Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΑΝΟΥ ΚΑΜΜΕΝΟΥ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΤΗ ΘΥΣΙΑ ΤΩΝ ΗΡΩΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΞΙΩΜΑΤΙΚΩΝ ΣΤΑ ΙΜΙΑ

«Την επέτειο της «μαύρης» νύχτας των Ιμίων, όπου τρεις Έλληνες αξιωματικοί ήρωες, ο Χριστόδουλος Καραθανάσης, ο Παναγιώτης Βλαχάκος και ο Έκτορας Γιαλοψός έπεσαν υπέρ πίστεως και πατρίδος, στη Βουλή των Ελλήνων έχουμε ουσιαστικά μία ομολογία εθνικής ήττας και υποχώρησης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Καθ. Δρ. Γ.Ζουγανέλη
Ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα του παρόντος πολιτικού συστήματος είναι ότι δεν διαθέτει τεχνολογική εμπειρία και συνεπώς δεν μπορεί να σταθεί επάξια στο πηδάλιο της χώρας. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΠΑΝΑΓΗΣ ΓΑΛΙΑΤΣΑΤΟΣ
Την έντονη αντίδραση των γερμανικών ΜΜΕ προκάλεσε η ομιλία του Ευ. Βενιζέλου την Τρίτη σε εκδήλωση του Ελληνογαλλικού Επιμελητηρίου.
Το περιoδικό Focus δημοσίευσε χθες άρθρο υπό τον τίτλο «Η Αθήνα υποδαυλίζει τη Γαλλία εναντίον της Γερμανίας», το οποίο υπαινίσσεται ότι η Ελλάδα ενοχλείται από τη γερμανική ισχύ και ότι ο κ. Βενιζέλος προέτρεψε τη Γαλλία να αποτελέσει ένα ισχυρότερο αντίβαρο στη γερμανική κυβέρνηση. Οπως αναφέρει το άρθρο, ο Ελληνας υπουργός ζήτησε από το Παρίσι «να παίξει τον ρόλο του». Το περιοδικό δεν παραλείπει να σημειώσει ότι ένα μέρος των Ελλήνων θεωρεί τη Γερμανία υπεύθυνη για την πολιτική λιτότητας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Ιωάννη Μιχαλέτου

Ο πόλεμος στη Συρία διακρίνεται από πολλαπλές όψεις και προεκτάσεις γεωστρατηγικού, οικονομικού και ανθρωπιστικού επιπέδου. Μία από αυτές είναι η διογκούμενη λαθρεμπορία ναρκωτικών ουσιών λόγω "πολεμικών αναγκών".

Επιπλέον υπάρχουν αρκετές ενδείξεις ότι το παγκόσμιο λαθρεμπόριο ναρκωτικών ουσιών έχει βρει νέες προσόδους στις αντιμαχόμενες πλευρές παρέχοντας πολλά νέα είδη ναρκωτικών ουσιών που μεταξύ των άλλων συντηρούν την πολεμική βαρβαρότητα και αποκτηνώνουν πλήρως τους εμπλεκόμενους με δραματικά επακόλουθα για τον τοπικό πληθυσμό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.
Ομολόγησε διπλή δολοφονία στο Γκάζι και σχέσεις με ελληνικές ένοπλες οργανώσεις
Το μυστήριο του 27χρονου αλβανού Τζούλιαν Σινάνι για την ΕΛ.ΑΣ.
«Εγώ σκότωσα τους δύο άνδρες τον Ιούλιο του 2011 στο Γκάζι, έναν άλλο στου Γκύζη ενώ συμμετείχα και σε βομβιστικές επιθέσεις και εν ονόματι ένοπλων οργανώσεων στην Ελλάδα. Εχω κάνει πολλές ανθρωποκτονίες και άλλες εγκληματικές ενέργειες στην Ελλάδα και στην Αλβανία που θέλω να ομολογήσω…».

Διαβάστε το ολόκληρο...


