Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 31 Ιουλίου 2013

Στη συνέντευξη του υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στο Reuters, στην οποία ανέφερε πως ο οικονομικός κίνδυνος έχει υποχωρήσει για την Ελλάδα αλλά εκείνος βλέπει πολιτικό κίνδυνο λόγω της κόπωσης των βουλευτών, αναφέρθηκε ο πρόεδρος των Ανεξάρτητων Ελλήνων Πάνος Καμμένος.

«Την ίδια στιγμή που ο μη εκλεγμένος υπουργός Οικονομικών προσβάλλει τους εκλεγμένους βουλευτές, μιλώντας για κόπωση, η συγκυβέρνηση με εντολή της τρόικας αίρει την προστασία της πρώτης κατοικίας», δήλωσε ο κ. Καμμένος για την τρόικα και τους πλειστηριασμούς στην πρώτη κατοικία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το περιστατικό που θα σας διηγηθούμε συνέβη χτες, κατά την διάρκεια επίσημης επίσκεψης του υπουργού Άμυνας, Δημήτρη Αβραμόπουλου στις Η.Π.Α.
Μετά το τέλος της ομιλίας Αβραμόπουλου, ο Σκοπιανός ανταποκριτής του ΜΙΑ προσπάθησε επανειλημμένως με προβοκατόρικες ερωτήσεις & απαντήσεις να τον προκαλέσει τονίζοντας συνέχεια πως είναι από την “Μακεδονία”. (Γνωστή τακτική των Σκοπιανών όταν βρεθούν με Έλληνες επίσημους)

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΗΘΕΛΕ ΝΑ ΜΠΕΙ ΣΤΟ "ΚΑΔΡΟ" ΣΑΜΑΡΑ-ΟΜΠΑΜΑ

Έφαγε… πόρτα από τους Αμερικανούς ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Ευάγγελος Βενιζέλος. Απάντησαν με έναν στρατιωτικό όρο στο αίτημα να συνοδεύσει τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά στο ταξίδι του στις ΗΠΑ και να βρίσκεται ενώπιον της συνάντησης του με τον Μπάρακ Ομπάμα : «Δεν προβλέπεται».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με ανακοίνωση του ο ΕΦΕΤ ζήτησε την απόσυρση σειράς αλλαντικών ευρείας κατανάλωσης από τις επιχειρήσεις που τα παράγουν και κάλεσε τους πολίτες να μην τα καταναλώνουν, καθώς περιέχουν απαγορευμένη ουσία. Αυτό προέκυψε έπειτα από ελέγχους των Περιφερειακών διευθύνσεων Αττικής και Κεντρικής Μακεδονίας του φορέα.Πρόκειται για προϊόντα τα οποία διαπιστώθηκε πως περιείχαν τη χρωστική Ε120 (κοχενίλη, καρμινικό οξύ, καρμίνες), η οποία που έχει χαρακτηριστεί ως πρόσθετο μη επιτρεπόμενο στα συγκεκριμένα είδη τροφίμων.

Διαβάστε το ολόκληρο...


- Τη βοήθεια διεθνούς χρηματοπιστωτικού ιδρύματος θα ζητήσει ο Έντι Ράμα για να διαπιστώσει το μέγεθος της "μαύρης τρύπας" στον προϋπολογισμό
Ο νέος πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα, που αναλαμβάνει καθήκοντα τον Σεπτέμβριο του τρέχοντος έτους, δήλωσε ότι η αλβανική οικονομία θα "αναγεννηθεί", όμως θα πρέπει πρώτα "να μάθουμε πόσο βαθιά είναι η 'μαύρη τρύπα' που δημιουργήθηκε στον προϋπολογισμό από την απερχόμενη κυβέρνηση".

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (ΕΔΑΔ) του Συμβουλίου της Ευρώπης συμφώνησε να εξετάσει και μια δεύτερη υπόθεση σε βάρος της Πολωνίας από μέρους ενός προσώπου που καταγγέλλει πως κρατείτο παράνομα σε μια μυστική φυλακή της CIA στο πολωνικό έδαφος.
Το αίτημα προς το ΕΔΑΔ υπεβλήθη από τους δικηγόρους του γεννημένου στη Σαουδική Αραβία Αμπού Ζουμπέιντα, ο οποίος έχει αναφέρει ότι είχε φυλακιστεί σε μια εγκατάσταση στη βορειοανατολική Πολωνία, η οποία εντασσόταν στο παγκόσμιο δίκτυο των μυστικών φυλακών της CIA για την κράτηση και την ανάκριση προσώπων φερόμενων ως μελών της αλ Κάιντα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το φουσκωτό σκάφος με το οποίο οι τέσσερις συλληφθέντες μετέφεραν τον οπλισμό και τα εκρηκτικά
Έρευνες σε διαμερίσματα της Αθήνας της Κορίνθου και της Θεσσαλονίκης διεξάγει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, μετά τον εντοπισμό σήμερα το πρωί φουσκωτού σκάφους στη θαλάσσια περιοχή της Χίου, στο οποίο επέβαιναν τέσσερα άτομα που κατείχαν εκρηκτικά και οπλισμό. Για την υπόθεση είχαν προσαχθεί έως το απόγευμα της Τρίτης δώδεκα άτομα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

L’Orient le Jour (Λίβανος) (μτφ. Κριστιάν)

Η κυριότερη κουρδική πολιτοφυλακή στη Συρία κάλεσε την Τρίτη για γενική επιστράτευση κατά των ομάδων τζιχαντιστών μετά τη δολοφονία ενός Κούρδου ηγέτη στα βορειοανατολικά της χώρας, όπου πολύ σκληρές μάχες διεξάγονται μεταξύ των δύο πλευρών εδώ και δύο εβδομάδες .

