Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2014

Ο 11χρονος Μαμαντί από την Λιβερία κόντρα σε όλες τις πιθανότητες έκανε τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα να μην πιστεύουν στα μάτια τους.
Στη Φόγια της Λιβερίας βρίσκεται το θεραπευτικό κέντρο των Γιατρών Χωρίς Σύνορα. Εκεί, στον ειδικό χώρο για τα επιβεβαιωμένα περιστατικά του Έμπολα, οι 2 στους 3 ασθενείς δεν καταφέρνουν τελικά να νικήσουν τον θανατηφόρο ιό.

Στην ίδια κλινική ένας 11χρονος ξεσηκώνει με τις φιγούρες του τους υπόλοιπους ασθενείς. Είναι ο Μαμαντί και τους κάνει να χαμογελούν μετά από πολύ καιρό και ενώ το ανοσοποιητικό τους σύστημα δίνει μεγάλη μάχη με τον Έμπολα. Το ραδιόφωνο παίζει δυνατά Azonto, την μουσική της γειτονικής Γκάνα και ο 11χρονος άλματα, γονατίζει, κουνάει τα χέρια του και λικνίζεται με μεγάλη επιδεξιότητα. Δεν σταματά, δεν κουράζεται ποτέ.

Γιατροί και ασθενείς καθισμένοι σε ξύλινα παγκάκια και πλαστικές καρέκλες χαζεύουν τον μικρό. Κανείς δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο Μαμαντί είναι ένα ακόμα θύμα του ιού. «Σκεφτήκαμε ότι ίσως να είχε γίνει κάποιο λάθος», λέει η Δρ. Ρομπέρτα Πετρούτσι από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα. Οι εξετάσεις του παιδιού ξαναστάλθηκαν στα εργαστήρια ενώ του χορηγήθηκαν πολυβιταμίνες, παρακεταμόλη, αντιβιοτικά και ανθελονοσιακά χάπια καθώς ήταν θετικός και στην ελονοσία.
Η αδερφή του Μαμαντί, 14 ετών, εισήχθη και αυτή στην κλινική μια εβδομάδα αργότερα. Ωστόσο, δεν τα κατάφερε. Λίγες μέρες μετά απεβίωσε. Όταν η μητέρα του τον πληροφόρησε με δάκρυα στα μάτια, εκείνος παρέμεινε δυνατός. «Μην κλαις μαμά», είπε μόνο.
Οι Γιατροί Χωρίς Σύνορα ξεκίνησαν τις δράσεις τους για τον Έμπολα στη Δυτική Αφρική τον Μάρτιο 2014 και αυτή την στιγμή έχουν προγράμματα στη Γουινέα, τη Λιβερία, τη Νιγηρία, τη Σιέρα Λεόνε και το Κονγκό. Από τον Μάρτιο, έχουν δεχθεί 2.615 άτομα, εκ των οποίων 1.408 ήταν θετικοί στον ιό Έμπολα και 342 κατάφεραν να επιζήσουν. Ο Μαμαντί είναι ένας από αυτούς.
Τμήμα σύνταξης pontos-news.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top