Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

Τα καλά νέα φαίνεται πως έρχονται κατά "κύματα" από τη Μεγαλόνησο, η οποία και μετά την συμφωνία με την Gazprom, θα δανειοδοτηθεί σύντομα από τη Ρωσία καλύπτοντας έτσι τις "μαύρες" τρύπες του τραπεζικού της τομέα, που την εξέθεσαν - και εξακολουθούν να την απειλούν- με τον κίνδυνο της οικονομικής υποτέλειας όπως έχει συμβεί και στην Ελλάδα.

Σε τηλεφωνική συνομιλία των δύο προέδρων Δημήτρη Χριστόφια και Βλαντιμίρ Πούτιν συμφωνήθηκε ότι θα υπάρξει θετική προσέγγιση στο θέμα του ρωσικού δανείου, είπε σήμερα ο γ.γ. του ΑΚΕΛ Άντρος Κυπριανού, κάνοντας λόγο για "εγγυήσεις που σχετίζονται με το φυσικό αέριο".

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νίκος Γκιώνης,
Ο προσωκρατικός Ζήνων ο Ελεάτης διατύπωσε το ακόλουθο παράδοξο: Αν μια χελώνα προηγείται του ταχύποδος Αχιλλέα κατά μία απόσταση, μικρή ή μεγάλη, τότε ο ταχύτατος των ταχυτάτων ποτέ δεν θα την ξεπεράσει. Βέβαια, τον καιρό εκείνο, δεν υπήρχε η φυσική έννοια της επιτάχυνσης και συνεπώς, με σταθερές ταχύτητες, πράγματι ο ταχύτερος άνθρωπος του κόσμου πάντα θα υπολείπεται έστω και ένα χιλιοστό από τη χελώνα. Το παράδοξο λύθηκε, όπως είπαμε, όταν στη φυσική της κίνησης ενσωματώθηκε η επιτάχυνση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πρόταση για την αντιμετώπιση του ζητήματος των μεταναστών στην Ελλάδα, με την δημιουργία «οίκων αλληλεγγύης» σε άδεια δημόσια κτίρια, που θα χρηματοδοτηθούν από ιδρύματα όπως το δικό του, παρουσίασε ο μεγαλοεπενδυτής, Τζορτζ Σόρος. Όπως είπε, «η πολιτική της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο θέμα του ασύλου έχει καταρρεύσει» και η Ελλάδα, στην κατάσταση που βρίσκεται, δεν μπορεί να βοηθήσει.
Μιλώντας στην συνάντηση του «Συμβουλίου για το Μέλλον της Ευρώπης», που διοργανώνει το Ινστιτούτο για την Διακυβέρνηση του επιχειρηματία Νικόλα

Διαβάστε το ολόκληρο...

Υπάλληλος της γερμανικής εταιρείας Ziri επιβλέπει ποδήλατο φτιαγμένο από μπαμπού, ένα από τα πιο οικολογικά υλικά στη Γη
Ένα ποδήλατο, του οποίου η κατασκευή θα είναι σύμφωνη με το Κοράνι ετοιμάζουν κάποιοι φανατικοί με την τεχνολογία ισλαμιστές στην Τουρκία. «Είναι πιθανή, μελλοντικά, η κατασκευή ενός ποδηλάτου που θα τεθεί στην υπηρεσία της χάρης του Αλλάχ», ισχυρίστηκε ο καθηγητής Αλπαρσλάν Ατσικγκέντς που προωθεί την ιδέα αυτή στο πλαίσιο ενός συνεδρίου με τίτλο «Τεχνολογία, Πολιτισμός και Αξίες» που λαμβάνει χώρα στο Τεχνικό Πανεπιστήμιο Γιλντίζ της Κωνσταντινούπολης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα 89 χρόνια της ανακήρυξης της Τουρκικής Δημοκρατίας γιόρτασε χτες η τουρκική πρεσβεία στην Αθήνα, στο περιστύλιο του Ζαππείου, με οικοδεσπότη τον πρέσβη Κερίμ Ουράς. Παρόντες από την ελληνική κυβέρνηση ήταν ο υπουργός Εξωτερικών Δ. Αβραμόπουλος, ο υπουργός Αμυνας Π. Παναγιωτόπουλος, η υπουργός Τουρισμού Ολγα Κεφαλογιάννη και ο υφυπουργός Εξωτερικών Δ. Κούρκουλας. Στη γιορτή παρευρέθησαν, επίσης, βουλευτές, υπηρεσιακοί παράγοντες, εκπρόσωποι της ηγεσίας των ενόπλων δυνάμεων, εκπρόσωπος του αρχιεπισκόπου, πρέσβεις ξένων χωρών, επιχειρηματίες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δημητρίου Νατσιοῦ Δάσκαλου
ΕΙΣΑΓΩΓΗ
Θὰ προσφύγω, κατ᾿ ἀρχάς, σὲ τρία κείμενα, τὰ ὁποῖα ἀναφέρονται στήν Παιδεία. Κείμενο πρῶτο Διονυσίου Σολωμοῦ. Γράφει ὁ ἐθνικός μας ποιητής σέ γράμμα του στόν Τερτσέτη, τό 1842, τήν ἡμέρα τοῦ Εὐαγγελισμοῦ τῆς Θεοτόκου καί τῆς ἀνάστασης τοῦ Γένους: «Εἶναι εἰκοσιένα χρόνια πού σάν σήμερα ἡ Ἑλλάδα ἔσπασε τίς ἁλυσίδες. Ἡ μέρα αὐτή τοῦ Εὐαγγελισμοῦ εἶναι μέρα γιά χαρά καί δάκρυα. Χαρά γιά τά μελλούμενα, δάκρυα γιά τή σκλαβιά τήν περασμένη. Καί γιά σήμερα τί νά πῶ; Ἡ διαφθορά εἶναι τόσο γενική κι ἔχει ρίζες τόσο βαθιές πού σέ κάνει νά σαστίζεις. Μόνο ὅταν τά αἴτια τῆς διαφθορᾶς ἐξολοθρευτοῦν πέρα γιά πέρα, θά μπορέσουμε νά ἔχουμε μιά ἠθική ἀναγέννηση. Τότε τό μέλλον μας θά εἶναι μεγάλο, ὅταν ὅλα στηριχτοῦν στήν ἠθική, ὅταν θριαμβεύσει ἡ δικαιοσύνη, ὅταν τά γράμματα καλλιεργηθοῦν, ὄχι γιά μάταιη ἐπίδειξη, παρά γιά

