Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Δευτέρα 27 Απριλίου 2015

Ο υπουργός Άμυνας της Τουρκίας, Ισμέτ Γιλμάζ, λέει ότι η Γαλλία, η Βρετανία και η Ρωσία φταίνε για όσα διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου και αυτές προκάλεσαν τις δολοφονίες των Αρμενίων: «Οι τρεις αυτές χώρες έχουν διαπράξει κάθε μορφή του κακού έναντι όλων των άλλων εθνών», είπε.

Σύμφωνα με το τούρκικο δημοσίευμα, η Τουρκία παραδέχεται ότι πολλοί Αρμένιοι έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια του Α΄ Παγκόσμιου Πολέμου, αλλά, λέει, ότι ο αριθμός των νεκρών είναι ‘φουσκωμένος’.



Η επίσημη θέση της Άγκυρας είναι και Τούρκοι σκοτώθηκαν όταν οι Αρμένιοι πήραν τα όπλα για να δημιουργήσουν ένα ανεξάρτητο κράτος, σε συνεργασία με τις ρωσικές δυνάμεις που εισέβαλαν στην ανατολική Ανατολία εκείνη την εποχή.

Ο υπουργός Άμυνας, Γιλμάζ, δήλωσε το Σάββατο, ότι ενώ οι Τούρκοι στρατιώτες πολεμούσαν στα μέτωπα του Α’ Παγκόσμιου Πολέμου, οι Μεγάλες Δυνάμεις ήθελαν να δημιουργήσουν ένα αρμενικό κράτος επί του τουρκικού εδάφους και έτσι οι ένοπλοι Αρμένιοι αντάρτες, απελάθηκαν στη Συρία και ήταν ένα προληπτικό μέτρο για την προστασία και τη διατήρηση της Ανατολίας στην Τουρκία.

«Αν υπάρχει κάποιος υπεύθυνος (για τα γεγονότα του 1915) είναι εκείνοι οι οποίοι όπλισαν τους Αρμένιους τρομοκράτες και αυτοί είναι η Γαλλία, η Βρετανία και η Ρωσία», είπε, «είναι αυτές οι τρεις χώρες που έχουν προξενήσει κάθε μορφή κακού έναντι όλων των άλλων εθνών», πρόσθεσε, σύμφωνα με την Bugün.
--
The Hellenic Information Team

© Βαλκανικό Περισκόπιο -Γιῶργος Ἐχέδωρος

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top