Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2014

Lenta.ru

Νέο τυφέκιο, τα χαρακτηριστικά του οποίου κρατούνταν μυστικά, παρουσιάστηκε δημόσια. Αυτό θεωρείται ο μεγάλος ανταγωνιστής του αυτομάτου - θρύλος, Καλάσνικοφ.
Το προσωπικό του εργοστασίου Ντεγκτιαριόφ που βρίσκεται στην πόλη Κοβρόφ (περιφέρεια Βλαντίμιρ) παρουσίασε δείγματα του νέου αυτόματου όπλου πεζικού. Οι σχεδιαστές, οι οποίοι κρατούσαν επί μακρόν μυστικά τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες του νέου όπλου, παρουσίασαν την έκδοση του νέου αυτόματου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Την είδηση ότι ο πρώτος Έλληνας εθελοντής μπήκε στην πολιορκημένη Κομπάνι και πολεμά με τους Κούρδους του YPG ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, τη μετέδωσαν οι Κούρδοι μέσω Twitter με μεγάλη χαρά στις 26 Νοεμβρίου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σε προηγούμενη ανάρτηση σας ενημερώσαμε για την επίθεση που εξαπέλυσε το Ισλαμικό Κράτοςστην Κομπάνι από την πλευρά της Τουρκίας.
Οι Κούρδοι υπερασπιστές της πόλης κατήγγειλαν ότι οι τζιχαντιστές από το Ισλαμικό Κράτος, για πρώτη φορά από την έναρξη της πολιορκίας της Κομπάνι,

Διαβάστε το ολόκληρο...

Για μια φορά αποδεικνύεται ότι η Τουρκία είναι ο πιο αναξιόπιστος εταίρος στην περιοχή της Μεσοποταμίας.

Ενώ έχει υποσχεθεί στη Δύση και εσχάτως στον ίδιον τον Αντιπρόεδρο των ΗΠΑ, Τζον Μπάιντεν, ότι θα συνταχθεί με τη συμμαχία που καταπολεμά τους τζιχαντιστές, χθες το βράδυ επέτρεψε ομάδες τζιχαντιστών να επιτεθούν από το έδαφος της Τουρκίας στη συνοριακή πύλη Μουρσίτπιναρ, που είναι η μόνη που συνδέει την πολιορκούμενη πόλη με την Τουρκία, με σκοπό να την καταλάβουν.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Χρίστου Χαραλάμπους
Tο Προεδρικό στο στόχαστρο της αντιπολίτευσης.
Ξεσπάθωσαν και ζητούν απαντήσεις τα κόμματα της αντιπολίτευσης
Όχι μόνο δεν έπεισε τα κόμματα η γραπτή δήλωση του Προέδρου, αλλά αντίθετα επέτεινε τις ανησυχίες τους, που βλέπουν να επιβεβαιώνεται η σύγκρουση συμφερόντων

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΣΤΑΥΡΟΣ ΤΖΙΜΑΣ

Λίγες ημέρες πριν πέσουν οι πυροβολισμοί στην πλατεία Συντάγματος στις 3 Δεκεμβρίου 1944, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον Τίτο, που πρότεινε να μη διαλυθεί ο ΕΛΑΣ.3
Λίγες ημέρες πριν πέσουν οι πυροβολισμοί στην πλατεία Συντάγματος στις 3 Δεκεμβρίου 1944, αντιπροσωπεία του ΚΚΕ συναντήθηκε με τον Τίτο, που πρότεινε να μη διαλυθεί ο ΕΛΑΣ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Πάπας Φραγκίσκος απηύθυνε έκκληση να υπάρξει μεγαλύτερη θρησκευτική ανεκτικότητα στη Μέση Ανατολή, λίγες ώρες μετά την έναρξη της τριήμερης επίσκεψής του στην Τουρκία, η οποία αναμένεται να επικεντρωθεί στις προσπάθειες συμφιλίωσης της Καθολικής και της Ορθόδοξης Εκκλησίας, σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο και το ΚΥΠΕ.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Να δοθούν «χρηματικά κίνητρα» στους Ισραηλινούς Άραβες ώστε να εγκαταλείψουν τη χώρα και να γίνουν πολίτες του μελλοντικού παλαιστινιακού κράτους, φέρεται ότι πρότεινε ο υπουργός Εξωτερικών του Ισραήλ, ο εθνικιστής Αβίγκντορ Λίμπερμαν, σύμφωνα με ένα έγγραφο του κόμματός του που δόθηκε την Παρασκευή στη δημοσιότητα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Η Ρωσία θα επιδιώξει να τριπλασιάσει τις εμπορικές της συναλλαγές με την Τουρκία στα $100 δισεκ. σε ετήσια βάση για να αντισταθμίσει ένα μέρος της ζημίας που έχει υποστεί από τις κυρώσεις που της έχει επιβάλει η Δύση, δήλωσε ο πρόεδρος της Ρωσικής Ομοσπονδίας Βλαντίμιρ Πούτιν κατά τη διάρκεια μιας συνέντευξης που παραχώρησε σε τουρκικά ΜΜΕ σήμερα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Toυ Μιχαήλ Στυλιανού