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 30 Οκτωβρίου 2012

Τριάντα οχτώ σκελετοί βρέθηκαν θαμμένοι στις φυλακές της μακρινής αυτής περιοχής της Νοτιοανατολικής Τουρκίας. Οι τριάντα οχτώ αυτοί σκελετοί φέρουν σημάδια εκτέλεσης με σφαίρες των 9 χιλιοστών στο κεφάλι. Αναμένουμε τα τεστ DNA, που θα δείξουν εάν θα αποκλειστεί το ενδεχόμενο να πρόκειται για Τούρκους αντικαθεστωτικούς ή Κούρδους φυλακισμένους, αλλά εάν οι σκελετοί ανήκουν σε Ελληνοκύπριους και Ελλαδίτες αιχμαλώτους πολέμου από την τουρκική εισβολή του 1974 στην Κύπρο!-ΕΠΙΚΑΙΡΑ
Τη βοήθεια και στήριξη των Ευρωπαίων ομολόγων του, ώστε με την άσκηση της επιρροής τους να τερματιστεί η αδιάλλακτη και απάνθρωπη στάση της Τουρκίας στο θέμα των αγνοουμένων, ζητά ο

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με εκτενές ρεπορτάζ το γνωστό ανθελληνικό Τοπ Τσάνελ αναφέρεται στις σημερινές εκδηλώσεις στην Κλεισούρα, προβάλλοντας , όπως συνηθίζει άλλωστε, τη «συγκέντρωση» ολίγων δεκάδων νεαρών με κόκκινα μπλουζάκια και αλβανικές σημαίες που είχε χρηματοδοτήσει και οργανώσει η Ερυθρόμαυρη Συμμαχία του Σπαχίου και το τσάμικο PDIU που συμμετέχει στην κυβέρνηση Μπερίσα.

Σύμφωνα με το Τοπ Τσάνελ οι συμμετέχοντες στη διαμαρτυρία δήλωναν πως δεν θα επιτρέψουν την έλευση ελλήνων νεοναζιστών , όπως τους είχαν δασκαλέψει τα αφεντικά τους, καθώς στην εκδήλωση μνήμης στην Κλεισούρα συμμετείχαν προσκυνητές Ελλαδίτες και Βορειοηπειρώτες και κάνενα μέλος της «Χρυσής Αυγής».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με πηγαίους τίτλους στις εφημερίδες «Το δηλητήριο του ποταμού εξαπλώνεται», καμπάνιες συλλογής υπογραφών και συνεχείς συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, Τούρκοι πολίτες της Ανατολικής Θράκης στη γειτονική χώρα αναδεικνύουν ένα σοβαρό πρόβλημα που δεν αφορά μόνο τους ίδιους, αλλά τελικά επηρεάζει και την ποιότητα ζωής των κατοίκων της Θράκης.

Ο ποταμός Εργίνης στην Τουρκία είναι ένα ποτάμι που διέρχεται όλη την Ανατολική Θράκη και φτάνει 30 χλμ έξω από την Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Thierry Meyssan
Κατά τη διάρκεια των τελευταίων 30 ετών, καμία προεδρική εκλογή στις ΗΠΑ έφερε αλλαγή στην εξωτερική πολιτική της Ουάσιγκτον. Οι σημαντικές αποφάσεις ελήφθησαν πάντα έξω από αυτόν τον θεσμό. Είναι τελείως προφανές ότι ο πρόεδρος είναι ο κύριος ανάδοχος για μια πολιτική την οποία δεν αποφασίζει. Θα είναι ο αμερικανικός ιμπεριαλισμός καλύτερος με το χαμόγελο του Ομπάμα ή του Ρόμνεϊ;

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 29 Οκτωβρίου 2012

Αμαλία Κ. Ηλιάδη*
ailiadi@sch.gr
Η εκδήλωση της επιθετικής συμπεριφοράς και των πράξεων βίας συνιστά ένα κοινωνικό πρόβλημα το οποίο στις μέρες μας λαμβάνει συνεχώς εκρηκτικές διαστάσεις. Η έξαρση της εγκληματικότητας, η οποία καθημερινά βιώνεται από όλους τους Έλληνες, απειλεί να κλονίσει την πολιτική και οικονομική σταθερότητα και να διαρρήξει την κοινωνική συνοχή.
Βαθμιαία, λοιπόν, εδραιώνεται ένα κλίμα φόβου, ανασφάλειας, καχυποψίας και εσωστρέφειας, το οποίο σταδιακά οδηγεί σε απώλεια εμπιστοσύνης απέναντι στον συνάνθρωπο, αλλά και στην ίδια την πολιτεία.
Η επιθετική συμπεριφορά περιλαμβάνει ένα ευρύ φάσμα εκδηλώσεων και ενεργειών: από την απλή λεκτική προσβολή μέχρι τις πολεμικές συρράξεις. Στον τόπο μας, κουκουλοφόροι, παρέες παράνομων λαθρομεταναστών, τρομοκρατικές οργανώσεις, εγκληματικές ενέργειες και επιθετικές συμπεριφορές στους αθλητικούς χώρους δημιουργούν μία ατμόσφαιρα ανομίας στις πόλεις και στις γειτονιές μας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Διαμαρτυρία διοργάνωσαν εφτά σύλλογοι και ενώσεις Μικρασιατών, Κυπρίων και Κωνσταντινουπολιτών, ανήμερα της 28ης Οκτωβρίου, έξω από τα γραφεία του τηλεοπτικού σταθμού στο Μαρούσι.

Ο προαύλιος χώρος, μπροστά από το κτίριο του σταθμού, στις 19:30 πλημμύρισε με διαδηλωτές οι οποίοι κρατώντας πανό και ελληνικές σημαίες φώναξαν συνθήματα. Είπαν και τον Εθνικό Ύμνο...

