Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 31 Οκτωβρίου 2013

Το βαρύ παρελθόν του ομογενούς από τη Γεωργία, που συνελήφθη πρόσφατα για την εισαγωγή 119 κιλών κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική.

Του Γιάννη Σουλιώτη
Το λιμάνι της Θεσσαλονίκης, όπου, κρυμμένα μέσα στα τοιχώματα κοντέινερ βρέθηκαν 119 κιλά κοκαΐνης. Σύμφωνα με αστυνομική πηγή, το κύκλωμα είχε και τον περασμένο Αύγουστο εισάγει 30 κιλά κόκας, μέσω του λιμανιού της Θεσσαλονίκης.

Διασυνδέσεις με τη ρωσόφωνη μαφία φέρεται να έχει ο 45χρονος ομογενής από τη Γεωργία Νουγκζάρι Β., που συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία και το ΣΔΟΕ ως επικεφαλής δικτύου εισαγωγής 120 κιλών κοκαΐνης από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα.

Σύμφωνα με τις γεωργιανές αρχές, ο Νουγκζάρι το 2009 είχε συνεργαστεί με τον φυλακισμένο σήμερα στην Ισπανία Γεωργιανό Σάρκο Καλάσοφ προκειμένου να μεταφέρουν κοκαΐνη από τη Λατινική Αμερική στην Ευρώπη, μέσα σε φορτίο με σκραπ. Ο Καλάσοφ θεωρείται ηγετικό στέλεχος της ρωσόφωνης μαφίας παγκοσμίως και φέρεται να «ξέπλενε» χρήματα μέσω ενός δικτύου 10 εταιρειών με έδρα την Ισπανία. Στις 2 Ιουνίου 2010, η αστυνομία της Γεωργίας είχε συλλάβει πέντε συνεργούς του ομογενούς Νουγκζάρι Β., ενώ είχε εντοπίσει θαμμένα στον κήπο συγγενούς του 1,8 εκατ. ευρώ. Εκτοτε, ο 45χρονος καταζητείτο από την Interpol μέχρι τη σύλληψή του, την 23η Οκτωβρίου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος και άνδρες του τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ. Ο Καλάσοφ αντίθετα, εκτίει ποινή φυλάκισης στην Ισπανία κατηγορούμενος μεταξύ άλλων για «ξέπλυμα» χρήματος.

Σύμφωνα με τη γεωργιανή αστυνομία (σχετική ανακοίνωση εκδόθηκε στις 3 Ιουνίου 2010), ο Νουγκζάρι Β. είχε τον Ιούλιο του 2009 συντονίσει την εισαγωγή 90 κιλών κοκαΐνης στην πόλη Πότι της Γεωργίας μέσα σε φορτίο με σκραπ. Τα ναρκωτικά είχαν μεταφερθεί οδικώς και παραδοθεί σε Ελληνα υπήκοο, στην Τουρκία. Σύμφωνα με την ίδια πηγή, αμέσως μετά τη μεταφορά των ναρκωτικών ο Νουγκζάρι κατέστρωσε σχέδιο δολοφονίας του μεταφορέα - κούριερ των ναρκωτικών, ο οποίος κατέφυγε σε ομάδα Γεωργιανών εκβιαστών για «προστασία». Οι τελευταίοι απαίτησαν 250.000 δολάρια από τον Νουγκζάρι Β. για να μην αποκαλύψουν τη δράση του, ενώ κατά πληροφορίες πυρπόλησαν σπίτι του, στην πόλη Kojori. Ο 45χρονος ομογενής απευθύνθηκε στον Καλάσοφ, ο οποίος ως υψηλόβαθμο στέλεχος της ρωσόφωνης μαφίας (σ.σ. τα ηγετικά μέλη της οποίας φέρουν τον τίτλο τιμής «Vor V Zakone», που μεταφράζεται ως «κλέφτες του νόμου») έδωσε εντολή να σταματήσει άμεσα ο εκβιασμός του Νουγκζάρι Β., όπως και έγινε.

