Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τρίτη 31 Δεκεμβρίου 2013

Έντονη ενόχληση καταγράφεται από την πλευρά της Μόσχας από την εκ νέου προσπάθεια εμπλοκής των ρωσικών κρατικών εταιρειών στην υπόθεση Κάντα.

Δηλαδή στα όσα υποστηρίζει ο πρώην αναπηρωτής Γενικός Διευθυντή Εξοπλισμών για ποσά που υποτίθεται ότι του έδωσαν κρατικοί υπάλληλοι των ρωσικών εταιρειών ή συνεργαζόμενοι με ρωσικές κρατικές εταιρείες προκειμένου να προχωρήσουν οι προμήθειες των αυτοκινούμενων αντιαεροπορικών συστημάτων OSA AKM και των αντιαρματικών Kornet-E.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Της (Bloomberg)
Ο Τούρκος Πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν μπορεί σύντομα να αναγκαστεί να προκηρύξει πρόωρες εκλογές, καθώς το νόμισμα και η χρηματιστηριακή αγορά της χώρας καταβαραθρώνονται και οι ξένοι επενδυτές «ξεφορτώνουν» τουρκικά ομόλογα αντιδρώντας στην κλιμάκωση του σκανδάλου διαφθοράς.

Και μαντέψτε ποιος θα τεθεί επικεφαλής μετά από αυτές τις εκλογές; Ο Erdoğan, είναι σχεδόν βέβαιο. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παραγωγική διαχείριση και της ιδιότητας του κράτους-μέλους της Ε.Ε. και του φυσικού αερίου 
Προσπαθούμε να γίνουμε ένα πιο εξωστρεφές και αποτελεσματικό κράτος-μέλος της Ε.Ε. το οποίο να μη λειτουργεί αποκλειστικά κυπροκεντρικά… Η ενεργειακή πολιτική, αυτή είναι εν τη φύσει της, και ειδικότερα στη δική μας περιοχή, αναπόσπαστο κομμάτι της εξωτερικής μας πολιτικής.
Γράφει: Κώστας Βενιζέλος

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επικίνδυνοι δρόμοι λόγω ομίχλης και χιονιού
Λευκωσία: Στην Κύπρο επέστρεψε ο χειμώνας, μετά την καλοκαιρία των τελευταίων ημερών. Το χαμηλό βαρομετρικό που επηρεάζει από χθες το απόγευμα τη χώρα, δίνοντας ικανοποιητικές βροχές, κυρίως στα ορεινά, θα συνεχιστεί μέχρι και την Τρίτη, οπότε θα αρχίσει σταδιακά να απομακρύνεται.
Κύρια χαρακτηριστικά του καιρού θα είναι οι βροχές και οι καταιγίδες, και η πτώση της θερμοκρασίας.
Προβλήματα στους δρόμους
Βαριά χιονόπτωση σημειώθηκε το πρωί στην περιοχή του Τροόδους, ενώ σε μερικές περιοχές σημειώθηκε κατά δειαστήματα βροχόπτωση και χαλαζόπτωση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σταύρος Λυγερός
ΟΤΑΝ ΤΟ 2012 ο Ερντογάν ολοκλήρωνε μετά από δεκαετή ακήρυχτο πόλεμο τη στρατηγική νίκη του επί της κεμαλικής στρατογραφειοκρατίας φανταζόταν ότι το 2013 θα ήταν η χρονιά της πολιτικής παντοδυναμίας του. Τα γεγονότα, όμως, τον διέψευσαν. Τον περασμένο Μάιο-Ιούνιο βρέθηκε αντιμέτωπος με το κύμα των μαζικών διαδηλώσεων που αμφισβήτησαν την εξουσία του και ανέδειξαν τη διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στη «βαθιά Τουρκία» και στη δυτικότροπη Τουρκία που αντιστέκεται στην επιβολή της ισλαμικής ατζέντας των νεοοθωμανών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γ. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
Οι εσωτερικές εξελίξεις στην Τουρκία κινδυνεύουν να αποτελέσουν μια τομή στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και ισορροπίες, καθώς μια αστάθεια μακράς διαρκείας φαίνεται να είναι η ορατή προοπτική για τον ανατολικό μας γείτονα.
Από την ανακήρυξη της Δημοκρατίας από τον Κεμάλ το 1923 μέχρι και το 2010 υπήρχε ένα σταθερό δεδομένο για την Αθήνα: με τον έναν ή τον άλλο τρόπο, είτε ως απόλυτος κυρίαρχος στο προσκήνιο, είτε από το παρασκήνιο ως Βαθύ Κράτος, είτε ως στεγανό τμήμα της εκτελεστικής εξουσίας που δεν υπόκειται στη νομιμοποίηση της λαϊκής βούλησης η Στρατιωτική Ηγεσία ως βασικός εκφραστής του Κεμαλικού Κατεστημένου όριζε τις εσωτερικές, τις περιφερειακές και τις διεθνείς ισορροπίες της Τουρκίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το αποκαλυπτικό κείμενο των 84 σελίδων