Ομάδα έξη εμπειρογνωμόνων του ΟΗΕ, ειδικών εισηγητών για τα ανθρώπινα δικαιώματα, με ανοικτή επιστολή τους στον Πρόεδρο Ομπάμα τον καλούν να δώσει στη δημοσιότητα, στην πληρέστερη δυνατή έκτασή της, μιαν έκθεση επιτροπής της Γερουσίας για τις ανακριτικές πρακτικές της CIA (βασανιστήρια).
Οι έξη εμπειρογνώμονες του ΟΗΕ υπογραμμίζουν πως η υπόθεση είναι κορυφαίας σημασίας και ότι η απόφαση που θα πάρει ο Πρόεδρος, για τον χειρισμό της μπλοκαρισμένης έκθεσης της Γερουσίας, θα έχει «ευρύτατες συνέπειες για τα θύματα βιασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων παντού και για την αξιοπιστία των Ηνωμένων Πολιτειών».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Με απόλυτη επιτυχία στέφθηκε η προγραμματισμένη δοκιμή εκτόξευσης του διηπειρωτικού βαλλιστικού πυραύλου από το στρατηγικό πυραυλοφόρο πυρηνικό υποβρύχιο Αλεξάντερ Νέβσκι (τύπου Borey).
Οπως ανακοίνωσε σήμερα το γραφείο τύπου του ρωσικού Υπουργείου Αμυνας ο βαλλιστικός πύραυλος εκτοξεύθηκε με επιτυχία από θέση βυθού, στο πεδίο βολής Kura, στη χερσόνησοΚαμτσάτκα, στην ρωσική Απω Ανατολή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Απαγορεύθηκε στον τουρκικό Τύπο και στα τουρκικά ΜΜΕ να δημοσιεύσουν ή να μεταδώσουν ειδήσεις αναφορικά με τις ανακρίσεις της κοινοβουλευτικής επιτροπής η οποία εξετάζει τις κατηγορίες για διαφθορά. Πρόκειται για την πλέον εντυπωσιακή επέμβαση της κυβέρνησης στο χώρο της ενημέρωσης, για την πιο ωμή καταπάτηση της διαφάνειας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σύμφωνα με τα ρωσικά ΜΜΕ σκάφη του ρωσικού Πολεμικού Ναυτικού πέρασαν τα στενά του Ντόβερ και βρίσκονται σε διεθνή χωρικά ύδατα, στον κόλπο του Σηκουάνα, περιμένοντας να περάσει καταιγίδα. ( Πηγή: REUTERS/Toby Melville)
Μοίρα του ρωσικού στόλου διέσχισε το Κανάλι της Μάγχης την Παρασκευή. Καθησυχαστικό το ΝΑΤΟ, απέρριψε τις πληροφορίες ρωσικών ΜΜΕ ότι η Μόσχα πραγματοποιεί στρατιωτικές ασκήσεις στην περιοχή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Έκκληση στην ελληνική Βουλή να αναγνωρίσει το ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος, όπως έχουν πράξει 135 χώρες παγκοσμίως, απηύθυνε την Παρασκευή ο πρεσβευτής της Παλαιστινιακής Αρχής Μαρβάν Εμίλ Τουμπασί.
Ο παλαιστίνιος διπλωμάτης μίλησε σε συνέντευξη τύπου μαζί με τέσσερις Έλληνες δημάρχους που επισκέφθηκαν πρόσφατα τα Παλαιστινιακά Εδάφη, συμμετέχοντας σε παγκόσμιο συνέδριο για την τοπική αυτοδιοίκηση.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στην τριήμερη επίσκεψη την οποία πραγματοποιεί από την Παρασκευή ο Πάπας Φραγκίσκος στην Τουρκία, αναφέρεται σε άρθρο της η ιταλική εφημερίδα La Republica.
«Το ταξίδι του πάπα Φραγκίσκου στην Τουρκία κινδύνευσε να ακυρωθεί», αφού «οι τουρκικές Aρχές ήθελαν να ελέγξουν ακόμη και τις ομιλίες του», γράφει η εφημερίδα. Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο Μάρκο Ανσάλντο «η πρόθεση του Πάπα ήταν να δεχθεί την πρόσκληση που του έχει απευθύνει ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος, αλλά για να αποβιβασθεί στην Κωνσταντινούπολη, έπρεπε αναγκαστικά να βρεθεί στην τουρκική επικράτεια».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Το σχέδιο του Συντάγματος στην Περιφέρεια του Κουρδιστάν, θα αποτελέσει και πάλι ένα καυτό θέμα μεταξύ των Κούρδων αξιωματούχων και των βουλευτών του Κοινοβουλίου, ιδίως εκείνων των σημείων που αφορούν την ισότητα των δύο φύλων.

