Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 31 Μαρτίου 2014

το πολυνομοσχέδιο οι Επιτροπές Οικονομικών Υποθέσεων και Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε στις Επιτροπές με τη ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ να υπερψηφίζουν. Αντίθετα καταψήφισανΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή, ΔΗΜΑΡ και ΚΚΕ (που έχει αποχωρήσει από την συνεδρίαση).


Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλής ξεκινά στις 11 το πρωί και θα διαρκέσει 10 ώρες όπου θα ολοκληρωθεί με την ψηφοφορία του πολυνομοσχεδίου.
Η σύζητηση ξεκίνησε με ένταση και το ΚΚΕ να αποχωρεί δηλώνοντας ωστόσο ότι θα συμμετέχει στην αυριανή συνεδρίαση της Ολομέλειας, ενώ θα ζητήσει ονομαστική ψηφοφορία και για τα 3 άρθρα.
Ο Εισηγητής του κόμματος Νίκος Καραθανασόπουλος χαρακτήρισε «καρικατούρα» την διαδικασία, ενώ διαφώνησε και για το περιεχόμενο του πολυνομοσχεδίου.
Αντιδράσεις βουλευτών ΠΑΣΟΚ- Ν.Δ. για το γάλα και επίτευξη συμφωνίας 
Ενστάσεις εξέφρασαν βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αναφορικά με τις ρυθμίσεις για το γάλα λέγοντας πως εάν δεν υπάρξουν αλλαγές δεν θα ψηφίσουν το νομοσχέδιο. Αντιδράσεις εξέφρασαν και βουλευτές της Ν.Δ.
Έπειτα και από αυτές τις εξελίξεις σύμφωνα με πληροφορίες η κυβέρνηση συμφώνησε σε  νέα ρύθμιση για το γάλα.
Ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης αποδέχθηκε αλλαγές προκειμένου να μην καταψηφίζουν ακόμη και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ.
Όπως έγινε γνωστό τις τελευταίες ώρες υπήρξαν πολλές συνεννοήσεις συνεργατών του Ευάγγελου Βενιζέλου με το Μαξίμου, αλλά και με τον υπουργό Ανάπτυξης.
Στην περισσότερο ολοκληρωμένη διάταξη θα υπάρχει σαφέστερος προσδιορισμός για την επεξεργασία του παστεριωμένου γάλακτος και ανώτατη διάρκεια ζωής οι επτά ημέρες.
Θα περιλαμβάνεται ακόμη και η διατύπωση που είχε ζητήσει (και προσθέσει χειρόγραφα στο αρχικό κείμενο) ο παραιτηθεί αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος, με την οποία συμφωνεί και ο υπουργός Θανάσης Τσαυτάρης.
Έτσι θα αναφέρεται ότι «η διάρκεια συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος θα γίνεται με ευθύνη του παρασκευαστή μετά από έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων καρά τις προβλέψεις του κοινοτικού δικαίου».
Από το ΠΑΣΟΚ διαρρέεται ότι ικανοποιείται με τη διατύπωση αυτή ο Βουλευτής του Μιχάλης Κασσής που είχε δηλώσει ότι θα καταψηφίσει.
Κ. Χατζηδάκης: Εδώ είμαστε για το γάλα
Ωστόσο στην ομιλία του στη Βουλή ο κ. Χατζηδάκης δεν προέβη σε κάποιες ανακοινώσεις.
Περιορίστηκε να πεί, όσον αφορά στο ενδεχόμενο να κάνει αλλαγές, ότι «είμαστε εδώ για το γάλα και τα υπόλοιπα θέματα. Για να ακούσουμε απόψεις και να βρούμε λύσεις στην βάση της κοινής λογικής, της επιστήμης και των δεσμεύσεών μας. Να σημειώσω ότι κάθε άλλο σκοπό έχουμε από το να βλάψουμε. Το ελληνικό σήμα και το γάλα ημέρας είναι αποδεικτικό των προθέσεων, αλλά δεν μπορούμε να αδιαφορούμε ότι έχουμε ακριβότερο γάλα 34% από τον μέσο κοινοτικό όρο και φαντάζομαι ότι όλοι θα δείτε το υπουργείο έχει δίκιο».