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στον "αέρα" η στήριξη προς τον Μόντι
«Τις επόμενες ημέρες θα εξετάσουμε την όλη κατάσταση και θα αποφασίσουμε αν είναι καλύτερα να σταματήσουμε αμέσως να στηρίζουμε την κυβέρνηση Μόντι ή να περιμένουμε να γίνουν οι βουλευτικές εκλογές», δήλωσε ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι.
Σύμφωνα με τον Ιταλό πρώην πρωθυπουργό «η κυβέρνηση τεχνοκρατών ενέκρινε μέτρα που οδήγησαν την οικονομία σε μια δίνη ύφεσης».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Γιαννάκη Ομήρου
Με περισσή κομπορρημοσύνη, έπαρση και νεοοθωμανική αλαζονεία είχε εξαγγείλει το διαβόητο δόγμα του περί «μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονές της» ο πολύς υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας. Ένα δόγμα που κατέρρευσε σύντομα σαν χάρτινος πύργος ακυρώνοντας την αμετροέπεια και την πομπώδη πληθωρικότητα του Αχμέτ Νταβούτογλου. Κάτι που γίνεται παραδεκτό ακόμα και στην ίδια την Τουρκία, όπου τόσο σε επίπεδο πολιτικών κομμάτων όσο και σε επίπεδο των τουρκικών ΜΜΕ η πολιτική Νταβούτογλου δέχεται ισχυρό κόλαφο. Με τον τουρκικό Τύπο να χαρακτηρίζει ειρωνικά το δόγμα Νταβούτογλου ως «δόγμα μηδενικών φίλων στη γειτονιά». Πρώτο και κραυγαλέο παράδειγμα οι σχέσεις με τη Συρία, που εξελίσσονται ραγδαία σε ακήρυκτο πόλεμο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Γιάννου Χαραλαμπίδη
ΕΝΤΟΛΗ ΣΤΟ ΠΡΟΕΔΡΕΙΟ ΓΙΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ JPC ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ, ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΚΥΠΡΙΑΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ

Την κανονική διεξαγωγή τής 70ής Μεικτής Διακοινοβουλευτικής Επιτροπής Τουρκίας - Ευρωπαϊκής Ένωσης (JPC) θα επιδιώξει το Προεδρείο των Ευρωπαίων Ευρωβουλευτών, όταν θα συναντηθεί στις 9 Νοεμβρίου στην Τουρκία με το αντίστοιχο τουρκικό και μάλιστα στην παρουσία της Κυπριακής Δημοκρατίας. Αυτή είναι η θέση η οποία υπερίσχυσε συντριπτικά κατά τη χθεσινή προπαρασκευαστική συνεδρίαση της JPC, που πραγματοποιήθηκε στο Στρασβούργο, στην παρουσία του Επιτρόπου Αρμόδιου για θέματα Διεύρυνσης Στέφαν Φούλε.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τη διαγραφή του Νάσου Θεοδωρίδη από τον ΣΥΡΙΖΑ λόγω του άρθρου του στην Αυγή για το έπος του '40 "προανήγγειλε" ο βουλευτής του κόμματος Παναγιώτης Κουρουπλής.Μιλώντας στο Kontra Channel ο κ. Κουρουπλής έκανε την εκτίμηση αυτή μετά από πρόκληση του βουλευτή της ΝΔ Άδωνι Γεωργιάδη ο οποίος του ζήτησε να σχολιάσει το δημοσίευμα που χαρακτήριζε μύθο το έπος του 1940 και έκανε αναφορά σε λιποταξίες Ελλήνων στρατιωτών από το μέτωπο.Μάλιστα η ΝΔ με επίσημη ανακοίνωσή της ζήτησε από τον πρόεδρο της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα να πάρει επίσημη θέση για το ζήτημα.

http://www.protothema.gr/politics/article/?aid=232871

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 28 Οκτωβρίου 2012

Δίπλα ακριβώς στην Πυραμίδα υπ. αρ. 24, απ’ τη σειρά των πυραμίδων που οριοθετούν τα χερσαία σύνορα της Ελλάδας με την αλβανική επικράτεια, υπάρχει εγκαταλειμμένο νεκροταφείο. Όχι απλώς τόπος ενταφίασης αλλά σχεδόν κανονικό νεκροταφείο. Πληροφορίες που είχαμε συλλέξει και περισσότερο ομολογίες ηλικιωμένων ανθρώπων οδήγησαν την πορεία μας εκεί στα στενά του Μπογάζι, απέναντι απ’ τους Γεωργουτσάτες και ανάμεσα στο χωριό Ραντάτες και Άνω Επισκοπή. Εκεί όπου σταματάει το όρος Μπουρέτο και που στο

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο "Βασιλιάς" της Αλβανίας Ζώγου
Ποιος ο ρόλος της Αλβανίας στο Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο.
Του Χαράλαμπου Νικολάου / Ταξίαρχου ε.α., τ. καθηγητή Στρατιωτικής Ιστορίας ΣΣΕ

Το 1939 τα ιταλικά στρατεύματα, υπό τον στρατηγό Γκουτσόνι, αποβιβάσθηκαν στο Δυρράχιο, το πρωί της 7ης Απριλίου. Ο βασιλιάς Ζώγου δεν αιφνιδιάστηκε δεδομένου ότι είχαν προηγηθεί, πριν από έναν μήνα και πλέον, εντατικές διπλωματικές συνομιλίες. Υφίστατο το στοιχείο του αιφνιδιασμού για τις ξένες κυβερνήσεις, εκτός της Γερμανίας και ίσως της Γιουγκοσλαβίας. Δεν προβλήθηκε καμία σοβαρή αντίσταση κατά των Ιταλών. Ο αλβανικός λαός στην πλειοψηφία του υποδέχθηκε τους Ιταλούς στρατιώτες ως “ελευθερωτές”.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η επικίνδυνη ισχνότητα του μετώπου μας στην Πίνδο απαιτεί μια ερμηνεία. Η οποία για έναν αντικειμενικό ερευνητή οδηγεί στην ανακάλυψη αλυσιδωτών ευθυνών στα ανώτερα κλιμάκια της τότε πολιτικοστρατιωτικής ηγεσίας μας, αν και υποστηρίχθηκε, ότι ακόμα και στα αμέσως προϊστάμενα του Δαβάκη; κλιμάκια επικρατούσε κάποια εχθρότητα εναντίον του, που οδήγησε στην ανεξήγητη έλλειψη ενισχύσεως του.
..Η επιτυχία του Δαβάκη συνίσταται "στην άμεση διάγνωση ενός τακτικού λάθους που έκανε ο Ιταλός μέραρχος να προχωρήσει γοργά προς τη Σαμαρίνα χωρίς να καλύψει το πλευρό της φάλαγγάς του". Ο Δαβάκης το είδε αμέσως και από τη δεύτερη μέρα του σκληρού αγώνα ήταν σίγουρος ότι χάρη σ' αυτό το λάθος "θα μάντρωνε τους Ιταλούς".