Στη Χομς (κέντρο), όπου ο στρατός κατέγραψε μια σημαντική νίκη επί των ανταρτών, και στην περιοχή του Χαλεπιού (βόρεια), επιδρομές της πολεμικής αεροπορίας σκότωσαν τουλάχιστον 11 παιδιά, σύμφωνα με το Συριακό Παρατηρητήριο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα (Sohr), που βασίζεται σε ένα ευρύ δίκτυο ακτιβιστών και γιατρών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 30 Ιουλίου 2013

Μείωση προσωπικού κατά 12.500 άτομα είτε με εθελούσια έξοδο είτε και με ομαδικές απολύσεις, περιλαμβάνει το σχέδιο αναδιάρθρωσης του τραπεζικού κλάδου που πρόκειται να οριστικοποιηθεί εντός του φθινοπώρου και έχει ήδη βάλει τους 55.000 τραπεζοϋπαλλήλους σε κατάσταση επιφυλακής.

Ήδη τρέχουν προγράμματα εθελούσιας εξόδου, όπως αυτό της Πειραιώς με οικονομικά κίνητρα για περίπου 5.000 εργαζόμενους και ανάλογα προγράμματα θα τρέξουν και από άλλα πιστωτικά ιδρύματα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τεταμένη η κατάσταση στις κεραίες της ΕΡΤ στον Υμηττό μετά την επέμβαση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια συγκέντρωσης εργαζομένων της ΕΡΤ και αλληλέγγυων στον χώρο.

Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες υπάρχουν προσαγωγές από τους συγκεντρωμένους με τους προσαχθέντες να έχουν οδηγηθεί στη ΓΑΔΑ.

Όλα ξεκίνησαν νωρίτερα το απόγευμα όταν εργαζόμενοι της ΕΡΤ και αλληλέγγυοι συγκεντρώθηκαν στις εγκαταστάσεις της ΕΡΤ στον Υμηττό. Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης το σήμα της ΝΕΤ άρχισε να μεταδίδεται αναλογικά στην Αττική στο κανάλι 21.

Διαβάστε το ολόκληρο...

του George Friedman
Το αδιέξοδο του οικονομικού μοντέλου της Κίνας και η καθυστερημένη αναγνώριση της κρίσης. Τα διλήμματα της κινεζικής ηγεσίας. Οι φόβοι για επαναπατρισμό κεφαλαίων και το θέμα του πληθωρισμού. Οι αλλαγές στις παγκόσμιες ισορροπίες.
Ο μετασχηματισμός της κινεζικής οικονομίας, τον οποίο το Stratfor έχει προβλέψει και αναλύσει εδώ και χρόνια, προσελκύει τώρα το ενδιαφέρον των ΜΜΕ.

Διαβάστε το ολόκληρο...


ΜΑΙΡΗ ΜΠΕΝΕΑ
«Οι κεραίες των υπηρεσιών ασφαλείας των ΗΠΑ ήταν ανέκαθεν ιδιαιτέρως ευαίσθητες και ανακάλυπταν λεπτομέρειες ακόμη και στην άλλη άκρη της Γης για να προστατεύσουν, όπως αυτές αντιλαμβάνονται, τα συμφέροντα της χώρας τους».

Το σχόλιο ανήκει σε έμπειρο διπλωμάτη, ο οποίος είναι σε θέση να γνωρίζει πως όταν τα εξελιγμένα συστήματα παρακολούθησης των ΗΠΑ βάλουν στο στόχαστρο κάποιο πρόσωπο ή εταιρεία δύσκολα θα τους ξεφύγει.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στις 28 Ιουλίου του 1920 τερματίζεται και τυπικά για την Ελλάδα και την Τουρκία ο Πόλεμος. Σε μια αίθουσα του δημαρχείου των Σεβρών, κοντά στο Παρίσι, υπογράφεται η τελική συνθήκη ειρήνης ανάμεσα στη σουλτανική κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης και τους συμμάχους της Αντάντ. Είναι η γνωστή συνθήκη των Σεβρών που έκανε το όραμα της “Ελλάδας των δύο ηπείρων και των πέντε θαλασσών” να μοιάζει εφικτό. Τελικά αποδείχτηκε εφιάλτης που ακόμη και σήμερα μας στοιχειώνει.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αποδοκιμάστηκαν ο Ερογλου και τα φιλικά προς την Αγκυρα κόμματα