Mέλη της οργάνωσης Islamic State of Iraq and the Levant που συνδέεται με την al Qaeda, παρελαύνουν στη πόλη Tel Abyad της Συρίας.
Αίσθηση προκάλεσαν οι δηλώσεις του επικεφαλής της υπηρεσίας πληροφοριών των Ισραηλινών Ενόπλων Δυνάμεων, Αντιστράτηγου Aviv Kochavi, ότι μέλη οργανώσεων που συνδέεονται με την al Qaeda διατηρούν τρεις βάσεις στην Τουρκία και μπορούν εύκολα να διεισδύσουν στην Ευρώπη από τη γείτονα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στη Θεολογική σχολή της Χάλκης στη τριήμερη επίσκεψη του στη Γαλλία

Παρίσι
Με τον τίτλο του Επίτιμου Διδάκτορα τιμήθηκε από το Καθολικό Ινστιτούτο Παρισίων ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, ο οποίος βρίσκεται στη Γαλλία για τριήμερη επίσκεψη.
Ο Βαρθολομαίος αναφέρθηκε στη Θεολογική σχολή της Χάλκης, «η οποία δυστυχώς παραμένει κλειστή από το 1970 λόγω μιας αβάσιμης απόφασης των τουρκικών αρχών», ενώ μίλησε και για την έλλειψη «πνευματικότητας» στη σχέση του ανθρώπου με το περιβάλλον.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

«Φωτό από το σημερινό δημοσίευμα της σλαβικής εφημερίδας των Σκοπίων, Dnevnik»

Ιανουάριος 30, 2014.

Στην εκδήλωση μνήμης, στο νεκροταφείο του Μοναστηριού- Μπίτολα, για τον Πάβλε Σάτεφ, «τον γίγαντα πατριώτη, τον επαναστάτη, το δημοσιογράφο, που

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κοντά στην κατάρρευση βρίσκεται η κεντροαριστερά κυβέρνηση της Δανίας καθώς ένα από τα τρία κόμματα που τη στηρίζουν αποχώρησε με αφορμή μια επένδυση της Goldman Sachs σε κρατική εταιρεία.

Το Σοσιαλιστικό Λαϊκό Κόμμα αποχωρεί παρά το γεγονός ότι η ηγέτις του Annette Vilhelmsen αρχικά στήριξε τη συμφωνία με την GS.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δόσεις του ΦΑΠ 2011, 2012 και 2013, φόρος πολυτελούς διαβίωσης και το ΕΕΤΗΔΕ του 2012 πρέπει να καταβληθούν έως και την Παρασκευή. Όπως δήλωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο ο γενικός γραμματέας Δημοσίων Εσόδων, Χάρης Θεοχάρης, όσοι δεν πληρώσουν θα
«τιμωρηθούν» με τα παλαιά και πιο ήπια πρόστιμα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Φωτογραφίες του περίφημου εκπαιδευτικού πλοίου
Στο λιμάνι της Πάτρας έφτασε χτες το ρωσικό εκπαιδευτικό ιστιοφόρο «Κρούζενστερν». 
«Η άφιξη του ιστιοφόρου "Κρούζενστερν" στο λιμάνι της Πάτρας μπορεί να εξεταστεί στο πλαίσιο της περαιτέρω ενίσχυσης των ρωσο-ελληνικών σχέσεων», σημείωσε στο ΙΤΑΡ-ΤΑΣΣ ο αναπληρωτής επικεφαλής του οικονομικού και εμπορικού τμήματος της Ρωσικής Πρεσβείας στην Ελλάδα, Σεργκέι Νικίτιν.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Kafes davasından ilginç 'Kardak anıları' çıktı!

Ο επιτελικός πλοίαρχος (Deniz Kurmay Albay) Ali Türkşen, του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού, δικάζεται στο 12ο Κακουργιοδικείο της Κωνσταντινούπολης (İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesinde) για συμμετοχή στο "Σχέδιο Κλωβός" ("Kafes Eylem Planı") και στο Σχέδιο Δολοφονίας Ναυάρχων ("Amirallere Suikast") με βάση τα οποία αξιωματικοί που ανήκαν κυρίως στο Πολεμικό Ναυτικό, θα πραγματοποιούσαν ένοπλες προβοκατόρικές ενέργειας, με σκοπό την ανατροπή της κυβέρνησης Ερντογάν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο χάρτης της συνθήκης του 1932, τον οποίο αποδέχτηκε η Τουρκία. Στο χάρτη φαίνεται ότι τα Ίμια ανήκουν στην ιταλική επικράτεια και από το 1947 στην Ελλάδα.
Τα Ίμια, όπως και το σύνολο των νησιών της Δωδεκαννήσου, σε συνθήκη που συνήψε το 1932 η Ιταλία με την Τουρκία, συμπεριλαμβάνονται σε χάρτη στον οποίο φαίνεται ότι ανήκουν στην Ιταλική Επικράτεια. Η Τουρκία ποτέ δεν αμφισβήτησε την κυριαρχία των Ιμίων, όσο αυτά ανήκαν στην Ιταλία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το συμβούλιο της Ομοσπονδίας Νέας Αγγλίας