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 27 Οκτωβρίου 2012

Συλλαμβάνουν τον Βαξεβάνη, «κουκουλώνουν» τη λίστα!

Εντολή να συλληφθεί ο δημοσιογράφος Κώστας Βαξεβάνης, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, για το αδίκημα της παραβίασης προσωπικών δεδομένων, έδωσε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

Η εντολή δόθηκε μετά τη δημοσιοποίηση της «λίστας Λαγκάρντ» από το περιοδικό «Hot Doc».

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΕΙΣΑΓΩΓΗ

Ιδιαίτερη θέση στην αποτύπωση της ιστορικής πραγματικότητας μιας εποχής κατέχουν τα πολεμικά ημερολόγια, τόσο γιατί σκιαγραφούν την καθημερινότητα του καιρού τους με παραστατικότητα και αμεσότητα, όσο επειδή σε αυτά η υποκειμενικότητα των συγγραφέων τους συνήθως περιορίζεται στην απλή καταγραφή των γεγονότων , χωρίς να υπεισέρχεται σε κριτική ανάλυση των γεγονότων. Την δεκαετία του 1910 ο Κωνσταντίνος Λινάρδος ( δάσκαλος από τα Λουσικά Νομού Αχαίας) κλήθηκε τρεις φορές από την Πατρίδα να την υπηρετήσει και σε όλες τις κλήσεις ανταποκρίθηκε με συνέπεια. Ο ίδιος (και λόγω επαγγέλματος) θεώρησε χρήσιμο να καταγράψει όλα όσα βίωσε σε ένα πολεμικό ημερολόγιο εκατόν ογδόντα δύο σελίδων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Έγγραφα που αναφέρονται στα χρόνια της ΕΟΚΑ 1955-59 έχουν αποδεσμευθεί εδώ
και δύο και πλέον δεκαετίες, σε εκατοντάδες φακέλους, και βρίσκονται στη
διάθεση των ερευνητών.Στις 18 Απριλίου 2012 ξεκίνησε μια νέα αποδέσμευση βρετανικών εγγράφων,μεταξύ τους και ορισμένα που αφορούν και την Κύπρο. Δυστυχώς, επικράτησε σε ορισμένους, η λανθασμένη εντύπωση ότι οι ελάχιστες αναφορές σε εχθρότητες τωνΒρετανών εναντίον των Ελλήνων κατά τον αγώνα της ΕΟΚΑ, ήσαν και οι μοναδικές μετά από 60 χρόνια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Πεντάγωνο πραγματοποίησε τις μεγαλύτερες στην ιστορία των ενόπλων δυνάμεων της χώρας ασκήσεις των δυνάμεων αντιπυραυλικής άμυνας, κατά τη διάρκεια των οποίων αναχαιτίστηκαν ταυτοχρόνως πέντε βαλλιστικοί και τύπου cruise πύραυλοι, ανακοίνωσε η Υπηρεσία Αντιπυραυλικής Άμυνας του υπουργείου Άμυνας των ΗΠΑ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ πρέσβης στη Λευκωσία θα μεταβεί τις επόμενες ημέρες στην κατεχόμενη Καρπασία. Αυτό αναφέρθηκε στη διάρκεια χθεσινής συνάντησης που είχαν εκπρόσωποι των οργανώσεων Καρπασίας, των εγκλωβισμένων και της Διαχειριστικής Επιτροπής της Ιεράς Μονής Αποστόλου Ανδρέα με τον Αμερικανό πρεσβευτή Τζον Κόνιγκ. Στη συνάντηση συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τους εγκλωβισμένους, την καταστροφή της πολιτιστικής κληρονομιάς στα κατεχόμενα, την επείγουσα επιδιόρθωση του Αποστόλου Ανδρέα και τις εξελίξεις στο Κυπριακό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε προαναγγελία της υπουργού Τουρισμού, Όλγας Κεφαλογιάννη, για άρση του καμποτάζ στα τουριστικά επαγγελματικά σκάφη αναψυχής, αναφέρεται σε ανακοίνωσή της η Πανελλήνια Ναυτική Ομοσπονδία, η οποία χαρακτηρίζει το συγκεκριμένο γεγονός «απαράδεκτο και εγκληματικό».
Οι συνέπειες θα είναι ολέθριες, αφού υπολογίζεται ότι θα χαθούν ακόμη περίπου 3.000 θέσεις εργασίας Ελλήνων ναυτεργατών, τονίζεται στην ανακοίνωσή της ΠΝΟ, η οποία αναφέρει ότι ο αφελληνισμός της ναυτιλίας θα οδηγήσει στην περαιτέρω κατάρρευση των ασφαλιστικών ταμείων και την οικονομική καταστροφή χιλιάδων οικογενειών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Η σορός του Φάντι Χαντάντ, ο οποίος είχε απαχθεί την περασμένη Παρασκευή (στις 19 Οκτωβρίου), βρέθηκε το πρωί στην επαρχία της Δαμασκού», ανακοίνωσε το Παρατηρητήριο.Ο ιερέας Χαντάντ ήταν υπεύθυνος μιας ενορίας στην Κατάνα, μιας πόλης με 15.000 κατοίκους, μουσουλμάνους και χριστιανούς, που βρίσκεται σε απόσταση 20 χιλιομέτρων δυτικά της Δαμασκού. Σύμφωνα με έναν κάτοικο, ο ιερέας βρέθηκε στραγγαλισμένος κοντά στην πόλη αυτή.

«Διαπραγματευόταν την απελευθέρωση ενός χριστιανού γιατρού με τους απαγωγείς του, οι οποίοι ζητούσαν 50 εκατομμύρια συριακές λίρες (περίπου 500.000 ευρώ). Είχε καταφέρει να μειώσει κατά το ήμισυ τις αξιώσεις τους», σημείωσε ο κάτοικος, ο οποίος ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ιστότοπος WikiLeaks άρχισε να δημοσιεύει σήμερα υλικό που όπως ανέφερε περιλαμβάνει περισσότερους από 100 φακέλους του αμερικανικού υπουργείου Άμυνας οι οποίοι αναφέρονται λεπτομερώς στις στρατιωτικές πολιτικές κράτησης σε στρατόπεδα στο Ιράκ και στη βάση στον Κόλπο του Γκουαντάναμο τα έτη μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου εναντίον αμερικανικών στόχων.

