Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Σάββατο 27 Δεκεμβρίου 2014

Ένα όνειρο δεκαετιών για τη Θεσσαλονίκη αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα. Η ακτοπλοϊκή σύνδεση Θεσσαλονίκης – Σμύρνης βρίσκεται ένα βήμα πιο κοντά και θα σημάνει μεγάλο τουριστικό όφελος για την πόλη.

Οι πιθανότητες δημιουργίας της ακτοπλοϊκής γραμμής μέσα στους επόμενους μήνες αυξάνονται, σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις που έδωσαν Τούρκοι αξιωματούχοι στην ελληνική αποστολή που είχε επαφές μαζί τους στη Σμύρνη, στο περιθώριο της Διεθνούς Τουριστικής Έκθεσης Travel Turkey Izmir που πραγματοποιήθηκε από τις 4 ως τις 7 Δεκεμβρίου 2014, στο εκθεσιακό κέντρο της τουρκικής πόλης.

Η Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης συνδράμει από την πλευρά της όλες τις προσπάθειες που γίνονται από την επίσημη πολιτεία και τους φορείς, προκειμένου η Θεσσαλονίκη να μην είναι αποκομμένη από τη Σμύρνη, μιας και έχει αποδειχθεί ότι οι κάτοικοί της «διψούν» να την επισκεφθούν καθώς διατηρούν μαζί της συγγενικούς δεσμούς και αισθήματα αγάπης.

 Στο πλαίσιο αυτό, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης Αριστοτέλης Θωμόπουλος συνόδευσε τον Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα στο Εμπορικό Επιμελητήριο της Σμύρνης, προκειμένου να ενημερωθεί η ελληνική πλευρά για την πορεία των σχετικών διεργασιών.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ekrem Demirtaz, διαβεβαίωσε ότι η τουρκική πλευρά έχει προχωρήσει τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες για την ακτοπλοϊκή σύνδεση των δύο πόλεων, εκτιμώντας ότι θα φτάσει στην ολοκλήρωσή της μέσα στους επόμενους μήνες.

«Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη θα επιφέρει μεγάλο οικονομικό όφελος για την πόλη μας. Θα δώσει τη δυνατότητα να αναπτυχθεί ο τουρισμός μας, αλλά και οι εμπορικές και επιχειρηματικές συναλλαγές ανάμεσα στις δύο πλευρές. Ήταν κάτι που έλειπε από την πόλη και εμπόδιζε την ανάπτυξη του τουρισμού, καθώς είχε διαπιστωθεί το σημαντικό ενδιαφέρον των δυνητικών επισκεπτών, αλλά υπήρχε πρόβλημα πρόσβασής τους στη Θεσσαλονίκη. Η επιτάχυνση των διαδικασιών είναι μια πολύ θετική εξέλιξη», δήλωσε ο κ. Θωμόπουλος.

Την ίδια ώρα, η ΕΞΘ συνεχίζει τις προσπάθειες που είχε ξεκινήσει πριν δύο χρόνια, για την έναρξη της απευθείας αεροπορικής σύνδεσης της Θεσσαλονίκης με τη Σμύρνη. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η σύσταση ομάδων εργασίας των δύο πόλεων, προκειμένου να διερευνηθούν όλες οι δυνατότητες και να προωθηθεί το ήδη αυξημένο ενδιαφέρον της Θεσσαλονίκης και της Σμύρνης.
Στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο σε πολύ καλό κλίμα, συμμετείχαν επίσης, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Σμύρνη Θεόδωρος Τσακίρης και το μέλος του Δ.Σ. της ΕΞΘ Δημήτριος Μουσιάδης.

Η ΕΞΘ στην τουριστική έκθεση της Σμύρνης

Η ΕΞΘ συμμετείχε για τέταρτη συνεχή χρονιά στη Διεθνή Τουριστική Έκθεση της Σμύρνης, επιβεβαιώνοντας το ενδιαφέρον της για την τουρκική αγορά που αποτελεί μια από τις σημαντικότερες για τη Θεσσαλονίκη. Το περίπτερο της Θεσσαλονίκης επισκέφθηκαν δεκάδες τουριστικοί πράκτορες που θέλησαν να αντλήσουν πληροφορίες για να συμπεριλάβουν τη Θεσσαλονίκη στις εκδρομές που οργανώνουν για το 2015, αλλά και πλήθος κόσμου που επιθυμεί να ταξιδέψει στη «νύμφη του Θερμαϊκού».
Το μεγάλο τουριστικό ενδιαφέρον που υπάρχει από την τουρκική πλευρά για τη Θεσσαλονίκη φάνηκε από τις επισκέψεις στο περίπτερο της Θεσσαλονίκης, τόσο του Πρόεδρου του Εμπορικού Επιμελητηρίου της Σμύρνης Ekrem Demirtaz, όσο και του μητροπολιτικού Δημάρχου Σμύρνης Aziz Kocaoglu και της Δημάρχου του Κονάκ Σμύρνης κυρίας Sema Pegdas.
Στην ελληνική αποστολή συμμετείχαν επίσης, η υπεύθυνη Μάρκετινγκ της ΕΞΘ κυρία Ευδοκία Τσατσούρη, το τμήμα Τουρισμού του Δήμου Θεσσαλονίκης με τις κυρίες Μαργαρίτα Σαλπιγγίδου και Κωνσταντίνα Μπουκουβάλα, καθώς και εκπρόσωποι ξενοδοχείων της πόλης.

PortNet  Από news.travelling.gr

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top