Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Τελετή μνήμης για τα θύματα εκτοπισμού από την Κριμαία στη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου πραγματοποιήθηκε σήμερα στη Συμφερούπολη της Κριμαίας.

Περίπου 200 κάτοικοι της Κριμαϊκής χερσονήσου κρατώντας λουλούδια με μαύρες κορδέλες, σημαίες της Ρωσίας, της Ελλάδας και της Κριμαίας, παρουσία εκπροσώπων των τοπικών αρχών και πλήθος κόσμου τίμησαν τη μνήμη των θυμάτων του εκτοπισμού,
πραγματοποιώντας δέηση σε διάφορες γλώσσες, για τους Αρμένιους, Βούλγαρους, και Έλληνες της Κριμαίας, που εκτοπίστηκαν πριν από 71 χρόνια.

Στη διάρκεια του Μεγάλου Πατριωτικού Πολέμου στις 24 Ιουνίου 1944 ξεκίνησε ο εκτοπισμός 20 εθνικοτήτων από την Κριμαία, συμπεριλαμβανομένων των Ελλήνων, Αρμενίων, και Βούλγαρων κατοίκων της περιοχής, με την υποψία ή την κατηγορία της εσχάτης προδοσίας.

Περισσότερο από όλους φαίνεται πως επλήγησαν οι Τάταροι της Κριμαίας, καθώς εκδιώχθηκαν πάνω από 183.000, ενώ σύμφωνα με τις τοπικές αρχές, στη διάρκεια των εκτοπισμών του 1944 απελάθηκαν από την Κριμαία περίπου 40.000 Αρμένιοι, Βούλγαροι και Έλληνες.

Μετά το περσινό δημοψήφισμα τον Μάρτιο του 2014, όταν η Κριμαία επέστρεψε στην επικράτεια της Ρωσικής Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν υπέγραψε τον Απρίλιο διάταγμα για την αποκατάσταση των Τατάρων, Ελλήνων, Αρμενίων και των άλλων λαών της Κριμαίας.

Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Κριμαίας Ρουσλάν Μπαλμπέκ, δήλωσε ότι μέχρι το 2020 αναμένεται να διατεθούν από τον ομοσπονδιακό προϋπολογισμό περισσότερα από 10 δις ρούβλια, για την κοινωνική και οικονομική ανασυγκρότηση των εκτοπισμένων λαών, ποσό που πιθανότατα θα αυξηθεί.

«Το ποσό αυτό θα αυξηθεί ανάλογα με τον αριθμό αυτών που χρειάζονται αποκατάσταση και αυτών που αποκαταστάθηκαν. Το ομοσπονδιακό κέντρο αναμένει από τις αρχές της Κριμαίας μια πλήρη εικόνα από τον τομέα των διεθνών σχέσεων, για να αντισταθμίσει στο μέγιστο βαθμό την απώλεια, που υπέστησαν αυτοί οι λαοί», σημείωσε ο αναπληρωτής πρωθυπουργός.

Ο Μπαλμπέκ ανέφερε επίσης πως σήμερα στη χερσόνησο διαμένουν, 300 έως 400 χιλιάδες εκτοπισμένοι με τις οικογένειές τους. Σύμφωνα με τον ίδιο, στη ρωσική Κριμαία οι διεθνοτικές σχέσεις βασίζονται στις αρχές της αδελφοσύνης και της ενότητας.
Novosti

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top