Νέο πολιτικό σκηνικό στα κατεχόμενα δημιούργησαν οι βουλευτικές εκλογές, από τις οποίες αναδείχθηκε πρώτο το Ρεπουμπλικανικό Τουρκικό Κόμμα (ΡΤΚ), το κόμμα της τουρκοκυπριακής Αριστεράς.
Μεγάλος χαμένος είναι το δεξιό Κόμμα Εθνικής Ενότητας (ΚΕΕ), που ήταν στην κυβέρνηση του παράνομου καθεστώτος τα τελευταία χρόνια. Από τις εκλογές βγήκαν ενισχυμένα το Δημοκρατικό Κόμμα (ΔΚ) και το Κόμμα Κοινοτικής Ενότητας. Σύμφωνα με δημοσιεύματα στον τουρκοκυπριακό Τύπο ενισχυμένες βγήκαν οι δυνάμεις που αντιπαρατάχθηκαν στην Άγκυρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

- Πριν από 50 χρόνια, στο ίδιο ξενοδοχείο ο Άλφρεντ Χίτσκοκ είχε γυρίσει την ταινία «το Κυνήγι του κλέφτη»- Πρωταγωνιστές ήταν ο Κάρι Γκραντ και η Γκρέις Κέλι και θέμα της ταινίας η κλοπή κοσμημάτων αμύθητης αξίας- Στα γυρίσματα της ταινίας η Γκρέις Κέλι είχε γνωρίσει τον πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό

Η δεύτερη μεγαλύτερη ληστεία στη Γαλλία έχει αφήσει με το στόμα... ανοικτό τις αρχές της χώρας για το πως ένας άντρας, υπό το φως της ημέρας, κατάφερε να παρεισφρήσει στην καλά φυλασσόμενη ιδιωτική πτέρυγα του ιστορικού ξεονοδοχείο Carlton στις Κάννες και να αρπάξει κοσμήματα, αξίας 40 εκατομμυρίων ευρώ!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ένας στρατιωτικός, κάτοικος του χωριού Ίστριο της Ρόδου, προκάλεσε σύμφωνα με τα στοιχεία των αρμοδίων υπηρεσιών τη μεγάλη φωτιά στο νησί από το μπάρμπεκιου που έκανε στην αυλή του σπιτιού του.

Ο 40χρονος συνελήφθη από την Πυροσβεστική υπηρεσία 40χρονος, καθώς κατηγορείται για την πυρκαγιά στη νότια Ρόδο, η οποία εξακολουθεί να βρίσκεται σε εξέλιξη, έχοντας κάψει περίπου 40.000 στρέμματα.Ο 40χρονος κρατείται και εντός της ημέρας αναμένεται να οδηγηθεί στον εισαγγελέα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σχόλιο για την αξιολόγηση στο Δημόσιο

Η βουλευτής της των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μαρίνα Χρυσοβελώνη
Επίθεση κατά της κυβέρνησης και του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κυρ. Μητσοτάκη εξαπέλυσε η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Μ. Χρυσοβελώνη με αφορμή την αξιολόγηση στο Δημόσιο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Βρυξέλλες, Δ.Πορφύρης-Π.Σταφυλά
ΑΜΝΗΣΤΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΛΟ ΤΗΣ ΣΤΟ ΣΥΡΙΑΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΕΙ Η ΤΟΥΡΚΙΑ
 
Στο πολιτικό κλίμα της γενικευμένης αβεβαιότητας στη Μέση Ανατολή, η Τουρκία επιδεικνύει εκπληκτική προσαρμοστικότητα στα νέα διεθνή δεδομένα της Συριακής κρίσης και επιλέγει στρατηγική επικοινωνιακής αναδίπλωσης μέσα από το θέμα των Επισκόπων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Είναι μια αλήθεια που γνωρίζαμε από άλλες πηγές», επεσήμανε ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν.

Οι αποκαλύψεις του πρώην συμβούλου της CIA, Έντουαρντ Σνόουντεν δεν γνωστοποίησαν κάτι νέο στην Ρωσία, η οποία εργάζεται ήδη για την ενίσχυση της ασφάλειάς της στον κυβερνοχώρο, δήλωσε σήμερα, Δευτέρα, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης Ντμίτρι Ρογκόζιν.
"Οι τεχνικοί ειδικοί μας δεν έμαθαν κάτι το ιδιαίτερο, αυτή είναι μια αλήθεια που γνωρίζαμε από άλλες πηγές», σημείωσε ο Ρογκόζιν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ίγκορ Γιελκόφ, Ροσίσκαγια Γκαζέτα
Περπατώντας στην Κόκκινη Πλατεία, θα δει κανεις τουλάχιστον 12 έφιππους στρατιώτες. Τα μέλη του Προεδρικού Συντάγματος όμως είναι πολλά περισσότερα και πάντα εκεί! Μπήκαμε στα άδυτα του Κρεμλίνου και σας μεταφέρουμε μικρά «στρατιωτικά μυστικά».
Σε πρόσφατες φωτογραφίες από το διάστημα στην περιοχή του Κρεμλίνου, στην καρδιά της Μόσχας, διακρίνεται εδώ και κάποιο καιρό η ανέγερση μερικών νέων κτισμάτων. Η Ροσίσκαγια Γκαζέτα έστειλε τους ανταποκριτές της να ανακαλύψουν το «στρατιωτικό μυστικό» του Κρεμλίνου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 29 Ιουλίου 2013

Ο Πάπας Φραγκίσκος έχει ήδη δώσει το διαφορετικό στίγμα της θητείας του στο Βατικανό. Προκάλεσε, πάντως, εκ νέου έκπληξη όταν ερωτηθείς σχετικά από δημοσιογράφους, απάντησε: «Ποιος είμαι εγώ που θα κρίνω τους ομοφυλόφιλους;».