“Υπηρετώ στη Γενική Διεύθυνση Εξοπλισμών του υπουργείου Εθνικής Άμυνας από το 1997 μέχρι την 5 Απριλίου 2002. Υπηρέτησα εκεί κατόπιν επιθυμίας και επιλογής του τότε υπουργού Εθνικής Άμυνας Απόστολου Αθανάσιου Τσοχατζόπουλου. Αρχές του έτους 1999 ήρθε στο γραφείο μου ο Πάνος Ευσταθίου ο οποίος εκπροσωπούσε τη γερμανική εταιρεία STN ATLAS και μου ανέφερε για το πρόγραμμα προμήθειας των υποβρυχίων 214 και εκσυγχρονισμού των ήδη υπαρχόντων υποβρυχίων τύπου 209 από τη γερμανική κοινοπραξία FERROSTAAL HDW.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Νίκου Στέλγια

Λίγα καιρό μετά την καταδίκη των κεμαλιστών στρατηγών και διανοούμενων ο κεμαλισμός και ο τουρκικός εθνικισμός επιστρέφουν στο πολιτικό προσκήνιο
Τους προηγούμενους μήνες, με την καταδίκη των υποστηρικτών της κεμαλιστικής ιδεολογίας στα πλαίσια της εκδίκασης των Υποθέσεων Εργκενεκόν και Βαριοπούλα, πολλοί Τούρκοι και ξένοι αναλυτές υπογράμμισαν ότι στις αρχές του 21ου αιώνα η τουρκική κοινωνία επέλεξε να αλλάξει «σελίδα» στην σύγχρονη ιστορία της. Κατά την άποψη τους, ο Κεμαλισμός αποτελούσε πλέον παρελθόν για την γειτονική χώρα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ριάντ. Η Επιτροπή για την Προώθηση της Αρετής και για την Πρόληψη της Κακίας, γνωστής ως ‘Μουτάβα’ ετοίμασε διάταγμα «απαγόρευσης κάθε εκδήλωσης που σχετίζεται με το Δυτικό Ημερολόγιο και συγκεκριμένα με την γιορτή του Νέου Έτους», το οποίο υπογράφηκε από τους Ανώτατους Θρησκευτικούς Ηγέτες και κοινοποιήθηκε στη Θρησκευτική Αστυνομία της χώρας.

Η Σαουδική Αραβία έχει αποδεχθεί επίσημα το μουσουλμανικό ημερολόγιο και αυτό τηρεί, σε αντίθεση με τις άλλες χώρες του Κόλπου, οι οποίες ακολουθούν το Γρηγοριανό Ημερολόγιο.
--
The Hellenic Information Team
© Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & Σκέψεις- Γιῶργος Ἐχέδωρος

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο καθηγητής, Γιασίμ Αντζάκ, δημοσίευσε ένα μακροσκελές άρθρο στη εφημερίδα του Λιβάνου, Αλ Τζουμχουρία, αφιερωμένο στις ζοφερές προοπτικές για την έρευνα στην Ανατολική Μεσόγειο αποθεμάτων πετρελαίου και φυσικού αερίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Εισηγήσεις προκειμένου να τεθεί εκτός νόμου η Χρυσή Αυγή, ώστε να μην μπορεί να κατέλθει στις προσεχείς εκλογές, δέχεται ο πρωθυπουργός, σύμφωνα με πληροφορίες του Real.gr.

Οι ίδιες πληροφορίες επιμένουν πως το αρμόδιο υπουργείο επεξεργάζεται, αν δεν έχει ήδη έτοιμο στα συρτάρια του, σχετικό νομοσχέδιο, ώστε να υπάρξει πλήρης ετοιμότητα σε περίπτωση που ληφθούν οι σχετικές πολιτικές αποφάσεις. Τις τελευταίες ημέρες, άλλωστε, εντείνονται οι πληροφορίες ότι επίκεινται νέες προφυλακίσεις βουλευτών της Χρυσής Αυγής και μάλιστα εντός του Ιανουαρίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τ τάμα τν προγόνων μας, τ τάμα το Κολοκοτρώνη κα τν λλων ρώων τς θνικς μας Παλιγγενεσίας, οδεμία σχέσι χει μ τν πταετία τν συνταγματαρχν.

