεως τῶν ὅποιων προσωπικῶν ἀρετῶν μας. Ἐπρόκειτο νά ἑνωθοῦμε ὅλοι οἱ Εὐρωπαϊκοί λαοί σέ ἕνα ἑνιαῖο ἔθνος!

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Aπλώς κοιτάξτε τον χάρτη και δείτε πού βρίσκεται η Eλλάδα. Πρέπει να ανοίξουμε το debate για την Eλλάδα πέραν των καθαρά οικονομικών κριτηρίων», δήλωσε χθες ο αντιπρόεδρος του κόμματος των Xριστιανοδημοκρατών (CDU) της A. Mέρκελ μετατοπίζοντας τη συζήτηση για το Grexit στα πιο πραγματικά και επικίνδυνα «νερά» της γεωστρατηγικής.

Mία τέτοια εξέλιξη θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει περαιτέρω την ήδη εύθραυστη περιοχή της ανατολικής Mεσογείου υποστήριξε ο κ. Mάιστερ, ενώ άλλο στέλεχος του CDU κινήθηκε στο ίδιο μήκος κύματος δηλώνοντας το Σαββατοκύριακο πως η έξοδος της Eλλάδας θα μπορούσε να αποσταθεροποιήσει ένα μέλος του NATO.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ισλανδία δείχνει το δρόμο
Ο Νόμπελ Οικονομολόγίας Joe Stiglitz σημειώνει:
Ό τι έκανε η Ισλανδία ήταν σωστό. Θα ήταν λάθος να επιβαρυνθούν οι μελλοντικές γενιές με τα λάθη του χρηματοπιστωτικού συστήματος.

Ο Νόμπελ οικονομολογίας Πολ Κρούγκμαν γράφει :
Το τι απέδειξε (η ανάκαμψη της Ισλανδίας) ήταν η… περίπτωση όπου άφησαν τους πιστωτές των ιδιωτικών τραπεζών να υποστούν,άγρια, μόνοι τους τις απώλειες τους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παραμένει η ένταση στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού της ΠΓΔΜ χωρίς καμία ένδειξη, τουλάχιστον προς το παρόν, αποκλιμάκωσής της.Όπως αναφέρει ο σημερινός Τύπος των Σκοπίων, το βράδυ της προηγούμενης Παρασκευής συναντήθηκαν, εκτάκτως, στα Σκόπια ο πρωθυπουργός της χώρας και αρχηγός του VMRO-DPMNE Νίκολα Γκρούεφσκι και ο ηγέτης του συγκυβερνώντος αλβανικού κόμματος DUI Αλί Αχμέτι.

Από τη συνάντηση, την οποία επιβεβαίωσε και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος της ΠΓΔΜ, δεν προέκυψε κανένα αποτέλεσμα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι η Τουρκία έχασε τη θέση της Διεύθυνσης Αμυνας που είχε εξασφαλίσει για πρώτη φορά στην ιστορία του ΝΑΤΟ.Τη θέση αυτή κατείχε ο Ταξίαρχος Χακάν Ακκότς, ο οποίος όμως τώρα πλέον είναι κατηγορούμενος στη δίκη «Βαριοπούλα» και το ΝΑΤΟ προχώρησε σε νέο διορισμό στην θέση του.Έτσι η Τουρκία έχασε τη θέση αυτή που είχε στο ΝΑΤΟ-

KΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΑΚΗ Λ. ΟΜΗΡΟΥ*

Για μια ακόμα φορά επανέρχεται στην επικαιρότητα το θέμα των έκνομων συμπεριφορών της Βρετανίας μέσω των αποικιοκρατικών καταλοίπων της στην Κύπρο, των ούτω καλούμενων κυρίαρχων στρατιωτικών βάσεων. Η πρόσφατη αποκάλυψη Βρετανικής Εφημερίδας ότι μέσω των Βάσεων διενεργείται κατασκοπεία προς όφελος των Σύριων αντικαθεστωτικών, με προφανείς τους κινδύνους για την ασφάλεια της Κύπρου και των πολιτών της, επαναφέρει ως επιτακτική ανάγκη την έμπρακτη αντίδραση του Κυπριακού Κράτους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο τουρκικός Τύπος αναφέρει ότι αναμένεται να δοκιμαστούν πάλι οι σχέσεις Τουρκίας–Γαλλίας, καθώς ο Γάλλος Πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ έδωσε τη συγκατάθεση του για να υλοποιηθεί η πρωτοβουλία, που ξεκίνησε ο προκάτοχός του Σαρκοζί και αφορά την αναφορά στα γαλλικά σχολικά βιβλία Ιστορίας του Γυμνασίου των «ισχυρισμών περί αρμενικής Γενοκτονίας» .