Αυτή η απάντηση είναι πρώτο θέμα στο BBC, που περιγράφει ότι κατά το ταξίδι της επιστροφής του από την Βραζιλία στην Ιταλία, ο πάπας Φραγκίσκος δέχθηκε να απαντήσει σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, σηκώθηκε από τη θέση του και μίλησε από κοντά στους ρεπόρτερ.
Σε μία από αυτές σχετικά με τους ομοφυλόφιλους, ο ποντίφικας, ο οποίος στο μεταξύ είχε σηκωθεί από τη θέση του στο αεροπλάνο ενώ οι ρεπόρτερ κάθονταν, απάντησε: «Ποιος είμαι εγώ να κρίνω τους γκέι;».

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΑΣΥΛΙΑ ΣΤΟΥΣ "ΚΑΡΧΑΡΙΕΣ" ΤΟΥ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΑΛΛΑ...

Η Εφορία θεωρεί ύποπτους φοροδιαφυγής τους ανέργους και του χαμηλοσυνταξιούχους, αλλά και αυτούς που δικαιούνται μικρής επιστροφής φόρου και τους καλεί να πάρουν τα κιτάπια τους και να περάσουν από τα γκισέ για… επανέλεγχο. Τα παράδοξα του Τaxisnet δεν έχουν προηγούμενο όταν πρόκειται για μισθωτούς, ανέργους και συνταξιούχους. Όταν πρόκειται για φοροφυγάδες εκατομμυρίων ευρώ το σύστημα κάνει τα στραβά μάτια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η αγωνία του Ιλχάν Σενέρ για την έλλειψη ενότητας μέσα στους κόλπους της μειονότητας της Θράκης, αλλά και για τη φθίνουσα μειονοτική εκπαίδευση…
Δείπνο ιφτάρ σε εκατοντάδες τουρκόψυχους της ελληνικής Θράκης παρέθεσε πρόσφατα (12 Ιουλίου) μέσα στο κτίριο της παράνομης «Τουρκικής Νεολαίας Κομοτηνής» η λεγόμενη «Συμβουλευτική Επιτροπή της Τουρκικής Μειονότητας της Δυτικής Θράκης» (η ομάδα δηλαδή που ορίζει το τουρκικό προξενείο για να υποδύεται το δήθεν συλλογικό ηγετικό όργανο της μειονότητας)(από την εκδήλωση αυτή είναι και 1η φωτογραφία, όπου βλέπετε τον πρόξενο Σενέρανάμεσα στον ψευδομουφτή Κομοτηνής και πρόεδρο της Επιτροπής Ιμπραήμ Σερήφκαι τον βουλευτή Αχμέτ Χατζηοσμάν).

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μάρκου Αγης
Η αναδιάρθρωση, το «κούρεμα» των ομολόγων και η εκτίναξη των επισφαλειών λόγω της ύφεσης άλλαξαν τον τραπεζικό χάρτη
Πώς 15 τράπεζες έγιναν μέσα σε λίγους μήνες τέσσερις
Η αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους την άνοιξη του 2012 αποτέλεσε το σημείο καμπής για την ανασυγκρότηση του τραπεζικού κλάδου. Η συγκέντρωση που επί χρόνια συζητιόταν αλλά ποτέ δεν εφαρμοζόταν τα χρόνια των υπερκερδών που προηγήθηκαν ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγους μήνες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μάιος 2004: το στέγαστρο είναι
έτοιμο να «ολισθήσει» προς την
τελική του θέση
Χεκίμογλου Αχιλλέας
Ουδέποτε έχει συντηρηθεί από τους Ολυμπιακούς του 2004 το έργο των 130 εκατ. ευρώ
SOS για το στέγαστρο Καλατράβα

Σήμα κινδύνου εκπέμπει πλέον το στέγαστρο του Ολυμπιακού Σταδίου στο Ολυμπιακό Αθλητικό Κέντρο Αθηνών (ΟΑΚΑ), που σχεδίασε ο διάσημος ισπανός αρχιτέκτων Σαντιάγο Καλατράβα για τις ανάγκες των Ολυμπιακών Αγώνων του 2004 και στοίχισε συνολικά 130 εκατ. ευρώ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τον Σάββα Ιακωβίδη
Ολοένα και πυκνώνουν δηλώσεις και δημοσιεύματα για νέες συνομιλίες στο Κυπριακό, που αναμένεται να επαναρχίσουν το Φθινόπωρο. Ήδη ο Πρόεδρος Αναστασιάδης θεωρεί βέβαιο ότι τον Οκτώβριο θα ξεκινήσει μια νέα προσπάθεια για επίλυση του προβλήματος. Σε ομιλία του, στις 18/7/2013, σε εκδήλωση στο Προεδρικό για τους πεσόντες στο πραξικόπημα και στην τουρκική εισβολή, είπε: «Το φθινόπωρο θα αρχίσει μια νέα διαδικασία στο Κυπριακό. Θα κάνουμε το παν για να εξασφαλίσουμε μια λύση που θα είναι αξιοπρεπής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αντιδήμαρχος δήμου της Δυτικής Αττικής, συνελήφθη από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, κατηγορούμενος για απόπειρα εκβίασης και δωροδοκία.
Σύμφωνα με τα στοιχεία, που προέκυψαν απο την έρευνα της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων, ο αντιδήμαρχος εκβίαζε ιδιοκτήτες καντινών στην περιοχή του, ζητώντας σοβαρά ποσά, προκειμένου να τους επιτρέπει να λειτουργούν τις επιχειρήσεις τους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