Διαβάστε το ολόκληρο...



Τον επικεφαλής των εξ Αντιοχείας Ελλήνων του Ανατολικού Κόμματος (Greek Levant Party), τον Rodrigue «Δημήτρη» Khour μαχαίρωσαν ισλαμιστές, σύμφωνα με την ιστοσελίδα operationantioch.blogspot.gr, που επικαλείται το αραβόφωνο site «Libanon Files». 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Λετονία γίνεται το 18ο μέλος της νομισματικής ένωσης από την 1η Ιανουαρίου 2014.
Η συναλλαγματική ισοτιμία ορίστηκε στα 0.70 λατ, όμως σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις οι Λετονοί δεν επιθυμούν την ένταξη της χώρας τους στην Ευρωζώνη.


Η κυβέρνηση ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης υπέρ του ευρώ, όμως οι τελευταίες έρευνες δείχνουν πως περίπου το 55% των πολιτών δεν θέλουν το ευρώ. Οι πολίτες φοβούνται πως η ένταξη στο ευρώ θα οδηγήσει σε άνοδο των τιμών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

EPA/AUSTRALIAN MARITIME SAFETY AUTHORITY / HANDOUT
Διεκόπη λόγω των κακών καιρικών συνθηκών η επιχείρηση διάσωσης του ρωσικού πλοίου με 74 επιβαίνοντες που είναι παγιδευμένο εδώ και έξι μέρες σε πάγο στην Ανταρκτική.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μετά την είδηση ότι η Ελλάδα θα ανοίξει εκ νέου στρατιωτικά φυλάκια για να επιβλέπει τα ελληνο-αλβανικά σύνορα, πολλές σκέψεις έγιναν για παραβίαση της σταθερότητας μεταξύ των δύο χωρών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

arvanites
Έχοντας ως αφετηρία την έντονη παρουσία και δράση του Ελληνισμού στις Βαλκανικές χώρες, συνεχίζουμε το ταξίδι μας με ένα εξίσου γνωστό και σημαντικό τμήμα του, που δεν είναι άλλο από τους περίφημους «Αρβανίτες».

Πολλά ακούγονται γύρω από το όνομα και την καταγωγή τους…
Λίγα ισχύουν όμως στην πραγματικότητα.

Για να δούμε…

Διαβάστε το ολόκληρο...

ρρ
Στιγμιότυπο από τη θερμή υποδοχή που επεφύλαξε ο Τούρκος πρωθυπουργός Recep Tayyip Erdogan στον ανώτατο πολιτικό ηγέτη της Hamas, Ismail Haniyeh.
Νικόλας Στυλιανού 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 30 Δεκεμβρίου 2013

Πολωνοί αρχαιολόγοι ανακάλυψαν έναν αρχαίο τάφο, στον οποίο υπήρχαν τα σώματα των ανδρών, τα οποία είχαν μουμιοποιηθεί από τη φύση.

Δίπλα τους υπήρχε ένα κουτί με παλιά κοσμήματα και η κρύπτη , η ίδια, περιέχει γραφές στην ελληνική γλώσσα που αναφέρονται σε σπάνια μυστικά της επιστήμης του παρελθόντος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Όσο ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στριμώχνεται όλο και περισσότερο πολιτικά στο εσωτερικό της Τουρκίας εξαιτίας του τεράστιου σκανδάλου διαφθοράς και χρηματισμού Υπουργών της κυβέρνησής του, τόσο αναμένεται ο Τούρκος Πρωθυπουργός να προβεί σε κινήσεις με τις οποίες θα προσπαθήσει να υπερβεί το πολιτικό του αδιέξοδο.

Μία από αυτές ήταν ο ανασχηματισμός της κυβέρνησής του, ο οποίος δεν αναμένεται να του αποφέρει πολιτικά οφέλη, ωστόσο όμως είναι μία πρωτοβουλία με την οποία προσδοκά ότι θα κερδίσει χρόνο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Όταν τα νιάτα της πατρίδος μας έφευγαν στην ξενιτειά

 Έξω από  την ελληνορθόδοξη εκκλησία πλήθος κόσμου στους γάμους που τελούνται…
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Ηλία Μαγκλίνη
Καθώς ανατέλλει το 2014, έχουμε αφήσει πίσω μας την εποχή της ευμάρειας και των επίπλαστων θριάμβων, έννοιες όπως «άνεργος», «απλήρωτος», «άστεγος», «χρέη», «ανέχεια» βρίσκονται στην ημερήσια διάταξη και παρότι οι αριθμοί στα λογιστικά βιβλία παρηγορούν ορισμένους, στην καθημερινή ζωή η θολούρα και η αβεβαιότητα παραμένουν. Τι πρέπει και τι μπορεί να κάνουμε από δω και πέρα;

Διαβάστε το ολόκληρο...

