Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 26 Ιανουαρίου 2013

Η EUROPOLITIQUE σε αντ/ση MarkusBernath από την Κων/λη με τίτλο «Η Τουρκία θέλει να βάλει φρένο στις εισαγωγές από την Ε.Ε.» αναφέρει ότι η τουρκική κυβέρνηση, αντιμέτωπη με ένα έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών και με κάποια δυσφορία από πλευράς των πολιτών, έθεσε σε εφαρμογή μία σειρά περιορισμών στις εισαγωγές. Οι τομείς που αφορούν τα μέτρα είναι διάφοροι, όπως π.χ. το κόκκινο κρέας, ο χάλυβας, τα αυτοκίνητα, το αλκοόλ κ.α. Ορισμένοι από τους περιορισμούς εφαρμόζονται ήδη από τις αρχές του 2013.

Παρά ταύτα, σημειώνει το δημοσίευμα, ο Τούρκος Πρωθυπουργός Τ. Ερντογάν κατηγόρησε την Ε.Ε. ότι μειώνει τις εισαγωγές της από την Τουρκία, ώστε να τη λυγίσει. «Η Δύση δεν θέλει πλέον μία Τουρκία δυνατή» δήλωσε χαρακτηριστικά στις 19 Ιανουαρίου σε ομιλία του.

Τα σχόλια του κ. Ερντογάν, προκάλεσαν αμηχανία. «Αυτά δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα» δήλωσε στη Europolitique εκπρόσωπος ενός ευρωπαϊκού εμπορικού επιμελητηρίου στην Τουρκία. Αναλυτές επισημαίνουν ότι το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της Τουρκίας – το βασικό πρόβλημα της οικονομίας της – δεν μειώνεται τόσο γρήγορα όσο θα επιθυμούσαν η κυβέρνηση και η κεντρική τράπεζα. Οι εισαγωγές προϊόντων έχουν αυξηθεί κατά 12,3% το Νοέμβριο του 2012 ενώ η ζήτηση σε επίπεδο εισαγωγών αναμένεται να παραμείνει ισχυρή και κατά τη διάρκεια του 2013.
Επομένως, σημειώνει το δημοσίευμα, η Άγκυρα προσπαθεί με επιθετικό τρόπο να φρενάρει τις εισαγωγές, που πυροδοτούνται από την ιδιωτική κατανάλωση και τις ενεργειακές ανάγκες. Το έλλειμμα τρεχουσών συναλλαγών της χώρας είχε ανέλθει σε ποσοστό 105 του ΑΕΠ το 2011 – ένα ποσοστό που θεωρήθηκε επικίνδυνο- και μειώθηκε στο 6% το 2012. Θα μπορούσε να παραμείνει σε αυτό το ποσοστό για όλη τη χρονιά αλλά θεωρείται και πάλι πολύ αυξημένο από την κυβέρνηση.

E-Dragoumanos

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top