Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ όσων αποφάσισαν χθες να μετρηθούν στα έγκυρα ψηφοδέλτια, συγκρότησε την αναγκαία σε εκλογές νικητήρια έκφανση της στιγμιαίως ασκούμενης λαϊκής κυριαρχίας κι ανέδειξε ψες τον κ. Νίκο Αναστασιάδη 7ο Πρόεδρο της ήδη συρόμενης στην οικονομική υποδούλωση, κοινωνική εξαθλίωση και εθνική υποταγή Κύπρου. Ο Νίκαρος, για τους θαυμαστές του, κατέστη πλέον Νίκαρχος (εκ του Νίκος & άρχω). Η δική του πολιτική και θεσμική ανεπάρκεια κι ανικανότητα, όπως κι η συλλογική του κόμματός του, είχαν συμβάλει, διά πράξεων και ιδίως διά παραλείψεων, στο ν’ αφεθεί να προκαλέσει αυτήν την άθλια της πατρίδας κατάσταση ο κλοτσηδόν αποσυρθείς Χριστόφιας, με το εκδιωχθέν επιτέλους ΑΚΕΛ

.
Ε Υ Θ Υ Ν Η ΚΑΙ συνυπαιτιότητα ισόποση του εκτοπίσματος πολιτικής και θεσμικής ισχύος τής αρχηγούμενης υπό του ιδίου μείζονος αντιπολιτεύσεως. Η οποία δεν παρέλειπε να «επιπλώνει τις μιντιακές ανάγκες» τού Χριστόφια, αρνούμενη ν’ αποκριθεί εγκαίρως, θετικά και αποτελεσματικά, στην αξίωση της λαϊκής πλειοψηφίας για δημοκρατικό εξαναγκασμό σε παραίτηση της κυβέρνησης ισχνοτάτης μειοψηφίας. Τα γράφαμε καθημερινά, τις κρίσιμες μέρες που συνέβαιναν, που διαπράττονταν, που κατρακυλούσαν «πουζιασμένα» απ’ το Μαρί στην Τρόικα και που τότε θα ‘πρεπε ν’ αποτραπούν και ν’ αποσοβηθούν. Αλλ’ ο κ. Αναστασιάδης, αρχομανίας ένεκεν, περιοριζόταν να τρίβει χαρούμενος τα χέρια του, καθώς η απίστευτων διαστάσεων αναξιότητα Χριστόφια τού έστρωνε το χαλί για να καταστεί ο επόμενος ένοικος του Προεδρικού.

Ψ Ε Σ ΑΝΗΛΘΕ στον προεδρικό θώκο: Θρόνο εκλελεγμένου οιονεί μονάρχη 5ετούς προεδρίας. Πολλοί εξ εκείνων που αρέσκονται να τρέφουν ευσεβείς πόθους και διακατέχονται από λίγες ή πολλές, μόνιμες ή προσωρινές αυταπάτες, είναι ήδη πρόθυμοι να του παράσχουν πίστωση χρόνου, να δοκιμαστεί κυβερνώντας, με τις ευχές και τις προσευχές ότι, κηδόμενος της υστεροφημίας του, δεν θα επιδεινώσει, τουλάχιστον, την κατάσταση.

Τ Ε Τ Ο Ι Ο Υ ΕΙΔΟΥΣ αυταπάτες δεν τρέφει η στήλη, η οποία παλαιόθεν μαστιγώνεται νυχθημερόν απ’ τη μόνιμη πίκρα του εθνικού μας ποιητή, «δυστυχισμένε μου λαέ, καλέ και ηγαπημένε, πάντοτ’ ευκολοπίστευτε και πάντα προδομένε». Η πολιτική ιστορία του κ. Αναστασιάδη, κατά τη δική μας αντίληψη, τον αναδεικνύει «από χέρι» επικίνδυνο Πρόεδρο. Ο θρόνος ο ίδιος εμπεριέχει τον επιπρόσθετο κίνδυνο εμφανίσεως και του Συνδρόμου της Ύβρεως.

Π Ρ Ο Ε Χ Ε Ι , ΟΘΕΝ, κατεπείγον το καθήκον και άμεση η ανάγκη ανάληψης αποστολής για την εξαρχής καθημερινή, αυστηρή παρακολούθησή του. Και τη δημόσια άσκηση αυστηρής κριτικής. Για την ανακοπή τού εν εξουσία πλέον πιθανού υποτροπιασμού του.

ΕΡΩΤΗΣΗ
Ήταν άραγε οι χθεσινές δηλώσεις Αναστασιάδη την ώρα που ψήφιζε, και όλο εκείνο το ολόκληρο διάγγελμα που στάθηκε μπροστά στις κάμερες κι εκφώνησε περιστοιχιζόμενος απ’ το ΑΚΕΛ ο κ. Μαλάς, μεταδιδόμενα διαρκώς και κατ’ επανάληψιν χθες από τα ΜΜΕ, συνιστούσαν άραγε σεβασμό στους ψηφοφόρους οι οποίοι, δήθεν - νομοθεσία προνοεί ότι - από τα μεσάνυκτα της Παρασκευής αφήνονται απερίσπαστοι κι ανεπηρέαστοι ν’ ασκήσουν το «ιερό» καθήκον του εκλέγειν; Και καλά ο υποψήφιος του ΑΚΕΛ είχε κάθε λόγο να εκλιπαρεί ψήφους μέχρι της υστάτης. Ο κυρ Νίκαρχος πόσους νομίζει ότι επηρεάζει το όποιο πρωτοσέλιδο της «Χαραυγή» που χρησιμοποίησε ως πρόσχημα;

η σημερινή

http://www.sigmalive.com/simerini/columns/iristho/554387

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top