SYMBOULIO OMOSPONDIAS 1
Του Θεόδωρου Καλμούκου
ΒΟΣΤΩΝΗ. Η Ομοσπονδία Ελληνοαμερικανικών Σωματείων Νέας Αγγλίας, εξέδωσε ανακοινωθέν για το θέμα της Μυρτώς Παπαδομιχελάκη, στο οποίο εξηγεί τις ενέργειές της για την έμπρακτη στήριξη του κοριτσιού το οποίο νοσηλεύθηκε επί επτά μήνες στη Βοστώνη, ενώ ταυτόχρονα αντικρούει τα διάφορα ιοβόλα δημοσιεύματα και δορυφορικές τηλελαγνείες, που στροβιλίζοντας την αληθινή φύση των γεγονότων συκοφάντησαν ασύστολα την Ομοσπονδία, με αφορμή την απαίτηση της μητέρας της Μυρτώς, Μαρίας Κοτρότσου, να της δοθούν τα συγκεντρωθέντα χρήματα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με πληροφορίες της ιστοσελίδας μας tothemaonline.com, στην Κύπρο για την εκτέλεση κοινής στρατιωτικής άσκησης με την Εθνική Φρουρά, θα αφιχθούν το πρώτο δεκαπενθήμερο του Φεβρουαρίου 30 μαχητικά αεροσκάφη από το Ισραήλ.
Στόχος της άσκησης θα είναι η διαφύλαξη του τερματικού στο Βασιλικό, αλλά και γενικότερα της αποκλειστικής ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, μετά την εδραίωση στρατηγικής συνεργασίας σε θέματα εκμετάλλευσης των αποθεμάτων φυσικού αερίου στην περιοχή, αλλά και της πρόσφατης υπογραφής του Μνημονίου συναντίληψης, μεταξύ Ελλάδας – Κύπρου – Ισραήλ, στους τομείς της ενέργειας και υδάτινων πόρων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Π. Ήφαιστος
Δεν συνηθίζουμε να αναφερόμαστε σε κείμενα γνώμης. Το κείμενο που παραθέτω πιο κάτω των New York Times από σχολιαστή της Die Welt, όμως, αξίζει τον κόπο γιατί αναδεικνύει τρία κύρια ζητήματα.
Πρώτον, την αμηχανία και σπασμωδικότητα στις Ευρωατλαντικές σχέσεις με την πλευρά της Ευρώπης να είναι περίπου «μπάχαλο». Δεύτερον, την στρατηγική ρευστότητα που όσο πάει αποκτά σεισμικά χαρακτηριστικά. Τρίτον, την ελαφρότητα των πλείστων αναλύσεων του προπαγανδιστικού ή ουτοπικού όχλου της μεταψυχροπολεμικής πολιτικής ανάλυσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...



Χαμός στο διαδίκτυο!
Το ότι οι κάτοικοι της Κεφαλλονιάς είναι γνωστοί ως... τρελοί, είναι γνωστό τοις πάσι. Την φήμη αυτή επιβεβαίωσαν για μια ακόμη φορά. Οπως αναφέρει το inkefalonia, ένας "ποιητής" με το καλλιτεχνικό όνομα D. ARMODOROS συνέθεσε ένα σατιρικό ποίημα για τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες στο νησί και το ανάρτησε στο facebook.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τη θέση ότι η Ρωσία δεν θα παρέμβει στην ουκρανική κρίση επανέλαβε ο Βλάντιμιρ Πούτιν από τις Βρυξέλλες και την σύνοδο ΕΕ - Ρωσίας, εξαπολύοντας όμως επίθεση στους Ευρωπαίους για την παρουσία τους στις διαδηλώσεις στο κέντρο του Κιέβου.

Όπως τόνισε ο κ. Πούτιν, «ο ουκρανικός λαός είναι σε θέση να βρει την άκρη μόνος του» και «σε κάθε περίπτωση, η Ρωσία δεν θα εμπλακεί ποτέ».

