Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΣΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΣΤΙΑΖΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ
«Το ελληνικό χρέος θα πρέπει να μειωθεί μέσω της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας» είπε η Κριστίν Λαγκάρντ παρουσιάζοντας τη Βίβλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη, στις Βρυξέλλες, αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσει ευθέως νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Συγκεκριμένα, η Ευρώπη πρέπει να οριστικοποιήσει το σχέδιό της για τραπεζική ένωση, να μειώσει τα υψηλά επίπεδα του χρέους και να κάνει πιο ευέλικτη την αγορά εργασίας της για να μειώσει την ανεργία και να ολοκληρώσει την οικονομική ανάκαμψή της, δήλωσε η κ. Λαγκάρντ.

«Η Ευρώπη στρίβει τη γωνία και κατευθύνεται προς θετική ανάπτυξη», δήλωσε η Λαγκάρντ σε ομιλία που εκφώνησε στο Κέντρο Ευρωπαϊκής Πολιτικής, μια «δεξαμενή σκέψης» στις Βρυξέλλες.
Ωστόσο «μέχρι να αντιστραφούν οι επιπτώσεις στην απασχόληση, δεν μπορούμε να πούμε ότι η κρίση έχει τελειώσει», δήλωσε η επικεφαλής του ΔΝΤ, υπογραμμίζοντας τα υψηλά επίπεδα της μακροπρόθεσμης ανεργίας και το μεγάλο ποσοστό των ανθρώπων κάτω των 25 ετών που δεν μπορούν να βρουν δουλειά, ιδιαίτερα στη νότια Ευρώπη.
Η Λαγκάρντ επισήμανε τρεις προτεραιότητες για την τόνωση της ανάπτυξης και τη δημιουργία νέων θέσεων εργασίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση – με πρώτο στον κατάλογο το σχέδιο για την τραπεζική ένωση.
Η Λαγκάρντ εκφώνησε την ομιλία της ενώ οι υπουργοί Οικονομικών της ΕΕ συγκεντρώνονταν σ' ένα γειτονικό κτίριο στη βελγική πρωτεύουσα για να συζητήσουν την πρόοδο στο δεύτερο πυλώνα της τραπεζικής ένωσης – ένα αμφιλεγόμενο σχέδιο για την αντιμετώπιση της χρεοκοπίας πιστωτών και την προστασία των φορολογουμένων από διασώσεις τραπεζών.
Μόλις εφαρμοστεί, το σχέδιο αυτό «θα συμβάλει πολύ στη μείωση της αβεβαιότητας των επενδυτών», δήλωσε η Λαγκάρντ.
Οι άλλες προτεραιότητες πρέπει να είναι η μείωση των υψηλών επιπέδων του χρέους –με το χρέος του ιδιωτικού τομέα ιδιαίτερα να θεωρείται σημαντικός παράγοντας παρεμπόδισης της οικονομικής ανάπτυξης– και η εφαρμογή μεταρρυθμίσεων με στόχο να καταστεί πιο ευέλικτη η αγορά εργασίας της ΕΕ.
«Το χρέος πρέπει να μειωθεί σε μια διαδικασία που να επικεντρώνει στην ανάπτυξη και τις θέσεις εργασίας», δήλωσε η Λαγκάρντ.
«Το να είσαι ευέλικτος και ανταγωνιστικός ανοίγει νέες ευκαιρίες σ' ένα κόσμο όπου οι διαδικασίες παραγωγής επεκτείνονται όλο και περισσότερο σε περισσότερες χώρες από μία», εξήγησε. Ως παράδειγμα ανέφερε γερμανικά αυτοκίνητα που κατασκευάζονται στην Τσεχία και τη Σλοβακία, όπου το εργατικό κόστος είναι χαμηλότερο.
Το όνομα της Λαγκάρντ έχει αναφερθεί ως εν δυνάμει υποψήφιας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος (ΕΛΚ) για τη θέση του προέδρου της Επιτροπής στις Ευρωεκλογές του Μαΐου. Ωστόσο σήμερα αρνήθηκε να σχολιάσει αυτές τις φήμες λέγοντας μόνο: «Ειλικρινά δεν είναι αυτό στο οποίο επικεντρώνουμε, δεν είναι αυτό στο οποίο επικεντρώνω».
Ιδιαίτερη έμφαση στη δημιουργία θέσεων εργασίας έδωσε, μιλώντας στην ίδια εκδήλωση, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
«Πρέπει να δημιουργήσουμε περισσότερες θέσεις εργασίας και ανάπτυξη» είπε και προσθεσε ότι «η ανάκτηση της εμπιστοσύνης των επενδυτών και των καταναλωτών είναι το κλειδί για να γίνει αυτό».
Ωστόσο, ο κ. Σόιμπλε απέφυγε να απαντήσει σε ερώτηση για το ελληνικό χρέος.
Έθνος

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top