Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου 2013

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΚΩΣΤΟΥΡΗ
Oι προσπάθειες πολιτείας και Hermes Airports φαίνεται να έχουν αποτέλεσμα
Φέτος αναμένεται στην Κύπρο κάθοδος 550 με 600 χιλιάδων τουριστών από τη Ρωσία
Οι κινήσεις προσέλκυσης αεροπορικών εταιρειών μέσω κινήτρων της Hermes Airports, αλλά και την πολιτείας ευρύτερα φαίνεται να έχουν αποτελέσματα, αφού φέτος αναμένεται στην Κύπρο κάθοδος 550 με 600 χιλιάδων τουριστών από τη Ρωσία. Μεγάλες εταιρείες όπως η Transaero θα φέρουν στην Κύπρο πέραν των 250 χιλιάδων τουριστών από τη βόρεια χώρα, δίνοντας βαθιές ανάσες ρευστότητας στην τοπική οικονομία. Μάλιστα, η συμβολή των Ρώσων τουριστών είναι καθοριστικής σημασίας, αφού η υποτονική πορεία που καταγράφει η βρετανική αγορά την τελευταία τετραετία πιέζει την Κύπρο να αναζητήσει άλλες αγορές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πληθαίνουν οι ψίθυροι στο Μέγαρο Μαξίμου για ανορθόδοξες κινήσεις κυβερνητικών στελεχών στον χώρο των εξοπλισμών.

Συγκεκριμένα εμφανίζονται ως... μεσίτες για την πώληση των αμυντικών βιομηχανιών και συνομιλούν (ως ντίλερ) με ξένους οίκους που εκδηλώνουν ενδιαφέρον κυρίως για την ΕΑΒ και τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα.
Οι ίδιοι αξιωματούχοι μπαινοβγαίνουν στις ξένες πρεσβείες, μοιράζοντας... ελπίδες για νέες εξοπλιστικές αγορές, οι οποίες, ωστόσο, λόγω της τραγικής δημοσιονομικής κατάστασης της χώρας, δεν αναμένεται να εκτελεστούν τουλάχιστον μέσα στην επόμενη επταετία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την ώρα που διαβάζεις αυτό το κείμενο, φίλε αναγνώστη, ο νέος Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης έχει ήδη λάβει την εντολή της πλειοψηφίας των συμπολιτών μας και βάζει τις τελευταίες πινελιές, όπως κάνει ένας ζωγράφος, στα τελικά σχέδιά του, για τη διακυβέρνηση του τόπου. Ας του δίνει δύναμη ο Πανάγαθος Θεός να σώσει την Κύπρο μας από τα τραγικά αδιέξοδα και τους κινδύνους που ελλοχεύουν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Μιχαήλ Βασιλείου 
Η μοναδική κόρη του Στάλιν, Σβελτάνα Σταλίνα, πέθανε το Νοέμβριο 2011 σε ηλικία 85 χρονών στις ΗΠΑ

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΕΚΤ: Στα 167,7 δισ. οι καταθέσεις στις ελληνικές τράπεζες

Σχεδόν αμετάβλητες στα 167,7 δισ. ευρώ παρέμειναν οι καταθέσεις του ιδιωτικού τομέα στις ελληνικές τράπεζες τον Ιανουάριο, συνεχίζοντας τη σταθεροποιητική πορεία που ακολουθούν μετά τις εκλογές του περασμένου Ιουνίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε ισόβια κάθειρξη καταδίκασε το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων τον πρώην δήμαρχο Θεσσαλονίκης Βασίλη Παπαγεωργόπουλο για το οικονομικό σκάνδαλο στον Δήμο Θεσσαλονίκης.

Ο Βασίλης Παπαγεωργόπουλος διετέλεσε δήμαρχος Θεσσαλονίκης από το 1999 έως το 2010.
Η ποινή της ισόβιας κάθειρξης επιβλήθηκε και στον πρώην γενικό γραμματέα του δήμου Μιχάλη Λεμούσια, ενώ ισόβια και επιπλέον εννέα χρόνια κάθειρξη επιβλήθηκαν στον πρώην ταμία Παναγιώτη Σαξώνη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ικανοποίηση στην Τουρκία για το αποτέλεσμα των εκλογών στην Κύπρο

Την ευθύνη για τη στασιμότητα στο ζήτημα της επίλυσης του κυπριακού ζητήματος έριξε στην ελληνική πλευρά ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Αχμέτ Νταβούτογλου, υπενθυμίζοντας την καταψήφιση του Σχεδίου Ανάν. «Υπεύθυνοι για τη μη επίλυση του Κυπριακού δεν είναι η Τουρκία και η ΤΔΒΚ αλλά η ελληνοκυπριακή πλευρά, η οποία το 2004 είπε όχι», τόνισε ο κ. Νταβούτογλου, σχολιάζοντας το θέμα με αφορμή την εκλογή του κ. Ν. Αναστασιάδη στην προεδρία της Κύπρου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την ίδια στιγμή προχωρά σε σημαντικές διεθνείς συμμαχίες με ενεργειακούς κολοσσούς

