Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 30 Απριλίου 2013

Ο άνθρωπος στον οποίο έχει ανατεθεί το έργο της προστασίας των Ελλήνων πολιτών και της διαφύλαξης του νόμου και της τάξης φαίνεται πως τα έχει εντελώς χαμένα, ενώ δείχνει να τελεί εν συγχύσει σχετικά με το ρόλο του, ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Μόλις προ δύο ημερών, από το βήμα του John Jay College of criminal and justice στη Νέα Υόρκη, αναφέρθηκε σε βαριά οπλισμένες συμμορίες οι οποίες δρουν στην Αθήνα και ληστεύουν ... ανυποψίαστους πολίτες. Από το ίδιο βήμα, δεν έχασε την ευκαιρία να επιτεθεί στη Χρυσή Αυγή,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η συμφωνία των Κούρδων με την Αγκυρα και η απόφαση του ΡΚΚ να δρομολογήσει την αποχώρηση μαχητών του από το τουρκικό έδαφος με αφετηρία την εβδομάδα του Πάσχα (8 Μαΐου αρχίζει επισήμως η «έξοδος») είναι μία ιστορική εξέλιξη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ομάδα 10 περίπου νεαρών ατόμων, προερχόμενα από την περιοχή Τσατάλτζα, την Κυριακή 28/4/2013 περί τις 16.40 εισέβαλαν στον Ι.Ν. Αγίου Ιωάννου της νήσου Αντιγόνης και προκάλεσαν καταστροφές στο παγκάρι, σκόρπισαν τα κεριά στο δρόμο και επέφεραν άλλες ζημιές.
Τα άτομα αυτά ηλικίας μεταξύ 15 και 18 ετών, συνελήφθησαν από κατοίκους του νησιού και μεταφέρθηκαν στο τοπικό αστυνομικό τμήμα, όμως αφέθηκαν ελεύθεροι επειδή ήταν ανήλικοι.
Ο θρησκευτικός και εθνικιστικός φανατισμός που προωθείται από διάφορους κύκλους στην Τουρκία, μεταξύ αυτών και από ορισμένους κύκλους προσκείμενους στην παρούσα κυβέρνηση, είναι ο ηθικός αυτουργός αυτής της επίθεσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...


    Τα νέα απανωτά κατορθώματα της τουρκόφιλης εθνομηδενιστικής παρεούλας που παριστάνει τη ΔΗΜΑΡ Ροδόπης…
    Δεν περνάει μέρα σχεδόν που να μην κάνουν κι από κάτι που να προκαλεί τη νοημοσύνη μας (και συγχρόνως να ευτελίζει κάθε έννοια εθνικής ευαισθησίας και αξιοπρέπειας) οι ελληνοφοβικoί εκπρόσωποι της ψευτοπροοδευτικής θολούρας που αυτοαποκαλείται ΔΗΜοκρατική ΑΡιστερά.
    Και φυσικά δεν είναι μόνο τα κεντρικά του μαγαζιού στην Αθήνα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σπύρος Λίτσας*
Συζητώντας συχνά με τον καθηγητή Διεθνών Σχέσεων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας Ηλία Κουσκουβέλη ή μετέχοντας σε διάφορα πάνελ επιστημονικών παρουσιάσεων σε συνέδρια και ημερίδες, τον ακούω να επαναλαμβάνει την ίδια εύστοχη φράση που συμπυκνώνει τα συγκαιρινά μας διλήμματα: «Τι θέλουμε να γίνουμε όταν ενηλικιωθούμε;» Ποια κατεύθυνση θα υιοθετήσουμε ώστε η Ελλάδα να υπερβεί οριστικά τα αυτοτροφοδοτούμενα αδιέξοδά μας και να συμπεριφερθεί ως ορθολογικό κράτος;

Διαβάστε το ολόκληρο...

… σαν σήμερα, λοιπόν, 29 Απριλίου 1863 (= 17 με το χρησιμοποιούμενο τότε ημερολόγιο) γεννήθηκε ο Κ. Π. Καβάφης και, εβδομήντα χρόνια αργότερα, πάλι σαν σήμερα, στις 29 Απριλίου 1933,άφησε την τελευταία του πνοή στη γενέτειρά του, την Αλεξάνδρεια.

Στη μνήμη του μεγάλου και πάντα επίκαιρου αυτού ποιητή ας θυμηθούμε δυο ποιήματα, μικρό μόνο δείγμα, με κοινό τόπο την Αντιόχεια της Συρίας και τη ίδια …τη Συρία…

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Χρυσός Λόγος Φ ή Χρυσή Τομή Φ ή Χρυσός Κανόνας Φ ή Θεϊκή Αναλογία ορίζεται ως το πηλίκο των θετικών αριθμών όταν ισχύει που ισούται περίπου με 1,618. Δίνει αρμονικές αναλογίες και για το λόγο αυτό έχει χρησιμοποιηθεί στην αρχιτεκτονική και τη ζωγραφική, τόσο κατά την Αρχαία Ελλάδα όσο και κατά την Αναγέννηση.

Την χρυσή τομή εισήγαγε και υπολόγισε ο Πυθαγόρας, (-585 έως -500) που γεννήθηκε στη Σάμο, και ίδρυσε σημαντικότατη φιλοσοφική σχολή στον Κρότωνα της Μεγάλης Ελλάδας (Κάτω Ιταλία). Η χρυσή τομή συμβολίζεται με το γράμμα Φ προς τιμήν του Φειδία, ίσως τον γνωστότερο γλύπτη της Ελληνικής Αρχαιότητας, και τον σημαντικότερο της κλασικής περιόδου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μετά από μια μακρά περίοδο κατά την οποία η διαφωνία του ονόματος ήταν έξω από τα συμφέροντα της αμερικανικής πολιτικής, με την προσέγγιση του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου για απόφαση έναρξης διαπραγματεύσεων για την ένταξη της Νοτιοσλαβίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η διπλωματία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, άρχισε να ξυπνά, σημειώνει χαρακτηριστικά η εφημερίδα Dnevnik των Σκοπίων.