(σσΟ: Οι φωτογραφίες παρατίθενται ως χαστούκι στα ξένα και ντόπια καθάρματα που προσπαθούν να μας πείσουν ότι είμαστε “κωλοέλληνες” και μας αξίζει “ότι παθαίνουμε”. Είναι φωτογραφίες απο τα σχολεία μετά την κατοχή. Ένας ρημαγμενος, ξυπόλυτος λαός, ο μοναδικός στον πλανήτη που έζησε τρεις γενοκτονίες μέσα σε έναν αιώνα. Ένας λαός αλληλοσφαζόμενος εξ αιτίας ελεεινών ανδρεικέλων που οι μισοί συνεργάστηκαν με τους Γερμανούς εισβολείς και οι άλλοι μισοί προσκυνούσαν Γερμανούς αμπελοφιλόσοφους και πρακτορίσκους. Και όμως ορθοπόδησε, παρα τις συνεχιζόμενες σφαγές. Απο την Πολη μέχρι την Κύπρο.Το δίδαγμα για σήμερα είναι ένα: Κρεμάλα στους ΔΙΧΑΣΤΕΣ των Ελλήνων, ότι προβιά εκ Γερμανίας και αν φορούν. Όποιος στρέφει Έλληνα εναντίον Έλληνα, είτε είναι ηλίθιος, είτε συνειδητά προδότης, δεν έχει το δικαίωμα να αναπνέει σε αυτή την χώρα) 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δρ.Νίκος Παναγιωτίδης
Δημοσιογράφος- Διεθνολόγος

15 Ιουλίου 1974: Τα ξενοκίνητα βόλια εναντίον του Προεδρικού και του Αρχιεπισκόπου Μακαρίου αστόχησαν στο στόχο της. Πέντε μέρες μετά, όμως, θα πετυχαίναν διάνα και θα επέφεραν οριστικό και αμετάκλητο τραύμα στην εδαφική ακεραιότητα της Κυπριακής Δημοκρατίας. Τριάντα-εννιά χρόνια μετά την τραγωδία οι ψηφίδες του παζλ έχουν περίπου συμπληρωθεί και μπορούμε να δούμε την εικόνα με νηφαλιότητα, ωριμότητα σκέψης και χωρίς συναισθηματισμούς. Ο δικτάτορας Ιωαννίδης σε συνάντηση του στις 27 Ιουνίου του 1974 με εκπροσώπους της αμερικανικής κυβέρνησης τους ανακοίνωσε τα σχέδια του. Φέρεται μάλιστα να συναντήθηκε με τον αρχηγό της CIA στην Αθήνα Πήτερ Κορομηλά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του ΜΙΧΑΛΗ ΙΓΝΑΤΙΟΥ

Τι είναι τελικά η Ευρώπη των 28; Τίποτα άλλο από μια παράλογη «ένωση» κρατών, με διαφορετικές πολιτικές, διαφορετικές κουλτούρες και λαούς, που ελάχιστη σχέση έχουν μεταξύ τους.
Διοικείται από τη Γερμανία και τους βόρειους δορυφόρους της και όπως απέδειξε η κρίση χρέους, οι αρχές της συνεργασίας και της αλληλεγγύης έχουν εγκαταλειφθεί και καταπατηθεί ενώπιον του κέρδους και των συμφερόντων. Η πολίτική για στήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων δεν ισχύει για όλους…

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σιχαμερά μιάσματα, χειρότερα από τα γουρούνια ήταν οι στρατιώτες του ΑΤΤΙΛΑ που εισέβαλαν στην Κύπρο το 1974. Αυτές τις πράξεις επικροτούν σήμερα στα κατεχόμενα τα ανθρωπόμορφα ζώα που κόπτονται ότι θέλουν λύση και επανένωση της νήσου. Παρόμοιας ποιότητας είναι και οι Τούρκοι πολιτικοί που βγάζουν εθνικιστικά κηρύγματα για την ημέρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββας Καλεντερίδης
Οι μήνες Ιούλιος και Αύγουστος είναι εξαιρετικά φορτισμένοι, γιατί αυτούς τους μήνες τελέστηκε η προδοσία της Κύπρου, την οποία σε Ελλάδα και Κύπρο αντιμετωπίσαμε με έναν τέτοιο τρόπο, που, αντί να διδάσκει το έθνος, τους πολίτες, τους πολιτικούς, αλλά και τους διάφορους επίβουλους του Ελληνισμού, μάλλον προετοιμάζει την επόμενη προδοσία στην Κύπρο, στο Αιγαίο, στη Θράκη ή όπου αλλού!
Εν πάση περιπτώσει, στην προδοσία της Κύπρου αναφερθήκαμε στο άρθρο μας της Παρασκευής και ξεκινάμε το σημερινό μας άρθρο με τη συγκεκριμένη αναφορά, γιατί το Κυπριακό και η συγκεκριμένη τραγική κατάληξή του, σχετίζονταν με το γεωπολιτικό περιβάλλον, τις ισορροπίες και τη γεωπολιτική και στρατηγική αξία που είχε η Τουρκία για τους συμμάχους από το 1950 έως το 1974 και έως σήμερα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 28 Ιουλίου 2013

