Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Σε μία κίνηση προκλητική και συγκρουσιακή που στοχεύει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, ο αρχηγός του στρατού της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι καλεί σε διαδηλώσεις ανά τη χώρα την Παρασκευή «για να δοθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις η εντολή να αντιμετωπίσουν τη βία και την τρομοκρατία» μετά την πραξικοπηματική ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι.
Στηρίζει το στρατό το κίνημα νεολαίας Ταμαρούντ που ηγήθηκε των μαζικών διαδηλώσεων κατά του ισλαμιστή προέδρου, καλώντας τους πολίτες να βγουν στους δρόμους την Παρασκευή υποστηρίζοντας το στρατό. Για απειλή που δεν θα την σταματήσει μιλά την ίδια στιγμή η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Σε ομιλία του σε τελετή αποφοίτησης σε στρατιωτική σχολή που μεταδόθηκε απευθείας από την κρατική τηλεόραση, ο στρατηγός Αλ-Σίσι κατέστησε παραπάνω από σαφές ποιος πραγματικά κρατά τα ηνία στην Αίγυπτο -όχι ο μεταβατικός πρόεδρος Αντλί Μανσούρ, αλλά οι ίδιες οι Ένοπλες Δυνάμεις.
«Καλώ τους πολίτες να βγουν στους δρόμους την προσεχή Παρασκευή για να αποδείξουν τη θέλησή τους και να δώσουν σε εμένα, το στρατό και την αστυνομία, την εντολή να αντιμετωπίσουμε τη βία και την τρομοκρατία» είπε ο στρατηγός.
«Έτσι, σε περίπτωση που υπάρξει βία και τρομοκρατία, ο στρατός θα είχε την εντολή να την αντιμετωπίσει» υπογράμμισε ο αρχηγός των Ενόπλων Δυνάμεων, φανερώνοντας την οργή του στρατού για το γεγονός ότι συνεχίζονται οι διαδηλώσεις των ισλαμιστών ενάντια στη μεταβατική ηγεσία.

Οι δηλώσεις του στρατηγού Αλ-Σίσι ακολούθησαν βομβιστική επίθεση κατά τη διάρκεια της νύχτας σε αστυνομικό τμήμα στη Μανσούρα, περίπου 110 χιλιόμετρα βορείως του Καΐρου, που είχε ως συνέπεια το θάνατο ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων δύο. Κυβερνητικός εκπρόσωπος καταδίκασε το επεισόδιο ως τρομοκρατική επίθεση.
Επίσης, στο Κάιρο σκοτώθηκαν κατά πληροφορίες δύο άτομα σε συγκρούσεις κατά τη διάρκεια διαδήλωσης υπέρ του ανατραπέντος ισλαμιστή προέδρου. Άλλοι εννέα άνθρωποι είχαν σκοτωθεί την Τρίτη στη δίνη της βίας που έχει τυλίξει την Αίγυπτο, και η οποία έχει κοστίσει από την ημέρα της ανατροπής έως σήμερα τη ζωή άνω των 100 ατόμων, κυρίως ισλαμιστών.
Ο επικεφαλής των Ενόπλων Δυνάμεων δήλωσε πως η προτροπή του προς τους Αιγύπτιους να διαδηλώσουν ανά τη χώρα δεν είναι έκκληση για βία και επέμεινε πως στηρίζει την εθνική συμφιλίωση.

Αρνήθηκε τις κατηγορίες ότι πρόδωσε τον Μόρσι -«τον είχα καλέσει να είναι πρόεδρος όλων των Αιγυπτίων» είπε- και βεβαίωσε ότι παραμένει προσηλωμένος στον «οδικό χάρτη» που καταρτίστηκε για την τροποποίηση του Συντάγματος και τη διεξαγωγή νέων εκλογών εντός περί έξι μηνών.
Παράλληλα, ο στρατός Αλ-Σίσι, ο οποίος διατελεί επίσης υπουργός Άμυνας, αρνήθηκε φήμες για διαιρέσεις στους κόλπους του στρατού. «Ορκίζομαι στο Θεό ότι ο αιγυπτιακός στρατός είναι ενωμένος» δήλωσε.
Η Μουσουλμανική Αδελφότητα μίλησε για «απειλή» εκ μέρους του αρχηγού του στρατού.
«Αρχηγό πραξικοπήματος που σκοτώνει γυναίκες, παιδιά και ανθρώπους που προσεύχονται» αποκάλεσε τον Αλ-Σίσι ο αντιπρόεδρος της πολιτικής πτέρυγας των Αδελφών Μουσουλμάνων, του Κόμματος Ελευθερίας και Δικαιοσύνης (FJP), αποκάλεσε τον Αλ-Σίσι.
Την ίδια στιγμή, το κίνημα νέων Τουαρόντ, που ηγήθηκε των μαζικών αντικυβερνητικών διαδηλώσεων που οδήγησαν στην ανατροπή του Μ.Μόρσι από το στρατό, στήριξε το κάλεσμα σε συγκεντρώσεις.
«Καλούμε το λαό να βγει στους δρόμους την Παρασκευή για να υποστηρίξει τις Ένοπλες Δυνάμεις, τις οποίες υποστηρίζουμε και θέλουμε να διαδραματίζει το ρόλο του στην αντιμετώπιση της βίας και τρομοκρατίας που ασκεί η Μουσουλμανική Αδελφότητα» δήλωσε ο επικεφαλής του κινήματος Μαχαμούντ Μπαντρ.


Πηγή: in.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top