Σε ανακοίνωσή του το WikiLeaks επικρίνει τους κανονισμούς που, όπως αναφέρει, οδήγησαν σε καταχρήσεις και ατιμωρησία και κάλεσε τους ακτιβιστές για τα ανθρώπινα δικαιώματα να χρησιμοποιήσουν τα έγγραφα για την έρευνα αυτού που αποκάλεσε «πολιτικές ασυδοσίας».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μια αυξανόμενη πλειονότητα των πολιτών στη Γαλλία πιστεύει ότι το Ισλάμ επηρεάζει σε υπερβολικό βαθμό την κοινωνία και σχεδόν οι μισοί θεωρούν τους μουσουλμάνους απειλή για την εθνική τους ταυτότητα, σύμφωνα με δημοσκόπηση.Η έρευνα, που έκανε η εταιρεία Ifop για την εφημερίδα Le Figaro έδειξε ότι το 60% των Γάλλων πολιτών πιστεύει πως το Ισλάμ είναι πλέον «πολύ σημαντικό» στη Γαλλία, σε ό,τι αφορά την επιρροή του και την προβολή του, από 55% πριν από δύο χρόνια.
Σύμφωνα με την ίδια δημοσκόπηση, το 43% των ερωτηθέντων θεωρεί την παρουσία της κοινότητας των μουσουλμάνων απειλή για την εθνική του ταυτότητα, έναντι ενός μόλις 17% που θεωρεί ότι αυτή εμπλουτίζει την κοινωνία. Το 40% των ερωτηθέντων δήλωσε αδιάφορο για την παρουσία του Ισλάμ, σύμφωνα με την Φιγκαρό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την ανησυχία του με αφορμή πληροφορίες περί παρουσίας περισσότερων από 1.000 στρατιωτών, «με αποστολή την ανάληψη άτυπων αστυνομικών καθηκόντων» στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, εξέφρασε ο βουλευτής και τομεάρχης Αμυνας του ΣΥΡΙΖΑ Θ.Δρίτσας.
Σε δήλωσή του, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης χαρακτηρίζει αδιανόητη και επικίνδυνη «ακόμα και μόνο η σκέψη να ανατίθενται σε στρατιωτικούς καθήκοντα άτυπης αστυνόμευσης».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λευκωσία: Την εμπλοκή του κρατικού μονοπωλίου Gazprom της Ρωσίας στην αξιοποίηση των κοιτασμάτων του Ισραήλ μέσω θυγατρικής, συμφώνησαν στις αρχές της εβδομάδας ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαδιμίρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπενιαμίν Νετανιάχου στη μεταξύ τους συνάντηση. Αυτό αποκάλυψε χθες ο διεθνής συμβουλευτικός-πληροφοριακός οίκος για θέματα ενέργειας Platts.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε μερική αναδίπλωση επί των πρόσφατων αναφορών του για το θέμα του ονόματος, οι οποίες προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια της Ελλάδας, προχώρησε ο πρόεδρος της Σερβίας Τόμισλαβ Νίκολιτς, μετά τη συνάντηση που είχε σήμερα στα Σκόπια με τον ομόλογο του της ΠΓΔΜ Γκιόργκι Ιβάνοφ.
Ο κ.Νίκολιτς δήλωσε, μετά τη συνάντηση με τον κ.Ιβάνοφ, ότι τόσο η Ελλάδα όσο και η ΠΓΔΜ είναι φιλικές χώρες της Σερβίας και επισήμανε ότι όπως νοιάζεται για τη χώρα του να καταστεί μέλος της ΕΕ, έτσι νοιάζεται και για την ΠΓΔΜ.«Βλέπω την υπερηφάνεια της Μακεδονίας, η οποία επιμένει στο όνομα, αλλά και την υπερηφάνεια της Ελλάδας, η οποία επίσης επιμένει για το όνομα. Θεωρώ ότι πρέπει να υπάρξουν συνομιλίες διότι χωρίς συνομιλίες δεν μπορεί να λυθεί τίποτα», πρόσθεσε ο κ.Νίκολιτς

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΟ ΒΗΜΑ - The Project Syndicate
Δεν είμαστε αθώα, ορθολογικά και λογικά όντα. Δεν δημιουργηθήκαμε προσφάτως σε μια Εδέμ, κάτω από έναν ήλιο που μόλις ανέτειλε. Είμαστε, αντιθέτως, τα προϊόντα εκατοντάδων εκατομμυρίων ετών μυωπικής εξέλιξης, και χιλιάδων ετών άγραφης και κατόπιν καταγεγραμμένης ιστορίας. Το παρελθόν μάς έχει δημιουργήσει ένστικτα, ροπές, συνήθειες σκέψης, τρόπους αλληλεπίδρασης και χρήσης των υλικών πόρων. Επάνω σε αυτό το ιστορικό θεμέλιο, χτίζουμε τον πολιτισμό μας. Αν δεν υπήρχε η ιστορία μας, το έργο μας δεν θα ήταν απλώς μάταιο, θα ήταν ανέφικτο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Μικρή αλλά όχι μηδενική είναι η πιθανότητα ύπαρξης πετρελαίου κάτω από τα κοιτάσματα φυσικού αερίου στο οικόπεδο 12, δήλωσε ο Επικεφαλής της Noble Κύπρου Τζον Τόμιτς, ο οποίος αναφέρθηκε στο αναπτυξιακό πρόγραμμα της εταιρείας σε σχέση με το οικόπεδο 12 στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου για την εξαγγελία του πρώτου συνεδρίου “Eastern Mediterranean Gas Conference” που θα πραγματοποιηθεί στην Κύπρο στις 26 με 28 Μαρτίου 2013.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα της Noble, η οποία θα είναι βασικός χορηγός του συνεδρίου, ο κ. Τόμιτς είπε ότι η επιβεβαιωτική γεώτρηση (appraisal well), στο οικόπεδο 12 αναμένεται να γίνει μεταξύ του πρώτου και του δεύτερου τριμήνου του 2013, αναλόγως της διαθεσιμότητας εξειδικευμένου γεωτρύπανου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