Γκαλίνα Σταρίνσκαγια
Κατά 7,2% αυξήθηκαν τα καθαρά κέρδη της ρωσικής πετρελαϊκής εταιρίας, Rosneft, το 2012, φτάνοντας στο ιστορικό υψηλό των 11 δις δολαρίων, ανακοίνωσε η εταιρία.
Από το Μάιο του 2012 που τέθηκε επικεφαλής της Rosneft, ο πρώην αναπληρωτής πρωθυπουργός, Ιγκόρ Σέτσιν, δρομολόγησε την ανάπτυξή της προς όλες τις κατευθύνσεις και στο τέλος του έτους, η αξία των μετοχών της στο Χρηματιστήριο του Λονδίνου (LSE) ανέβηκε κατά 41%. Σήμερα η αξία της εκτιμάται στα 90 δις δολάρια. Πάντως, η πραγματική

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ερωτηθείς για την απόφαση του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων σχετικά με την δίκη της υπεξαίρεσης, ο Δήμαρχος Γιάννης Μπουτάρης, απάντησε:
«Η απόφαση του δικαστηρίου αποδίδει ευθύνες για μια υπόθεση που απασχόλησε την πόλη μας για μεγάλο χρονικό διάστημα και αντικατοπτρίζει τη βούληση της δικαιοσύνης να ικανοποιήσει το κοινό αίσθημα για τον τρόπο με τον οποίο η πολιτεία οφείλει να αντιμετωπίσει την διαφθορά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 27 Φεβρουαρίου 2013

Κοινή συνέντευξη Τύπου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν

EPA/KAY NIETFELD
Η γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ μιλά στη διάρκεια κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.
Τη στάση που θα τηρήσει ο νεοεκλεγείς πρόεδρος της Κύπρου στα θέμα που άπτονται της Ευρωζώνης αναμένει το Βερολίνο, όπως ανέφερε η γερμανίδα καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ, στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου με τον πρωθυπουργό της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την Δευτέραν, 25ην Φεβρουαρίου 2013, η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. κ. Βαρθολομαίος, μετέβη εις Άγκυραν, ανταποκριθείς εις πρόσκλησιν του Εξοχ. κ. Recep Tayyip Erdoğan, Πρωθυπουργού της Τουρκίας, και μετέσχε συσκέψεως, διαρκείας μιας και ημισείας ώρας, η οποία επραγματοποιήθη εν τη Πρωθυπουργική Κατοικία κεκλεισμένων των θυρών τη συμμετοχή της πραγματοποιούσης επίσημον επίσκεψιν εις την χώραν Εξοχ. κ. Angela Merkel, Καγκελλαρίου της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, και της υπ’αυτήν αντιπροσωπείας, καθώς και πνευματικών αρχηγών και εκπροσώπων των εν Τουρκία μη Μουσουλμανικών Κοινοτήτων, του Μουφτή της Αγκύρας και συνεργατών του κ. Πρωθυπουργού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μικρό, αλλά πολύ εύγλωττο, από τον προηγούμενο «Αντιφωνητή». Άνευ δικών μας σχολίων. Και τι παραπάνω να πεις δηλαδή; Με αυτά που γίνονται στη Θράκη και υπό την απίστευτη ανοχή των νενέκων της (δήθεν) ελληνικής πολιτείας, ζούμε πραγματικά μια τρέλλα!!!

Τί τό ἰδιαίτερο ὑπάρχει σέ μία ἀκόμη ἐπίσκεψη θρακιώτικου τουρκοσυλλόγου στήν Προύσσα, στούς χαριεντισμούς ἐκεῖ μέ διάφορους (Μπουλέντ Ἀρίντς ἀντιπρόεδρος τῆς κυβέρνησης, Χακάν Τσαβούσογλου βουλευτής ΑΚΡ, Μουσταφά Ντουντάρ δήμαρχος Ὀσμάνγκαζι…) καί στίς φωτογραφίσεις μπροστά στήν τούρκικη σημαία καί στήν ἄλλη τῆς ἀνεξάρτητης Θράκης;

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τερατολογίες ακούγονται από την Κυριακή το απόγευμα μετά την εκδήλωση της ελικοπτεροφόρου απόπειρας απόδρασης ενός βαρυποινίτη από τις φυλακές των Τρικάλων.