Έτσι, παρουσιάζεται μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της Νοτιοσλαβίας και της Ελλάδας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Μόσχα ανησυχεί για το ενδεχόμενο επανάληψης του ιρακινού σεναρίου στη Συρία, εκτιμώντας ότι η αναζήτηση όπλων μαζικής καταστροφής στη χώρα μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως πρόσχημα για την ανατροπή του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ.
Ο ρώσος υπουργός Εξωτερικών, Σεργκέι Λαβρόφ, αμφισβήτησε την έκκληση του Γενικού Γραμματέα του ΟΗΕ, Μπαν Γκι-Μουν, προς τη συριακή κυβέρνηση να επιτρέψει σε αντιπροσωπεία του ΟΗΕ να διεξάγει έρευνα σχετικά με τη χρήση χημικών όπλων από το καθεστώς τον περασμένο Δεκέμβριο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 29 Απριλίου 2013

O πρόεδρος της ΕΔΕΚ Γιαννάκης Ομήρου κάλεσε την κυβέρνηση να απαιτήσει την άμεση αντικατάσταση του ειδικού Συμβούλου του ΟΗΕ Αλεξάντερ Ντάουνερ, δεδομένου ότι παραβιάζει ρητές πρόνοιες ψηφισμάτων του Διεθνούς Οργανισμού. Ο κ. Ντάουνερ, ο οποίος διατηρεί στενές σχέσεις με συμβούλους του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, προκαλεί με τις πράξεις και τις κινήσεις του, καθώς εκμεταλλεύεται την τραγικη οικονομική κατάσταση της Κύπρου για να επιβάλει λύση που θα παραδίδει το νησί στην επιρροή της Τουρκίας. Εκμεταλλεύεται επίσης το γεγονός ότι ο κ. Νίκος Αναστασιάδης υποστήριξε με πάθος το φιλοτουρκικό σχέδιο Ανάν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δημήτρης Μανής
Συνέντευξη με τον οικονομικό αναλυτή Ρόμπερτ Άισενμπεϊς

Μια ενδιαφέρουσα παρουσίαση με θέμα «Τι μάθαμε από την κυπριακή κρίση» πραγματοποιήθηκε την εβδομάδα που μας πέρασε στο American Enterprise Institute, μια από τις πιο γνωστές δεξαμενές σκέψης στην πόλη της Ουάσιγκτον. Μεταξύ των ομιλητών ήταν και ο Ρόμπερτ Άισενμπεϊς, αντιπρόεδρος και ανώτατος οικονομικός αναλυτής της εταιρείας Chumberland Advisors ο οποίος στη συνέχεια παραχώρησε συνέντευξη στην Ελληνική Υπηρεσία της Φωνής της Αμερικής. Ο κ. Άισενμπεϊς παρομοίασε την περίπτωση της Κύπρου με ένα ποντίκι που βρυχάται, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να τονίσει την δυναμική της κυπριακής κρίσης και του τρόπου που αντιμετωπίστηκε, στο παγκόσμιο οικονομικό σύστημα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με ξεχωριστή λαμπρότητα η Ιερά Πόλις του Μεσολογγίου τιμά την Επέτειο της Εξόδου της Φρουράς των Ελευθέρων Πολιορκημένων το Σάββατο του Λαζάρου και την Κυριακή των Βαΐων.
Στην φετινή 187η Επέτειο συμμετέχουν – προσκεκλημένοι του Σεβασμιωτάτου Ποιμενάρχου μας κ. Κοσμά – οι Μητροπολίτες Βεροίας, Ναούσης και Καμπανίας κ. Παντελεήμων και Γόρτυνος και Μεγαλοπόλεως κ. Ιερεμίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

MANΩΛΗΣ ΚΩΣΤΙΔΗΣ
Με στρατιωτική δομή και πειθαρχία φαίνεται πως λειτουργεί το PKK και αυτό αποδεικνύεται με το σχέδιο αποχώρησης των ανταρτών από της ανατολικές και νοτιοανατολικές επαρχίες της Τουρκίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Είχαμε αναρωτηθεί σε σχετικό μας σημείωμα στη Voria.gr, ποιες θα είναι οι αντιδράσεις της Μόσχας στην πρόθεση της Τουρκίας να κατασκευάσει ένα νέο Βόσπορο, την «Διώρυγα της Κωνσταντινούπολης», μια τεχνητή διώρυγα δηλαδή, παράλληλη με τα Στενά.