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ
Υιοθετεί και αναπαράγει την τουρκική ρητορική ο Έσπεν Μπαρθ Άιντα
Υποστήριξε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία λειτουργεί μονομερώς στο θέμα των υδρογονανθράκων και υπογράμμισε πως ο Νίκος Αναστασιάδης είναι που έφυγε από τις συνομιλίες

Είδαμε και πάθαμε να γλιτώσουμε από τον Αλεξάντερ Ντάουνερ και τελικά αποκομίσαμε έναν νέο Ειδικό Σύμβουλο, που μέρα με την ημέρα ακολουθεί ακόμη περισσότερο το παράδειγμα του προκατόχου του και υιοθετεί τις θέσεις της τουρκικής πλευράς.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Κανένα ισχυρό μήνυμα δεν εκπέμπουν και καμία αξιοπιστία δεν έχουν οι διακηρύξεις του Βρετανού Υφυπουργού, αρμόδιου για θέματα Ευρώπης, Ντέιβιντ Λίντινγκτον, σχετικά με τα δικαιώματα της Κυπριακής Δημοκρατίας στην Αποκλειστική Οικονομική της Ζώνη.
Επειδή, απλούστατα, τα έργα της Βρετανίας είναι αντίθετα με τους λόγους της.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πλήρη εξάρτηση των κατεχομένων , και μάλιστα σε σημείο που να διασφαλίζει την επιρροή της σε μελλοντική λύση, επιχειρεί η Άγκυρα.
Μετά την ολοκλήρωση των έργων για τον αγωγό που θα μεταφέρει νερό, η Τουρκία προχωρεί και σε μόνιμη τροφοδότηση του ψευδοκράτους και με ηλεκτρικό ρεύμα.
Το θέμα απασχολεί έντονα το σημερινό τουρκοκυπριακό τύπο, σύμφωνα με τον οποίον ετοιμάζεται ήδη η συμφωνία.
Η μεταφορά ηλεκτρικής ενέργειας από την Τουρκία στα κατεχόμενα αναμένεται τα μέσα του 2015, και αυτό, όπως αναγράφεται, θα βάλει τέλος στην «κατάντια» του ψευδοκράτους να ζητά ρεύμα από την Κυπριακή Δημοκρατία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Επίσημη επίσκεψη στην Τουρκία πρόκειται να πραγματοποιήσει από την Παρασκευή έως την Κυριακή ο προκαθήμενος της Ρωμαιοκαθολικής Εκκλησίας, μεταβαίνοντας διαδοχικά στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη για σειρά συναντήσεων με την τουρκική πολιτική ηγεσία και τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο.
Ο Πάπας Φραγκίσκος θα επισκεφθεί την Αγία Σοφία και το Μπλε τζαμί, ενώ θα μετάσχει σε οικουμενική προσευχή στον Πατριαρχικό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Φανάρι συνυπογράφοντας επίσης κοινή διακήρυξη με τον Οικουμενικό Πατριάρχη με τον οποίο συνδέεται με στενή φιλία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Παρασκευή 28 Νοεμβρίου 2014

H νήσος Στρογγύλη έχει βρεθεί εδώ και λίγο καιρό στο επίκεντρο της επικαιρότητας, μετά την αποκάλυψη του Newsbomb.gr για την απαγόρευση μετά από εντολή Βενιζέλου, να απλωθεί στην πλαγιά του νησιού η ελληνική σημαία.

