Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 28 Μαρτίου 2014

Νικόλας Ζαννέττος
Προσχέδιο για επαναπατρισμό των ρωσικών κεφαλαίων και εταιρειών που βρίσκονται σε χώρες του εξωτερικού και δη τους λεγόμενους «φορολογικούς παραδείσους», ετοίμασε το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας. Η εξέλιξη αυτή ήδη προκαλεί έντονο προβληματισμό στους οικονομικούς κύκλους της Κύπρου, αφού εκτιμάται ότι εάν η Κύπρος περιλαμβάνεται στη ρωσική «μαύρη λίστα», θα έχει τρομακτικές συνέπειες για την κυπριακή οικονομία.
Το προσχέδιο περιλαμβάνει μια σειρά νομοθεσιών με στόχο την αποτροπή της φοροδιαφυγής μέσω υπεράκτιων εταιρειών και αναμένεται να οριστικοποιηθεί εντός των επόμενων μηνών.



Σύμφωνα με το προσχέδιο, οι Ρώσοι φορολογούμενοι νομικά πρόσωπα ή και ιδιώτες, θα είναι υποχρεωμένοι να πληρώνουν φόρο επί των κερδών των εταιρειών τους σε ποσοστό 20% ή φόρο εισοδήματος σε ποσοστό 13% αναλόγως. Αυτό αφορά ξένη εταιρεία ή οντότητα ή και συνεργασία η οποία εδράζεται σε χώρες οι οποίες βρίσκονται στην μαύρη λίστα του ρωσικού Υπουργείου Οικονομικών.

Επιπλέον η νέα μαύρη λίστα θα προκύψει με βάση διαφορετικά κριτήρια, πιο αυστηρά, κάτι που συνεπάγεται ότι η Κύπρος και το Λουξεμβούργο πολύ πιθανόν αυτή τη φορά να συμπεριληφθούν.

Τα πρόσωπα τα οποία επηρεάζονται από τους νέους κανονισμούς, είναι Ρώσοι φορολογούμενοι οι οποίοι ασκούν έλεγχο και διανομή των κερδών σε αυτές τις εταιρείες και οι οποίοι έμμεσα ή άμεσα κατέχουν περισσότερο από το 10% του μετοχικού κεφαλαίου τους.

Επιπλέον το προσχέδιο εισάγει πρόσθετες υποχρεώσεις συμμόρφωσης για τους Ρώσους φορολογούμενους, όπως η ενημέρωση των αρχών για τη συμμετοχή τους σε ξένες εταιρείες οι οποίες βρίσκονται σε χώρες της «μαύρης λίστας».

Εισάγονται επίσης εξοντωτικές κυρώσεις για τη φοροδιαφυγή όπως αυτή προκύπτει από τους νέους κανονισμούς.

Στην περίπτωση όμως, που οι εργασίες αυτών των εταιρειών τυγχάνουν διαχείρισης επί ρωσικού εδάφους, τότε το Υπουργείο Οικονομικών της χώρας θα τους χειρίζεται όπως και όλους τους Ρώσους φορολογούμενους. Ωστόσο σε αυτό το σημείο υπάρχουν αρκετά ζητήματα που δεν διευκρινίζονται.

zannettos@sigmalive.com
Σημερινή

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top