Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου 2013

Μύδροι και από Α.Κουγιά για τις κατηγορίες κατά ΧΑ: "Δεν υπάρχουν στοιχεία"

Aνέκδοτο έχει γίνει στους κύκλους των ποινικολόγων όλης της χώρας το περίφημο "πόρισμα" ή καλύτερα οι δικογραφίες Δένδια που για πρώτη φορά μετά το 1967 οδήγησαν Έλληνες πολιτικούς πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.



Μετά τον γνωστό αριστερό ποινικολόγο Μιχάλη Δημητρακόπουλο ο οποίος έκανε παρέμβαση σε εκπομπή του ΑΝΤ1 (και τον έκοψαν στον αέρα γιατί προφανώς δεν τους άρεσαν αυτά που έλεγε) και οποίος με πέντε σταράτες κουβέντες αποδόμησε ολόκληρο το κατηγορητήριο κατά της ΧΑ, ήρθε και από την "δεξιά" πλευρά του φάσματος των δικηγόρων, ο έμπειρος ποινικολόγος Αλέξης Κούγιας για πει αυτό που πλέον έχει καταλάβει όλη η Ελλάδα: Ότι το κατηγορητήριο είναι διάτρητο στην καλύτερη περίπτωση και οι κατηγορίες αστήρικτες και "ορφανές" από στοιχεία.

Ο Αλέξης Κούγιας μίλησε στον Χαρδαβέλα στο RealFm για "βασικές ελλείψεις" στο κατηγορητήριο και ότι "τον εκπλήσσει η μεγάλη σπουδή με την οποία έγιναν οι συλλήψεις".

Όπως εξήγησε ο ίδιος "το έγκλημα της συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση είναι δευτερεύον και για να συλληφθούν οι χρυσαυγίτες έπρεπε να υπάρχει ένα πρωτεύον έγκλημα όπως η ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία".

Δηλαδή ο ηθικός αυτουργός πρέπει άμεσα να μίλησε με τον δράστη και να υπάρχουν αδιάσειστα στοιχεία ότι τον προέτρεψε να σκοτώσει το θύμα.

Και διερωτάται ο ποινικολόγος "Από που προκύπτει αυτό; Έχουμε τέτοιες συνομιλίες; Το πόρισμα του εισαγγελέα είναι 9 σελίδες για 30 συλληφθέντες που σημαίνει ότι αντιστοιχούν 8 σειρές για κάθε κατηγορούμενο. Για να ισοπεδώσεις την προσωπικότητα κάποιου σε τέτοιο βαθμό τα στοιχεία πρέπει να είναι αδιάσειστα. Οι οχτώ σειρές για τον καθέναν είναι αδιάσειστα στοιχεία;"

Και δεν σταμάτησε εδώ, αλλά έφερε και ένα χαρακτηριστικό παράδειγμα: Λέει στον Χαρδαβέλλα "Αν εμείς φτιάξουμε ένα κόμμα,π.χ. δωδεκαθεϊστών,και κάποια μέλη του κόμματος κάνουν εγκλήματα, σκοτώσουν κάποια άτομα επειδή είναι χριστιανοί και δεν πιστεύουν στο δωδεκάθεο ,τότε ο Κούγιας και ο Χαρδαβέλας είναι ηθικοί αυτουργοί; Από που κι ως που;"

Tην ίδια ώρα ο στα δικαστήρια της Ευελπίδων έφτασε ο Χ.Παππάς. Κι εκεί, καθώς οι αστυνομικοί τον μετέφεραν στο εσωτερικό του κτιρίου, φώναζε: "Ζήτω ο ελληνικός λαός. Ζήτω ο λαϊκός εθνικισμός, ζήτω η Χρυσή Αυγή. Μην τους πιστεύετε! Μη τους πιστεύετε! Είναι ψεύτες. Είναι κατοχική κυβέρνηση".

Στο γραφείο του εισαγγελέα, ο Χρήστος Παππάς δεν έμεινε περισσότερο από 20' λεπτά. Την ώρα που έβγαινε από το γραφείο του εισαγγελέα για να μεταφερθεί στον ανακριτή, φώναξε: "πατρίδα, τιμή, Χρυσή Αυγή. Έλληνες μην κιοτεύετε".

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top