Ποιοι βουλευτές αντέδρασαν
Ο Θ. Μωραΐτης
Ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Θάνος Μωραΐτης ζήτησε να υπάρξουν αλλαγές στις διατάξεις για το γάλα, ενώ εξαπέλυσε προσωπική επίθεση στον υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη, χαρακτηρίζοντάς τον «μεταρρυθμιστή αλά καρτ». 
«Κάποιοι έρχονται με τα μυαλά που μας έφεραν στην καταστροφή του 2009 και στέλνουν σήμα ότι θα πάνε ξανά με τους εισαγωγείς και τους μεταπράτες για να ξεπουλήσουν την χώρα», πρόσθεσε.
«Οι μεταρρυθμιστές αλα καρτ προσβάλουν τον ελληνικό λαό. Αν θέλουν να είναι πραγματικοί μεταρρυθμιστές να φέρουν όλη την έκθεση του ΟΟΣΑ, δηλαδή το αγγελιόσημο τα ζητήματα του φίλου τους του Θύμιου Λυμπερόπουλου (σ.σ. προέδρου τπου σωματείου των ΤΑΞΙ) και να σταματήσουν τα παιχνίδια  κάτω από το τραπέζι», υπογράμμισε.
Όσον αφορά το γάλα είπε ότι η κυβέρνηση πρέπει «να το πάρει πίσω γιατί δεν είναι αυτό που συμφωνήσαμε». Ανέφερε ακόμη πως «δεν είναι προαπαιτούμενο» και οι βουλευτές «πρέπει να δουν τι τελικά έχει συμφωνηθεί γιατί δεν έχουμε εμπιστοσύνη στους υπουργούς. Πολλά από αυτά που διαπραγματευτήκαμε με τους Υπουργούς ήρθαν από την πίσω πόρτα της τρόικας»
Υπενθύμισε ακόμη την αποτυχία του μέτρου των ανοιχτών καταστημάτων τις Κυριακές λέγοντας πως «μας λέγανε ότι θα αυξηθεί ο τζίρος. Τίποτα όμως δεν έχει γίνει έως σήμερα και την ίδια ώρα επιχειρούν από την πίσω πόρτα να επεκτείνουν και για άλλες περιοχές την ρύθμιση… Αυτά ο Χατζηδάκης να τα ξεχάσει, να τα πάρει πίσω».
Ο Μ. Κασσής
Προειδοποίηση ότι δεν θα ψηφίσει το άρθρο για το γάλα αν δεν κατατεθεί η ρύθμιση που είχε συμφωνηθεί στη σύσκεψη της Πέμπτης, έκανε ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Μιχάλης Κασσής μιλώντας στην Επιτροπή της Βουλής για το πολυνομοσχέδιο.
«Αν δεν κατατεθεί η πρόταση Τσαυτάρη στη σημερινή συνεδρίαση, αλλά και αύριο, να είστε σίγουροι ότι εγώ δεν θα το ψηφίσω. Και κάνετε και το μεγάλο λάθος, τα βάζετε όλα μαζί εκβιαστικά σε ένα άρθρο με το πλεόνασμα των 450 εκατ. ευρώ», είπε και τόνισε ότι «δεν πρέπει να μπαίνουν διλήμματα τέτοιου είδους στο Βουλευτή».
«Ακόμη και το δίλημμα ότι θα πέσει η κυβέρνηση, έχετε πρώτα την ευθύνη εσείς και μετά εγώ», κατέληξε ο Μ. Κασσής.
Σημειώνεται ότι ο Βουλευτής σχολίασε αρνητικά τις αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ προς τους κυβερνητικούς Βουλευτές να μην ψηφίζουν.
«Καλύτερα να είμαι αντάρτης, παρά να είμαι πολιτικός γυρολόγος και πολιτικός «καλαντζής». Αφήστε τα πολιτικά καλέσματα από το χώρο σας», είπε.
