Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 29 Μαρτίου 2013

Με ερώτησή της προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η Βρετανίδα ευρωβουλευτής Diane Dodds (ανήκει στην Ομάδα των Μη Εγγεγραμμένων) εγείρει θέμα γεωπολιτικών κινδύνων στην Ανατολική Μεσόγειο, εξαιτίας της ανακάλυψης κοιτασμάτων φυσικού αερίου στην Κυπριακή ΑΟΖ, μεταδίδει από τις Βρυξέλλες ο ανταποκριτής της ΝΕΤ στις Βρυξέλλες Γιώργος Συριόπουλος.
Η ερώτηση της κ. Dodds:



"Σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου έχουν ανακαλυφθεί στην Ανατολική Μεσόγειο με επαρκή αποθέματα φυσικού αερίου που επαρκούν για τις εγχώριες ενεργειακές ανάγκες της Κύπρου και του Ισραήλ για δεκαετίες.

Ενώ αυτή είναι ευπρόσδεκτη είδηση για ολόκληρη την Ευρώπη, υπάρχει ταυτόχρονα λόγος ανησυχίας για τους γεωπολιτικούς κινδύνους που συνδέονται με αυτές τις ανακαλύψεις φυσικού αερίου. Διαφορές στις οποίες εμπλέκονται το Ισραήλ και ο Λίβανος, η Κύπρος, η Ελλάδα και η Τουρκία αντίστοιχα, περιστρέφονται κυρίως γύρω από το δικαίωμα εκμετάλλευσης των φυσικών πόρων σε ορισμένες επίμαχες περιοχές.
Αυτό περιπλέκεται περαιτέρω από το γεγονός ότι ούτε το Ισραήλ, ούτε η Συρία, ούτε η Τουρκία δεν έχουν υπογράψει τη Σύμβαση του ΟΗΕ για το Δίκαιο της Θάλασσας (UNCLOS).

Πώς θα διασφαλίσει η ΕΕ ότι αυτή η ανακάλυψη δεν θα γίνει μια περιφερειακή διαμάχη για τους πόρους;"

Σύμφωνα με το άρθρο 117 του Κανονισμού του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου γραπτή απάντηση στην ερώτηση της κ. Dodds θα πρέπει να δοθεί εντός έξι εβδομάδων.

Η κ. Diane Dodds εξελέγη ευρωβουλευτής με το Δημοκρατικό Ενωτικό Κόμμα (DUP) στην περιφέρεια της Βόρειας Ιρλανδίας.

ΕΡΤ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top