Διαβάστε το ολόκληρο...

“Η πολιτική της Βρετανικής Κυβέρνησης είναι πολύ ξεκάθαρη: αναγνωρίζουμε την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας και το δικαίωμα της Κυπριακής Δημοκρατίας και μόνον αυτής να εκμεταλλευθεί οποιουσδήποτε υδρογονάνθρακες μπορεί να υπάρχουν εντός των υδάτων της. Έχουμε επίσης τη σταθερή πεποίθηση ότι τα αποθέματα υδρογονανθράκων θα πρέπει να χρησιμοποιηθούν προς όφελος όλων των Κυπρίων, κάθε κοινότητας στην Κύπρο. Αυτό, εξάλλου, είναι ένα από τα μεγάλα βραβεία που θα κερδηθούν μέσω μιας λύσης του Κυπριακού”.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Αθανασόπουλος Αλ. Άγγελος
Διεξαγωγή κοινών ασκήσεων τόσο στην έρευνα και διάσωση όσο και σε επίπεδο ειδικών δυνάμεων
«Πρόσω ολοταχώς» στη στρατιωτική συνεργασία Ελλάδας - Αιγύπτου
Πηγή: Eurokinissi
Η Αθήνα και το Κάιρο έχουν αποφασίσει να προωθήσουν ταχύτατα τη στρατιωτική τους συνεργασία σε όλα τα επίπεδα, στο πλαίσιο της εμβάθυνσης και ενίσχυσης των σχέσεών τους που μοιάζουν να έχουν ανεβάσει ταχύτητα το τελευταίο διάστημα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εξερχόμενος του Προεδρικού Μεγάρου μετά από συνάντηση με τον Πρόεδρο Αναστασιάδη, ο Υφυπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας, Ντέιβιντ Λίντινγκτον εξέφρασε τη θέση ότι η Βρετανία αναγνωρίζει μόνο την ΑΟΖ της Κυπριακής Δημοκρατίας, αλλά και ότι αποτελεί αποκλειστικό της δικαίωμα να αξιοποιήσει τα αποθέματα υδρογονανθράκων στη συγκεκριμένη περιοχή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ως εξαιρετικά σημαντικές χαρακτήρισε τις εξελίξεις στα ενεργειακά ο Υπουργός Ενέργειας Γιώργος Λακκοτρύπης.

Μιλώντας σήμερα στο Super Sport fm στον απόηχο της χθεσινής συνάντησης του με τον Αιγύπτιο ομόλογο του Σερίφ Ισμαήλ και αναφερόμενος στη συμφωνία για πώληση του φυσικού αερίου του Οικοπέδου «Αφροδίτη» στην Αίγυπτο, είπε ότι πρόκειται για μια πολύ σημαντική συμφωνία τόσο για οικονομικούς αλλά και γεωστρατηγικούς λόγους.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Dr. Vitaly Naumkin  ΠΗΓΗ: http://www.al-monitor.com/ ΑΠΟΔΟΣΗ ΚΕΙΜΕΝΟΥ: Παντελής Καρύκας 
Οι σχέσεις της Ρωσίας με τις ΗΠΑ και τις ευρωπαϊκές χώρες επιδεινώθηκαν περισσότερο μετά την πρόσφατη σύνοδο των G-20. Η επιδείνωση αυτή, σύμφωνα με ορισμένους αναλυτές, θα μπορούσε να έχει επίπτωση και στην μεσανατολική πολιτική της Μόσχας.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Πέμπτη 27 Νοεμβρίου 2014