Σημείωσε ωστόσο:

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 29 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ Γ. ΜΑΝΙΑΤΗ

Ενδιαφέρον για τις προοπτικές των υδρογονανθράκων στην Ελλάδα και ιδιαίτερα για τις εξελίξεις από τις σεισμικές έρευνες στο Ιόνιο και νότια της Κρήτης επιδεικνύει ο ινδικός πετρελαϊκός κολοσσός ΟNGC, πολυμελής αντιπροσωπεία του οποίου συναντήθηκε χθες με τον υπουργό Περιβάλλοντος Γιάννη Μανιάτη. Η επίσκεψη των Ινδών πραγματοποιήθηκε ύστερα από πρόσκληση του Invest in Greece και σύμφωνα με πληροφορίες κατά την παραμονή τους στη χώρα συναντήθηκαν με εκπροσώπους των ΕΛΠΕ, της ΔΕΠΑ, της Motor Oil και της Energean Oil & Gas.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ελβετή υπουργός Οικονομικών Εβελιν Βίντμερ–Σλουμπφ
Στην Ελβετία μετέβη χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Γ. Μαυραγάνης για μία ακόμη συζήτηση με τις ελβετικές αρχές για το θέμα της φορολόγησης των καταθέσεων Ελλήνων στην Ελβετία.
Επί της ουσίας ο κ. Μαυραγάνης θα προετοιμάσει το έδαφος ενόψει της επίσημης επίσκεψης της Ελβετής υπουργού Οικονομικών Εβελιν Βίντμερ–Σλουμπφ στην Αθήνα στις 4 Φεβρουαρίου, στο πλαίσιο των διαπραγματεύσεων της Ελβετίας με την Ευρωπαϊκή Ενωση για μια συμφωνία φορολόγησης των τόκων. Το θέμα πάντως της φορολόγησης των καταθέσεων στην Ελβετία «σέρνεται» περισσότερο από δύο χρόνια.

Διαβάστε το ολόκληρο...


Εφάπαξ φόρος 10% σε καταθέσεις, μετοχές, ομόλογα ακίνητα
Του Χάρη Σαββίδη, hsav@pegasus.gr
Η γερμανική κεντρική τράπεζα υποστηρίζει ότι ένας φόρος επί του πλούτου (καταθέσεις, ομόλογα, μετοχές, ακίνητα και γενικώς όλη την περιουσία) σε κράτη που αδυνατούν να αναχρηματοδοτήσουν το χρέος τους, «ευθυγραμμίζεται με την αρχή της εθνικής ευθύνης, σύμφωνα με την οποία οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησής τους πριν απαιτηθεί η αλληλεγγύη άλλων κρατών».

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΣΕ ΝΕΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΕΣΤΙΑΖΕΙ Ο ΣΟΙΜΠΛΕ
«Το ελληνικό χρέος θα πρέπει να μειωθεί μέσω της ανάπτυξης και της δημιουργίας θέσεων εργασίας» είπε η Κριστίν Λαγκάρντ παρουσιάζοντας τη Βίβλο του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου για την Απασχόληση και την Ανάπτυξη, στις Βρυξέλλες, αποφεύγοντας ωστόσο να σχολιάσει ευθέως νέο κούρεμα του ελληνικού χρέους.
Συγκεκριμένα, η Ευρώπη πρέπει να οριστικοποιήσει το σχέδιό της για τραπεζική ένωση, να μειώσει τα υψηλά επίπεδα του χρέους και να κάνει πιο ευέλικτη την αγορά εργασίας της για να μειώσει την ανεργία και να ολοκληρώσει την οικονομική ανάκαμψή της, δήλωσε η κ. Λαγκάρντ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας Μικόλα Αζάροφ υπέβαλε σήμερα την παραίτησή του, σύμφωνα με ανακοίνωση που αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ουκρανικής κυβέρνησης, την ώρα της έναρξης της έκτακτης συνεδρίασης του ουκρανικού κοινοβουλίου για την αντιμετώπιση της πολιτικής κρίσης.
"Ελαβα την απόφαση να ζητήσω από τον πρόεδρο να κάνει δεκτή την παραίτησή μου από τη θέση του πρωθυπουργού, για να δημιουργηθούν επιπλέον συνθήκες για έναν πολιτικό συμβιβασμό και την ειρηνική διευθέτηση της κρίσης", αναφέρεται στην ανακοίνωση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γιώργος Φιντικάκης