Reuters, AP
Η έκρηξη στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον δεκαοκτώ ανθρώπους και τραυμάτισε τουλάχιστον πενήντα, όπως μεταδίδουν τα ρωσικά μέσα ενημέρωσης.
Θανατηφόρα έκρηξη σημειώθηκε σε σιδηροδρομικό σταθμό στον νότο της Ρωσίας, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον δεκαοκτώ άνθρωποι και να τραυματιστούν τουλάχιστον πενήντα.
«Η έκρηξη έγινε στον κεντρικό σταθμό της πόλης Βόλγκογκραντ» δήλωσε ο υπουργός Εσωτερικών, χωρίς να αναφερθεί σε λεπτομέρειες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

γράφει ο Γιάννης Καιροφύλας
Ανήμερα την Πρωτοχρονιά έγινε η καθιερωμένη δοξολογία στη Μητρόπολη.
Από νωρίς το πρωί παρατάχθηκαν στην οδό Ερμού τμήματα στρατού, ενώ στην πλατεία Συντάγματος παρατάχθηκαν 400 άντρες ενός ναυτικού αγήματος.
Στις 10 έφτασαν στη Μητρόπολη οι βασιλείς με τον πρίγκιπα Γεώργιο.
Μεγάλη επισημότητα.
Χρυσοποίκιλτες στολές οι αξιωματικοί, βελάδες οι πολιτικοί, μακριές τουαλέτες οι κυρίες. Παράσημα και σπαθιά. Λοφία και φτερά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Του ΑΡΙΣΤΕΙΔΗ ΒΙΚΕΤΟΥ
«Η Γέννηση του Χριστού ζωγραφίζεται στα βυζαντινά εικονίσματα με την πνευματική αγιότητα που είναι ιστορημένη μέσα στο Ευαγγέλιο. Δηλαδή, παριστάνεται σαν μυστήριο, ενώ η κοσμική ζωγραφική την ζωγραφίζει σαν μια σκηνοθεσία και τίποτα παραπάνω… Το αμαρτωλό χέρι μου αξιώθηκε να ζωγραφίσει κάμποσες Γεννήσεις σε σανίδι, και δύο σε τοιχογραφία, τη μια στο οικογενειακό παρεκκλήσι Γ. Πεσμαζόγλου στην Κηφισιά, την άλλη, σε πολύ μεγάλο σχήμα, στην εκκλησία της Ζωοδόχου Πηγής στο Λιόπεσι». 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 29 Δεκεμβρίου 2013

Στον κυκεώνα του σκανδάλου διαφθοράς βουλιάζει η τουρκική κυβέρνηση - Βουλευτές και... επενδυτές εγκαταλείπουν τον Τούρκο πρωθυπουργό - “Παραίτησαν” τον εισαγγελέα που θα κλήτευε τον γιο του Ερντογάν - Ουδέτερη στάση, τηρεί προς το παρόν, ο τουρκικός στρατός

Διαβάστε το ολόκληρο...

Απέτυχε το κινεζικό παγοθραυστικό να προσεγγίσει το αποκλεισμένο
ρωσικό πλοίο στην Ανταρκτική
Αποστολή του κινεζικού παγοθραυστικού Snow Dragon ήταν να ανοίξει δρόμο μέσω του πάγου για να βοηθήσει το ρωσικό πλοίο να φθάσει στην ανοικτή θάλασσα
Μετά το ρωσικό πλοίο επιστημονικής αποστολής το οποίο έχει παγιδευτεί μέσα στους πάγους και τη σφοδρή χιονοθύελλα ανοιχτά της ανατολικής Ανταρκτικής και το Κινεζικό παγοθραυστικό που αναμενόταν να προσφέρει βοήθεια στο ρωσικό πλοίο αποκλείστηκε από το πυκνό χιόνι και αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω, στην ανοικτή θάλασσα, ανακοίνωσαν σήμερα οι αυστραλιανές ναυτιλιακές αρχές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Reuters, Zaman
Σκληρό αγώνα για την πολιτική του επιβίωση υποχρεούται πλέον να δώσει ο μέχρι πρότινος απόλυτος κυρίαρχος των εξελίξεων στην Τουρκία, Ταγίπ Ερντογάν. Δέκα ημέρες μετά τις βαρύτατες καταγγελίες περί δωροδοκιών τεσσάρων υπουργών, δημοσιεύματα φέρουν τις ανακριτικές αρχές να θέτουν στο μικροσκόπιο μη κυβερνητική οργάνωση, στη διοίκηση της οποίας μετέχει ο γιος του Τούρκου πρωθυπουργού, Μπιλάλ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