NAFTEMPORIKI.GR Στοιχεία για τη συμμετοχή αλλοδαπών στη διάπραξη αξιόποινων πράξεων διαβίβασε στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκος Δένδιας προς απάντηση ερώτησης της βουλευτή των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίας Κόλλια Τσαρουχά.Σύμφωνα με τα εν λόγω στοιχεία, το ποσοστό συμμετοχής αλλοδαπών σε ληστείες κατά το 8μηνο του 2012 είναι στο 47,78% του συνόλου των δραστών ληστειών έναντι 54,21% το αντίστοιχο διάστημα του 2011.Αλλοδαποί είναι επίσης σε ποσοστό 45,72% οι δράστες κλοπών και διαρρήξεων κατά το ίδιο διάστημα του 2012 έναντι 44,58% το 2011.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σοβαρά ερωτήματα και αμφιβολίες για το ποιόν της οργάνωσης Hellenic Electronic Center από τις ΗΠΑ προκύπτουν μετά το δημοσίευμα της εφημερίδας ΤΟΛΜΗ που ερεύνησε τη συγκεκριμένη ΜΚΟ για μια σειρά από ζητήματα που εντοπίζονται σε forum της οργάνωσης και δεν πείθουν για τη σοβαρότητα ή τους σκοπούς της.
Όπως είναι γνωστό η οργάνωση έχει ζητήσει την υποστήριξη του Δήμου Ξάνθης για τη διοργάνωση ενός «Πανθρακικού Ανταμώματος», κάτι που μετά από τις επισημάνσεις των Ανταμπούφη, Κολλάρου και άλλων συμβούλων, αναβλήθηκε στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, προκειμένου να διερευνηθεί η οργάνωση και να δοθούν επαρκή στοιχεία στο Συμβούλιο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η δράση του Ισραήλ στο Σουδάν έχει παρελθόν.Εχει καταγραφεί κατά το παρελθόν επίθεση Ισραηλινών μαχητικών κατά πομπής φορτηγών για τα οποία υπήρχαν υπόνοιες ότι μετέφεραν όπλα που προορίζονταν για την Λωρίδα της Γάζας.Ανάλογη επίθεση είχε δεχθεί όχημα κοντά στο αεροδρόμιο της πόλης Port Sudan όπου στην οποία φέρεται να βρήκε τον θάνατο ο παλαιστίνιος Abdel Latif al Ashkar ο οποίος και είχε αντικαταστήσει το ανώτατο στέλεχος της Χαμάς Μαχμούντ αλ Μαμπχούχ ο οποίος και δολοφονήθηκε από Ισραηλινούς πράκτορες στο Ντουμπάι. Το εν λόγω στέλεχος φέρεται να ηταν υπεύθυνο στον τομέα προμήθειας πολεμικού εξοπλισμου της Χαμάς. .

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επιμέλεια: Στέλιος Κάνδιας
Επιμένουν για την μετατροπή της Αγίας Σοφίας σε τέμενος οι τούρκοι εθνικιστές. Την Πέμπτη το πρωΐ, μια ομάδα 100 ατόμων της νεολαίας του εθνικιστικού κόμματος BBP (Büyük Birlik Partisi - Κόμμα της Μεγάλης Ένωσης) συγκεντρώθηκαν μπροστά στην Αγία Σοφία, και προσευχήθηκαν για την μετατροπή του ιστορικού ναού σε τζαμί.
Φωνάζοντας συνθήματα όπως «σπάστε τις αλυσίδες, αφήστε το τζαμί της Αγίας Σοφίας να ανοίξει» και «ο Θεός είναι μεγάλος» η ομάδα εντέλει διαλύθηκ χωρίς επεισόδια, με την τουρκική αστυνομία να έχει λάβει μέτρα ασφαλείας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Tης Ηλιανας Σουσωνη
Μπορεί η οικονομική κρίση να έχει παγώσει την εγχώρια παραγωγή σειρών μυθοπλασίας, όμως δεν συμβαίνει το ίδιο στη γείτονα χώρα. To αντίθετο μάλιστα. Η τουρκική τηλεοπτική βιομηχανία γνωρίζει μεγάλη άνθηση εξάγοντας τα προϊόντα της στη Μέση Ανατολή, τα Βαλκάνια, αλλά και τη Νοτιοανατολική Ασία. Περισσότερα από 100 τουρκικά σήριαλ προβάλλονται σήμερα σε 20 χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Παράλληλα, έρευνες επιβεβαιώνουν ότι το 74% του αραβικού κόσμου (16 χώρες) παρακολουθεί τουλάχιστον μία τουρκική σαπουνόπερα και οι περισσότεροι κάτοικοι αυτών των χωρών μπορούν να αναγνωρίσουν έναν τουλάχιστον Τούρκο ηθοποιό - σταρ. Αλλά γιατί πάμε μακριά; Και στην Ελλάδα το ίδιο σκηνικό επικρατεί. Σιλά και Ασι έχουν μπει για τα καλά στην καθημερινή ζωή μας, ενώ οι περισσότεροι γνωρίζουμε από παλιά («Χίλιες και μια νύχτες») τον «Σουλεϊμάν» Χαλίτ Εργκέντζ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δεν ληφθεί απόφαση για προμήθεια αρμάτων μάχης, ενημερώνει με έγγραφό του τη Βουλή ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Παναγιωτόπουλος, αναφέρει όμως ότι αυτή την περίοδο βρίσκεται σε εξέλιξη η διερεύνηση πρότασης των ΗΠΑ για δωρεάν παραχώρηση 400 μεταχειρισμένων αρμάτων μάχης ABRAMS στον ελληνικό στρατό.

Το έγγραφο του υπουργού διαβιβάστηκε προς απάντηση ερώτησης των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Γιώργου Βαρεμένου, Θοδωρή Δρίτσα, Αγνής Καλογερή και Βασίλη Χατζηλάμπρου στην οποία καλούσαν τον υπουργό να εξηγήσει «πώς, ενώ παραμένει χωρίς δημοκρατική έγκριση από τη Βουλή ο μακροπρόθεσμος σχεδιασμός εξοπλιστικών προγραμμάτων, προωθούνται διαδικασίες προμήθειας αρμάτων μάχης».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την άμεση επέμβαση του υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμοπουλου προκάλεσε η επιστολή του μουσουλμάνου ιμάμη της Ξάνθης, προς το μουφτή Κομοτηνής, με την οποία καταγγέλλει ότι ο Τούρκος πρόξενος τον απείλησε, επειδή δεν δήλωσε υποταγή σε «συντοπίτες» του και ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του. Όπως κατήγγειλε ο ιμάμης, ο Τούρκος πρόξενος του ζήτησε «να δηλώσει υποταγή στον Ιμπραήμ Σερήφ, διαφορετικά θα είναι υπόλογος έναντι της Τουρκίας και όλων των κατοίκων της μειονότητας που δηλώνουν πίστη στη μητέρα πατρίδα Τουρκία».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Θανάσης Γκαβός
Τις πιέσεις που «ξεκάθαρα» ασκεί στην Ελλάδα η παράνομη μετανάστευση επισήμανε σε συζήτηση στη Βουλή των Κοινοτήτων ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον.Απαντώντας σε ερώτηση του βουλευτή των Εργατικών και επικεφαλής της κοινοβουλευτικής επιτροπής Εσωτερικών Υποθέσεων, Κιθ Βαζ, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης για τις εργασίες του πρόσφατου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, ο κ. Κάμερον ανέφερε ότι για το θέμα ενημέρωσε τους υπόλοιπους ηγέτες ο Αντώνης Σαμαράς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββας Ι. Αναστασιάδης