Εναλλακτικά σχέδια διέλευσης του αγωγού TAP από μια σειρά σημείων στους νομούς Καβάλας και Δράμας, λόγω των διογκούμενων αντιδράσεων των τοπικών κοινωνιών, επεξεργάζεται πλέον η κοινοπραξία, στελέχη της οποίας διαβεβαιώνουν ότι προς το παρόν τουλάχιστον δεν τίθεται θέμα ανατροπής των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης του έργου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την πρόβλεψη για δημιουργία λιμενοβραχίονα στο αεροδρόμιο της Θεσσαλονίκης θα μελετήσει η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» στο πλαίσιο της αστικής θαλάσσιας συγκοινωνίας, διερευνώντας έτσι το ενδεχόμενο θαλάσσιας σύνδεσης του αεροδρομίου με το κέντρο της πόλης.
Τα παραπάνω ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Θεσσαλονίκης Γιώργος Τσαμασλής κατά τη διαδικασία έγκρισης από τη Μητροπολιτική Επιτροπή της νέας προγραμματικής σύμβασης μεταξύ της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, των Δήμων Θεσσαλονίκης, Θερμαϊκού, Καλαμαριάς και της «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για την εκπόνηση των σχετικών μελετών που αφορούν τη θαλάσσια αστική συγκοινωνία Θεσσαλονίκης.
Όπως τόνισε, η νέα προγραμματική σύμβαση λαμβάνει το πράσινο φως καθώς λύθηκαν με τη σχετική υπουργική απόφαση τα ζητήματα της χρηματοδότησης για την κατάρτιση της μελέτης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Θα συνδράμουν στο έργο της αστυνομίας στους χειμερινούς Ολυμπιακούς

Περίπου 400 Κοζάκοι ταξίδεψαν στο Σότσι, προκειμένου να συνδράμουν στο έργο των αστυνομικών στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες
Οι Κοζάκοι, οι ατίθασοι και σκληροτράχηλοι κάτοικοι της ρωσικής στέπας, αποκτούν το δικό τους ρόλο στους Χειμερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες που ξεκινούν σε λίγες ημέρες στη Ρωσία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Οι καταγραφές των σεισμών έκρυψαν το νησί
Στο χορό των Ρίχτερ συνεχίζει να βρίσκεται η Κεφαλονιά, καθώς μετά τον ισχυρό σεισμό που αναστάτωσε το νησί την Κυριακή και προκάλεσε σοβαρές ζημιές σε πολλά σπίτια, στο Ληξούρι και το Αργοστόλι, το νησί συνεχίζει να «ταρακουνιέται» από μετασεισμούς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 28 Ιανουαρίου 2014

Ο πρωθυπουργός της Ουκρανίας, Μικολα Αζάροφ υπέβαλε την παραίτησή του, όπως μεταδίδουν τα διεθνή ΜΜΕ, λέγοντας πως αποχωρεί λόγω της απειλής για την οικονομία της χώρας, μετά από δυο μήνες αναταραχών..

Μάλιστα φέρεται να εξεδόθη και ανακοίνωση από το γραφείο του πρωθυπουργού, το οποίο και αναφέρει ότι ο Αζάροφ είχε ζητήσει προσωπικά από τον πρόεδρο της χώρας Βίκτορ Γιανουκόβιτς να κάνει αποδεκτή την παραίτησή του "χάρην της ειρηνικής διευθέτησης" των συγκρούσεων στη χώρα.

http://www.toxwni.gr/kosmos/item/11357-ektakto-paraitithike-o-oukranos-prothipourgos#.UueEKtJYlpg

Διαβάστε το ολόκληρο...

του Γιώργου Δελαστίκ

Σοκάρουν κυριολεκτικά τα αποτελέσματα μεγάλης ετήσιας έρευνας για τις διαθέσεις της γαλλικής κοινωνίας που δημοσίευσε η εφημερίδα "Λε Μοντ". Μένει κανείς εμβρόντητος όταν διαπιστώνει πόσο έχουν απαξιωθεί στη συνείδηση των Γάλλων οι βασικότεροι θεσμοί του δημοκρατικού πολιτεύματος. Πώς αλλιώς να ερμηνεύσει κανείς το συνταρακτικό εύρημα της δημοσκόπησης αυτής ότι μόνο το... 8% (!!!) των ερωτηθέντων πολιτών εμπιστεύεται τα πολιτικά κόμματα, τα οποία υποτίθεται ότι αποτελούν τον ακρογωνιαίο λίθο του συστήματος;

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αγρότες πέταξαν πορτοκάλια και φώναζαν συνθήματα για την απόσυρση των νέων φορολογικών μέτρων (Φωτογραφία: ΑΠΕ )

Ναύπλιο

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ποιοι ήταν  και πόσα είχαν
Ο πρωθυπουργός Γ. Θεοτόκης