της ΝΙΝΕΤΤΑΣ ΚΟΝΤΡΑΡΟΥ-ΡΑΣΣΙΑ
Ενα χρυσοπόρφυρο ύφασμα με το οποίο είχαν τυλίξει τα οστά μιας Μακεδόνισσας…
η αχνή όψη της λεγόμενης «Μαντόνας» των Αιγών με το θλιμμένο βλέμμα και τα ροζ μάγουλα, το κυνήγι του κάπρου, που σηματοδοτεί την ενηλικίωση των εφήβων, ένα ζευγάρι ερωτευμένα περιστέρια, είναι λίγα από αυτά που σε παίρνουν και

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δεκέμβριος 27, 2013
Η Ορθόδοξη Ένωση της Συρίας, ανακοίνωσε στις 27 Δεκεμβρίου 2013, το σχηματισμό μια ιδιωτικής πολιτοφυλακής- Δυνάμεων Αυτοάμυνας.

Η Ένωση σε ανακοίνωσή της τονίζει ότι η στρατιωτική οργάνωση θα αγωνίζεται εναντίον κάθε μορφής απειλής για τους Χριστιανούς στο έδαφος της Συρίας.

Η ίδρυση του αστυνομικού σχηματισμού καθώς και οι προθέσεις του ανακοινώθηκαν από τον εκπρόσωπο της Ένωσης, Μίλαντ Γεωργής στην Al-Sumaria News.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα φυλακισμένα μέλη της οργάνωσης «Συνωμοσία Πυρήνων της Φωτιάς» είναι οι εμπνευστές του σχεδίου «Πράσινη Νέμεσις».

Του Γιάννη Σουλιώτη
Αυτό επισημαίνουν με δηλώσεις τους στην «Κ» αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. που έχουν την ευθύνη της έρευνας για την υπόθεση. Παραλληλίζουν μάλιστα το σχέδιο «Πράσινη Νέμεσις» με το επονομαζόμενο σχέδιο «Φοίνικας» που είχε τεθεί σε εφαρμογή στις αρχές Ιουνίου με την ανατίναξη του Ι.Χ. της διευθύντριας των φυλακών Κορυδαλλού, Μαρίας Στέφη.
Εξάλλου, την ευθύνη για το σαμποτάζ σε προϊόντα της Coca-Cola και της Nestlé ανέλαβε η Ατυπη Αναρχική Ομοσπονδία - FAI, η οποία υπέγραφε (μαζί με τη «Συνωμοσία») και τις προκηρύξεις ανάληψης ευθύνης των ενεργειών του σχεδίου «Φοίνικας».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με τον Σενέρ Λεβέντ
Όλοι διερωτώνται.
Γιατί τράβηξε το σχοινί του Ερντογάν η Αμερική;
Μήπως υπάρχει και η Κύπρος μέσα σε αυτή την υπόθεση;
Τι; Εκπλαγήκατε που είπα ότι η Αμερική τράβηξε το σχοινί;
Ποιος άλλος μπορεί να το έχει τραβήξει; Μπορεί να το διαψεύδει αυτό ο Αμερικανός πρέσβης. Το διαψεύδει και ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου. Μάλιστα μπορεί να βγει και ο Ομπάμα και να πει: «Η Τουρκία είναι παντοτινή μας σύμμαχος. Δεν θα κάνουμε οτιδήποτε που θα πλήξει τις σχέσεις μας».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ιλιά Μούρομετς: Ο φτερωτός ιππότης της Πολεμικής Αεροπορίας
Ακριβώς πριν από έναν αιώνα, πραγματοποίησε κοντά στην Αγία Πετρούπολη την πρώτη πτήση του το ρωσικό αεροπλάνο «Ιλιά Μούρομετς» (S-22), το πρώτο στον κόσμο τετρακινητήριο αεροπλάνο και πρωτότυπο για πολλά άλλα τετρακινητήρια τον 20ο αιώνα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η κρίση και η πολιτική αστάθεια «βουλιάζουν» την τουρκική οικονομία. Παρά τις πρωτοβουλίες Ερντογάν και τον ευρύ ανασχηματισμό της κυβέρνησης, οι ξένοι επενδυτές εγκαταλείπουν άρον άρον τις θέσεις τους σε μετοχές, επιταχύνοντας παράλληλα τη φυγή τους από τα κρατικά ομόλογα της χώρας, ενώ η λίρα καταρρέει.
Στο χρηματιστήριο της Κωνσταντινούπολης σημειώθηκε χθες ενδοσυνεδριακά μίνι κραχ. Ο τουρκικός δείκτης Borsa Istanbul 100 βρέθηκε να υποχωρεί έως και 5%, με τις απώλειες από την ημέρα που ξέσπασε το σκάνδαλο διαφθοράς (17 Δεκεμβρίου) να αγγίζουν σωρευτικά το 14%.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013