Διαβάστε το ολόκληρο...

υπάρχει ο ισχυρισμός ότι ξένοι οργανισμοί εκμεταλλεύονται τις έρευνες στον «Ερατοσθένη» με σκοπό να πετύχουν απαγόρευση οποιασδήποτε έρευνας καθώς και πιθανές εξορύξεις υδρογονανθράκων στην ευρύτερη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου. Οι πληροφορίες αφορούν την ύπαρξη θαλάσσιων ειδών, που «πρέπει να προστατευθούν», όπως και την ύπαρξη κοραλλιών.

Λευκωσία: Κυνήγι χαμένου θησαυρού κρύβεται πίσω από πρόσφατες αποστολές στη θαλάσσια περιοχή της Κύπρου, όπως υποστηρίζουν άτομα, τα οποία είχαν εμπλακεί στο παρελθόν σε διάφορες έρευνες στον υποθαλάσσιο χώρο της Κύπρου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 28 Αυγούστου 2012

Τη θέσπιση «Ειδικών Οικονομικών Ζωνών» ανακοίνωσε σήμερα ο υπουργός ο υπουργός Ανάπτυξης Κ. Χατζηδάκης ο οποίος παράλληλα έκανε γνωστό πως βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με την Κομισιόν για λάβει το «πράσινο φως» για την θέσπιση των ΕΟΖ.

Οι ζώνες θα παρέχουν στους επενδυτές ειδικό φορολογικό καθεστώς και διοικητικού χαρακτήρα κίνητρα και διευκολύνσεις, ανέφερε ο Κ. Χατζηδάκης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέντε πολιτικά πρόσωπα, ανάμεσα στα οποία και πρώην υπουργοί, θα κληθούν την επόμενη εβδομάδα από τους οικονομικούς εισαγγελείς, Γρηγόρη Πεπόνη και Σπύρο Μουζακίτη, ως μάρτυρες, στο πλαίσιο της έρευνας που γίνεται με αφορμή τις δηλώσεις του πρώην εκπροσώπου της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο (ΔΝΤ), Παναγιώτη Ρουμελιώτη.

Αφού εξετασθούν ως μάρτυρες τα εν λόγω πολιτικά πρόσωπα, σύμφωνα με το skai.gr, ο κ. Πεπόνης με τον κ.Μουζακίτη θα αποφασίσουν εάν η δικογραφία θα αποσταλεί στη Βουλή με βάση το νόμο περί ευθύνης υπουργών για αναζήτηση τυχόν ποινικών ευθυνών σε πολιτικά πρόσωπα.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ένα πραγματικά απίστευτο και με πολλά μηνύματα για το μέλλον της χώρας μας βίντεο δημοσιεύτηκε το Σάββατο με αντικείμενο αυτά που δεν έδειξαν τα ΜΜΕ από την διαδήλωση των φανατικών ισλαμιστών Πακιστανών και των Ελλήνων «συναγωνιστών» τους.

Πιο συγκεκριμένα στο βίντεο φαίνονται ξεκάθαρα οι αλλοδαποί να φωνάζουν και να αλλάζουν συνθήματα τα οποία ουδείς μπορεί να καταλάβει με τους Έλληνες συναγωνιστές τους να βρίσκονται στην άκρη της διαδήλωσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αναδημοσιεύουμε εδώ ένα εξαιρετικό άρθρο του Μ. Ηλιάδη στα "Επίκαιρα", το οποίο εντοπίσαμε στον πολύ καλό ιστότοπο strategyreports.wordpress.com. Συνιστούμε σε όλους - και ειδικά σε όσους είναι σε θέσεις ευθύνης - να το διαβάσουν πολύ προσεκτικά... Στο πρόσφατο βιβλίο του Η μυστική δράση των Τούρκων στην Ελλάδα και η σύγχρονη ΜΙΤ ο συντάκτης του παρόντος είχε εκφράσει την άποψη ότι η τουρκική απειλή, χωρίς να παύσει ποτέ να εκφράζεται στο στρατιωτικό τομέα, όπως αποδεικνύεται από πλήθος στοιχείων, παρουσιάζει τα τελευταία χρόνια μια διαφοροποίηση, με την παράλληλη εφαρμογή της στρατηγικής της απειλής χρήσεως βίας εναντίον της χώρας μας και της