 Το Αμφιάρειο υποδέχεται το κοινό σε μία δωρεάν περιήγηση στις 28 Ιουλίου
Ένα από τα πιο σημαντικά αρχαία ιερά της Αττικής, το Αμφιάρειο, πάντα έτοιμο να αποκαλύψει την ιστορία και τα μυστικά του, υποδέχεται το κοινό σε μία δωρεάν περιήγηση στο  - ξεχασμένο από τους επισκέπτες - ξεχωριστό του τοπίο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πάνω από 70 Γερμανοί ισλαμιστές εξτρεμιστές έχουν μεταβεί στη Συρία για να συμμετάσχουν στις μάχες εναντίον των κυβερνητικών δυνάμεων στη χώρα αυτή, αριθμός που αυξάνεται, όπως ανέφερε η τοπική εφημερίδα Westdeutsche Allgemeine Zeitung σε ένα δημοσίευμα στον ιστότοπό της σήμερα.
«Σύμφωνα με τα πιο πρόσφατα δεδομένα της κυβέρνησης που ανακοινώθηκαν στο κοινοβούλιο, οι υπηρεσίες ασφαλείας διαθέτουν τώρα ενδείξεις για το γεγονός ότι πάνω από 70 ισλαμιστές από τη Γερμανία έχουν

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του ΑΡΓΥΡΗ ΔΕΜΕΡΤΖΗ
Αλλάζει το καταστατικό της η ΕΥΔΑΠ και πλέον το Ελληνικό Δημόσιο δεν θα έχει πλειοψηφικό πακέτο μετοχώνΤροπολογίες, εν όψει ιδιωτικοποίησης, που σαρώνουν εργασιακά δικαιώματα και επιχειρούν να δώσουν λύση στο γόρδιο δεσμό των χρεών του Δημοσίου και των δήμων προς την ΕΥΔΑΠ Α.Ε., συνολικού ύψους άνω των 800 εκατομμυρίων ευρώ, προώθησαν τα υπουργεία Οικονομικών και Υποδομών χθες στη Βουλή, ως προσθήκη σε νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στα σύνορα της Τουρκίας με τη Συρία διεξάγεται ένας αδυσώπητος πόλεμος μεταξύ των Κούρδων του PYD (Κόμμα Δημοκρατικής Ενότητας) και των ισλαμιστών της El Nusra, της οργάνωσης που ακόμα και οι Αμερικανοί παραδέχονται πως είναι παρακλάδι της Αλ Κάιντα.

Μέχρι στιγμής κερδίζουν κατά κράτος οι Κούρδοι, που έχουν ιδεολογική συγγένεια με τους αντάρτες του PKK και στο παρελθόν είχαν προσφέρει καταφύγιο στον Οτσαλάν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γ. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
Κάθε μέρα που περνά επιβεβαιώνει όχι μόνο τη σταθεροποίηση αλλά και τον βαρύνοντα ρόλο στη σύγκρουση στη Συρία του δεύτερου -μετά το βόρειο Ιράκ- ντε φάκτο ανεξάρτητου κουρδικού κράτους στη βορειοανατολική περιοχή της χώρας.
Το συριακό Κουρδιστάν υπήρξε συνειδητή επιλογή της Δαμασκού, που απέσυρε τις εκεί δυνάμεις της και κατέστησε τους Κούρδους συμμάχους κατά των αντικαθεστωτικών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 27 Ιουλίου 2013

ΑΓΡΙΑ ΤΙΜΩΡΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΑΣ ΤΗΣ ΕΠΙΒΙΩΣΗΣ

Η εκκαθάριση των ηλεκτρονικά υποβαλλόμενων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος οδηγεί σε εξοντωτικές φορολογικές επιβαρύνσεις για πάνω από 3,3 εκατ. φορολογουμένους. Περίπου 1,3 εκατ. άνεργοι και άλλοι 2.000.000 χαμηλόμισθοι με ετήσια εισοδήματα χαμηλότερα του αφορολογήτου ορίου των 5.000 ευρώ θα κληθούν να καταβάλουν εξωπραγματικούς φόρους με τα εκκαθαριστικά των φετινών φορολογικών δηλώσεων, καθώς τα φορολογητέα εισοδήματά τους θα προσδιοριστούν από το υπουργείο Οικονομικών με βάση τα τεκμήρια διαβίωσης, σε επίπεδα πολύ υψηλότερα των 5.000 ευρώ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γράφει ο Πάνος Ν. Αβραμόπουλος