Η επίτροπος της ΕΕ Cecilia Malmstrom με το διεφθαρμένο πρώην υπουργό Εσωτερικών της Τουρκίας Muammer Güler κατά την υπογραφή της συμφωνίας επανεισδοχής στις 16 Δεκεμβρίου.
Θύελλα αντιδράσεων προκαλεί σε Ελλάδα και Κύπρο η πρωτοφανής, κατά παράβαση κάθε έννοιας κοινοτικού δικαίου, απόφαση της ισλαμικής κυβέρνησης Erdoğan να εφαρμόσει όπως αυτή θέλει τη συμφωνία που υπέγραψε πρόσφατα με την Ευρωπαϊκή Ενωση για την επανεισδοχή παράνομων μεταναστών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Έτος 537: Τελούνται τα θυρανοίξια της Αγια-Σοφιάς, έργο των αρχιτεκτόνων Ανθεμίου και Ισιδώρου - Ο αυτοκράτορας Ιουστινιανός αναφωνεί θριαμβευτικά: «Νενίκηκά σε Σολομών»
Ο Βυζαντινός Ναός της Ύπατης Σοφίας του Ένσαρκου Λόγου του Θεού, περισσότερο γνωστή ως Αγία Σοφία ή Αγιά-Σοφιά, (τουρκικά Ayasofyaλατινικά Sancta Sophia ή Sancta Sapientia), γνωστός και ως Ναός της Αγίας του Θεού Σοφίας ή απλά Η Μεγάλη Εκκλησία[1], ήταν από το 360 μέχρι το

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρομερό κάζο της Τουρκίας και των «Δυτικοθρακιωτών» χαφιέδων της στο Φόρουμ των Θρησκευτικών Μειονοτήτων του ΟΗΕ!
Το παρακάτω συνέβη πριν από περίπου ένα μήνα στη Γενεύη και είναι ενδεικτικό για το τι θαύματα μπορούμε να πετύχουμε στα διεθνή φόρα απέναντι στην ψευτοπροπαγάνδα των πληρωμένων λακέδων της Άγκυρας, αρκεί να είμαστε στοιχειωδώς οργανωμένοι και σοβαροί. Το θέμα έχει απασχολήσει βέβαια και τον αθηναϊκό – ημερήσιο και περιοδικό – τύπο, απολαύστε όμως και μία ακόμη «ανάγνωσή» του στο δημοσίευμα του τρέχοντος «Αντιφωνητή» (15/12/2013), το οποίο αναδημοσιεύουμε σήμερα στο «Προξενείο-Στοπ»

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ραγδαία επιδείνωση του πολιτικού κλίματος στην Τουρκία λόγω του σκανδάλου διαφθοράς, που λαμβάνει όλο και μεγαλύτερες διαστάσεις. Δικαστική κλήτευση στον υιό του Τούρκου Πρωθυπουργού, Μπιλάλ Ερντογάν. Παραιτήσεις βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος.