Ο φόβος φυγάδευσης των εγχωρίων κεφαλαίων στο εξωτερικό, ματαίωσε τη φορολόγηση τους για κάλυψη των αμυντικών δαπανών
Του Τάσου Κ. Κοντογιαννίδη
akontogiannidis@yahoo.gr
Το Γενάρη του 1906, στην Ελλάδα κυριαρχούσε το αγωνιώδες ερώτημα, αν θα έχουμε πόλεμο με την Τουρκία και με  την προκλητική Βουλγαρία, η οποία, ήταν  μεν ανέτοιμη, αλλά αποτελούσε σοβαρή απειλή και γινόταν προκλητική με  τις δολοφονίες Ελλήνων, τις επιθέσεις και πυρπολήσεις ελληνικών χωριών από τους βουλγάρους κομιτατζήδες…

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ομιλία του γιατρού Νίκου Ιωάννου

Αρχηγέ Διγενή,
πέρασαν ήδη 40 χρόνια από την ημέρα που πέρασες το κατώφλι της Αθανασίας.
Το άγγελμα του θανάτου σου εξαφάνισε αμέσως τα σύννεφα που μαζεύτηκαν τα 3 προηγούμενα χρόνια και σύσσωμος ο Κυπριακός Ελληνισμός συνέρευσε στο ταπεινό-υπέροχο κρησφύγετο, να σε τιμήσει και να σε συντροφέψει ταυτόχρονα στον αποχαιρετισμό για την παντοτινή εγκατάσταση, εκεί δίπλα, στον τάφο, που θα θυμίζει πάντα ότι, «ο Διγενής στάθηκε όρθιος στις επάλξεις μέχρι την τελευταία του πνοή».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Προς την κοινή γνώμη
Εμείς, ο κουρδικός λαός στο δυτικό Κουρδιστάν (βόρεια Συρία ) έχουμε στερηθεί βασικών δικαιωμάτων μας και έχουμε αποκλεισθεί από τη διεθνή κοινότητα από τότε που υπεγράφη η συμφωνία Sykes - Picot το 1916 κατά τη διάρκεια του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, η οποία είδε τον Κουρδικό λαό στο σύνολό του να χωρίζεται μεταξύ μεταξύ τέσσάρων χωρών: Τουρκίας, Συρίας , Ιράκ και Ιράν. Από εκείνη την ημέρα, οι Κούρδοι στη Συρία έχουν εκτεθεί σε όλες τις μορφές του πόνου και της καταπίεσης, πρώτα κατά τη διάρκεια της γαλλικής εποπτείας, και έπειτα, από το 1946 και μετά, κάτω από το ζυγό του παναραβικού κόμματος Μπάαθ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τα Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα (ΕΑΣ) αποτελούν νομικό πρόσωπο ιδιωτικού δικαίου, πλην όμως, δημοσίου συμφέροντος, ενώ υπήρξαν μια χαρακτηριστική περίπτωση εταιρείας του Δημοσίου, η οποία επί χρόνια ταλανίστηκε στη μέγγενη του μεταπολιτευτικού κομματικού κράτους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΑΜΠΕ
«To αιώνιο ταξίδι του ελληνικού πολιτισμού» είναι ο τίτλος εκτενούς δημοσιεύματος της βελγικής εφημερίδας «L'ECHO» το οποίο αναφέρεται στα εγκαίνια της έκθεσης «Ναυτίλος- Ταξιδεύοντας στην Ελλάδα» (23 Ιανουαρίου), στο Μουσείο Καλών Τεχνών (Beaux Arts) των Βρυξελλών.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δέος προκαλεί η αλλαγή του τοπίου στην παραλία του Μύρτου μετά τα χτύπημα του Εγκέλαδου στην Κεφαλονιά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014


Απο τον Πόρτα – Πόρτα

το γνωστο κακο πουλακι μου ειπε τα εξης :

Γερμανικος Ομιλος επισκεφθηκε την Αποικια και προτεινε

να αγορασει ΤΙΣ ΑΝΕΙΣΠΡΑΚΤΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΙΣΦΟΡΕΣ !

- δεν εμαθα την εκπτωση που προτειναν !

- εμαθα οτι δεν συμφωνησαμε ακομη…. !

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την επιβολή εφάπαξ φόρου στην περιουσία των πολιτών στις περιπτώσεις χωρών που απειλούνται με χρεοκοπία προτού ζητηθεί βοήθεια ξένων χωρών ζήτησε η ομοσπονδιακή τράπεζα της Γερμανίας στη μηνιαία έκθεσή της.