Για μιαν ακόμα φορά ήλθε στην Ελλάδα ο κατά τα άλλα λαλίστατος διαμεσολαβητής Νίμιτς, πρίν κάμποσο σχετικά καιρό. Συναντήθηκε με την πολιτική μας ηγεσία, χωρίς ωστόσο να προκύψει κάτι γόνιμο στο υφέρπον εδώ και δεκαετίες θέμα των Σκοπίων. Και για μια ακόμη φορά απεδείχθη ότι η τάχατες κινητικότητα που παρουσιάζει στο εξωτερικό είναι στείρα, δεν κομίζει καμιά θετική λύση για την διευθέτηση του προβλήματος και εν τέλει καταναλίσκεται σε θεατρικές κινήσεις, που επιμελημένα όμως κρύβουν την εξυπρέτηση των σκοπιανών συμφερόντων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

«Πολύτιμη φίλη και σύμμαχο» των ΗΠΑ χαρακτήρισε την Ελλάδα ο προτεινόμενος από τον πρόεδρο Ομπάμα για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς.

«Πολύτιμη φίλη και σύμμαχο» των Ηνωμένων Πολιτειών χαρακτήρισε την Ελλάδα ο προτεινόμενος από τον πρόεδρο Ομπάμα για τη θέση του πρέσβη των ΗΠΑ στην Αθήνα, Ντέιβιντ Πιρς (David D. Pearce), καταθέτοντας χθες ενώπιον της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Γερουσίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αλέξανδρος Τάρκας
Η επίσκεψη Σαμαρά στην Ουάσινγκτον επιβεβαιώνει τη στρατηγική σημασία της Ελλάδας, αποτελώντας αντιστάθμισμα στις επικίνδυνες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή και την Τουρκία, αλλά και στη μονόπλευρη πολιτική λιτότητας της Ε.Ε.

Εφικτός διπλωματικός στόχος είναι η επίσκεψη να αθροιστεί στο ιστορικό στήριξης από τον Λευκό Οίκο και όχι στις αρνητικές σελίδες των ελληνοαμερικανικών σχέσεων. Οσοι Ελληνες έχουν συνεπή ευρωατλαντικό προσανατολισμό προτιμούν να θυμούνται το δόγμα Τρούμαν, την παρέμβαση Τζόνσον στο Κυπριακό, το εμπάργκο επί Κάρτερ και την αρωγή στους Ολυμπιακούς του 2004

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε γλωσσικό... ολίσθημα και όχι σε αλλαγή της αμερικανικής εξωτερικής πολιτικής οφείλεται, σύμφωνα με το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, το γεγονός ότι ο υπουργός Εξωτερικών Τζον Κέρι έκανε λόγο για «χώρα» αναφερόμενος στα Παλαιστινιακά Εδάφη.

Μιλώντας στα Ηνωμένα Έθνη πριν τη συνάντησή του με τον γγ του ΟΗΕ Μπαν Κι Μουν ο Κέρι χαιρέτισε τη "θαρραλέα απόφαση" Ισραηλινών και Παλαιστινίων που, μετά από τρία χρόνια, δέχτηκαν να ξανακαθίσουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Έτοιμος να προσφέρει τις υπηρεσίες του προκειμένου να επιλυθεί το χρόνιο ζήτημα των ονομασίας των Σκοπίων δήλωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ, από τη Λιουμπλιάνα όπου βρίσκεται για τη σύνοδο των χωρών των Δυτικών Βαλκανίων.

Στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε από κοινού με τον Σλοβένο ο ομόλογό του, ο Ολάντ έκανε επίκληση στις καλές σχέσεις της Γαλλίας με την Ελλάδα και επισήμανε πως η χώρα του είναι "διαθέσιμη να επιδιώξει μία λύση".

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι πρώτες τρεις άδειες παραμονής σε αλλοδαπούς πολίτες που προχώρησαν στην αγορά ακινήτων έχουν ήδη χορηγηθεί, σε εφαρμογή των διατάξεων του επενδυτικού νόμου που παρέχει αυτή τη δυνατότητα σε επενδυτές στην αγορά ακινήτων, ενώ άλλες δύο αιτήσεις βρίσκονται στο τελικό στάδιο έκδοσής τους.
Αυτό αναφέρει σημερινή ανακοίνωση του υπουργείου Ανάπτυξης, που επικαλείται ενημέρωση από τη Διεύθυνση Μεταναστευτικής Πολιτικής του υπουργείου Εσωτερικών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Paul Stevens
Δύο νέες συνιστώσες, οι αραβικές εξεγέρσεις και η σχιστολιθική "επανάσταση", αλλάζουν τον παγκόσμιο ενεργειακό χάρτη. Ομοιότητες και διαφορές από το 1981-86, ο μεταβλητός ρόλος της Σ. Αραβίας και οι "σπόροι" της κατάρρευσης τιμών.