Ενα ακόμα στοιχείο φέρεται να συνδέει τον 45χρονο ομογενή με τη ρωσόφωνη μαφία. Σύμφωνα με πηγή της «Κ», ο συλληφθείς διατηρούσε θυρίδα (σ.σ. βρέθηκαν χρυσαφικά) σε ελληνική τράπεζα από κοινού με παλαίμαχο αθλητή ελληνορωμαϊκής πάλης, επίσης ομογενή από τη Γεωργία. Από την περαιτέρω έρευνα για την υπόθεση προέκυψε ότι ο τελευταίος είχε μισθώσει δωμάτιο στον «Αστέρα της Βουλιαγμένης» όπου, στα μέσα Ιανουαρίου 2012, είχε συλληφθεί ο καταζητούμενος τότε Λάσα Σουσανασβίλι, που σύμφωνα με στοιχεία των ισπανικών, γεωργιανών και αμερικανικών αρχών, είναι ο αρχηγός της ρωσόφωνης μαφίας παγκοσμίως.

Η έρευνα της υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος για την υπόθεση ξεκίνησε το Νοέμβριο του 2012, μετά τον εντοπισμό από την Αρχή για το «ξέπλυμα» δύο τραπεζικών λογαριασμών του 45χρονου με καταθέσεις 500.000 ευρώ και 300.000 ευρώ αντίστοιχα. Συνδικαιούχος του δεύτερου λογαριασμού ήταν ο 44χρονος Μιχαήλ Τ. (σ.σ. συγκαταλέγεται στους συλληφθέντες) για τον οποίο υπήρχαν από παλαιότερα πληροφορίες για εμπλοκή του σε διακίνηση κοκαΐνης. Κατά την έρευνα προέκυψε ότι ο 45χρονος και οι συνεργοί του απέστειλαν στην πόλη Guayaquil του Εκουαδόρ 300.000 ευρώ για την αγορά των 119 κιλών κοκαΐνης που κατασχέθηκαν την περασμένη Τετάρτη στη Θεσσαλονίκη. Τα χρήματα εστάλησαν σε ποσά μικρότερα των 5.000 ευρώ μέσω εταιρειών μεταφοράς συναλλάγματος. Καλά πληροφορημένη πηγή δήλωσε στην «Κ» ότι ο Νουγκζάρι Β., από τις αρχές μέχρι τα μέσα του 2012 εισήγαγε στην Ελλάδα 300 κιλά κοκαΐνης, τα οποία δεν εντοπίστηκαν.

Από την έρευνα της ΕΛ.ΑΣ. και της Δίωξης Ναρκωτικών του ΣΔΟΕ διαπιστώθηκε ότι εισαγωγές ναρκωτικών από τη Λατινική Αμερική στην Ελλάδα πραγματοποίησαν και συνεργοί του 45χρονου ομογενούς που είχαν υπό τον έλεγχό τους μικρότερες ομάδες ναρκεμπόρων. Ενδεικτικά, ο 33χρονος ομογενής από την Αλβανία Χριστάκης Μπ. εισήγαγε τον Ιούνιο του 2013 μέσω του Δυρραχίου της Αλβανίας 28 κιλά κοκαΐνης από τη Βραζιλία. Οπως και στην υπόθεση του 45χρονου, τα ναρκωτικά ήταν κρυμμένα στα τοιχώματα και τα συστήματα ψύξης των κοντέινερ. Παρομοίως, δύο από τους συνεργάτες του Νουγκζάρι Β. πραγματοποίησαν ή τουλάχιστον αποπειράθηκαν να πραγματοποιήσουν δύο εισαγωγές κόκας από τη Βενεζουέλα, στο διάστημα Ιουνίου - Αυγούστου 2013. Ο ένας από αυτούς συνελήφθη στο αεροδρόμιο του Καράκας με 6,4 κιλά κόκα στις αποσκευές του.
Καθημερινή

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top