του Σάββα Καλεντερίδη
Είναι πλέον ξεκάθαρο ότι η Τουρκία του διδύμου Ερντογάν - Νταβούτογλου είναι αποφασισμένη σε διεθνές επίπεδο να ακολουθήσει πολιτική η οποία θα στηρίζεται στην αμέριστη αλληλεγγύη μεταξύ μουσουλμανικών χωρών, σε βαθμό που τα έθνη, τα κράτη και τα σύνορα δεν θα έχουν καμία σημασία μπροστά στη μουσουλμανική ταυτότητα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Σάρκα και οστά παίρνει η συνεργασία Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου στον τομέα των υδρογονανθράκων. Οι Υπουργοί των τριών κυβερνήσεων, αρμόδιοι για ενεργειακά θέματα, συναντήθηκαν σήμερα στη Λευκωσία και έθεσαν τις βάσεις για εκμετάλλευση και αξιοποίηση των κοιτασμάτων φυσικού αεριού στην περιοχή της Ανατολικής Μεσογείου. Λευκωσία και Κάϊρο, ετοιμάζονται για προμήθεια Φυσικού Αερίου από το οικόπεδο Δώδεκα και συζητούν το ενδεχόμενο ανοίγματος και στην Ευρωπαϊκή αγορά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λευκωσία: Η Αίγυπτος μπορεί να εισάγει όσες ποσότητες φυσικού αερίου μπορεί να εξάγει η Κύπρος, ανέφερε σήμερα ο υπουργός Πετρελαίων και Ορυκτών Πόρων της Αιγύπτου, Σερίφ Ισμαήλ σε κοινές δηλώσεις του με τον υπουργό Ενέργειας, Γιώργο Λακκοτρύπη, μετά τη συνάντηση στη Λευκωσία των αντιπροσωπειών της Κυπριακής Δημοκρατίας και της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο Σαμπρί Οκ-μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής του ΚCΚ, ανέφερε πως την ώρα που παραμένουν οι λόγοι που επέφεραν την έναρξη του Κουρδικού Απελευθερωτικού Κινήματος, δεν είναι δυνατόν να υπάρξει ούτε αφοπλισμός αλλά ούτε και απόσυρση και δήλωσε πως ¨η συζήτηση υπό αυτές τις συνθήκες για αφοπλισμό, αποτελεί ασέβεια στην βούληση των Κούρδων¨. Ο Οκ είπε πως η παρουσία και οι πρακτικές του τουρκικού στρατού και της αστυνομίας στο Κουρδιστάν δεν είναι νόμιμες και ότι κινήσεις όπως συλλήψεις, προφυλακίσεις και έφοδοι σε σπίτια, δίνουν το δικαίωμα στους αντάρτες για αντίποινα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

O φυσικός Πρόεδρος αυτή τη φορά δήλωσε ¨Αντίθετη στην ανθρώπινη φύση η ισότητα μεταξύ ανδρός και γυναικός¨…Προφανώς οι διακρίσεις είναι στην φύση του…

Διαβάστε το ολόκληρο...

ΑΠΟ ΝΙΚΟΣ ΑΡΒΑΝΙΤΗΣ
Στο πρόσφατο ταξίδι του στη Σερβία ο Αλβανός Πρωθυπουργός Έντι Ράμα τόνισε με ιδιαίτερη έμφαση στην Πρίστινα ότι οι διμερείς οικονομικές σχέσεις Αλβανίας και Κοσσυφοπεδίου αναπτύσσονται σε στρατηγικές βάσεις και αυτό έχει ως αποτέλεσμα να καθίστανται «αόρατα» τα σύνορα των δύο «χωρών».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στρο-Ερντογάν (2010)
«Η διεθνής κοινότητα πρέπει να αποδεχτεί τη διαίρεση στην Κύπρο. Έτσι οι δύο κοινότητες πρέπει να δημιουργήσουν τις δικές τους σχέσεις. Αυτό θα είναι ένα πιο καθαρό σύστημα», δήλωσε ο πρώην Βρετανός Υπουργός Εξωτερικών Τζακ Στρο και νυν βουλευτής του Εργατικού Κόμματος.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τετάρτη 26 Νοεμβρίου 2014



… αφηγήματα, πεζολογίες…
«Σκέψεις για τη ζωή, την τέχνη, την κοινωνία»
Αμαλία Κ. Ηλιάδη, φιλόλογος-ιστορικός, (Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Βυζαντινής Ιστορίας απ΄ το Α.Π.Θ.), Δ/ντρια 3ου Γυμνασίου Τρικάλων
Πάντα μου άρεσαν οι ιστορίες για βιαστικούς αναγνώστες. Μέσα στη βιασύνη και την τύρβη της καθημερινότητάς μου είναι ο μοναδικός τρόπος να έρχομαι σε επαφή με τη λογοτεχνία που τρέφει το εσώτερό μου είναι. Το διάβασμα με εκτονώνει και με τονώνει, παράλληλα, για ν” αντιμετωπίσω την επερχόμενη λαίλαπα της «δουλειάς»… Ευτυχώς για μένα, ζυμώθηκα μαζί του από πολύ μικρή ηλικία. Απ΄ τα πιο τρυφερά μου χρόνια η ανάγνωση υπήρξε το καταφύγιό μου, η διαφυγή μου, το ταξίδι μου από μια πραγματικότητα που ποτέ δε με «κάλυπτε», που ποτέ δε μου ήταν αρκετή…

Διαβάστε το ολόκληρο...