Η απάντηση από την Μόσχα ήρθε, με την βεβαιότητα ότι «ο νέος Βόσπορος θα είναι κλειδί για την κυριαρχία των ΗΠΑ στη Μ. Θάλασσα».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Νίκου Κωνσταντάρα
Καθώς περνούσαν οι μέρες και δεν υπήρχαν νεότερα για τους δύο ιεράρχες που απήχθησαν στη Συρία την περασμένη Δευτέρα, επιβεβαιωνόταν ότι η εξαφάνισή τους εντάσσεται σε σχέδιο τρομοκράτησης της χριστιανικής κοινότητας της χώρας τους. Με τον εμφύλιο πόλεμο που σπαράζει τη Συρία, όπως και με άλλες ταραχές στον αραβικό κόσμο, ο Χριστιανισμός απειλείται με αφανισμό στα εδάφη όπου γεννήθηκε και εδραιώθηκε.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Προς την πρωθυπουργία ο Μπγιάρνι Μπένεντικτσον (δεξ.)
του Κόμματος της Ανεξαρτησίας με το
Προοδευτικό Κόμμα του
Σιγκμούντουρ Γκούνλαουγκσον (αριστ.)   
Ρέικιαβικ
Το δρόμο της επιστροφής στην εξουσία άνοιξαν οι ισλανδικές εκλογές στο κόμμα της κεντροδεξιάς, το οποίο βρισκόταν στην κυβέρνηση από το 1980 και μέχρι την κατάρρευση του 2009. Οι Ισλανδοί έδιωξαν από την κυβέρνηση τους Σοσιαλδημοκράτες κουρασμένοι από τη λιτότητα και «γοητευμένοι» από τις δεσμεύσεις του Κόμματος της Ανεξαρτησίας για μείωση φόρων και ελάφρυνση των δανείων των νοικοκυριών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι είκοσι υπουργοί της ιταλικής κυβέρνησης, με ισχυρή την παρουσία των γυναικών και πολλά νέα πρόσωπα, υπό τον πρωθυπουργό Ενρίκο Λέττα, ορκίστηκαν το μεσημέρι στο Προεδρικό Μέγαρο Κυρηνάλιο.

Ικανοποιημένος εμφανίστηκε ο μετριοπαθής κεντροαριστερός Λέττα, καθώς το πολιτικό αδιέξοδο ξεπεράστηκε τελικά με την ασυνήθιστη σύμπραξη των αιώνιων αντιπάλων, της κεντροαριστεράς με την μπερλουσκονική δεξιά και το μετριοπαθές κέντρο του Μάριο Μόντι.

Διαβάστε το ολόκληρο...



Μαζί με τον Ελληνορθόδοξο Μητροπολίτη Παύλο, έχει απαχθεί και ο αντίστοιχος Συρο-Ιακωβίτης. Πρόκειται για ενα χριστιανικό δόγμα που οι περισσότεροι συναντούμε για πρώτη φορά. Το DOGMA.GR αναζήτησε πληροφορίες σχετικά με το ποιοι είναι οι Συρο-Ιακωβίτες και τους παρουσιάζει.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κώστας Βενιζέλος
Λευκωσία: Οι σχεδιασμοί των Αμερικανών στην περιοχή μας εντάσσουν και το Κυπριακό στη μεγάλη εικόνα και η επίλυσή του συνδέεται με μια σειρά άλλα ζητήματα και ανοικτά μέτωπα. Σύμφωνα με διπλωματικές πηγές, οι ΗΠΑ αντιμετωπίζουν σφαιρικά τα προβλήματα και εντάσσουν στους σχεδιασμούς την Τουρκία, το Ισραήλ, το Κουρδικό, το Ιράν και την Κύπρο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 28 Απριλίου 2013

Της Μανταλένας Πίου
Με πυρετώδεις διαβουλεύσεις με τους Ρώσους βρίσκεται το ΤΑΙΠΕΔ για την πώληση της ΔΕΠΑ, ενώ την περασμένη Τετάρτη ήλθε στην Αθήνα και είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό ο Λεονίντ Λεμπέντεφ, ο Ρώσος μεγιστάνας στον οποίο ανήκει ο όμιλος Sintez, που ενδιαφέρεται για την εξαγορά ΔΕΠΑ και ΔΕΣΦΑ.

Την ίδια ημέρα, τετραμελές κλιμάκιο στελεχών της Gazprom, μεταξύ των οποίων και Αμερικανός δικηγόρος, είχε πολύωρη συνάντηση με την ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ προκειμένου να βρεθεί λύση στο θέμα των εγγυήσεων και ορισμένων άλλων όρων που συνοδεύουν το κείμενο της «σύμβασης πώλησης», η οποία έχει ήδη αποσταλεί σε όλους του ςυποψήφιους αγοραστές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Σάββατο του Λαζάρου θεωρείται μέρα του θανάτου και της ζωής. Σε κάποια χωριά μάλιστα οι αγρότες δεν μαζεύουν τη σοδιά τους γιατί φοβούνται ότι οι καρποί της γης φέρουν τον θάνατο μέσα τους. O Λάζαρος είναι μια μορφή που εμπνέει σεβασμό στον ελληνικό λαό.
Παλιότερα οι εκδηλώσεις εορτασμού ήταν πολλές και ποικίλες, ωστόσο σήμερα έχουν λησμονηθεί ως επί το πλείστον.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γράφει ο Χρήστος Κουτσογιαννόπουλος
Ταξίαρχος (εα)
ΜΑ Διεθνείς Σχέσεις
PhD Επιχειρησιακή Οργάνωση
Σύμφωνα με στοιχεία του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Άμυνας τρείς χιλιάδες ίχνη τουρκικών αεροσκαφών στο Αιγαίο είχαν εντοπίσει τα ραντάρ της ελληνικής πολεμικής αεροπορίας το διαστημα 2005-2009 με 452 σχηματισμούς τουρκικών αεροσκαφών να έχουν πραγματοποιήσει 1824 παραβάσεις,1.153 παραβιάσεις και 23 υπερπτήσεις.
Από τους 452 σχηματισμούς 357 τουρκικά αεροσκάφη ήταν οπλισμένα και οι αναχαιτίσεις τους από ελληνικά αεροσκάφη εξελιχτήκαν σε σκληρές και επικίνδυνες εμπλοκές .Το 2009 η τουρκική αεροπορία στοχοποιησε με τις υπερπτήσεις τα νησιά Αγαθονήσι και Φαρμακονήσι με μαχητικά F-16 και F-4E αμφισβητώντας τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας αλλά και την δυνατότητα ουσιαστικής αντιμετώπισης της.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο κ. Τσιάρας θα έχει σειρά επαφών, στο πλαίσιο των προσπαθειών και διαβουλεύσεων του υπουργείου Εξωτερικών για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των απαχθέντων μητροπολιτών Χαλεπίου.
Στη Βηρυττό μετέβη ο υφυπουργός Εξωτερικών Κώστας Τσιάρας, με εντολή του ΥΠΕΞ, Δημήτρη Αβραμόπουλου.
Ο κ. Τσιάρας θα έχει σειρά επαφών, στο πλαίσιο των προσπαθειών και διαβουλεύσεων του υπουργείου Εξωτερικών για τον εντοπισμό και την απελευθέρωση των απαχθέντων μητροπολιτών Χαλεπίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 27 Απριλίου 2013