Επιφανείς συνήγοροι των κακοποιών ,ακόμη επιφανέστεροι εκπρόσωποι των σωφρονιστικών υπαλλήλων και άλλοι πολλοί διαμαρτύρονται για τις κουμπουριές που πέσανε ,από και εναντίον του ελικοπτέρου,για το ακαταδίωκτο όσων αποπειρώνται αποδράσεις, για το δικαίωμα των κρατουμένων στην ελευθερία και άλλα φαιδρά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Να παραβρεθεί στη διεθνή διάσκεψη της Ρώμης για τη Συρία που θα πραγματοποιηθεί αυτή την εβδομάδα κάλεσε τη συριακή αντιπολίτευση ο Τζον Κέρι, από τον πρώτο σταθμό της πρώτης του περιοδείας στο εξωτερικό ως επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013

Φόβους για εκροές κεφαλαίων γεννά η γερμανική θέση για ζημιές στους καταθέτες

Η Ανγκελα Μέρκελ σε θερμή χειραψία με τον τότε υποψήφιο και σημερινό πρόεδρο της Κύπρου Νίκο Αναστασιάδη κατά τη διάρκεια Συνόδου στη Λεμμεσό στις 11 Ιανουαρίου 2013.
Διχασμένοι είναι οι αξιωματούχοι της ευρωζώνης για τους όρους διάσωσης της Κύπρου, με τη Γερμανία να πιέζει για επιβολή ζημιών στους καταθέτες και άλλους να φοβούνται ότι κάτι τέτοιο θα πυροδοτήσει μαζικές εκροές καταθέσεων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μπροστά στο φάσμα της ακυβερνησίας βρίσκεται η Ιταλία μετά τα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών που χαρακτηρίσθηκαν από την εκρηκτική άνοδο ενός πρώην κωμικού, ανέδειξαν κεντροαριστερή πλειοψηφία στη Βουλή των Αντιπροσώπων, μία Γερουσία χωρίς κυβερνητική πλειοψηφία και προκαλούν την έντονη ανησυχία των ευρωπαίων εταίρων της χώρας. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Η ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ όσων αποφάσισαν χθες να μετρηθούν στα έγκυρα ψηφοδέλτια, συγκρότησε την αναγκαία σε εκλογές νικητήρια έκφανση της στιγμιαίως ασκούμενης λαϊκής κυριαρχίας κι ανέδειξε ψες τον κ. Νίκο Αναστασιάδη 7ο Πρόεδρο της ήδη συρόμενης στην οικονομική υποδούλωση, κοινωνική εξαθλίωση και εθνική υποταγή Κύπρου. Ο Νίκαρος, για τους θαυμαστές του, κατέστη πλέον Νίκαρχος (εκ του Νίκος & άρχω). Η δική του πολιτική και θεσμική ανεπάρκεια κι ανικανότητα, όπως κι η συλλογική του κόμματός του, είχαν συμβάλει, διά πράξεων και ιδίως διά παραλείψεων, στο ν’ αφεθεί να προκαλέσει αυτήν την άθλια της πατρίδας κατάσταση ο κλοτσηδόν αποσυρθείς Χριστόφιας, με το εκδιωχθέν επιτέλους ΑΚΕΛ

Διαβάστε το ολόκληρο...

«ΟΙ ΗΘΙΚΟΙ ΑΥΤΟΥΡΓΟΙ ΤΩΝ ΓΕΓΟΝΟΤΩΝ ΤΩΝ ΣΚΟΥΡΙΩΝ»
Η μεγαλειώδης συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των μεταλλείων στις Σκουριές που είχε ένταση και παλμό, πραγματοποιήθηκε στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής. Κατόπιν αιτήσεως των κατοίκων, κύριος και πρώτος ομιλητής είχε ορισθεί ο αγωνιστής Αρχιμανδρίτης π. Χριστόδουλος, Πνευματικός και εφημέριος του Ησυχαστηρίου “Παναγία, η Φοβερά Προστασία”, που εδρεύει στην Μεγάλη Παναγία Χαλκιδικής.

Ο κόσμος παρ’ ότι η ομιλία του ήταν μακροσκελής, τον παρότρυνε να συνεχίσει. Την δημοσιεύουμε αυτούσια και σας συνιστούμε να την διαβάσετε. Αξίζει!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013

Η κυβέρνηση δείχνει απρόθυμη να προχωρήσει σε αλλαγές Αρχηγών Γενικών Επιτελείων, θεωρώντας ότι μόνο πρόβλημα θα προκαλέσουν .Και από προβλήματα άλλο τίποτα αυτή τη στιγμή. Ωστόσο εντός ΝΔ υπάρχουν κύκλοι που πιέζουν αφόρητα για “αλλαγές εδώ και τώρα” και εξακολουθούν να θεωρούν ότι “τα λάθη του Μπεγλίτη πρέπει να διορθωθούν”!

Άρθρο του antinews το οποίο συχνά εκφράζει απόψεις περί Ενόπλων Δυνάμεων, που απηχούν τις απόψεις αυτών των κύκλων έθετε το ερώτημα: “οι κρίσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις θα σβήσουν τα λάθη του Μπεγλίτη;”

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΔΗΜΟΣΚΟΠΗΣΗ
Αντίθετοι στην ένταξη της Τουρκίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση εμφανίζονται τα 2/3 των Γερμανών πολιτών, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Bild am Sonntag, ημέρα άφιξης της καγκελαρίου, Αγκελα Μέρκελ στην Άγκυρα για διήμερη επίσκεψη.