Χθες, στην Άγκυρα συνεδρίασε το Συμβούλιο Εθνικής Ασφάλειας
Του Νίκου Στέλγια
Για κλίμα «εμφύλιας σύρραξης», το οποίο θυμίζει άλλες εποχές κάνουν λόγο οι τουρκικές πηγές της kathimerini.com.cy, οι οποίες παρακολουθούν από κοντά τις εξελίξεις στην τουρκική πρωτεύουσα. Οι πηγές της «Κ» επισημάνουν ότι τις τελευταίες δέκα ημέρες, το πολιτικό κλίμα στην γειτονική χώρα έχει γνωρίσει ραγδαία αλλαγή και επιδείνωση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στην Παρέλαση της Νίκης, που θα πραγματοποιηθεί στις 9 Μαΐου 2014 στη Μόσχα, θα κάνουν την παρθενική τους εμφάνιση τα τελευταίας γενιάς αντιαεροπορικά πυραυλικά συστήματα Tor-M2U, σύμφωνα με δηλώσεις που έκανε χθες στους δημοσιογράφους ο επικεφαλής των στρατευμάτων αεράμυνας των Χερσαίων Δυνάμεων του ρωσικού στρατού Αλεξάντερ Λεονόφ, στο πλαίσιο του 98ου ιωβηλαίου του σώματος αεράμυνας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι ξένοι επενδυτές «ξεφορτώνονται» τα τουρκικά ομόλογα με τον ταχύτερο ρυθμό των δύο τελευταίων ετών, επιδεινώνοντας ένα selloff που ζημιώνει την εικόνα του Ταγίπ Ερντογάν ως του αρχιτέκτονα της οικονομικής ανάκαμψης της χώρας.

Όπως μεταδίδει το Bloomberg επικαλούμενο στοιχεία της Κεντρική Τράπεζας της χώρας, οι διεθνείς επενδυτές περιόρισαν την έκθεσή τους σε τουρκικό χρέος κατά 532 εκατ. δολάρια στα 53,8 δισ. δολάρια την εβδομάδα έως τις 20 Δεκεμβρίου, έχοντας την αμέσως προηγούμενη εβδομάδα πουλήσει το καθαρό ποσό των 1,38 δισ. δολαρίων. Έχουν μειώσει αρκετά τη συμμετοχή τους σε τουρκικά ομόλογα από το ρεκόρ των 72 δισ. δολαρίων του Μαΐου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στο λιμάνι της Λεμεσού έδεσε το «Pyotr Veliky» («Μέγας Πέτρος»), το βαρύ πυρηνοκίνητο πυραυλοφόρο καταδρομικό, το οποίο εκτελεί τα καθήκοντά του μαζί με άλλα ρωσικά πλοία στη Μεσόγειο. Σύμφωνα δηλώσεις του εκπροσώπου της Δυτικής Στρατιωτικής Περιφέρειας Βαντίμ Σέργκα στο ITAR-TASS, το καταδρομικό θα επισκεφτεί ο Ρώσος πρέσβης στην Κύπρο Στανισλάβ Οσάντσκι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Τούρκος γελοιογράφος
παρουσιάζει έναν υπουργό να λέει στον γυμνό Ερντογάν: Κύριέ μου, όλες τις απεργίες και διαδηλώσεις που γίνονται στους νομούς που θα επισκεφθείτε, τις έχουμε απαγορεύσει...
Και απαντά ο Ερντογάν: Δεν φθάνει. Να απαγορεύσετε και την κυκλοφορία των παιδιών στους δρόμους. Αυτά θα πούνε ότι ο βασιλιάς είναι γυμνός!..

Του Σάββα Καλεντερίδη

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 27 Δεκεμβρίου 2013

Αντιδρούν Πεκίνο και Σεούλ

Τόκιο
Την οργή του Πεκίνου και της Σεούλ πυροδότησε η επίσκεψη του Ιάπωνα πρωθυπουργού Σίνζο Άμπε στο μνημείο Γιασουκούνι στο κέντρο του Τόκιο, σύμβολο του ιαπωνικού μιλιταριστικού παρελθόντος. Κίνα και Νότιος Κορέα μίλησαν για απαράδεκτη και αναχρονιστική συμπεριφορά, ενώ ταυτόχρονα η αμερικανική πρεσβεία στο Τόκιο εξέφρασε «απογοήτευση» λέγοντας ότι η κίνηση του Ιάπωνα πρωθυπουργού επιδεινώνει τις περιφερειακές εντάσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Βασίλης Βιλιάρδος
Η καγκελάριος της Γερμανίας εξέφρασε τους φόβους της για το ενδεχόμενο κατάρρευσης της Ευρωζώνης – λέγοντας πως η σημερινή κατάσταση είναι η ίδια με αυτήν που επικρατούσε 100 χρόνια πριν, όταν ακολούθησε η διεθνής σύρραξη

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πολλαπλασιάζονται τα δημοσιεύματα μέσων ενημέρωσης των ΗΠΑ που αναφέρονται σε προβλήματα που αντιμετωπίζει ο γάμος του Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα με την Μισέλ.