Οι επενδύσεις που αναμένεται να υλοποιηθούν σε χρονικό ορίζοντα 4 ετών ανέρχονται σε ποσό περίπου 330 εκατ. ευρώ, ενώ για όλη τη διάρκεια της παραχώρησης σε ποσό περίπου 1,4 δισ. ευρώ (φωτ. αρχείου).

Η κοινοπραξία Fraport AG - Slentel Ltd ανακηρύχτηκε προτιμητέος επενδυτής για τα 14 περιφερειακά αεροδρόμια της χώρας, όπως ανακοινώθηκε από το ΤΑΙΠΕΔ.
Η προσφορά της κοινοπραξίας ανήλθε σε 1,234 δισ. ευρώ εφάπαξ τίμημα και 22,9 εκατ. ευρώ ετήσιο εγγυημένο καταβλητέο μίσθωμα, αναπροσαρμοζόμενο ετησίως με τον πληθωρισμό.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Με αναφορές στον Πλάτωνα και τον Αριστοτέλη, ο πάπας Φραγκίσκος κάλεσε από το βήμα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, την Ευρωπαϊκή Ένωση να εργαστεί για την οικοδόμηση μιας Ευρώπης που «δεν θα ασχολείται μόνο με την οικονομία, αλλά κυρίως με την "ιερότητα του κάθε ανθρώπου γύρω από τις αιώνιες αξίες"».
«Η Ευρώπη χρειάζεται φροντίδα, να υπερασπίζεται και να προστατεύει τον κάθε άνθρωπο, κάθε άνδρα και γυναίκα» τόνισε ο ποντίφηκας μέσα σε θυελλώδη χειροκροτήματα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νοέμβριος 24, 2014.
Τουρκικό δημοσίευμα αναφέρει ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ των ΗΠΑ και της Τουρκίας έχουν ολοκληρωθεί, για την εκπαίδευση 5.000 «μετριοπαθών ισλαμιστών» που θα απαρτίσουν στον λεγόμενο «Ελεύθερο Συριακό Στρατό», για να ανατρέψουν τον πρόεδρο της Συρίας, Μπασάρ αλ Άσαντ.

Η εκπαίδευση θα γίνει στο κέντρο εκπαίδευσης του Κιρσεχίρ- Kırşehir, από Τούρκους και Αμερικανούς εκπαιδευτές.
Η τελική συμφωνία επήλθε κατά τις συναντήσεις του Αμερικανού αντιπροέδρου Τζο Μπάιντεν με τον πρόεδρο της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον πρωθυπουργό Αχμέτ Νταβούτογλου στην Κωνσταντινούπολη.

Διαβάστε το ολόκληρο...

 Ισλαμικό Κράτος καλεί ανοιχτά τους μουσουλμάνους των ΗΠΑ να συμμετάσχουν στην εξέγερση στοΦέργκιουσον και να πάρουν κεφάλια.
Με διαδικτυακή «αφίσα» που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και έχει την υπογραφή Islamic State (Ισλαμικό Κράτος), δείχνει πυροσβέστες να δίνουν μάχη με τις φλόγες και από πίσω ένα χέρι να κρατά ένα ματωμένο τσεκούρι, το Ισλαμικό Κράτος στέλνει μήνυμα: «Ερχόμαστε» και υποκινεί ευθέως τους μουσουλμάνους στις ΗΠΑ να πάρουν κεφάλια.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Aπό τη Ρωσία με... αγάπη είναι το φετινό χριστουγεννιάτικο δέντρο που ήδη έχει φωταγωγηθεί έξω από την Παναγία των Παρισίων στη Γαλλία.
Μίνα Αγγελίνη
Τα χρήματα που είχαν συγκεντρώσει οι τοπικές επιχειρήσεις γύρω από την περίφημη «Νotre Dame De Paris» δυστυχώς δεν επέτρεπαν την αγορά του παραδοσιακού δέντρου που βάζει τα γιορτινά του, όπως κάθε χρόνο, έξω από την Παναγία των Παρισίων - Τη λύση έδωσε η χώρα του ισχυρού άνδρα του Κρεμλίνου

Διαβάστε το ολόκληρο...

