Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Μόσχα,30-10-2014 Με τον ανωτέρω τίτλο, το ρωσικό ενημερωτικό Δελτίο Russia Insider δημοσιεύει το ακόλουθο απόσπασμα συνέντευξης που έδωσε ο Αμερικανός πολιτικός επιστήμονας Νικολάϊ Πέτρο, σχετικά με δηλώσεις του Αντιπροέδρου της Ρωσικής κυβέρνησης, υπεύθυνου για την Οικονομία, Ιγκόρ Σουβαλώφ, την περασμένη βδομάδα στο Σόχι:

« Ο κ. Σουβαλώφ ανέπτυξε τη θέση ότι οι Δυτικές κυρώσεις, εάν συνεχισθούν αρκετά, θα αποτελέσουν ώθηση στον εκσυγχρονισμό της ρωσικής οικονομίας.



Το χειρότερο που θα μπορούσε να κάνει τώρα η Δύση για τη Ρωσία θα ήταν να άρει τις κυρώσεις γρήγορα. Αυτό θα είχε σαν βραχυπρόθεσμο αποτέλεσμα να επιτρέψει στους κρατικούς λειτουργούς και τους υπευθύνους των κρατικών επιχειρήσεων να μην επιζητήσουν αλλαγές.

Η Ρωσία θα αντιμετώπιζε σοβαρότερη στενότητα ρευστότητας, εν αναμονή του τερματισμού των κυρώσεων στη πράξη, αλλά και τότε ακόμη δεν θα μπορούσε να εξασφαλίσει πιστώσεις φθηνά και γρήγορα. Κατά συνέπεια- τόνισε ο Σουβάλωφ- «όσο
συντομότερα λήξουν οι κυρώσεις, τόσο χειρότερο θα είναι για τον ρωσικό εκσυγχρονισμό»

Συνεχίζοντας ο κ. Σουβαλώφ ανέπτυξε τους λόγους γιατί οι σημερινές συνθήκες είναι ιδανικές για τον εκσυγχρονισμό της ρωσικής οικονομίας: Η πτώση της τιμής των καυσίμων υποχρεώνουν τους Ρώσους παραγωγούς να βελτιώσουν την απόδοση τους, οι κυρώσεις αναγκάζουν τις ρωσικές επιχειρήσεις να αναζητήσουν νέες διεθνείς πηγές χρηματοδότησης σε εποχή όπου οι αναπτυσσόμενες οικονομίες διαθέτουν μεγαλύτερη χρηματική ρευστότητα από τις Δυτικές, το χαμηλό χρέος και τα μεγάλα συναλλαγματικά αποθεματικά της Ρωσίας σημαίνουν ότι τα ρωσικά προγράμματα επενδύσεων μπορούν να συνεχισθούν χωρίς εξωτερικό δανεισμό- το πολύ, είπε, εάν επιβληθούν και άλλες κυρώσεις, η Ρωσία θα καθυστερήσει την πλήρη εφαρμογή των τρεχόντων επενδυτικών προγραμμάτων για δύο χρόνια.

Υπενθύμισε ότι και στο τρέχον έτος η ρωσική κυβέρνηση αναμένει να μην έχει έλλειμμα στον προϋπολογισμό της. Και τέλος, η εκπληκτική δημοτικότητα του προέδρου Πούτιν σημαίνει ότι υπάρχει ένα παράθυρο ευκαιρίας για την εφαρμογή αντιδημοτικών οικονομικών μεταρρυθμίσεων.

Ο αντιπρόεδρος της Ρωσικής Κυβέρνησης τερμάτισε με την αφήγηση μιας συνομιλίας που είχε ο Πρόεδρος Πούτιν με τον Αμερικανό Αντιπρόεδρο Τζο Μπάϊντεν, πριν μερικά χρόνια. Φαίνεται ότι ο Μπάϊντεν μόλις είχε πει στον Πούτιν ότι η Ρωσία απλώς δεν διέθετε την ισχύ για να διεκδικήσει τη παγκόσμια ηγεσία.

Ο Πούτιν απάντησε ότι ενώ η Ρωσία μπορεί να μην ήταν αρκετά ισχυρή για να ανταγωνισθεί για την παγκόσμια ηγεσία, ο Μπάϊντεν θα πρέπει να αναλογισθεί πως ωστόσο η Ρωσία είναι αρκετά ισχυρή για να καθορίσει το ποιος θα είναι ο ηγέτης.

Μ.Στ.

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top