Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2014

«Ναι» από τον Ερντογάν, «όχι» από τον Νταβούτογλου για τις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Στρατού στη Συρία.
Αν και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν άφησε να εννοηθεί, με δηλώσεις του στη Νέα Υόρκη, ότι η Τουρκία θα συμμετάσχει στις στρατιωτικές επιχειρήσεις κατά του Ισλαμικού Κράτους, πηγές από το πρωθυπουργικό γραφείο του Αχμέτ Νταβούτογλου διέψευσαν τα σενάρια περί εμπλοκής της γείτονος στις χθεσινές επιδρομές κατά των θέσεων των τζιχαντιστών στη Συρία.

Όπως αναφέρεται στον ιστότοπο της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet «ούτε ο τουρκικός εναέριος χώρος, ούτε και οι στρατιωτικές βάσεις χρησιμοποιήθηκαν κατά τις χθεσινές αεροπορικές επιδρομές των δυνάμεων του συνασπισμού εναντίον στόχων των τζιχαντιστών στη περιοχή του Κομπανί στη Συρία» διευκρίνισαν πηγές προσκείμενες στον Νταβούτογλου.

Νωρίτερα ο διευθυντής του Παρατηρητηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων της Συρίας, Ραμί Αμπντουλραχμάν είχε δηλώσει ότι πολεμικά αεροσκάφη «που προέρχονταν από την Τουρκία» πραγματοποίησαν επιδρομές στην πόλη Κομπανί της Συρίας.

Οι δηλώσεις του Ερντογάν στο περιθώριο της Συνόδου της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, εκτιμήθηκε ότι σηματοδοτούν μια πιθανή μεταστροφή στις θέσεις της Τουρκίας αναφορικά με τις διεθνείς προσπάθειες καταπολέμησης της τρομοκρατικής οργάνωσης.
Μέχρι πρότινος η Άγκυρα είχε προσφέρει μερική στήριξη στις συμμαχικές δυνάμεις, επικαλούμενη την κράτηση 49 Τούρκων ομήρων, οι οποίοι ωστόσο απελευθερώθηκαν, πιθανότατα κατόπιν ανταλλαγής με 50 τζιχαντιστές.

Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι γιατί αυτή η τουρκική διγλωσσία; Πρόκειται για το γνωστό τουρκικό παζάρι ή η δραστηριότητα του Ισλαμικού Κράτους εξυπηρετεί τα σχέδια της Τουρκίας στην περιοχή, κάτι για το οποίο κατηγορήθηκε η Άγκυρα.
Γραφείο Θεσσαλονίκης pontos-news.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top