Σύμφωνα με τη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε το ινστιτούτο Emnid, το 60% των ερωτηθέντων δηλώνουν την αντίθεσή τους στην ένταξη της Τουρκίας στην ΕΕ, το 30% δηλώνουν υπέρ και το 10% δεν έχουν άποψη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μιχάλης Ιγνατίου
Η σημερινή δεύτερη εκλογική αναμέτρηση στην Κύπρο δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις.
Παρά το γεγονός ότι ουδείς μπορεί να έχει εμπιστοσύνη στους δημοσκόπους, που έπαιξαν βρώμικο παιχνίδι στον πρώτο γύρο εναντίον του ανεξάρτητου υποψηφίου, Γιώργου Λιλλήκα, η αλήθεια είναι ότι ο Νίκος Αναστασιάδης έχει ένα σημαντικό προβάδισμα έναντι του αριστερού αντιπάλου του, Σταύρου Μαλά, ο οποίος βασικά επελέγη από το ΑΚΕΛ για να... χάσει.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ελληνικός πολιτισμός, Χάρτες

Η σελίδα αυτή προσπαθεί να καλύψει το κενό που υπάρχει στους εξειδικευμένους χάρτες ιστορίας
στο ελληνικό διαδίκτυο.
Η προσπάθεια είναι φυσικά ερασιτεχνική, γι' αυτό και η επιείκειά σας είναι απαραίτητη.

Οι χάρτες με κίνηση μπορούν να αντιγραφούν και να επικολληθούν σε power point.

Διαβάστε το ολόκληρο...

    Την ώρα που στην ίδια την Τουρκία η επιλογή και ο διορισμός των μουφτήδων (και γενικά των θρησκευτικών λειτουργών) είναι μία αποκλειστικά κρατική υπόθεση, η Άγκυρα και τα εν Θράκη όργανά της έχουν το θράσος να απαιτούν εδώ «εκλογή» και να συκοφαντούν την Ελλάδα για…δημοκρατικό έλλειμμα!
    Αναδημοσιεύουμε σήμερα στο «Προξενείο-Στοπ» από το αδελφό ιστολόγιο tourkikanea.gr μία ενδιαφέρουσα είδηση, προερχόμενη από την τουρκική ιστοσελίδα http://www.dinihaberler.com/haber/31040/izmir-ve-bursa-ya-muftu-atamalari-yapildi.html.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι εξωτερικές παραγωγές κάνουν... πάρτι στο Ραδιομέγαρο

Μεροκάματα άλλων εποχών, που φέρνουν στον νου τις περιόδους των «παχιών αγελάδων», συνεχίζει να σκορπίζει αφειδώς η ΕΡΤ σε εξωτερικές ραδιοφωνικές παραγωγές, λειτουργώντας -όπως λένε οι γνωρίζοντες από μέσα- μάλλον με τη μέθοδο των γνωριμιών παρά με γνώμονα το συμφέρον της κρατικής τηλεόρασης.
Την ώρα που το 25% του ανταποδοτικού τέλους έχει χαθεί, το δυναμικό της ΕΡΤ έχει συρρικνωθεί και μια ολόκληρη γενιά συμβασιούχων «πολυεργαλείων», 74 τον αριθμό, βρίσκονται εκτός Ραδιομεγάρου, κάθε είδους παρατρεχάμενοι «γαλάζιοι» σύμβουλοι αποσπούν από τα ταμεία της Αγίας Παρασκευής 1 εκατ. ευρώ τον χρόνο, ενώ και η ΕΡΤ χαρίζει απλόχερα 200.000 ευρώ σε 22 παραγωγούς μόλις για ένα τρίμηνο. Δηλαδή όσο ένα ακριβό διαμέρισμα στην εποχή της κρίσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το νέο σχέδιο του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, το οποίο συμφωνήθηκε σε ειδικές συσκέψεις στο Μαξίμου

Χιώτης Βασίλης
Ενα νέο δόγμα για τη θωράκιση της χώρας στα ζητήματα ασφαλείας και στην αντιμετώπιση κινδύνων, εσωτερικών και εξωτερικών, θέτει σε εφαρμογή από την άνοιξη η κυβέρνηση.
Το νέο σχέδιο έχει τον κωδικό τίτλο «Ολικό δόγμα ασφαλείας» και περιλαμβάνει αναδιάρθρωση όλων των κρατικών φορέων που εμπλέκονται στην προσπάθεια για την αποκατάσταση της δημόσιας τάξης, με πρώτους την Αστυνομία, το Λιμενικό και το δικαστικό Σώμα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η ανακήρυξη του νέου προέδρου θα γίνει στις 10.00 το βράδυ της Κυριακής στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία

