Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 29 Αυγούστου 2014

Iebrahem Muslem*

Xριστιανική εκκλησία στην κουρδική πόλη Ντιρκ (Dirk), στο Δυτικό Κουρδιστάν (Β. Συρία) Photo: Rozh Ahmad/Rudaw
Κατά την τελευταία απογραφή πληθυσμών, την εποχή της οθωμανικής αυτοκρατορίας, ο ένας στους τέσσερις κατοίκους της Μέσης Ανατολής ήταν χριστιανός. Σήμερα οι χριστιανοί αντιπροσωπεύουν ποσοστό μικρότερο του 5%, και σε λίγο θα πέσουν στο μηδέν. Αυτό είναι το αποτέλεσμα της συμμαχίας του ΝΑΤΟ με τα δικτατορικά καθεστώτα, την ISIS και άλλες ομάδες που δρουν στην περιοχή.


Και αυτό γιατί τα κέντρα παγκόσμιας εξουσίας θέλουν την πολιτική, πολιτισμική και οικονομική καταστροφή της περιοχής, προκειμένου να συνεχίσουν να ελέγχουν την εξουσία. Οι χριστιανοί, μαζί με τους Κούρδους, παίζουν βασικό ρόλο για τη δημοκρατία και την ανάπτυξη στην περιοχή, έχοντας το κύριο βάρος στον εκδημοκρατισμό των λαών της Μέσης Ανατολής.

Πολλοί τρομοκράτες έρχονται από την Ευρώπη, εκπαιδεύονται στην Τουρκία και περνάνε στη Συρία και το Ιράκ. Από τη στιγμή που ο ιρακινός στρατός παρέδωσε τη Μοσούλη στην ISIS, τα μέλη της οποίας κατέσχον στην πορεία βαρύ οπλισμό που εγκαταλείφθηκε, η ISIS στράφηκε εναντίον του Δυτικού Κουρδιστάν (Βόρεια Συρία). Οι τρομοκράτες αύξησαν δραματικά τις επιθέσεις τους εναντίον των αυτοδιοικούμενων περιοχών (καντόνια) του Δυτικού Κουρδιστάν, χρησιμοποιώντας κάθε είδους εγκληματικές και βάρβαρες μεθόδους.

Παρόλο που σε αυτές τις περιοχές πολλοί χριστιανοί έχουν βρει καταφύγιο προερχόμενοι από αλλού, ενώ οι ντόπιοι χριστιανοί συμμετέχουν ενεργά στην τοπική κυβέρνηση και στην άμυνα, η Αμερική και η Δύση γενικά εξακολουθούν να αρνούνται τη βοήθεια στους λαούς της περιοχής. Η Γαλλία, για παράδειγμα, προσφέρει άσυλο στους χριστιανούς που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν το Βόρειο Ιράκ και παριστάνει ότι νοιάζεται γι’ αυτούς, ενώ στην πραγματικότητα είναι άμεσα υπεύθυνη, μαζί με τις Η.Π.Α. και την Αγγλία, για τη βοήθεια που παρέχουν στην Τουρκία, η οποία ενισχύει την ISIS με όπλα και χρήματα, καθώς επίσης και το συριακό συνασπισμό στην Κωνσταντινούπολη, ο οποίος αποτελεί την πολιτική πτέρυγα της ISIS.

Εμείς, ως Κούρδοι, δε θέλουμε οι χριστιανοί να εγκαταλείψουν την πατρίδα τους, γιατί τους έχουμε ανάγκη και προσπαθούμε να προστατεύσουμε την όμορφη εθνοτική και πολιτισμική πολυμορφία της περιοχής. Η κοινή μας ζωή με τους χριστιανούς κατοίκους μετράει ήδη αιώνες και αποτελεί παράδειγμα για την ειρηνική συνύπαρξη και συνεργασία των λαών.

* Ο Iebrahem Muslem είναι γιατρός καρδιολόγος

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top