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η χθεσινή παρέμβαση της Γερμανίδας καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ, με στόχο την αντιστροφή του αρνητικού κλίματος που έχει δημιουργηθεί στη Γερμανία εις βάρος της Ελλάδας, απασχολεί σήμερα τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης.
«Καυγάς στο συνασπισμό λόγω Αθήνας - η Μέρκελ προειδοποιεί την CSU», είναι ο τίτλος άρθρου στην ηλεκτρονική έκδοση του τηλεοπτικού δικτύου N-TV. «Η Μέρκελ βάζει τους επικριτές της Ελλάδας στη θέση τους», αναφέρει η Zeit Online, ενώ άρθρο της Frankfurter Allgemeine Zeitung τιτλοφορείται «Η Μέρκελ επικρίνει τους επικριτές της Ελλάδας». Το περιοδικό Spiegel επισημαίνει ότι «Η Μέρκελ επαναφέρει στην τάξη τους θερμόαιμους της CSU» ενώ η Welt Online σημειώνει: «Το μέλλον της Ελλάδας προκαλεί αναταραχή στην CSU».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι λευκοί έχουν ξεχάσει ό, τι θυμούνται οι μαύροι .

Οι Αμερικανοί ιστορικοί έχουν μελετήσει όλες τις πτυχές της σκλαβιάς των Αφρικανών από τους λευκούς, αλλά έχουν αγνοήσει σε μεγάλο βαθμό την υποδούλωση των λευκών από τους Βορειοαφρικανούς. «Χριστιανοί Σκλάβοι, Μουσουλμάνοι Αφέντες» είναι ένα βιβλίο προσεχτικά τεκμηριωμένο και γραμμένο με σαφήνεια για αυτό που αποκαλεί «την άλλη δουλεία» ο καθ. Ντέιβις, η οποία άνθισε την περίπου ίδια περίοδο με το υπερατλαντικό εμπόριο σάρκας, και κατέστρεψε εκατοντάδες ευρωπαϊκές παράκτιες κοινότητες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΣΕ ΕΞΈΛΙΞΗ ΔΙΑΔΙΚΤΥΑΚΉ ΚΙΝΗΤΟΠΟΊΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΛΛΟΓΉ ΥΠΟΓΡΑΦΏΝ - ΚΆΤΟΙΚΟΙ ΚΑΙ ΦΊΛΟΙ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΎ ΑΡΝΟΎΝΤΑΙ ΝΑ "ΘΥΣΙΆΣΟΥΝ" ΤΗ ΓΑΎΔΟ ΣΤΟ ΒΩΜΌ ΤΟΥ ΚΈΡΔΟΥΣ ΑΠΌ ΤΗΝ ΕΞΌΡΥΞΗ ΚΟΙΤΑΣΜΆΤΩΝ ΠΟΥ ΕΝΔΕΧΟΜΈΝΩΣ ΥΠΆΡΧΟΥΝ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΉ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

"Δεν θα αναγνωρίσουμε συμφωνία για την οριοθέτηση των θαλάσσιων συνόρων με την Ελλάδα που δεν θα σεβαστεί την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου" δήλωσε ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος Αλβανίας Εντι Ράμα.Ο 'Εντι Ράμα τόνισε ακόμη ότι "οι Σοσιαλιστές, μόλις έρθουν στην εξουσία, θα δημιουργήσουν σχέσεις καλής γειτονίας με την Ελλάδα, με βάση την αμοιβαιότητα".Το θέμα της συμφωνίας επανήλθε στην επικαιρότητα της τελευταίες ημέρες, μετά τις κατηγορίες ορισμένων εθνικιστικών κομμάτων ότι η κυβέρνηση άρχισε μυστική επαναδιαπραγμάτευση με την Αθήνα.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Ο Νετανιάχου και ο Μπάρακ δείχνουν αποφασισμένοι για χτύπημα στο Ιράν, είτε με στήριξη των ΗΠΑ είτε χωρίς