Νέα Δημοκρατία

Βουλευτής Β’ Περιφέρειας Θεσσαλονίκης

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς τον κ. Υπουργό:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γράφει ο ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Το κόλπο της Χρυσής Αυγής... και η σύνταξη του αρχηγού.
Ποιοι κρύβονται πίσω από την αυτοαποκαλούμενη "ναζιστική" οργάνωση;
Τι ακριβώς είναι το Colpus Bisti;
"Στο σπίτι του κρεμασμένου δεν μιλάνε για σκοινί" ...και ειδικά ο δήμιος. Τι γίνεται όμως όταν το "σκοινί" είναι το απαραίτητο και το μόνο μέσο για να διαφύγει ο δήμιος από τον τόπο του εγκλήματος; Το να ακούει για παράδειγμα κάποιος τον Πάγκαλο να μιλάει για φασίστες και SS, είναι το λιγότερο παράξενο. Γιατί; Γιατί ο Πάγκαλος είναι ο τελευταίος που θα έπρεπε να μας θυμίζει τα περί SS.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ανησυχία που ενισχύθηκε από την απόφαση να τοποθετηθούν ειδικά όργανα 24ωρης παρακολούθησης της δραστηριότητας του ηφαιστείου της Σαντορίνης (Θήρας) από τον Οργανισμό Αντισεισμικής Προστασίας μετά από αίτημα του ΟΑΣΠ, έχει προκαλέσει η σεισμική δραστηριότητα στο νότιο Αιγαίο.

Σημειώνεται, πάντως, ότι τον περασμένο Ιούλιο, μια σειρά από επιστημονικά όργανα ήδη τοποθέτησε στον βυθό της καλντέρας της Σαντορίνης μία ελληνο-γαλλο-ισπανική αποστολή, καταδεικνύοντας έτσι την ανησυχία της διεθνούς επιστημονικής κοινότητας για την υποθαλάσσια ηφαιστειακή δραστηριότητα στην περιοχή, όπου υπάρχουν σαφή στοιχεία επανενεργοποίησης του ηφαιστείου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Γιώργου Δελαστίκ

Δραματική ακούγεται η προειδοποίηση: Αν συνεχιστεί η σημερινή κατάσταση, σε μερικά χρόνια η Κύπρος δεν θα ανήκει στους Κύπριους! Οχι, δεν υπονοούμε ότι θα την έχουν πάρει οι Τούρκοι στη βάση κάποιας παραλλαγής του Σχεδίου Ανάν που θα έχει αποδεχθεί ο φανατικός «ανανιστής» και προαλειφόμενος για...

την προεδρία της Κυπριακής Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, ηγέτης του δεξιού ΔΗΣΥ και υποστηριζόμενος από το κεντροδεξιό κόμμα ΔΗΚΟ του εκλιπόντος Τάσσου Παπαδόπουλου. Αυτό καθόλου δεν αποκλείεται να γίνει, αλλά εμείς άλλο πράγμα εννοούμε σήμερα. Αναφερόμαστε στις ραγδαίες πληθυσμιακές αλλαγές που συντελούνται στο νησί με απολύτως ειρηνικό τρόπο, όπως απέδειξε η τελευταία απογραφή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ν. Συλικιώτης και Υπουργός Πετρελαίων της Αιγύπτου συμφώνησαν να στείλουμε τεχνική ομάδα για να εξετάσει με Αιγύπτιους συνεργασίες σε έρευνες στα όρια των δύο ΑΟΖ και θέματα συμβολαίων για υποδομές. Ωστόσο σύμφωνα με τον Αιγυπτιακό τύπο, εκφράζονται ενδοιασμοί , λόγω των σχέσεων Κύπρου – Ισραήλ. Όλα υπό την έγκριση των Υπουργείων Εξωτερικών και Αμυνας της Αιγύπτου σχολιάζουν εκεί κρατικοί παράγοντες.

http://www.philenews.com/

Διαβάστε το ολόκληρο...

...Δεν είναι η πρώτη φορά που μια επίσημη αποστολή “νομιμοποιεί” με τις πράξεις της τη δράση του ψευδομουφτή,
Τον ψευδομουφτή Ξάνθης κο Αχμέτ Μετέ επισκέφτηκε το μεσημέρι της Παρασκευής Επιτροπή Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, η οποία περιοδεύει τα τελευταία 24ώρα στην ευρύτερη περιοχή της Θράκης.
Η Επιτροπή, συνοδευόμενη από τον Πρόξενο του Τουρκικού Προξενείου της Κομοτηνής, καθώς και σκληροπυρηνικών κύκλων της μειονότητας, επισκέφτηκε την οικία του ψευδομουφτή Ξάνθης, ενώ λίγο αργότερα συνέφαγαν όλοι μαζί σε γνωστή κεντρική ταβέρνα της πόλης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η είδηση που έρχεται από τη μακρινή Κίνα, μέσω Νότιας Κορέας είναι αρκούντως αποκαλυπτική και διδακτική: Οι νοτιοκορεατικές επιχειρήσεις ρούχων και υποδημάτων αποχωρούν από την Κίνα, αναζητώντας προορισμούς με φθηνότερο εργατικό δυναμικό, όπως το Βιετνάμ, η Καμπότζη και η Μιανμάρ.
Εν ολίγοις, η οικονομική ανάπτυξη έφερε την νομοτελειακή αύξηση των αποδοχών των εργαζομένων και μείωσε την ανταγωνιστικότητα της κινεζικής οικονομίας με αποτέλεσμα της αποχωρήσεις επενδύσεων. Πρακτικά, αυτό δεν σημαίνει ότι η Κίνα πρέπει να μειώσει πάλι τους μισθούς για να αυξήσει την ανταγωνιστικότητα, αλλά να αξιοποιήσει τα επιτεύγματα τόσων ετών ώστε να στηρίξει την ανάπτυξή της στην υψηλή τεχνολογία, την ποιότητα και την καινοτομία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σας παρουσιάζουμε το πολύ ενδιαφέρον επεισόδιο "Η Διαίρεση της Κύπρου" της σειράς ντοκιμαντέρ της ΕΡΤ "Δύο φορές Ξένος" με θέμα τις ανταλλαγές πληθυσμών στον 20ο αιώνα.Σε αυτό το επεισόδιο της σειράς, παρουσιάζονται η ανεξαρτησία της Κύπρου και οι Συνθήκες Ζυρίχης - Λονδίνου, η συνύπαρξη των κοινοτήτων με προσωπικές μαρτυρίες, η ενδοκοινοτική βία 1963 – 1964 που οδηγεί σε εμφύλιες διαμάχες, μαρτυρίες απλών ανθρώπων και