Έβδομος πρόεδρος της Κύπρου εξελέγη με μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο γύρω των εκλογών ο κ. Νίκος Αναστασιάδης, πρόεδρος του συντηρητικού κόμματος Δημοκρατικός Συναγερμός.
Η ανακήρυξη του νέου προέδρου θα γίνει στις 10.00 το βράδυ,απόψε στο στάδιο Τάσσος Παπαδόπουλος-Ελευθερία από τον γενικό έφορο των εκλογών. Ήδη στο εκλογικό γραφείο του κ. Αναστασιάδη έχουν συγκεντρωθεί χιλιάδες άτομα που ανεμίζοντας ελληνικές και κυπριακές σημαίες πανηγύριζαν την εκλογή του νέου προέδρου της Κύπρου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013

Οι χώρες της ευρωζώνης επιδιώκουν τη συμμετοχή αλλοδαπών επενδυτών που έχουν καταθέσεις στην Κύπρο στο κόστος του προγράμματος διάσωσης, αναφέρει η SZ, επικαλούμενη κύκλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σκιά η ένταξη και το Κουρδικό
Βερολίνο: Δυσκολίες κρύβει η επίσκεψη που πραγματοποιεί την Κυριακή η Γερμανίδα καγκελάριος, Άνγκελα Μέρκελ: είναι όλο και πιο απομονωμένη στην προσωπική της αντίθεση στην προσπάθεια της Άγκυρας να ενταχθεί στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ αντιμετωπίζει παράλληλα επικρίσεις από την τουρκική ηγεσία για «ήπια» προσέγγιση έναντι των Κούρδων αυτονομιστών. Η Μέρκελ θα συνοδεύεται στην Άγκυρα από μεγάλη αντιπροσωπεία επιχειρηματιών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με την εντυπωσιακή αύξηση των τουρκικών προκλήσεων στη θάλασσα συμβαδίζει η ανακίνηση του θέματος περί ανακήρυξης ΑΟΖ..
.Όπως δημοσιεύει η Ελευθεροτυπία, οι παραβιάσεις των εθνικών χωρικών υδάτων από τουρκικά πολεμικά πλοία αυξήθηκαν κατά 332% την τελευταία τετραετία, καταγράφοντας ετησίως και από ένα νέο «ρεκόρ». Αντιθέτως, το ίδιο διάστημα οι παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου από τουρκικά μαχητικά βαίνουν μειούμενες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΔΡ. ΝΙΚΟΣ ΕΡ. ΙΩΑΝΝΟΥ*
Ο Κυπριακός Λαός στο σύνολό του, επέτυχε κάποια επιτεύγματα που έχουν καταχωρηθεί στην Ιστορία με ανεξίτηλα γράμματα. Στην πορεία του άλλοτε ακολούθησε ηγέτες και άλλοτε την χάραξε ο ίδιος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κώστας Μαυρίδης*
Όποιος αναμένει να έχει μέσω τέτοιου άρθρου μια στοιχειώδη έστω συνολική σύγκριση για το πως διαχειρίστηκε την κρίση η Ισλανδία σε σχέση με άλλες χώρες (π.χ. Ιρλανδία, Ελλάδα, Κύπρος), θα απογοητευτεί.
Αυτό θα έπρεπε να είναι το επίκεντρο πολλών συνεδρίων, συζητήσεων και μελετών εδώ και καιρό. Και είναι ομολογουμένως παράξενο που σημαντικοί πόροι στρέφονται σε μελέτες, έρευνες και συνέδρια θεωρητικού ενδιαφέροντος ή σε θέματα υποδεέστερης σημασίας μπροστά στα αδυσώπητα διλήμματα ενώπιόν μας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο αντιπρόεδρος της Κ.Ο. του κόμματος της καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ στη Βουλή συνέστησε στους Γάλλους να αλλάξουν την οικονομική και εργασιακή τους πολιτική..
Οι Γάλλοι οφείλουν να καταργήσουν το 35ωρο και να αυξήσουν την ηλικία κατοχύρωσης συνταξιοδοτικού δικαιώματος, δηλώνει σήμερα αξιωματούχος του κόμματος της καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ σε συνέντευξή του στην οποία χαρακτηρίζει την Γαλλία "προβληματικό παιδί" της ευρωζώνης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Χακάν Σιουκιούρ "Ο Βασιλιάς", όπως τον αποκαλούσαν οι Τούρκοι φίλαθλοι. Τώρα έβαλε φωτιά στον τουρκικό εθνικισμό, δηλώνοντας ότι δεν είναι Τούρκος, αλλά Αλβανός!
Ο μεγαλύτερος ποδοσφαιριστής όλων των εποχών της νεώτερης Τουρκίας, ο Χακάν Σιουκιούρ (Hakan Şükür), που εκλέχτηκε βουλευτής με το Κόμμα Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης (ΑΚΡ), έκανε μια δήλωση που έπεσε σαν πυρηνική βόμβα στην τουρκική κοινή γνώμη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Θα είναι το τιμώμενο ίδρυμα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων για το 2013