πρώτα καταστρέφουμε την πραγματικη οικονομία για να μην έχεις εισόδημα.
Έπειτα, φορτωνουμε τα ακίνητα με μυριους όσους φόρους, για να καταστήσουμε την κατοχη τους, μαρτύριο.
Τέλος ξεπαγώνουμε τους πλειστηριασμούς και ρίχνουμε τον φόρο μεταβίβασης για να τα κάνουν σκούπα τα σοσιαληστικά funds των τοκογλύφων. Επαναλαμβάνουμε, ο Σόρος είχε δει τον Γιωργακη τον Νοέμβρη του 2009, λίγο πριν τους τιτανικούς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Ιωάννη Μιχαλέτου

Η Μουσουλμανική Αδελφότητα (Μ.Α) λειτουργεί παγίως, μέσω ενός πολυπλόκαμου δικτύου οργανώσεων που σχετίζονται με φιλανθρωπικά, θρησκευτικά και ακαδημαϊκά κέντρα. Ο λόγος της δομής αυτής που προσομοιάζει με λαβύρινθο, είναι η παλαιόθεν αντίληψη της Μ.Α ως καταδιωκόμενης από διάφορες κυβερνήσεις ως συνωμοτικής οργάνωσης. Τη σημερινή εποχή εάν και η ύπαρξη της θεωρείτε νόμιμη σε πλείστες χώρες, εξακολουθεί να διώκεται είτε αμέσως είτε εμμέσως στη Ρωσία, Ισραήλ μεταξύ των άλλων και συμμετέχει ενεργά στον εμφύλιο πόλεμο της Συρίας, ενώ σαφέστατα εξυπηρετεί σχεδιασμούς πολιτικό-θρησκευτικής υφής όπως το πρόγραμμα του οποίου άρχεται ο Εμίρης του Κατάρ, η παρούσα κυβέρνηση της Αιγύπτου και δεκάδες συνεργαζόμενοι θρησκευτικοί ηγέτες που αποβλέπουν ευθέως στον εξισλαμισμό κρατών, κυρίως στην Ευρώπη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Άγκυρα επιλέγει την διχοτόμηση και την υποστήριξη της τουρκοκυπριακής πλευράς
Του Νίκου Στέλγια*

Η Άγκυρα επιλέγει την διχοτόμηση και την υποστήριξη της τουρκοκυπριακής πλευράς παρά την άμεση ένταξη της στην Ε.Ε. Αυτό φαίνεται πως είναι το μήνυμα – μοτίβο της τουρκικής πλευράς, το οποίο έρχεται για μια ακόμη φορά στο προσκήνιο της τουρκικής επικαιρότητας.
Στα πλαίσια της συνάντησης του με τον «Πρόεδρο» της «τ/κ βουλής», Χασάν Μπόζερ, ο Πρόεδρος της Μεγάλης Εθνοσυνέλευσης της Τουρκίας, Τζεμίλ Τσιτσέκ πραγματοποίησε σημαντικές δηλώσεις για το Κυπριακό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε ηλικία 81 ετών απεβίωσε ο ιδρυτής και πρόεδρος του Ιδρύματος Μείζονος Ελληνισμού Λάζαρος Εφραίμογλου. «Εφυγε ένας μεγάλος Ελληνας» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς ενώ ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελος Βενιζέλος στο συλλυπητήριο μήνυμά του σημείωσε ότι «ο Λάζαρος Εφραίμογλου υπήρξε ένας οραματιστής». Ο Λάζαρος Εφραίμογλου γεννήθηκε το 1932 στην Aθήνα από γονείς πρόσφυγες. Σπούδασε στο Kολλέγιο Aθηνών και ήταν πτυχιούχος του Πανεπιστημίου Leeds στα

Διαβάστε το ολόκληρο...


Ο Παναγιώτης Γιαννάκης είναι από σήμερα ο νέος εκλέκτορας στην Εθνική ομάδα της Κίνας, αφού οι… τρεις πλευρές βρήκαν κοινό σημείο επαφής προκειμένου να ολοκληρωθεί η συμφωνία.


Ο «Δράκος» είχε συμφωνήσει με την ομοσπονδία της ασιατικής χώρας αλλά έπρεπε να δώσει τη συγκατάθεσή της και η Λιμόζ, στην οποία εργάζεται ο Έλληνας τεχνικός.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ούτε ένα, ούτε δύο, αλλά…. 29 σημεία προς ικανοποίηση, περιλαμβάνει σύμφωνα με τις πληροφορίες η λίστα που παρέδωσε τη Τετάρτη η αντιπροσωπεία της Gazprom στην ηγεσία του Ταμείου Ιδιωτικοποιήσεων.

