Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 30 Ιουνίου 2013

Τέλος δεν έχουν οι... διαρροές από αμερικανικές υπηρεσίες καθώς, σύμφωνα με ρεπορτάζ του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου NBC, υψηλόβαθμος απόστρατος στρατιωτικός των ΗΠΑ θεωρείται ύποπτος για τη διαρροή στοιχείων σχετικά με κυβερνοεπίθεση των ΗΠΑ εναντίον του Ιράν το 2010.
Επικαλούμενο πληροφορίες πηγών που δεν κατονόμασε, το NBC μετέδωσε ότι ο Τζέιμς Κάρτραϊτ, απόστρατος στρατηγός του σώματος των Πεζοναυτών και δεύτερος στην ιεραρχία του Γενικού Επιτελείου των αμερικανικών ενόπλων δυνάμεων, ενημερώθηκε για την έναρξη έρευνας εναντίον του σχετικά με την αποκάλυψη λεπτομερειών μιας αμερικανικής κυβερνοεπίθεσης με τη βοήθεια του ιού Stuxnet κατά των πυρηνικών εγκαταστάσεων του Ιράν το 2010.

Εκτός λειτουργίας
Στο ρεπορτάζ του, το NBC αναφέρθηκε σε περσινό δημοσίευμα των «New York Times» σύμφωνα με το οποίο ο στρατηγός συνέλαβε και εκτέλεσε την επιχείρηση με το κωδικό όνομα «Ολυμπιακοί Αγώνες». Το 2010 εξαπολύθηκε -κατόπιν εντολής Ομπάμα- η ισχυρότερη επίθεση, στην οποία χρησιμοποιήθηκε ο ιός Stuxnet, που κατασκευάσθηκε ειδικά για να επιτεθεί κατά του προγράμματος εμπλουτισμού ουρανίου του Ιράν και έθεσε εκτός λειτουργίας 1.000 φυγοκεντρωτές που οι Ιρανοί χρησιμοποιούσαν για τον εμπλουτισμό του ουρανίου.
Το ρεπορτάζ της εφημερίδας περιελάμβανε πολλές λεπτομέρειες για την επιχείρηση «Ολυμπιακοί Αγώνες», μεταξύ των οποίων ότι στην επιχείρηση συνεργάστηκαν και οι Ισραηλινοί, ενώ περιέγραφε και συναντήσεις στο Δωμάτιο Ειδικών Επιχειρήσεων του Λευκού Οίκου. Οταν δημοσιεύθηκε το ρεπορτάζ ο Λευκός Οίκος ζήτησε έρευνα για να αποκαλυφθεί η πηγή της διαρροής, και ενώ αρχικά οι έρευνες επικεντρώθηκαν σε πηγή εντός του Λευκού Οίκου, στη συνέχεια στράφηκαν στον στρατηγό Κάρτραϊτ, που αποστρατεύθηκε τον Αύγουστο του 2011.
Έθνος

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top