Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 24 Ιανουαρίου 2013

Που φτάσαμε; Να έχουμε βγει εμείς από τα ρούχα μας για το «μίνι» φορολογικό που διαλύει κάθε ίχνος φορολογικής δικαιοσύνης προς τους περισσότερους και έρχεται και η τρόικα να εκφράσει τη δυσαρέσκειά της.

Ανώτατος στέλεχος της Ομάδας Δράσης της Κομισιόν για την Ελλάδα δηλώνει στην εφημερίδα Καθημερινή «δεν ξέρω γιατί έφεραν αυτό το φορολογικό. Τους είχαμε δώσει λεπτομερείς συμβουλές για όλα και μάλιστα από τους καλύτερους ειδικούς του κόσμου».



Το έχουμε ξαναγράψει στο Ολυμπία, ότι το φορολογικό «χτίστηκε» από τις 5 ομάδες που σύστησε το Υπουργείο Οικονομικών από ελληνικά ινστιτούτα και φορείς με εμπειρία πάνω στο φορολογικό. Οι παρεμβάσεις που δέχθηκαν ήταν αφόρητες για να αλλάξουν πράγματα που «ενοχλούσαν». Οι συντελεστές, όμως, ήρθαν «φυτευτοί» από το ΔΝΤ. Το φορολογικό που ήταν προϋπόθεση για την εκταμίευση της υποδόσης των 9,2 δις ευρώ, πέρασε από τα χέρια της τρόικα αρκετές φορές, προκειμένου να πάρει το πράσινο φως.

Η απογοήτευση της τρόικα είχε εκφραστεί και με τη μορφή διαρροών από την προηγούμενη εβδομάδα, ωστόσο παραμένει ερωτηματικό γιατί δεν τις εξέφρασε ανοιχτά πριν κατατεθεί. Μήπως, γιατί απλά ήθελε να περάσει όπως ήταν και μετά να δικαιολογηθεί, όπως προσπαθεί να κάνει για το σύνολο του αποτυχημένου προγράμματος ή γιατί είδε και απόειδε με τα ..φυντάνια του οικονομικού επιτελείου;

Σύμφωνα με πληροφορίες τον Μάιο θα κατατεθούν στη Βουλή τρία φορολογικά νομοσχέδια που θα αφορούν:

1. Νέο Κώδικα φορολογίας εισοδήματος και περιούσιας.

2 Αναδιοργάνωση φοροεισπρακτικού μηχανισμού και φορολογικής διοίκησης και πρόσθετα μέτρα για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής.

3. Ενιαίο φόρο στα ακίνητα.

http://olympia.gr/

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top