Το εντυπωσιακό μάλιστα στοιχείο είναι ότι πολλά από αυτά κινούνται στη σφαίρα της υπερβολής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Να μην εκδοθούν στην Τουρκία οι κούρδοι αιτούντες άσυλο, Ζεκί Γκουρμπούζ και Μπουλέντ Κομέρτ, αποφάσισε ο Άρειος Πάγος την Παρασκευή.
Έχουν συλληφθεί στο πλαίσιο ενεργοποίησης «ερυθράς αγγελίας», η οποία είχε σταλεί από την Άγκυρα στην Αθήνα το 2005.
Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου δέχθηκε την εισήγηση του αντεισαγγελέα Γ. Μπόμπολη και απέρριψε (υπ' αριθμ. 701-702/2013 αποφάσεις) το αίτημα των τουρκικών αρχών για την έκδοσή τους. Αποφάνθηκε ότι δεν μπορούν να εκδοθούν οι δύο Κούρδοι, προτού κριθεί το εκκρεμές αίτημά τους για χορήγηση πολιτικού ασύλου στη χώρα μας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με εγκύκλιό του ζητεί συντονισμένες κινήσεις όπου Γης

Αντωνιάδου Μαρία
Σε πανστρατιά καλεί όλους τους άραβες χριστιανούς με δήλωσή του ο Πατριάρχης Αντιοχείας κ. Ιωάννης σε μια προσπάθεια να αναληφθούν πρωτοβουλίες για την απελευθέρωση των δύο απαχθέντων Μητροπολιτών.
Σε εγκύκλιό του που αποστέλλεται σε όλους τις μητροπόλεις του Πατριαρχείου Αντιοχείας στην Ευρώπη, στη Βόρεια και στη Νότια Αμερική καθώς και στην Αυστραλία ο κ. Ιωάννης ζητάει από τους χριστιανούς να προχωρήσουν σε συντονισμένες ενέργειες και να ασκήσουν τη μέγιστη δυνατή πίεση στα υπουργεία Εξωτερικών των χωρών που διαβιούν ώστε να μην ξεχαστούν οι ιεράρχες που απήχθησαν και να γίνουν ευρύτατα γνωστά τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι χριστιανοί της Μέσης Ανατολής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 26 Απριλίου 2013

Στην Αθήνα, μετά την τυραννία των Πεισιστρατιδών, εμφανίζεται ο Κλεισθένης, ο άνθρωπος που θέσπισε την άμεση δημοκρατία, δίδοντας σε όλους τους πολίτες ίσα πολιτικά δικαιώματα: ισοπολιτεία, ισονομία και ισηγορία, επειδή το ίσον το θεωρούσαν τότε Δίκαιον και σωστικόν ομονοίας.
Το «Δίκαιον» παράγεται από το «δίχα» - ετυμολογεί ο Αριστοτέλης - και σημαίνει το μισό-μισό: το να υπάρχουν ίσες μερίδες για όλους.
Τι κάνουν λοιπόν οι αρχαίοι Έλληνες; θέτουν την έδρα του δικαστή, το βήμα της αγόρευσης και το έπαθλο του αγώνα στο μέσον ενός κύκλου ίσων, όμοιων πολιτών. Την ίση απόσταση του καθενός από το μέσον, την ακτίνα του κύκλου, την ονομάζουν Μέτρον, για να μετριάζουν με αυτό τη ματαιοδοξία, την υπερβολή, την ύβρι καθενός από τους όμοιους και για να τα βρίσκουν μεταξύ τους με Μέτρο τον άνθρωπο. Πάντων χρημάτων μέτρον άνθρωπος, έλεγαν.

ΔΙΒΑΣΤΕ ΤΟ ΕΔΩ  http://www.hellinon.net/Aneotera/DimoiAthinaion.htm

Διαβάστε το ολόκληρο...

Έκθεση σοκ των ορκωτών για ρεμούλες δεκάδων εκατομμυρίων στα ταμεία του κινήματος κατά την προεδρία Παπανδρέου! Βρήκαν εντολές και με την υπογραφή του!


Τελικά είχε ο δίκιο ο Γ. Παπανδρέου όταν έλεγε το περίφημο «λεφτά υπάρχουν». Κανείς δεν γνώριζε όμως πως εννοούσε τα ταμεία του ΠΑΣΟΚ!

Το πόρισμα που συνέταξαν μετά από εντολή της σημερινής κυβέρνησης πέντε διεθνούς κύρους εταιρίες ορκωτών λογιστών, αποκαλύπτει την αλόγιστη σπατάλη και τη «ρεμούλα» χρημάτων στο Κίνημα τη χρονική περίοδο 2004-2010.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, απαντώντας σε επερώτηση του βουλευτή από… το Κοτσάελι, Lütfü Türkkan, για το καθεστώς το οποίο ισχύει στα νησιά του Αιγαίου και αν αυτό διέπεται από τις συνθήκες της Λωζάννης και των Παρισίων, τόνισε ότι το ζήτημα είναι θέμα ερμηνείας των σχετικών συμφωνιών.
Ο Νταβούτογλου δήλωσε ότι «τα θαλάσσια σύνορα στο Αιγαίο με την Ελλάδα, δεν καθορίζονται από μια έγκυρη συμφωνία, ώστε να επιλύονται τα προβλήματα που δημιουργούνται μεταξύ των δύο πλευρών».

Ο Τούρκος βουλευτής, Lütfü Türkkan (φωτό), στην επερώτηση του προς τον υπουργό Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, που είχε καταθέσει πρόσφατα, ζήτησε εξηγήσεις πως μετά τις 9 Σεπτεμβρίου του 1922 όταν ο Κεμάλ Atatürk και οι συνεργάτες του, απέβαλαν (πέταξαν) τους Έλληνες στρατιώτες στη θάλασσα, μετά από 90 χρόνια κάνουν πάλι την παρουσία τους σε νησιά του Αιγαίου που φαίνονται να κατέχονται από την Ελλάδα.

