Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014

Τύνιδα
Τις περισσότερες έδρες στο Κοινοβούλιο της Τυνησίας απέσπασε το κοσμικό κόμμα Νίντα Τούνις, με το μέχρι πρότινος κυρίαρχο κόμμα των μετριοπαθών ισλαμιστών της Ενάχντανα γλιστρά στη δεύτερη θέση. Το Νίντα Τούνις -που έχει δεσμούς και με το καθεστώς που ανέτρεψε η «Αραβική Άνοιξη»- πρέπει να ξεκινήσει συνομιλίες για τον σχηματισμό κυβέρνησης συνασπισμού. Η Τύνιδα ετοιμάζεται επίσης για προεδρικές εκλογές τον Νοέμβριο.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα που ανακοίνωσε τα ξημερώματα της Πέμπτης η εκλογική επιτροπή, το Νίντα Τουνές κατακτά 85 έδρες στο σύνολο 217 του Κοινοβουλίου.
Η Ενάχντα απέσπασε τον έλεγχο 69 εδρών, με το μετριοπαθές ισλαμιστικό κόμμα -στο τιμόνι της χώρας μετά την ανατροπή του Μπεν Άλι- αναγνώρισε την ήττα του.

Στα υπόλοιπα κόμματα, το κοσμικό UNL απέσπασε 16 εδρες, το αριστερόστροφο Λαϊκό Κίνημα 15 και το φιλελεύθερο Αφέκ Τουνές 8.

Το Νίντα Τούνις θα ξεκινήσει συνομιλίες για αναζήτηση κυβερνητικού εταίρου. Η Ενάχντα έχει καλέσει σε σχηματισμό κυβέρνηση εθνικής ενότητας με την ίδια εντός, κάτι όμως στο οποίο το Νίντα Τούνις εμφανίζεται αρνητικό.

Η Τυνησία έχει περιδινιστεί μεν σε οικονομική κρίση και περίοδο έντονης πολιτικής πόλωσης μετά την ανατροπή του Μπεν Άλι, αλλά θεωρείται η μοναδική χώρα της Αραβικής Άνοιξης στην οποία οι αντίπαλες πολιτικές δυνάμεις κατάφεραν να συνεννοηθούν, αποφεύγοντας εκτροχιασμό της κατάστασης στους δρόμους.
BHMA

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top