«Ένας φόρος επί της περιουσίας αντιστοιχεί στην αρχή της εθνικής ευθύνης, σύμφωνα με την οποία οι φορολογούμενοι είναι υπεύθυνοι για τις υποχρεώσεις της κυβέρνησής τους πριν ζητηθεί η αλληλεγγύη άλλων κρατών» αναφέρεται στην έκθεση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επιχείρηση – «φίμωσης» των αντιμνημονιακών φωνών από τον κεντροδεξιό χώρο καταγγέλλει ο ανεξάρτητος βουλευτής Νίκος Νικολόπουλος επιρρίπτοντας σαφείς πολιτικές ευθύνες στο Μέγαρο Μαξίμου.

Ο κ. Νικολόπουλος είχε προγραμματίσει από καιρό για σήμερα το απόγευμα εκδήλωση στο Πνευματικό Κέντρο της Αθήνας. Ωστόσο, με αιφνιδιαστική παρέμβαση του δημάρχου Αθηναίων, η αίθουσα -μόλις πριν από 3 εικοσιτετράωρα- αποφασίστηκε τελικά να μην δοθεί στον πρώην υφυπουργό της ΝΔ, ο οποίος ασκεί δριμεία κριτική μέσα και από τις τηλεοπτικές εκπομπές στις οποίες συμμετέχει ως παρουσιαστής.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οριστικός τέλος στα ψεύδη των ελληνικών κυβερνήσεων από εποχής Παπανδρέου, μέχρι και σήμερα και ειδικά στις πομφόλυγες του τότε υπουργού Οικονομικών Ε.Βενιζέλου ότι τάχα θα φορολογηθούν τα πάνω από 80 δισεκατομμύρια των καταθέσεων της οικονομικής ελίτ που φοροδιέφυγαν στην Ελβετία:

Ένα μεγαλοπρέπές «Όχι» στη φορολόγηση ελληνικών καταθέσεων σε ελβετικές τράπεζες είπε από το Νταβός η Ελβετίδα υπουργός Οικονομικών Έβελιν Βίντμερ-Σλουμπφ!

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι αρραβώνες του Ανδρέα Παπανδρέου junior πάντρεψαν δύο διαφορετικούς κόσμους. Ο μέλλων συμπέθερος του πρώην πρωθυπουργού διαμένει σε υπόγειο οικοδομής χωρίς δίκτυο ύδρευσης.

Διαβάστε το ολόκληρο...

“Latvian”. Λεττονοί, Εσθονοί, Φινλανδοί… Όλες οι προτεσταντικές φάρες της παγωμένης Βόρειας Ευρώπης, οι νοσταλγοί της Waffen SS, οι αποκαταστήσαντες τους «ήρωες» της Μεραρχίας Nordland της Βέρμαχτ… Αυτοί που στελεχώνουν όλα τα κλιμάκια της ΕΕ, ειδικά στα …

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νίκος Σταματάκης, Νέα Υόρκη
Στην Ελλάδα του κατήφορου και της μειωμένης κυριαρχίας, αρκετοί στον χώρο της πολιτικής και της διανόησης αναφέρουν την γνωστή αλήθεια ότι «κάθε κρίση αποτελεί και μια ευκαιρία» αλλά πολύ λίγοι προχωρούν σε κάποιες πρακτικές ιδέες – πέραν των ενεργειακών θεμάτων και της ΑΟΖ - που πράγματι μπορούν να αλλάξουν θετικά το μέλλον της χώρας για πολλές δεκαετίες.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Ιστορικό δοκίμιο από τον συγγραφέα Νίκο Μπουσουλέγκα
Κατάλογο με 5.160 αυθεντικά ελληνικά ονόματα, που αποτυπώνουν και «εξιστορούν» μια διαδρομή 3.400 χρόνων εξέλιξης της ελληνικής γλώσσας, παρουσιάζει στο νέο του πόνημα - ιστορικό δοκίμιο, με τίτλο «Τα ελληνικά ανθρωπωνύμια»  (εκδόσεις Μαλλιάρης - Παιδεία), ο θεσσαλονικιός δικηγόρος - συγγραφέας, Νίκος Μπουσουλέγκας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πολλοί επιχειρηματίες προσπαθούν να εξαγάγουν και να επεκταθούν στη δυναμική αναπτυσσόμενη αγορά της ασιατικής χώρας