Του Χρήστου Ιακώβου
Οι εικόνες μασκοφόρων αποκεφαλιστών εν ονόματι του Ισλάμ, με ευρωπαϊκή προέλευση, οι οποίοι εξανίστανται αντιδυτικώς όπισθεν δυτικών ομήρων και με αντίληψη ισλαμικώς μεσσιανική άρχισαν να γίνονται εσχάτως μόνιμο φαινόμενο τηλεοπτικής και διαδικτυακής βοράς προς κατανάλωση. Το φαινόμενο αυτό έφερε στην επιφάνεια το θέμα της ισλαμικής παρουσίας στην Ευρώπη, το οποίο μέχρι πριν από λίγα χρόνια ήταν περιορισμένο σε ακαδημαϊκές συζητήσεις.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Λαμπρόπουλος Βασίλης Γ.

Ποινικές διώξεις ύστερα από πολύμηνες τηλεφωνικές παρακολουθήσεις
Μία άγνωστη όσο και μυστηριώδη υπόθεση απόπειρας εισαγωγής στη χώρα μας ενός τόνου κοκαΐνης από τη Νότιο Αμερική ερευνούν με απόλυτη μυστικότητα τις τελευταίες ημέρες οι δικαστικές αρχές.Σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», έχουν ήδη ασκηθεί ποινικές διώξεις για σοβαρά αδικήματα σε τέσσερα τουλάχιστον άτομα που έχουν ζητήσει προθεσμία να απολογηθούν για τις αρχές Δεκεμβρίου. Ορισμένοι από τους κατηγορουμένους φέρεται να σχετίζονται με «κλαμπ» ιδιωτών που έχει απασχολήσει και άλλες φορές, τις τελευταίες ημέρες, την επικαιρότητα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τον ευχαρίστησε, για τι;

Όταν η Αθήνα ετοιμάζεται να υποδεχθεί τον Αχμέτ Νταβούτογλου, και όταν η Λευκωσία ευχαριστεί τον Τζο Μπάιντεν επειδή επικεντρώθηκε στην επανάληψη των διακοινοτικών συνομιλιών και όχι στην κύρια αιτία της διακοπής τους, που είναι η τουρκική επιδρομή στην κυπριακή ΑΟΖ, έχει οποιοσδήποτε προσδοκίες ότι είναι δυνατόν να τελεσφορήσει οποιαδήποτε προσπάθεια της κυπριακής πλευράς, να επιτύχει κυρώσεις κατά της Τουρκίας;

Διαβάστε το ολόκληρο...

Γ. ΚΑΠΟΠΟΥΛΟΣ
Οταν το 1966 η Γαλλία του Nτε Γκολ αποφάσισε να εγκαταλείψει το στρατιωτικό σκέλος του NATO, να κλείσει όλες τις βάσεις των HΠA στο έδαφός της, και να υιοθετήσει τη δική της πολιτική απέναντι στη Mόσχα, φιλοδοξούσε να ηγηθεί μιας χειραφετημένης Δυτικής Eυρώπης.
Όταν στην Oυάσιγκτον βεβαιώθηκαν ότι η Δυτική Γερμανία αλλά και οι υπόλοιπες χώρες του NATO δεν θα ακολουθούσαν τον Nτε Γκολ, αποδέχθηκαν την ιδιόμορφη θέση της Γαλλίας με την εκτίμηση ότι μία σύγκρουση θα ήταν αρνητική για την αμερικανική πλευρά.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Περίπου 3.000 Ευρωπαίοι πολίτες έχουν μεταβεί στη Συρία για να πολεμήσουν με τους τζιχαντιστές, αποκαλύπτουν οι New York Times, υπογραμμίζοντας τον προβληματισμό που υπάρχει σε ευρωπαϊκές χώρες και τη «λήψη μέτρων» για όσους επιστρέφουν στην Ευρώπη.

Η εφημερίδα σημειώνει συγκεκριμένα ότι υπολογίζονται περίπου στους 3.000 οι Ευρωπαίοι πολίτες που «αποδέχτηκαν το κάλεσμα και πήγαν στη Συρία για να ανατρέψουν τον πρόεδρο, Μπασάρ αλ Άσαντ».