[Γίνεται αναφορά για τα νησιά: Koyun, Hurşit, Fornoz, Eşek, Nergizçik, Bulamaç, Kololimnoz, Keçi, Sakarcılar, Koçbaba κλπ.]

…Στα οποία νησιά είναι έκδηλη η παρουσία των Ελλήνων στρατιωτών και χτυπούν οι καμπάνες των εκκλησιών και κυματίζει η ελληνική σημαία, ενώ σε ένα μόνο από αυτά υπάρχει ένα τζαμί, όπως γράφει ο Türkkan.

«Ποιος επέτρεψε τον ελληνικό στρατό να ξαναγυρίσει; Είναι αλήθεια ότι τους επετράπη και γιατί;» ρωτάει.

Ο υπουργός Εξωτερικών Αχμέτ Νταβούτογλου, απαντώντας στην επερώτηση τόνισε ότι ορισμένες από τις νησίδες και τις βραχονησίδες στο Αιγαίο που βρίσκονται ανάμεσα στην Τουρκία και την Ελλάδα συνδέονται με το ιδιοκτησιακό καθεστώς στο Αιγαίο, για το οποίο σήμερα απουσιάζει μια διεθνής συμφωνία για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων των δύο χωρών.

Αφού υπενθύμισε μια σειρά από προβλήματα, ο Νταβούτογλου αναφέρθηκε στον αφοπλισμό των νησιών του Αιγαίου που καθορίζεται με σχετική συμφωνία καθώς και τις συνθήκες ειρήνης της Λωζάννης του 1923 και του Παρισιού του 1947.

Διευκρίνισε ότι η χώρα έχει ανοίξει έναν διάλογο με τη γειτονική Ελλάδα για τον καθορισμό των θαλάσσιων συνόρων, ώστε να επιλυθούν τα συνοριακά προβλήματα, όπως διαβάζουμε στο Βαλκανικό Περισκόπιο.

Πρόσθεσε ότι η Τουρκία έχει αρχίσει την προσέγγιση αυτή με τη γειτονική χώρα, για το καθεστώς του Αιγαίου, ήδη, από το 1996 και ότι η πολιτική της χώρας βρίσκεται προς αυτήν την κατεύθυνση.

http://olympia.gr/

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Γαλλία ζήτησε σήμερα να απελευθερωθούν "αμέσως" οι δύο ορθόδοξοι μητροπολίτες που απήχθησαν τη Δευτέρα στο Καφάρ Ντάελ, κοντά στο Χαλέπι, ενώ πραγματοποιούσαν μια ανθρωπιστική επιχείρηση, ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εξωτερικών...

"Η Γαλλία καταδικάζει αυστηρά την απαγωγή των δύο επισκόπων κοντά στο Χαλέπι, η οποία αποτελεί σοβαρή παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Ζητεί να απελευθερωθούν αμέσως και εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τις χριστιανικές κοινότητες που πρέπει να μπορούν να ζουν με ειρήνη σε μια Συρία η οποία σέβεται όλες τις συνιστώσες της", δήλωσε ο Φιλίπ Λαλιό, εκπρόσωπος του Κε ντ' Ορσέ, στη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι Έλληνες θα μπορούσαν να καταγγείλουν την Ευρωπαϊκή Ένωση και την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στο Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων για τα μέτρα «απαράδεκτης λιτότητας» που τους έχουν επιβληθεί.
Αυτό υποστηρίζει ο διακεκριμένος καθηγητής Δημοσίου Δικαίου στο King College του Λονδίνου, Keith Ewing, που βρίσκεται στην Αυστραλία για σειρά διαλέξεων σε πανεπιστήμια της Μελβούρνης και του Σίδνεϊ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η αναφορά στο μέλλον των Βαροσιών έχει προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων
Του Νίκου Στέλγια

Η πρόταση του Κύπριου Υπουργού Εξωτερικών έχει αντιμετωπιστεί με έντονη ανησυχία και προβληματισμό στους κύκλους της τουρκικής κυβέρνησης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Η ελληνική απαίτηση παραμένει ζωντανή», το μήνυμα ενότητας και αποφασιστικότητας από την συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής
Αγγελική Καραγεώργου

Πανοραμική φωτογραφία από τη συζήτηση για τις γερμανικές αποζημιώσεις στην Ολομέλεια της Βουλής, με τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα στο βήμα
Μήνυμα ενότητας και κοινής προσπάθειας για την διεκδίκηση των γερμανικών αποζημιώσεων εξέπεμψε, σε μία σπάνια ομοφωνία, το σύνολο του πολιτικού κόσμου κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής το πρωί της Τετάρτης -παρά τις επιμέρους «κακοφωνίες» της Χρυσής Αυγής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συμφωνία φέρεται να υπέγραψε ο πρωθυπουργός της Τουρκίας Ρετσέπ Ταγίπ Ερντογάν με τους Κούρδους του Ιράκ ως προς την εισαγωγή φθηνού πετρελαίου, παρακάμπτοντας τη Βαγδάτη.
Η είδηση αποκαλύπτεται από το πρακτορείο Bloomberg, το οποίο επικαλείται πηγές προσκείμενες στις εξελίξεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Κυπριακή Δημοκρατία ζητά το ποσό του 1 δις. ευρώ από το ψευδοκράτος, λόγω του χρέους του για το ηλεκτρικό ρεύμα που καταναλώνει, σύμφωνα με τον Χρήστο Τουφεξή της ΑΗΚ.
Το ποσό αυτό προκύπτει από την αρχική οφειλή των 269 εκατ. ευρώ συν τους τόκους μέσα σε μια χρονική περίοδο που εκτείνεται από το 1963 έως το 2012, σύμφωνα με τα στοιχεία που παρέθεσε η κυπριακή ΑΗΚ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Λιβύη εξακολουθεί να βρίσκεται σε μια μεταβατική φάση στην εποχή μετά τον Καντάφι, αλλά η κυβέρνησή της δίνει μεγάλη έμφαση στο πετρέλαιο, έχοντας επαναφέρει την παραγωγή στα επίπεδα προ του εμφυλίου. Μάλιστα, ο υπουργός Πετρελαίου, Αμπντελμπαρί αλ-Αρουσί, ανακοίνωσε ότι ξεκινά η διαμόρφωση νέας νομοθεσίας που θα διέπει τις έρευνες και την παραγωγή, με στόχο να προκηρυχθεί νέος αδειοδοτικός γύρος πριν τα τέλη του έτους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γιώργος Ντελαστίκ