Ο Μαχμούντ Αχμαντινετζάντ απειλεί ότι θα πλήξει με πυραύλους το Ισραήλ σε περίπτωση που η χώρα του δεχθεί αεροπορική επιδρομή
Σε όλον τον κόσμο, ειδικοί και μη το θεωρούν ανήκουστο – κι όμως οι Ισραηλινοί μοιάζουν έτοιμοι να το κάνουν. Το δίδυμο «Μπίμπι - Μπάρακ», εν μέσω μυρίων εσωτερικών και εξωτερικών προβλημάτων, με την αραβική

Διαβάστε το ολόκληρο...


Ο στρατιωτικός αναλυτής Εχούντ Γιάαρι μιλάει για τις δυσκολίες μιας ενδεχόμενης επίθεσης του Ισραήλ στο Ιράν

Νετανιάχου και Μπάρακ έχουν δώσει τελεσίγραφο ως τις 25 Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ να αποφασίσουν αν θα συμμετάσχουν ή όχι στη στρατιωτική δράση κατά του Ιράν

Ο κορυφαίος στρατιωτικός αναλυτής του Ινστιτούτου της Ουάσιγκτον για την Αμερικανική Πολιτική στη Μέση Ανατολή Εχούντ Γιάαρι μίλησε στο «Βήμα» για τις δυσκολίες μιας ενδεχόμενης επίθεσης του Ισραήλ στις πυρηνικές εγκαταστάσεις του Ιράν και εξήγησε ότι τίποτα δεν συμβαίνει χωρίς να το γνωρίζουν οι ΗΠΑ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λιάνα Μυστακίδου
Ο βραβευμένος με το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2006, Τούρκος συγγραφέας Ορχάν Παμούκ, σε συνέντευξη του στην βρετανική εφημερίδα Independent , δεν δίστασε να δηλώσει πως δεν επιθυμεί να εκπροσωπεί την ίδια του τη χώρα, υπονοώντας τη στροφή της Τουρκίας προς τον ισλαμισμό.Δήλωσε μεταξύ άλλων ο Παμούκ: «Το να είσαι η φωνή της Τουρκίας ή το να την εκπροσωπείς δεν είναι μια ευχάριστη κατάσταση. Ενοχλεί. Με κάνει να κλείνομαι στον εαυτό μου. Σκοτώνει το παιδί που κρύβω μέσα μου».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λιάνα Μυστακίδου
Την ώρα που ο Τούρκος Πρόεδρος κ. Γκιουλ διέκοπτε την επίσκεψη του στην Κιργισία για λόγους υγείας, πολυμελής αμερικανική επιτροπή έφτανε στην Άγκυρα για την εκπόνηση σχεδίων για την Συρία.Επικεφαλής της αμερικανικής αντιπροσωπείας είναι η αρμόδια για θέματα Μέσης Ανατολής του υπουργείου εξωτερικών κ. Elizabeth Jones και της τουρκικής ο Πρέσβης κ. Halit Cevik. Στην Επιτροπή μετέχουν εκπρόσωποι των υπουργείων Άμυνας και των υπηρεσιών πληροφοριών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 27 Αυγούστου 2012

«Η τρόικα θα επιστρέψει στην Αθήνα στις αρχές Σεπτεμβρίου, προκειμένου να ολοκληρώσει την αξιολόγηση του δεύτερου προγράμματος αξιολόγησης της Ελλάδας», επανέλαβε σήμερα, από τις Βρυξέλλες, ο Σάιμον Ο΄ Κόνορ, εκπρόσωπος του Επιτρόπου Οικονομίας, Όλι Ρεν, αποφεύγοντας ωστόσο να αναφέρει ακριβή ημερομηνία επιστροφής της τρόικας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ένα σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο: Το 1931 ο Βασιλιάς της Αλβανίας Ζώγου παραδέχεται ότι στο βασίλειο του έχει και ελληνικά εδάφη.