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νοέμβριος 24, 2014. Σκόπια.
Ο πρόεδρος του τουρκικού κοινοβουλίου, Τζεμίλ Τσιτσέκ, που επισκέπτεται τα Σκόπια, ζήτησε σήμερα, η χώρα να παραχωρήσει μια αφορολόγητη ελεύθερη ζώνη στους Τούρκους επιχειρηματίες, υποδεικνύοντας ως επιθυμητή θέση, την περιοχή των συνόρων με την Ελλάδα και συγκεκριμένα την Γευγελή.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Νοέμβριος 24, 2014. Τίρανα. Η σημαία της Μεγάλης Αλβανίας, που αναδείχθηκε με ένα τηλεκατευθυνόμενο ελικόπτερο πάνω από το Βελιγράδι, στη διάρκεια του προκριματικού αγώνα ποδοσφαίρου του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος 2016, μεταξύ της Αλβανίας και της Σερβίας, έχει γίνει κορυφαίο αυτοκόλλητο σε φανέλες, που πωλούνται σε καταστήματα τουριστικών ειδών στην αλβανική πρωτεύουσα.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Εβδομάδα έντονων διαβουλεύσεων για θέματα ενέργειας θα είναι η τρέχουσα. Τη συνεργασία τους στον τομέα της ενέργειας αναμένεται να εδραιώσουν οι Υπουργοί Ενέργειας Κύπρου, Ελλάδας και Αιγύπτου, που θα έχουν συνάντηση αύριο στη Λευκωσία.
Στη διάρκεια της συνάντησης θα συζητήσουν τα επόμενα βήματα όσων έχουν συμφωνηθεί στην τριμερή σύνοδο κορυφής του Καϊρου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Τρίτη 25 Νοεμβρίου 2014

Σύρος στρατιώτης που αποκεφαλίστηκε από τους «μετριοπαθείς» του Ελεύθερου Συριακού Στρατού.
Τιερί Μεϊσάν, Δίκτυο Βολταίρος (Γαλλία)            (μτφ. Κριστιάν) 
Ενώ η Γαλλία και το Ηνωμένο Βασίλειο ανακαλύπτουν με φρίκη ότι κανονικοί άνθρωποι μπορούν ξαφνικά να μετατραπούν σε δολοφόνους, ο Τιερί Μεϊσάν (Thierry Meyssan) ανατρέχει σ’ αυτό το φαινόμενο που δεν έπαψε να καταγγέλλει εδώ και 13 χρόνια: ορισμένοι τζιχαντιστές δεν είναι ούτε τακφιριστές ούτε μισθοφόροι, αλλά μετατράπτηκαν για να γίνουν δολοφόνοι.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Στιγμιότυπο από την συνέντευξη Τύπου.
O επικεφαλής της ιταλικής κυβέρνησης Ματέο Ρέντσι χαιρέτισε σήμερα την Αίγυπτο του Άμπντελ Φάταχ αλ Σίσι ως μία «στρατηγική σύμμαχο», ενισχύοντας με αυτόν τον τρόπο την εδραίωση του πρόεδρου της Αιγύπτου στη διεθνή σκηνή.
«Η Ιταλία ως προεδρεύουσα χώρα της Ε.Ε. είναι απόλυτα πεπεισμένη ότι η Μεσόγειος δεν θα αποτελεί τα σύνορα, αλλά την καρδιά της Ευρώπης και ότι η Αίγυπτος πρέπει να θεωρείται ως στρατηγική σύμμαχος προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα της περιοχής» δήλωσε ο Ρέντσι κατά τη διάρκεια μιας κοινής συνέντευξης τύπου.

Διαβάστε το ολόκληρο...

Δυσεπίλυτο μυστήριο αποτελεί το νησί που ξεφύτρωσε ξαφνικά στη μέση του πουθενά και το οποίο όπως έχει γίνει γνωστό χτίζει η Κίνα.
Όπως προκύπτει από τους σχετικούς χάρτες το νησί βρίσκεται σε περιοχή αμφισβητούμενων υδάτων στη νότια Κινεζική θάλασσα.

Ουδείς έχει βγει επίσημα μέχρι στιγμής να εκφέρει άποψη για το σκοπό δημιουργίας του εν λόγω μυστηριώδους νησιού. 

Διαβάστε το ολόκληρο...

Ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο σε σημερινή συνέντευξη Τύπου.
Δημοψήφισμα για το κατά πόσον οι Ουκρανοί πολίτες επιθυμούν ή όχι την ένταξη της χώρας τους στο ΝΑΤΟ θα διοργανώσει η πολιτειακή και πολιτική ηγεσία της χώρας, μόλις φθάσει να πληροί τα σχετικά κριτήρια, δήλωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας Πέτρο Ποροσένκο.

Διαβάστε το ολόκληρο...

back to top