Πανικός έχει καταλάβει τις ηγεσίες των δύο κεντροαριστερών κομμάτων που κυβέρνησαν την Ισλανδία στο απόγειο της κρίσης επί τέσσερα χρόνια, από τα τέλη Απριλίου του 2009, εν όψει των βουλευτικών εκλογών που θα γίνουν στη χώρα αυτή μεθαύριο, Σάββατο.

Οι σοσιαλδημοκράτες από τη μια μεριά και ο συνασπισμός της Αριστεράς και των οικολόγων που συγκυβέρνησαν για πρώτη φορά στην ιστορία της χώρας αναμένεται να υποστούν συντριπτικές ήττες, αν επαληθευτούν οι δημοσκοπήσεις. Ηταν οι θριαμβευτές των προηγούμενων εκλογών. Οι σοσιαλδημοκράτες είχαν πάρει το 29% των ψήφων και 20 από τις 63 έδρες του ισλανδικού κοινοβουλίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οδοιπορικό στο περιθώριο του Σένγκεν
Geslin Laurent , Gobert Sébastien , [Παπακριβόπουλος Βασίλης (μτφ)] Le Monde Diplomatique


Η ενσωμάτωση των χωρών της Ανατολικής Ευρώπης στην Ευρωπαϊκή Ένωση το 2004 και η σταδιακή εξάλειψη των συνοριακών φραγμών θα συγκρατούσαν, υποτίθεται, την ορμητική επανεμφάνιση των εθνικών ταυτοτήτων που παρατηρείται από τις αρχές της δεκαετίας του 1990. Ωστόσο, στην Ουγγαρία και στη Σλοβακία, όπως και στην Ουκρανία, που βρίσκεται από την άλλη πλευρά του « Τείχους του Σένγκεν », οι πληθυσμοί εξακολουθούν να είναι αιχμάλωτοι πολιτικών στρατηγικών που καπηλεύονται τα ζητήματα που αφορούν τις εθνικές ταυτότητες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Αθανασόπουλος Άγγελος

Συνάντηση του Αμερικανού υπουργού Εξωτερικών με τον Δ. Αβραμόπουλο στις Βρυξέλλες

Τον προγραμματισμό μίας επίσκεψης του Τζον Κέρι στην Αθήνα συζήτησε ο έλληνας υπουργός Εξωτερικών κ. Δ. Αβραμόπουλος με τον αμερικανό ομόλογό του κατά τη συνάντηση που είχαν οι δύο άνδρες στο περιθώριο της Συνόδου των υπουργών Εξωτερικών του ΝΑΤΟ στις Βρυξέλλες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δεν γίνεται χωρίς συγκατάθεση Κύπρου, Λιβάνου, Συρίας
Πέτρος Θεοχαρίδης

Λευκωσία: Δεν τίθεται θέμα αγωγού φυσικού αερίου από το Ισραήλ προς την Τουρκία. Δεν είναι στη πράξη, πολιτικά και νομικά, εφικτό. Κι αυτό γιατί ένας τέτοιος αγωγός δεν μπορεί παρά να περάσει από τη θάλασσα. Ποια θάλασσα; Την ΑΟΖ της Συρίας, την ΑΟΖ του Λιβάνου ή την ΑΟΖ της Κύπρου και μέσω κατεχομένων στην Τουρκία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την αντιμετώπιση ναυτικού ατυχήματος μετά από έκρηξη στο μηχανοστάσιο εμπορικού πλοίου περιελάμβανε το σενάριο της κοινής άσκησης Έρευνας και Διάσωσης μεταξύ δυνάμεων της Κυπριακής Δημοκρατίας και του Ισραήλ, που ολοκληρώθηκε με επιτυχία της Τρίτη στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λεμεσού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο ελληνικός εφοπλισμός έχει αυξήσει τις αγορές του σε πλοία μειώνοντας τη ρευστότητά του υπό τον φόβο ενός ενδεχόμενου «κουρέματος» των καταθέσεων, όπως συνέβη στην περίπτωση της Κύπρου, ανέφερε σε χθεσινό του δημοσίευμα το Bloomberg.