Συνέντευξη του Βασιλιά της Αλβανία Αχμέτ Ζώγου στην ημερήσια αθηναϊκή εφημερίδα “Ελληνική” της 15 Μαρτίου 1931, με τίτλο “Με τον Βασιλέα Ζώγου. Δια την πολιτικήν της Αλβανίας και τας σχέσεις με την Ελλάδα”, και υπότιτλο “Μία σπουδαιοτάτη συνέντευξις”, φιλοξένησε σήμερα η ημερήσια αλβανική εφημερίδα «Shekulli» (αιώνας) στην οποία ο Αλβανός βασιλιάς αναφέρει:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Για τα όσα είχε πει, επτά χρόνια πριν, το 2005, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κ. Κάρολο Παπούλια μίλησε πριν λίγο στο ραδιόφωνο του ΑΝΤ1 και στον δημοιογράφο Κώστα Ουίλς.

Η κ. Άννα Ψαρούδα Μπενάκη είπε χαρακτηριστικά:
"Μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω για την προσφώνηση που είχα κάνει τότε και μάλιστα και στον Τύπο δημοσίευσα το νόημα των λόγων μου αλλά έτυχε κακής εκεταλλεύσης λόγω οφέλους πολιτικού οπότε σταμάτησα να συζητώ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κατά 269,1% αυξήθηκαν οι ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα το α’ τρίμηνο του 2012 σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο το 2011 σύμφωνα με τα στοιχεία του Ελληνικού Οργανισμού Εξωτερικού Εμπορίου. Πιο συγκεκριμένα οι ελληνικές εξαγωγές στην Κίνα το πρώτο τρίμηνο του 2012 έφτασαν τα 115.352.781 ευρώ όταν το αντίστοιχο τρίμηνο του 2011 ήταν 31.256.347 ευρώ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Σάββα Καλεντερίδη
Τις ώρες που γράφονται αυτές οι γραμμές (23 Αυγούστου), συνεδριάζει στην Άγκυρα κοινή αμερικανοτουρκική «Ομάδα Εργασίας επί Θεμάτων Πληροφοριών, Πολιτικής και Στρατού» σχετιζόμενα με το ζήτημα της Συρίας. Στη σύσκεψη συμμετέχουν διπλωμάτες, στελέχη των υπηρεσιών ασφαλείας και πληροφοριών και αξιωματικοί των ενόπλων δυνάμεων των δυο χωρών, ενώ από πλευράς των ΗΠΑ προΐσταται η πρέσβης Ελίζαμπεθ Τζόουνς και από πλευράς της Τουρκίας ο πρέσβης Χαλίτ Τσεβίκ, αναπληρωτής υφυπουργός Θεμάτων Μέσης Ανατολής του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Χρυσή Αυγή αποδέχεται τα "τάγματα εφόδου"
Επίθεση κατά του κοινοβουλίου, αλλά και του υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Νίκου Δένδια για τη δήλωσή του ότι δεν θα γίνουν ανεκτά «τάγματα εφόδου», εξαπέλυσε ο γενικός γραμματέας της Χρυσής Αυγής Νίκος Μιχαλολιάκος, σε συγκέντρωση οπαδών του κόμματος στις Θερμοπύλες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δηλώσεις του επικεφαλής της Bundesbank στο Der Spiegel
Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα δεν θα πρέπει να αναγκάζεται «να εγγυάται την διατήρηση κρατών - μελών στην ευρωζώνη με κάθε τίμημα», τονίζει με νόημα ο πρόεδρος της Bundesbank Γενς Βάιντμαν, σε συνέντευξή του στο Der Spiegel που κυκλοφορεί αύριο.
Παράλληλα, προειδοποιεί ότι τα σχέδια της ΕΚΤ για ένα νέο πρόγραμμα αγοράς κρατικών ομολόγων των χωρών μελών της ευρωζώνης που αντιμετωπίζουν προβλήματα, εγκυμονούν τον κίνδυνο η πρακτική αυτή «να προκαλέσει εθισμό σαν τα ναρκωτικά».

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top