Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 17 Απριλίου 2014

Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας αναγνώρισε τους τρανσέξουαλ ως τρίτο φύλο, σε μια απόφαση - σταθμό για την ασιατική χώρα.
«Είναι δικαίωμα κάθε ανθρώπινου όντος να επιλέγει το φύλο του», αναφέρεται στην απόφαση η οποία αναγνωρίζει όλα τα νόμιμα δικαιώματα σε όσους δεν αυτοπροσδιορίζονται ούτε σαν άνδρες ούτε σαν γυναίκες.

Το δικαστήριο ζητεί από την κυβέρνηση να παράσχει στους τρανσέξουαλ ποσόστωση σε ό,τι αφορά την εργασία και την εκπαίδευση, όπως σε όλες τις υπόλοιπες μειονότητες.



Σύμφωνα με εκτιμήσεις, στην Ινδία ζουν περίπου 2 εκατομμύρια τρανσέξουαλ, σε πληθυσμό 1 δισεκατομμυρίου 210 εκατομμυρίων.

Συνήθως οι τρανσέξουαλ στη χώρα αποκαλούνται με τον όρο χίτζρα (ευνούχος).

Ζουν συχνά στο περιθώριο της κοινωνίας και στη φτώχεια, λόγω της σεξουαλικής τους ταυτότητας.

Οι περισσότεροι κερδίζουν τα προς το ζην τραγουδώντας, με την επαιτεία ή την πορνεία.

Οργανώσεις για τα ανθρώπινα δικαιώματα ισχυρίζονται ότι συχνά αντιμετωπίζουν διακρίσεις και κάποιες φορές νοσοκομεία έχουν αρνηθεί να τους παράσχουν νοσηλεία.

«Οι τρανσέξουαλ είναι επίσης πολίτες της Ινδίας και πρέπει να απολαμβάνουν ίσες ευκαιρίες για την ανάπτυξη της προσωπικότητάς τους», αναφέρεται στην απόφαση, η οποία ελήφθη την Τρίτη.

ναυτεμπορική

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top