Τσακίρη Τόνια
Μπορεί πολλά από τα προϊόντα στην Ελλάδα να προέρχονται από την Κίνα και όμως υπάρχουν κάποιες ελληνικές εταιρείες που προσπαθούν να εξαγάγουν και να επεκταθούν στη δυναμική αναπτυσσόμενη αγορά της ασιατικής χώρας. Μάλιστα, λόγω της κρίσης στην Ελλάδα, ο αριθμός των ελλήνων επιχειρηματιών που φιλοδοξούν να διεισδύσουν στην Κίνα αυξάνεται προκειμένου να αναπτυχθούν και να επιβιώσουν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του ΜΑΡΙΟΥ ΕΥΡΥΒΙΑΔΗ

Μάταια αναζήτησα στο διαδίκτυο να βρω έστω και ένα κείμενο που να προσδοκούσε κάτι το ουσιαστικό, από την υπό εξέλιξη αυτές τις μέρες διεθνή συνάντηση, γνωστή ως Γενεύη ΙΙ, για τη Συρία. Δειλά, κάπου διαβάζεις ότι πιθανό ,αλλά αυτό μόνο ως απομακρυσμένη πιθανότητα, οι δύο πλευρές να συμφωνήσουν σε ανταλλαγή αιχμαλώτων, -αυτοί που δεν συμφώνησαν να τηρήσουν καμία κατάπαυση πυρός εδώ και τρία χρόνια, ακόμη και στις πιο ιερές θρησκευτικές τους εορτές.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Μικρά Ασία, η… «πατρίδα των αιμάτων και των δραμάτων», όπως την χαρακτήρισε ο μεγάλος Κωστής Παλαμάς, η γη, την οποία πολλοί θέλησαν, πολλοί τραγούδησαν και πολλοί δάκρυσαν ακούγοντας την ιστορία της…
Ανέκαθεν πατρίδα των Ελλήνων, παρά τις αδιάκοπες προσπάθειες για ξεριζωμό και πλήρη αφανισμό τους, «στέκει» ακόμα εκεί μαρτυρώντας την ιστορία της.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του ΠΕΤΡΟΥ ΠΑΠΑΠΟΛΥΒΙΟΥ*
Στη νεοελληνική πολιτική ιστορία η λέξη «ένωσις» ως αίτημα, πρωτοχρησιμοποιήθηκε στα Επτάνησα. Ακολούθησε η Κρήτη, η Κύπρος, η Σάμος, τα Δωδεκάνησα, κ.ά. Η ένωση, αντί της απελευθέρωσης, αφορά την αξίωση προσάρτησης στην ελληνική επικράτεια νησιών ή «αυτόνομων» περιοχών, όπως η Βόρειος Ηπειρος, στη δεκαετία του 1910.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

 Σοβιετικός «βίσωνας». Ετσι αποκάλεσαν στην Αμερική το βαρύ στρατηγικό βομβαρδιστικό τζετ, Μ-4, το οποίο έγινε ο πρώτος διηπειρωτικός φορέας πυρηνικών όπλων που εισήχθη σε επιχειρησιακή δράση στις σοβιετικές Ενοπλες Δυνάμεις.
Φωτογραφία από την ελεύθερη πηγή
Ρίνα Μπίκοβα
«Τέκνο του Ψυχρού πολέμου» και σύγχρονο του Tu-95, το Μ-4 δημιουργήθηκε ειδικά για τη μεταφορά του «όπλου αντιποίνων» στην επικράτεια των ΗΠΑ, αλλά η αεροπορική ιστορία του επεφύλαξε έναν πιο ταπεινό και ειρηνικό ρόλο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο κοιμητηριακός ναός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στο νεκροταφείο των Ρωμιών στο Σισλί
ΜΑΡΓΑΡΙΤΑ ΠΟΥΡΝΑΡΑ
Την Κωνσταντινούπολη, το αδρό τουριστικό της περίγραμμα για να ακριβολογώ, το γνώριζα μέσα από σύντομα επαγγελματικά ταξίδια. Είχα εικόνες, γεύσεις, ακούσματα που έφτιαχναν ένα γρήγορο αλλά ελλιπές σκαρίφημα, ανάξιο του ιστορικού της βάθους, της γεωγραφικής έκτασης και της ανθρωπολογικής της πανσπερμίας. Το συμπλήρωνα σταδιακά με διαβάσματα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δεν ξέρω τι μπορεί να γράψει κανείς για αυτή την εικόνα, δεν μπορώ να σχηματίσω φράση, φανερά τα αισθήματα εκδίκησης τους. Πάντως ο Ασσαντ ούτε στέλνει όπλα με TIR, ούτε παρέδωσε την χώρα του στους φανατκούς και στον ιμπεριαλισμό !

……………….
Φωνή των αλεβιτών (Τουρκία)
Facebook 24/1/2014

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top