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την άρση της ασυλίας τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας με απόλυτη πλειοψηφία.
Την άρση της ασυλίας των βουλευτών της Χρυσής Αυγής Ηλία Κασιδιάρη, Γιώργου Γερμενή και Παναγιώτη Ηλιοπούλου αποφάσισε η Ολομέλεια της Βουλής κατόπιν ονομαστικής ψηφοφορίας με απόλυτη πλειοψηφία (220 ψήφοι υπέρ σε σύνολο 220 ψηφισάντων βουλευτών).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ίσως η πιο ριζική αλλαγή στην αμερικανική εξωτερική πολιτική επί προεδρίας Ομπάμα να έχει σημειωθεί στην Αίγυπτο, όπου η Μουσουλμανική Αδελφότητα -η οποία θεωρείτο κάποτε μια ομάδα επικίνδυνων ισλαμιστών εξτρεμιστών- χαίρει σήμερα της αμερικανικής υποστήριξης.

Και όχι μόνο αυτό. Υπερσυντηρητικοί σαλαφιστές πολιτικοί, που μπροστά τους η Αδελφότητα μοιάζει μετριοπαθής, είναι τώρα τακτικοί επισκέπτες της αμερικανικής πρεσβείας. Και στο όνομα του δόγματος ότι καλύτερα να τους έχεις μέσα στη σκηνή παρά απ' έξω, επισκέπτονται συχνά τις Ηνωμένες Πολιτείες για να διαπιστώσουν πώς λειτουργεί αυτή η δημοκρατία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την υποστήριξη της Ιταλίας για ορισμό ημερομηνίας έναρξης ενταξιακών διαπραγματεύσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (ΕΕ) με την ΠΓΔΜ, με βάση τη νέα σχετική σύσταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και ενόψει του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου του Δεκεμβρίου, ζήτησε από τον πρωθυπουργό της Ιταλίας Μάριο Μόντι ο πρωθυπουργός της ΠΓΔΜ Νίκολα Γκρούεφσκι, κατά τη συνάντηση που είχαν χθες στη Ρώμη, αναφέρεται σε ανακοίνωση από το γραφείο του κ.Γκρούεφσκι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο κινεζικός οίκος αξιολόγησης Dagong ανακοίνωσε σήμερα ότι θα συμμαχήσει με τον αμερικανικό Egan-Jones Ratings Co (EJR) και τον ρωσικό RusRating JSC για να σχηματίσουν έναν "ανεξάρτητο" οίκο αξιολόγησης και να αμφισβητήσουν την κυριαρχία στον τομέα των Standard & Poor's, Moody's και Fitch.

Ο νέος οίκος θα ονομαστεί Credit Rating Group και θα πραγματοποιεί αξιολογήσεις ως "πάροχος μιας εντελώς ανεξάρτητης υπηρεσίας αξιολογήσεων", σύμφωνα με μια επιστολή πρόσκλησης σε συνέντευξη Τύπου που θα δοθεί αύριο Τετάρτη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 23 Οκτωβρίου 2012

Πέρα από τις οικονομικές συμφωνίες των δύο χωρών – Αλβανίας και Βουλγαρίας- κατά την επίσκεψη της βουλγαρικής κυβερνητικής αντιπροσωπεία, με επικεφαλής τον Βούλγαρο πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ, συζητήθηκε και το ζήτημα των Βουλγάρων –σλαβικής καταγωγής- που ζουν, κυρίως, στην ανατολική περιοχή της χώρας.

Διατυπώθηκε ότι ο κάθε πολίτης αυτής της χώρας στην οποία ζει μπορεί να δηλώνει ελεύθερα την εθνικότητά του ώστε να αισθάνεται άνετα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Υπό καθεστώς επιτροπείας τίθενται ουσιαστικά οι διοικήσεις των ελληνικών τραπεζών που έχουν λάβει κεφαλαιακή στήριξη. Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικήσεις τους ενημερώθηκαν ότι προστίθεται ένα ακόμη -το τέταρτο κατά σειρά- επίπεδο ελέγχου των δραστηριοτήτων τους. Συγκεκριμένα, στις συστημικές τράπεζες θα οριστεί ένας εκπρόσωπος-επίτροπος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, ο οποίος θα έχει δικαίωμα συμμετοχής σε όλες τις τραπεζικές επιτροπές. Θα μπορεί δηλαδή να παρακολουθεί και να παρεμβαίνει για τα δάνεια που δίνει μια τράπεζα, όπως και γι’ αυτά που διαγράφει, καθώς και στη διαχείριση των καθυστερήσεων, τις προμήθειες, το ύψος των αμοιβών, την αξιολόγηση του προσωπικού, τους ελέγχους κ.λπ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το μεγάλο κόλπο με τα καρτέλ του ξύλου

Τα δικά τους «καρτέλ» έχουν στήσει στην αγορά των καυσόξυλων οι Ελληνες έμποροι, οι οποίοι, εκμεταλλευόμενοι τη μεγάλη ζήτηση, εκτόξευσαν φέτος στα ύψη τις τιμές, που συναγωνίζονται σε ποσοστό αύξησης εκείνες του πετρελαίου θέρμανσης. Ετσι στην Αθήνα έφτασε να πουλιέται ο τόνος στα 190-200 ευρώ και στη Θεσσαλονίκη στα 150 ευρώ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top