Ο Ν. Σηφουνάκης από το ΠΑΣΟΚαλλά και Δ. Τζαμτζής απο τη Ν.Δ.
«Δεν μπορούμε να αποστούμε από αυτά που έχουμε συμφωνήσει με τον κ. Τσαυτάρη και αυτό σχετίζεται με την υπόσταση του ίδιου του Κοινοβουλίου» είπε ο βουλευτής Λέσβου του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Σηφουνάκης. Ενστάσεις και παρατηρήσεις για ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου εξέφρασαν στις τοποθετήσεις τους τόσο ο βουλευτής Πέλλας της ΝΔ, Δάνης Τζαμτζής.
Γ. Βλάχος και Φωτεινή  Αραμπατζή 
Ενστάσεις διατύπωσαν όσον αφορά διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν και ρυθμίσεις για το γάλα οι βουλευτές της Ν.Δ. Γ. Βλάχος και η κ. Φωτεινή Αραμπατζή.
Ο πρόεδρος της Επιτροπής Παραγωγής και Εμπορίου, Γ. Βλάχος, κάλεσε τους αρμόδιος υπουργούς να επιφέρουν τις αναγκαίες βελτιωτικές αλλαγές σε επίμαχες ρυθμίσεις ώστε να ψηφίσουν οι βουλευτές ένα νομοσχέδιο που είναι μεν καλό αλλά αδικείται από την πολυήμερη συζήτηση «για τα ίδια και τα ίδια».
Ο κ. Βλάχος ζήτησε να κατατεθεί η ρύθμιση ώστε το «ζωντανό αυτό προϊόν» να μην αφεθεί στο έλεος των βιομηχανιών να θέσουν τους κανόνες παρά να αφεθεί ελεύθερος ο καταναλωτής να διαλέξει.
«Διαφωνούμε στο να παίξει το ελληνικό γάλα με αντίξοες συνθήκες για να μην πω με στημένο παιχνίδι» είπε.
«Αν το παστεριωμένο γάλα ξεπεράσει τις έξι έως και επτά ημέρες, ξεχάστε την ελληνική κτηνοτροφία και γαλακτοβιομηχανία. Τότε τα πανίσχυρα καρτέλ και πανίσχυρα σούπερ μάρκετ, θα εισάγουν απευθείας στο ράφι γερμανικά και ολλανδικά», δήλωσε η βουλευτής Σερρών της ΝΔ, Φωτεινή Αραμπατζή.
Είχε προηγηθεί η παραίτηση του Μ. Χαροκόπουλου
Νωρίτερα ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάξιμος Χαρακόπουλοςγνωστόποίησε ότι υπέβαλε την παραίτησή του στον Πρόεδρο της Κυβέρνησης κ. Αντώνη Σαμαρά.
Το παρασκήνιο της παραίτησης του κ. Χαρακόπουλου αφορά σε μια παρέμβαση στο κείμενο που συμφώνησαν τον βράδυ της περασμένη Πέμπτης ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης και ο κ. Χατζηδάκης.
Το σημείο του κειμένου που ανέγραφε ότι «η διάρκεια συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος θα γίνεται με ευθύνη του παρασκευαστή μετά από έγκριση των αρμόδιων ελεγκτικών οργάνων κατά τις προβλέψεις του κοινοτικού δικαίου», άλλαξε σε «η διάρκεια συντήρησης του παστεριωμένου γάλακτος θα γίνεται με ευθύνη του παρασκευαστή και υπόκειται σε ελέγχους των αρμοδίων αρχών».
Παρέμβαση η οποία σύμφωνα με το ρεπορτάζ έγινε μετά από την προειδοποίηση των δανειστών μας προς την πλευρά Χατζηδάκη για τήρηση των συμφωνηθέντων στο θέμα του γάλακτος, αλλιώς θα ακυρωνόταν στο σύνολό της η συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας.


ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ 

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top