Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 27 Μαρτίου 2014

Εκατοντάδες Ρώσοι στρατιώτες άρχισαν ασκήσεις  προσομοίωσης κατά τρομοκρατών και άμυνας σε στρατιωτική βάση που σταθμεύει στην Υπερδνειστερία, σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Όλεγκ Κοστσέτκοφ, εκπρόσωπο της Ρωσικής Στρατιωτικής Διοίκησης.


Σύμφωνα με το Interfax ο διοικητής των δυνάμεων του NATO στην Ευρώπη, στρατηγός Philip Breedlove, εξέφρασε την ανησυχία του την Κυριακή, ότι ενδέχεται η Υπερδνειστερία να γίνει ο επόμενος στόχος του Ρώσου προέδρου Βλαντίμ Πούτιν, μετά την προσάρτηση της Κριμαίας.

Είπε ότι υπάρχουν υπόνοιες ότι η Μόσχα θέλει να καταφύγει σε τακτικές που χρησιμοποίησε στην Κριμαία, δηλαδή να προβεί σε στρατιωτικές ασκήσεις, προκειμένου  να προετοιμαστεί για  γρήγορη διείσδυση από τα σύνορα.

Από την άλλη πλευρά, η Υπηρεσία Ασφαλείας της Υπερδνειστερίας ανακοίνωσε την Τρίτη ότι κατέρριψε ένα μη επανδρωμένο αεροσκάφος που πετούσε πάνω από την περιοχή της Τιρασπόλ και μαγνητοσκοπούσε την περιοχή και ότι το UAV  απογειώθηκε από το έδαφος της Ουκρανίας.

Η περιοχή της Υπερδνειστερίας χωρίστηκε από την υπόλοιπη Μολδαβία με την υποστήριξη της Μόσχας, με πόλεμο το 1992, ένα χρόνο μετά τη διάλυση της πρώην Σοβιετικής Ένωσης, η ανεξαρτησία της Υπερδνειστερίας δεν αναγνωρίστηκε από καμία χώρα.

Η Ρωσία την υποστηρίζει με την παρουσία περίπου 440 στρατιωτών, για τη διατήρηση της ειρήνης στην περιοχή καθώς και για την προστασία  αποθηκών οπλικού υλικού, που χρονολογούνται από την εποχή της Σοβιετικής Ένωσης, παρά τη θέληση της κυβέρνησης της Μολδαβίας  και παρά τη δέσμευση της απόσυρσής τους το 1999, σημειώνει το ρουμανικό πρακτορείο ειδήσεων.
--
 © Βαλκανικό Περισκόπιο - Ἂρθρα & ΣκέψειςΓιῶργος  Ἐχέδωρος



http://infognomonpolitics.blogspot.gr/2014/03/blog-post_1492.html

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top