Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 28 Αυγούστου 2013

Αντιδράσεις στο πολιτικό σκηνικό πυροδοτούν τα δημοσιεύματα για εμπλοκή της Κύπρου σε ενδεχόμενη επέμβαση στη Συρία, μέσω της χρήσης των Βρετανικών Βάσεων. Κόμματα αφήνουν αιχμές και εναντίον της κυβέρνησης για τη στάση της στο εν λόγω θέμα, καλώντας την να αντιταχθεί σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.



Το ΑΚΕΛ εκτιμά ότι ο Υπουργός Εξωτερικών της Κυπριακής Δημοκρατίας με τις τοποθετήσεις του, προλειαίνει το έδαφος για συμμετοχή της Κύπρου στον επαπειλούμενο πόλεμο κατά της Συρίας, αναφέρει σε δήλωση του ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. του κόμματος, Γιώργος Λουκαΐδης. «Η θέση του ότι δεν αποφάσισαν ακόμα (εννοώντας ΗΠΑ και Βρετανία) και ότι όταν αποφασίσουν θα μας ενημερώσουν, μπορεί πολιτικά να μεταφραστεί ότι η κυβέρνηση αναμένει τις αποφάσεις των ισχυρών της γης για να συμμορφωθεί με τις υποδείξεις τους. Υποδείξεις, που με βάση τα δημοσιεύματα του Βρετανικού τύπου, περιλαμβάνουν την χρήση των βάσεων στην Κύπρο για πυραυλικές και άλλες στρατιωτικές επιθέσεις στην Συρία», τονίζει ο κ. Λουκαΐδης.
«Δεν πρέπει να επιτραπεί στις Βρετανικές βάσεις να χρησιμοποιήσουν την Κύπρο ως πολεμικό ορμητήριο ασελγώντας στο σώμα του λαού μας», υποδεικνύει ο κ. Λουκαΐδης.
Ο Εκπρόσωπος Τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ, τονίζει ότι η ανακοίνωση του Υπουργείου Εξωτερικών της Κύπρου και οι ξεχωριστές δηλώσεις του ΥΠΕΞ κ Κασουλίδη, ενέχουν αντιφάσεις. «Από την μια το ΥΠΕΞ δηλώνει ότι δεν επιθυμεί κλιμάκωση της βίας και της έντασης ενώ από την άλλη ο ΥΠΕΞ δεν αποκλείει την χρησιμοποίηση της Κύπρου σε ένα ληστρικό πόλεμο που θα αιματοκυλίσει ολόκληρη την περιοχή μας», αναφέρει, προσθέτοντας πως «ένα τέτοιο ορατό ενδεχόμενο θα έχει συνέπειες όχι μόνο στο πολιτικό επίπεδο και στο Κυπριακό, αλλά θα επηρεάσει αρνητικά την οικονομία της Κύπρου».
«Πέραν αυτών, μια επίθεση στην Συρία, αποτελεί μονομερή ενέργεια κατά παράβαση του Διεθνούς Δικαίου, αφού το Σ.Α. του ΟΗΕ, δεν φαίνεται ότι θα λάβει μια τέτοια απόφαση. Η Κυπριακή Δημοκρατία θα πρέπει εκεί που συμμετέχει να αντιταχθεί στην υπό εκκόλαψη επέμβαση και στην χρησιμοποίηση της Κύπρου στον πόλεμο», επισημαίνει ο κ. Λουκαΐδης.

Την ίδια ώρα, η ΕΔΕΚ σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι ενώ αυξάνονται οι πληροφορίες και τα δημοσιεύματα για χρησιμοποίηση των βρετανικών βάσεων ως ορμητηρίου αεροπορικών επιδρομών εναντίον της Συρίας, η κυβέρνηση φαίνεται να τηρεί παθητική στάση.
Το ζήτημα που εγείρεται, επισημαίνει η ΕΔΕΚ, είναι κατά πόσο η Κύπρος θα καταστεί μέρος μιας πολεμικής σύρραξης με την χρησιμοποίηση των βρετανικών βάσεων, κατά παραβίαση μάλιστα της Συνθήκης εγκαθίδρυσης.
«Καλούμε ξανά την κυβέρνηση να ενημερώσει τους Βρετανούς ότι δεν συγκατατίθεται σε πολεμική εμπλοκή της Κύπρου. Αυτό επιβάλλουν τα συμφέροντα της κυπριακής Δημοκρατίας και του κυπριακού λαού», καταλήγει στην ανακοίνωση του το Κίνημα.

Κάθετα εναντίον ενός τέτοιου ενδεχομένου και το ΕΥΡΩΚΟ. Το μέλος του Εκτελεστικού Γραφείου του κόμματος Θεόδωρος Ευθυμίου ανέφερε ότι «οι Βρετανοί με τη χρήση των βάσεων για αεροπορικές επιδρομές στη Συρία παραβιάζουν για ακόμη μια φορά τη Συνθήκη εγκαθίδρυση και βάζουν σε κίνδυνο την ασφάλεια των Κυπρίων πολιτών γιατί οι βρετανικές βάσεις στη Κύπρο είναι εκτεθειμένες να δεχθούν επίθεση σε μια γενικότερη ανάφλεξη».
«Το ελάχιστο που επιβάλλεται να κάνει η κυβέρνηση είναι να καταγγείλει τις νέες βρετανικές προκλήσεις προβαίνοντας σε έντονο διάβημα διαμαρτυρίας και ζητώντας πειστικές απαντήσεις από το Λονδίνο για τον ρόλο των βάσεων στη συριακή κρίση», καταλήγει ο κ. Ευθυμίου.

http://www.sigmalive.com/news/politics/62050#sthash.zwPSAgxY.dpuf

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top