Υπάρχουν δύο νέες συνιστώσες στις διεθνείς πετρελαϊκές αγορές, που προκαλούν δίλημμα στον OPEC και πιθανόν να φυτεύουν τους σπόρους ενός παγκόσμιου πετρελαϊκού σοκ τιμών. Η πρώτη είναι οι επιπτώσεις των αραβικών εξεγέρσεων, που ξεκίνησαν το 2011. Η δεύτερη είναι η εξέλιξη και η εφαρμογή της σχιστολιθικής τεχνολογίας στην παραγωγή πετρελαίου, δηλαδή η οριζόντια άντληση με υδραυλική διάρρηξη σε σχιστολιθικά (shale) κοιτάσματα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επιστολή του αμερικανού γενικού εισαγγελέα στο ρώσο υπουργό Δικαιοσύνης

Ο γενικός εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών, Έρικ Χόλντερ, δεσμεύθηκε ότι ακόμα και αν στο μέλλον τού απαγγελθούν κατηγορίες οι οποίες να τιμωρούνται, σε περίπτωση ενοχής με την εσχάτη των ποινών, ο Σνόουντεν δεν θα εκτελεστεί.
Την διαβεβαίωση της αμερικανικής δικαιοσύνης στη ρωσική κυβέρνηση ότι οι ΗΠΑ δεν πρόκειται να επιδιώξουν την καταδίκη του Έντουαρντ Σνόουντεν σε θάνατο έδωσε ο γενικός εισαγγελέας των Ηνωμένων Πολιτειών, Έρικ Χόλντερ, στα πλαίσια διμερών επαφών για το θέμα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 26 Ιουλίου 2013

Τέτοιες μέρες θυμόμαστε όλοι αυτά που δηλώσαμε ότι δεν θα ξεχάσουμε με το περίφημο “δεν ξεχνώ” και το μυαλό μας πηγαίνει στη μαρτυρική Κύπρο. Αντί για λόγια, έπεα πτερόεντα, ας θυμηθούμε με μια συγκλονιστική φωτογραφία.

Δείτε την:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μία προκλητική κίνηση για να πικάρουν τους φίλους της Ξάνθης έκαναν οι οπαδοί της Λίνφιλντ στον επαναληπτικό των δύο ομάδων για το Europa League.

Μια μερίδα οπαδών της Λίνφιλντ σήκωσαν μια τουρκική σημαία, παρά τις οδηγίες της UEFA, να αποφεύγονται κινήσεις στις εξέδρες που έχουν να κάνουν με πολιτικά ζητήματα.

Ωστόσο, οι συγκεκριμένοι οπαδοί ενδεχομένως δεν ήξεραν ότι κάποιες ώρες πριν οι οπαδοί της Ξάνθης αντάλλασσαν ευχές με αυτούς της... Τραμπζονσπόρ, σύμφωνα με το ThrakiSportS.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τον Σάββα Ιακωβίδη
Η σημειολογία στη διπλωματία και στην πολιτική ενέχει εκρηκτικότητα και επιπτώσεις μεγατόνων. Οι Τούρκοι είναι άριστοι γνώστες και χρήστες της. Οι Έλληνες, ανοήτως, την αγνοούν. Γιατί ο Ευ. Βενιζέλος, αντιπρόεδρος της ελληνικής κυβέρνησης και υπουργός Εξωτερικών, μετέβη στην Άγκυρα παραμονές της τουρκικής εισβολής στην Κύπρο; Δεν μπορούσε να ζητήσει μετακίνηση της επίσκεψής του αρκετά πριν ή αρκετά μετά τις αποφράδες ημέρες της τουρκικής βαρβαρότητας εναντίον της νήσου;
Γιατί η Αθήνα συζητά με τον κατακτητή της Κύπρου, ιδιαίτερα υπό τις σημερινές δυσμενείς συνθήκες για την Ελλάδα και την Κύπρο;

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε μία κίνηση προκλητική και συγκρουσιακή που στοχεύει τους Αδελφούς Μουσουλμάνους, ο αρχηγός του στρατού της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ αλ-Σίσι καλεί σε διαδηλώσεις ανά τη χώρα την Παρασκευή «για να δοθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις η εντολή να αντιμετωπίσουν τη βία και την τρομοκρατία» μετά την πραξικοπηματική ανατροπή του Μοχάμεντ Μόρσι.
Στηρίζει το στρατό το κίνημα νεολαίας Ταμαρούντ που ηγήθηκε των μαζικών διαδηλώσεων κατά του ισλαμιστή προέδρου, καλώντας τους πολίτες να βγουν στους δρόμους την Παρασκευή υποστηρίζοντας το στρατό. Για απειλή που δεν θα την σταματήσει μιλά την ίδια στιγμή η Μουσουλμανική Αδελφότητα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Bénilde Marie , [Καϊμάκη Βάλια (μτφ)]
Η βίαιη διακοπή εκπομπής της ελληνικής ραδιοτηλεόρασης εγγράφεται στο πλαίσιο μιας ιδεολογικής μάχης που διεξάγεται με επίκεντρο το κόστος των δημοσίων υπηρεσιών ραδιοτηλεόρασης στην Ευρώπη. Στη Γαλλία, κάποιοι ζηλωτές του ξέφρενου νεοφιλελευθερισμού ήδη θέτουν θέμα για το δικαίωμα στη δημόσια τηλεόραση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Χριστίνα Κουλούρη*

Η Συνθήκη της Λωζάννης (24 Ιουλίου 1923) επισφράγισε με οδυνηρό τρόπο τη Μικρασιατική Καταστροφή και, ταυτόχρονα, το τέλος της ελληνικής πολεμικής περιπέτειας που είχε ξεκινήσει με τους Βαλκανικούς Πολέμους το 1912.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top