Τα 110 χρόνια του γιορτάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, που για το 2013 θα είναι το τιμώμενο μουσείο και το επίκεντρο των εκδηλώσεων της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων τον προσεχή Μάιο, όπως αποφάσισε το ελληνικό τμήμα του ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Θα είναι το τιμώμενο ίδρυμα της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων για το 2013

Τα 110 χρόνια του γιορτάζει το Αρχαιολογικό Μουσείο Δελφών, που για το 2013 θα είναι το τιμώμενο μουσείο και το επίκεντρο των εκδηλώσεων της Διεθνούς Ημέρας Μουσείων τον προσεχή Μάιο, όπως αποφάσισε το ελληνικό τμήμα του ICOM (Διεθνές Συμβούλιο Μουσείων).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Τουρκία συνεχίζει «την πολιτική του χωροφύλακα στην ανατολική Μεσόγειο», δήλωσε ο Κύπριος υπουργός Εμπορίου Νεοκλής Συλικιώτης αναφορικά με τις νέες απειλές της Άγκυρας για την κυπριακή ΑΟΖ.
Είναι σημαντικό το γεγονός, είπε, ότι η Κύπρος, ασκώντας τα κυριαρχικά δικαιώματά της, έκτισε στρατηγικές συμμαχίες.
Με την υπογραφή των συμβολαίων με τις εταιρείες ΕΝΙ, Total, Noble και την ισραηλινή Delek, ανέφερε ο κύριος Συλικιώτης, κτίστηκαν συμμαχίες και με τις χώρες από τις οποίες προέρχονται.
Σημείωσε δε, ότι η Κύπρος θα συνεχίσει να ασκεί τα κυριαρχικά δικαιώματά της, καταγγέλλοντας τις απειλές της Τουρκίας και υλοποιώντας την πολιτική της στη βάση του δικαίου της θάλασσας και του διεθνούς δικαίου.
Καθημερινή

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ανακοίνωση σχετικά με τη βράβευσή της για αύξηση των εξαγωγών της εξέδωσε η ΜΕΛΙΣΣΑ-ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ: «Ακόμα μια διάκριση για τη ΜΕΛΙΣΣΑ-ΚΙΚΙΖΑΣ ΑΒΕΕΤ στην κατηγορία ΑΥΞΗΣΗ ΕΞΑΓΩΓΩΝ από τον καθιερωμένο πλέον θεσμό του λιανεμπορίου SalesExcellenceAwards. Πρόκειται για πρωτοβουλία του Ινστιτούτου Πωλήσεων Ελλάδας (ΙΠΕ) σε συνεργασία με την εταιρεία Boussias Communications μέσα από την οποία αναδεικνύονται και επιβραβεύονται οι βέλτιστες πρακτικές πωλήσεων σε όλους τους επιχειρηματικούς κλάδους στην Ελλάδα».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το 1916, το Ηνωμένο Βασίλειο και η Γαλλία μοίραζαν τη Μέση Ανατολή (συμφωνίες Sykes-Picot). Σχεδόν έναν αιώνα αργότερα, οι Ηνωμένες Πολιτείες και η Ρωσία συζητούν για ένα νέο σχέδιο διχοτόμησης σε σφαίρες επιρροής που θα τους επιτρέψει να εκδιώξουν προς όφελος τους τα κέρδη της γαλλο-βρετανικής επιρροής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 23 Φεβρουαρίου 2013

Με τον Λάζαρο Μαύρο
Δ Υ Ο ΜΕΡΕΣ πριν απ’ τον 2ο γύρο των εκλογών που θ’ αναδείξει τον επόμενο κι 7ο ΠτΔ, είναι γεγονός διαπιστωμένο και μετρήσιμο ο φόβος που διακατέχει την πλειονότητα των πολιτών για την πολιτική και τον τρόπο που θα την ασκήσει, ανερχόμενος στην εξουσία, ο νέος οιονεί μονάρχης. Τεκμαίρεται το μετρήσιμο στα ποσοστά του εκλογικού σώματος που δεν τον ψήφισαν την περασμένη Κυριακή. Ανεξαρτήτως των ποσοστών του 2ου γύρου - όπως άλλωστε συνέβαινε και σε κάθε προηγούμενη δύο γύρων ανάδειξη ΠτΔ - ο νικητής εκκινεί τη θητεία του χωρίς την εμπιστοσύνη της πλειοψηφίας. Στον ίδιο εναπόκειται, της εξουσίας προεδρεύων κι εν εξουσία πολιτεύων, ν’ αναμετρηθεί ακόμη και με την εμπιστοσύνη εκείνων που του την προσέφεραν με την ψήφο τους.
Ω Σ Τ Ο Σ Ο ΘΑ παραμένει ανεπίλυτο το μέγα για το πολίτευμα και για τον λαό ζήτημα της ανυπαρξίας θεσμικής δυνατότητας του λαού να διώξει εγκαίρως από την εξουσία τον ΠτΔ, αν αποδειχθεί ανάξιος κι επικίνδυνος. Αν, δηλαδή, ασκώντας την προεδρία, καταστεί έκπτωτος στη συνείδηση της λαϊκής πλειοψηφίας και φανεί ότι πρόδωσε τις προεκλογικές του δεσμεύσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο (Αρχηγοί Κρατών και Κυβερνήσεων της ΕΕ) υιοθέτησε τον ευρωπαϊκό μακρο-προϋπολογισμό, γνωστό ως Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο (ΠΔΠ) 2014-2020. Το ΠΔΠ έχει, δικαίως, επιχαρακτηρισθεί ως προϋπολογισμός λιτότητας. Τούτο, άλλωστε, εμφαίνεται και στον πίνακα, κατωτέρω:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Tου Γιώργου Παυλόπουλου