To πρακτορείο επικαλέστηκε αναφορές πέντε Ελλήνων εφοπλιστών στην εταιρεία Lion Shipbrokers ότι η προοπτική επιβολής ενός φόρου αποταμίευσης αποτέλεσε το κίνητρο για να στρέψουν την προσοχή τους σε αγορές πλοίων. Η αναλύτρια της Lion Shipbrokers, Diana Solberg, εκτιμά ότι η βασική αιτία που οι εγχώριοι εφοπλιστές προχωρούν σε αγορές πλοίων είναι ότι οι αξίες του ενεργητικού έχουν υποχωρήσει σε ιστορικά χαμηλά επίπεδα και αυτό σε

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ενεκρίθη χθες, Τρίτη, από το διοικητικό συμβούλιο της Gazprom η συμμετοχή του ρωσικού ενεργειακού κολοσσού στο διαγωνισμό για την ιδιωτικοποίηση της ΔΕΠΑ, σύμφωνα με έκθεση της IBG Securities.

Σημειώνεται ότι η προθεσμία για την υποβολή δεσμευτικών προσφορών για τη ΔΕΠΑ έχει, πλέον, ορισθεί για τις 10 Μαϊου, ενώ έχουν γίνει δεκτές οι βασικές προϋποθέσεις που έθετε η Gazprom κυρίως όσον αφορά τους όρους της εγγυητικής επιστολής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Συμπληρώνονται σήμερα 9 χρόνια από δημοψήφισμα της 24ης Απριλίου 2004, με το οποίο το 76% των ελληνοκυπρίων απέρριψαν το σχέδιο του τότε Γ.Γ του ΟΗΕ Κόφι Ανάν για επίλυση του Κυπριακού.

Πρόκειται για την κορυφαία στιγμή στην μακρόχρονη ιστορία της εκκρεμότητας του Κυπριακού, αφού για πρώτη φορά κλήθηκαν οι ελληνοκύπριοι και οι τουρκοκύπριοι να αποφασίσουν σε χωριστά δημοψηφίσματα για την αποδοχή ή απόρριψη ενός σχεδίου λύσης το οποίο συζητήθηκε εξαντλητικά και κατέληξε χωρίς να υπάρχει συμφωνία μεταξύ των ηγεσιών των δύο κοινοτήτων, με τα κενά να καλύπτονται από την επιδιαιτησία του ΟΗΕ.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Δεσμούς με τις μυστικές υπηρεσίες των ΗΠΑ αλλά και την Αλ Κάιντα αποκαλύπτει το παρελθόν των μαχητών της Αμπχαζίας που ενέπνευσαν τους βομβιστές της Βοστώνης.
Η Τσετσενία έχει πλούσιο αντάρτικο παρελθόν, με τον ηγέτη της Σαμίλ Μπασάγιεφ να έχει ανάμειξη στον πόλεμο του Αφγανιστάν εναντίον της Σοβιετικής Ένωσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...



Ηρακλής Χαραλαμπίδης, Καθηγητής ναυτιλιακών στο Erasmus University του Ρότερνταμ.
Σε Ρότερνταμ της Νότιας Ευρώπης θα εξελιχθεί πολύ σύντομα το λιμάνι του Πειραιά και θα γίνει η νότια πύλη εισόδου ασιατικών εμπορευμάτων στην Ευρώπη. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Κώστα Ράπτη

Αποτελεί ένα από τα κρισιμότερα ερωτήματα της Ενωμένης Ευρώπης: πότε πρόκειται η Πολωνία να υιοθετήσει το ευρώ; Σε αυτό, η απάντηση του Πολωνού πρωθυπουργού Donald Tusk, όπως τη διατύπωσε για άλλη μία φορά σε εκδήλωση της Deutsche Bank τη Δευτέρα στο Βερολίνο, ήταν: “το συντομότερο δυνατό”.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 24 Απριλίου 2013

Την αήθη προσπάθεια ιδιωτικής επιχείρησης της Σουηδίας, που προκειμένου να αυτοδιαφημιστεί, ανήρτησε προσβλητική για τον ελληνικό τουρισμό αφίσα σε ψυχαγωγικό πάρκο στο Γκέτεμποργκ, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη και Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Eπίθεση σε ΗΠΑ, Ιαπωνία και Βρετανία που "πολέμησαν" την κρίση με τύπωμα χρήματος εξαπέλυσε η Γερμανία με έκθεση της Deutsche Bank στην οποία αποκαλύπτει ότι τυπώθηκαν από τo τέλος του 2007 ούτε λίγο-ούτε πολύ επτά (7) τρισεκατομμύρια δολάρια για να ανταπεξέλθουν στην ανάγκη ρευστότητας!

Τα προγράμματα ποσοτικής χαλάρωσης της νομισματικής πολιτικής (ουσιαστικά τυπώματος χρήματος) που ακολουθούνται σε ΗΠΑ, Βρετανία και Ιαπωνία, (σε αντίθεση με την Γερμανία που προτιμά να "ξεζουμίζει" τους ανθρώπους που βρέθηκαν κάτω από την μπότα της τευτονικής οικονομίας) οδηγούν σε μεγάλη διεύρυνση των ισολογισμών των κεντρικών τραπεζών λένε οι Γερμανοί που υποστηρίζουν ακόμα ότι μια οικονομική κατάρρευση θα συμπαρασύρει γεωστρατηγικά τις παραπάνω χώρες προς όφελος της Κίνας και κατά δεύτερον της Ρωσίας!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε νέα ωμή παρέμβαση προχώρησαν οι ΗΠΑ για τα κυριαρχικά δικαιώματα της Κύπρου. Ζήτησαν από τη Λευκωσία να μην προχωρήσει στην αδειοδότηση νέων οικοπέδων εξόρυξης φυσικού αερίου για να μην προκληθούν αντιδράσεις από την Τουρκία. Πρόκειται λοιπόν για ένα ξεδιάντροπο παιχνίδι υπέρ της Άγκυρας που απειλεί με διχοτόμηση την Κύπρο σε περίπτωση που δεν μοιρασθεί το φυσικό αέριο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top