Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Η αναφορά στο μέλλον των Βαροσιών έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων
Του Νίκου Στέλγια

Η πρόταση του Κύπριου Υπουργού Εξωτερικών έχει αντιμετωπιστεί με έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης.

Η αναφορά του Υπουργού Εξωτερικών της Κύπρου, Ιωάννη Κασουλίδη στο μέλλον των Βαροσιών έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων στους κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης και της εθνοσυνέλευσης.

Στα πλαίσια μιας πρόσφατης συνάντησης του με τον αρμόδιο Επίτροπο της Ε.Ε. για τα θέματα της διέρευνσης, Stephan Füle, ο κ. Κασουλίδης απευθύνθηκε στην Τουρκία με μια πρόταση. Ο ίδιος πρότεινε την επιστροφή των Βαροσίων στους κατοίκους της υπό την διοίκηση του ΟΗΕ και ταυτοχρόνως το άνοιγμα νέων κεφαλαίων στο πεδίο των διαπραγματεύσεων της Τουρκίας για την ένταξη της στην ευρωπαϊκή οικογένεια.
Η παραπάνω πρόταση του κ. Κασουλίδη σήμερα κάνει τον γύρω των τουρκικών και των τουρκοκυπριακών μέσων ενημέρωσης. Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τις τουρκικές δημοσιογραφικές πηγές της «www.kathimerini.com.cy» από την τουρκική πρωτεύουσα, η πρόταση του Κύπριου Υπουργού Εξωτερικών έχει αντιμετωπιστεί με έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης.
Πρώτος, ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων της τουρκικής Εθνοσυνέλευσης και βουλευτής του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), Βολκάν Μποζκίρ έσπευσε να ασκήσει δριμύτατη κριτική στον κ. Κασουλίδη.
Δια μέσου του διαδικτύου, ο κ. Μποζκίρ «επιτέθηκε» λεκτικά στον Υπουργό Εξωτερικών της Κύπρου και ξεκαθάρισε την άρνηση της κυβέρνησης του στην πρόταση της κυπριακής πλευράς. «Ο Υπουργός Εξωτερικών της Ρωμαίικης Διοίκησης της Νότιας Κύπρου εμπιστεύτηκε όσους τον κακομαθαίνουν και ξεστόμησε βλακείες. Τι σημασία έχει αν εσύ (η Κύπρος) ανοίξεις κεφάλαια ή όχι;», ρώτησε χαρακτηριστικά ο κ. Μποζκίρ και πρόσθεσε: «Η Νότια Κύπρος πρέπει πρώτα να επεξηγήσει το μαύρο χρήμα, το οποίο νομιμοποίησε. Αυτή η επεξήγηση θα πρέπει να γίνει σε όσους δέχθηκαν στην Κύπρο στο Ευρώ παρά αυτή την πραγματικότητα».

* Ο Νίκος Στέλγιας είναι ανταποκριτής της «Κ» στην Κωνσταντινούπολη

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top