Μάριο Μόντι και Αγκελα Μέρκελ σε παλαιότερες στιγμές ευφορίας. Η ταύτιση απόψεων δεν κρύβεται...
Την ώρα που η... Μίλαν φρόντιζε να ανεβάσει ακόμη περισσότερο τις μετοχές του ιδιοκτήτη της και υποψήφιου πρωθυπουργού Σίλβιο Μπερλουσκόνι (με την εντυπωσιακή νίκη της απέναντι στην υπερδύναμη της Μπαρτσελόνα), το Βερολίνο τα δίνει όλα προκειμένου να ενισχύσει τον Μάριο Μόντι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επηρεάζει 600-700 διασταυρώσεις και επιβάλλει μετακινήσεις χωρίς ΙΧ

Τράτσα Μάχη
Εξακόσιες με επτακόσιες διασταυρώσεις με φανάρια στο κέντρο της Αθήνας θα επηρεάσει η πεζοδρόμηση της οδού Πανεπιστημίου. Με δεδομένο ότι διέρχονται καθημερινά από αυτή την κεντρική οδική αρτηρία της Αθήνας 120.000 οχήματα κάθε ημέρα, η πεζοδρόμησή της βρέθηκε στο επίκεντρο ειδικής μελέτης για τις κυκλοφοριακές επιπτώσεις που θα έχει στην ευρύτερη περιοχή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ
Επιστολή στην εφημερίδα «Φαινάνσιαλ Τάιμς» απέστειλε ο Τόμας Νάιλς, πρώην Πρέσβης των ΗΠΑ στην Αθήνα (1993-1997), στην οποία επικροτεί το πρόσφατο άρθρο της για διασύνδεση του μνημονίου με τη λύση του Κυπριακού και ζητά να αποτελέσει η αποδοχή του σχεδίου Ανάν «absolute condition» (απόλυτη προϋπόθεση), για να δεχθεί η Ε.Ε. να μας προσφέρει οικονομική βοήθεια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Έντονη αντίδραση των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ – ΕΚΜ, Όλγας – Νάντιας Βαλαβάνη, Θοδωρή Δρίτσα, αλλά και του Βαγγέλη Διαμαντόπουλου, κατά τη διάρκεια της διεξαχθείσας συζήτησης στην Ολομέλεια της Βουλής του νομοσχεδίου του Υπουργείου Οικονομικών με τίτλο «Έγκριση της επικαιροποίησης του Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής 2013-2016», σχετικά με τις νέες μειώσεις στο εισόδημα των εν ενεργεία και αποστρατεία στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των Σωμάτων Ασφαλείας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Γιώργου Καισάριου

Το ερώτημα είναι, αν είσαι ο Πάπας της Ρώμης, τι σύνταξη αρμόζει να πάρεις; Σύμφωνα με το αμερικανικό market-watch ο Βενέδικτος ο 16ος θα πάρει την ανώτατη σύνταξη που προβλέπει η Ρωμαιοκαθολική Εκκλησία που είναι περίπου 2.500 ευρώ τον μήνα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 22 Φεβρουαρίου 2013


Αντρίκια ενέργεια από τον ΥΠΕΣ που έδωσε εγγράφως στον Ιβάν αυτό που ήδη έχει στην καρδιά του. Την ώρα που χιλιάδες ελληνόφωνοι θα έπρεπε να έχουν …απελαθεί, ο Ιβάν παρέμενε “μη Έλλην” για το ανεκδιήγητο κράτος.