Τα κουτσομπολίστικα έντυπα και website γράφουν ότι το Προεδρικό Ζεύγος βρίσκεται σε διαδικασία διαζυγίου. Κοιμούνται σε ξεχωριστά υπνοδωμάτια στον Λευκό Οίκο, ενώ η Μισέλ ετοιμάζεται να ζητήσει από τον Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών, να φύγει από το σπίτι τους στο Σικάγο, ύστερα από 21 χρόνια έγγαμου βίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πηγή: Vitaly Anikov / RIA Novosti
Ντμίτρι Λιτόβκιν
Η πλήρης ετοιμότητα των Ενόπλων Δυνάμεων, ο ευρύτατος επανεξοπλισμός τους, οι νέες βάσεις στην Αρκτική, η πυρηνική αποτροπή, ο στόλος στη Μεσόγειο, ήταν ορισμένες βασικές κινήσεις του υπουργείου Άμυνας το 2013, που δείχνουν τις αυξανόμενες γεωπολιτικές φιλοδοξίες της Μόσχας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Άρχων Dr. Anthony J. Limberakis, National Commander of the Order of St. Andrew -πιστεύεται ζεί στη Φιλαδέλφεια των ΗΠΑ- βραβεύει τον Μπαγίς
Είναι πράγματι λυπηρό το κατάντημα ιεραρχών της Ελληνικής Ορθόδοξης Χριστιανικής μας Εκκλησίας και ακόμα πιο προβληματική η ανοχή του λαού μας που τους προσφέρει άλλοθι. Στην εγκύκλιό του της 25ηςΔεκεμβρίου 2013 ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, έγραψε μεταξύ άλλων:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Βόλτα με έλκηθρο ή με τρόικα, κατάβαση με χιονοσανίδα από την πλαγιά ενός ηφαιστείου, μπάνιο σε λίμνες που δεν παγώνουν και άλλες δραστηριότητες, θα σας κάνουν να ξεχάσετε το πολικό κρύο και να αγαπήσετε τον ρωσικό χειμώνα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 26 Δεκεμβρίου 2013

Στα κρατητήρια θα περάσει Χριστούγεννα απολυμένη της ΕΡΤ εξαιτίας ενός μικρού χρέους σε ασφαλιστικό ταμείο. Για το χρέος αυτό είχε καταδικαστεί ερήμην σε φυλάκιση. Η εργαζόμενη της ΕΡΤ, μόνη μητέρα με 2 παιδιά, δεν είχε κάνει αίτηση στη ΔΤ και μετά τη διακοπή καταβολής των αποζημιώσεων η οικονομική κατάστασή της, όπως και των υπολοίπων συναδέλφων της οι
οποίοι συνεχίζουν ακόμα απλήρωτοι να κρατάνε ζωντανή την ΕΡΤ σε όλη την Ελλάδα, ήταν αρκετά δύσκολη. Η εργαζόμενη ειδοποίησε με ένα τηλεφώνημα ότι δεν θα μπορούσε να προσέλθει στη βάρδια της και ενημέρωσε τους συναδέλφους της για την αιτία. Από συναδέλφους της γίνεται έκκληση να αφεθεί ελεύθερη με κάποια εγγύηση μέχρι τη δίκη προκειμένου να κάνει Χριστούγεννα με τα παιδιά της.

http://olympia.gr/

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πριν την εισβολή των ΗΠΑ, πριν τον πόλεμο με την Ρωσία, πριν ακόμη την Μαρξιστική επανάσταση, το Αφγανιστάν φάνταζε πολύ «συμπαθητικό» μέρος, αποπνέοντας μία ατμόσφαιρα ευημερίας.
Αυτό μαρτυρεί μία συλλογή φωτογραφιών από το Αφγανιστάν της δεκαετίας του '60, η οποία δημοσιεύτηκε πρόσφατα από την Denver Post.

Διαβάστε το ολόκληρο...

John Doe
Τα σημερινά Χριστούγεννα δεν είναι όπως τα άλλα.
Για πρώτη, ίσως, φορά, αν εξαιρέσουμε τα Χριστούγεννα του 1963, ο κυπριακός Ελληνισμός διάγει σε κατάσταση πολλαπλής κρίσης: Οικονομικής, πολιτικής, αξιακής, θεσμικής, κοινωνικής.
Το παρόν κατάντημά του δεν έχει όμοιο στην ταραχώδη ιστορία της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Μπορεί για τους περισσότερους τα Χριστούγεννα και η Πρωτοχρονιά να είναι γιορτές αγάπης και χαράς όμως υπάρχουν και αυτοί που θέτουν αυτές τις γιορτές για να σπάσουν ρεκόρ!
Ιδού δέκα εορταστικά ρεκόρ:

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top