Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2014

Σιωπηρά και χωρίς δημόσιες δηλώσεις γίνονται οι διαβουλεύσεις για την Αμμόχωστο τονίζει σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ - ΜΠΕ ο υπουργός Εξωτερικών - Εκτιμά επίσης ότι μπορεί να βρεθεί κοινός τόπος στις εγγυήσεις παρά τις μεγάλες διαφορές.
Υπάρχουν σημαντικές διαφορές στις πρόνοιες για τα ζητήματα της κυριαρχίας και του κατάλοιπου εξουσίας μεταξύ του σχεδίου Ανάν και του κοινού ανακοινωθέντος, στο οποίο συμφώνησαν ο Πρόεδρος Αναστασιάδης και ο Ντερβίς Έρογλου, δηλώνει ο υπουργός Εξωτερικών Ιωάννης Κασουλίδης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ- ΜΠΕ.



Ωστόσο, ο κ. Κασουλίδης σημειώνει ότι «δεν είναι η ώρα για δημόσια συζήτηση και σύγκριση των δύο κειμένων». Όσον αφορά στο ζήτημα της τελικής μορφής που θα πάρει το ομόσπονδο κράτος, ο κ. Κασουλίδης σημειώνει ότι η κατανομή των εξουσιών των οργάνων της ομοσπονδίας θα αποτελέσει αντικείμενο της διαπραγμάτευσης που μόλις ξεκίνησε.

Σε ερώτηση για το θέμα της επιστροφής των Βαρωσίων και για τις προϋποθέσεις νομιμοποίησης της λειτουργίας του αεροδρομίου της Τύμπου, ο Κύπριος υπουργός απαντά ότι «τα θέματα αυτά θα αποτελέσουν αντικείμενο σιωπηρής διπλωματίας, χωρίς περαιτέρω δημόσιες δηλώσεις».

Ο κ. Κασουλίδης εκφράζει την άποψη ότι «μπορεί να βρεθεί μια αμοιβαία αποδεκτή διευθέτηση στο πλαίσιο μιας διαγώνιας διαπραγμάτευσης» ανάμεσα στις εκ διαμέτρου αντίθετες θέσεις της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής πλευράς στο θέμα των εγγυήσεων.

Αναφέρει τέλος ότι τα μηνύματα που λαμβάνουν μέσω τρίτων από την Τουρκία είναι ότι αυτή τη φορά η Άγκυρα επιθυμεί λύση του κυπριακού και εργαστεί εποικοδομητικά προς αυτή την κατεύθυνση.
Πηγή
http://www.cytoday.eu/index.php?id=357&nid=2714279

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top