Αναμένεται να δούμε εάν ο Στυλιανίδης θα έχει τίποτα “περίεργες επιπτώσεις” γι’ αυτή του την ενέργεια. Ας μην ξεχνάμε ότι ο Ιβάν Σαββίδης είναι ο άνθρωπος που αποκάλυψε τα αίσχη Παπανδρέου στην Μόσχα…

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δεν είναι τυχαία η σύνθεση των ψηφοφόρων του Παπανδρέου…

Χιλιάδες ισλαμοφασίστες διαδήλωσαν στο Μπανγκλαντές απαιτώντας την εκτέλεση (!) bloggers που ξεσηκώθηκαν ενάντια στο Ισλάμ. Όλα ξεκίνησαν μετά την φρικτή δολοφονία του Ahmed Rajib Haider,

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Κανένα έλεος για τις κυπριακές τράπεζες» τιτλοφορεί άρθρο της η γερμανική εφημερίδα Die Welt, σχετικά με τις συνεχιζόμενες διαπραγματεύσεις για τη διάσωση κυπριακών τραπεζών αλλά και τη στάση της γερμανικής κυβέρνησης:

«Όπως όλα δείχνουν η Γερμανία δεν θέλει να επωμιστούν τα βάρη της διάσωσης και πάλι οι φορολογούμενοι.…Διαπραγματευτικοί κύκλοι προτάσσουν το σουηδικό ριζοσπαστικό μοντέλο, με το οποίο η σκανδιναβική χώρα αντιμετώπισε την εκεί τραπεζική κρίση στις αρχές του 1990. Αρχικά το δημόσιο εγγυήθηκε το

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κόσσοβο, Αλβανία και Βοσνία έχουν εξελιχθεί σε κέντρα ανεφοδιασμού της ισλαμικής οργάνωσης Jabhat al-Nusra στη Συρία, η οποία θεωρείται παρακλάδι της al-Qaeda και προσφάτως χαρακτηρίστηκε ως τρομοκρατική οργάνωση από το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.
Αυτό μεταδίδουν ισραηλινά ΜΜΕ τα οποία αναφέρουν ότι στα όπλα που προμηθεύουν οι τρεις αυτές δυνάμεις περιλαμβάνονται προηγμένα οπλικά συστήματα και πυρομαχικά κυρίως όμως αντιαρματικά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πεπεισμένος ότι οι διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό πρέπει να αρχίσουν τον Απρίλιο, με τον νέο ηγέτη που θα αναδείξουν οι προεδρικές εκλογές, και να τεθεί ένα χρονοδιάγραμμα, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Ντερβίς Έρογλου.


Αναφερόμενος στις εκλογές της περασμένης Κυριακής, ο κ. Έρογλου είπε ότι φαίνεται πως με το ποσοστό τού 25% περίπου που κέρδισε ο Γιώργος Λιλλήκας, ο ίδιος και όσοι τον στήριξαν θα παίξουν σημαντικό ρόλο στην πολιτική σκηνή του «νότου».

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Χρειάζεται μια απόφαση σύντομα»

Ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ
Τη θέση πως η Κύπρος συνιστά κίνδυνο για το σύνολο της ευρωζώνης διατύπωσε ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) Κλάους Ρέγκλινγκ και υπογράμμισε την ανάγκη οι αποφάσεις για το μνημόνιο να ληφθούν σύντομα ώστε να αποφευχθεί ενδεχόμενη μετάδοση της κρίσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Ιωάννη Σ. Λάμπρου
Στον πρόσφατο πρώτο γύρο των κυπριακών προεδρικών εκλογών, όπως και στην ελλαδική κοινωνία έχει γίνει πολλές φορές στο παρελθόν, απεδείχθη ότι η κομματική νομιμοφροσύνη και η ασθενής μνήμη αποτελούν στοιχεία ισχυρότερα της εθνικής αξιοπρέπειας.
Η αποτυχημένη προεδρία του Δ. Χριστόφια, η επιδείνωση της διαπραγματευτικής θέσης της Κυπριακής Δημοκρατίας στο εθνικό θέμα, καθώς και η οικονομική αβεβαιότητα, ενώ θα έπρεπε να λειτουργήσουν ενθαρρυντικά για τους Κύπριους να κάνουν την υπέρβαση απορρίπτοντας την κομματική νομιμοφροσύνη, τελικά έδωσε το διαβατήριο στο β΄ γύρο των προεδρικών εκλογών στους υποψήφιους του ΔΗΣΥ και του ΑΚΕΛ. Ζήτημα εθνικού αυτοσεβασμού δεν ετέθη καν…

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νέα…υπηρεσιακή αποστολή του αρχιπράκτορα της Τουρκίας Αχμέτ Μέτε στην Άγκυρα μαζί με τον πρόεδρο του “Συλλόγου Επιστημόνων Μειονότητας» Μεχμέτ Εμίν, ενώ επιστρέφοντας δεν παρέλειψαν να φωτογραφηθούν και με φόντο τη σημαία της «Ανεξάρτητης Θράκης» στα γραφεία αλυτρωτικής οργάνωσης!
Για μία ακόμη φορά ο αρχιπράκτορας της Τουρκίας που παριστάνει και τον…«εκλεγμένο μουφτή» Ξάνθης Αχμέτ Μέτεβρέθηκε προ ολίγων ημερών στην πολυαγαπημένη…Μητέρα Πατρίδα του.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top