Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Πέμπτη 25 Ιουνίου 2015

Ο Ρώσος υπουργός Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ
Μέχρι τα τέλη Ιουνίου εκτιμούν ότι θα έχουν ολοκληρώσει το προσχέδιο της συμφωνίας για το ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου Ρωσία και Τουρκία, σύμφωνα με δηλώσεις του Ρώσου υπουργού Ενέργειας Αλεξάντερ Νόβακ.

«Η Ρωσία και η Τουρκία συνεργάζονται για το προσχέδιο διακυβερνητικής συμφωνίας», ανέφερε σχετικά ο Ρώσος υπουργός, τονίζοντας ότι οι δύο πλευρές ανταλλάσσουν έγγραφα και έχουν συχνές τηλεφωνικές
επικοινωνίες, ενώ τις επόμενες ημέρες μπορεί να γίνουν και εκατέρωθεν επισκέψεις των αρμόδιων επιτροπών στις δύο χώρες. Η Gazprom, από την πλευρά της, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι η τουρκική κυβέρνηση έχει δώσει τη συγκατάθεσή της για τη διεξαγωγή των απαραίτητων τεχνικών ερευνών στην ακτογραμμή της Τουρκίας, από την οποία θα διέλθει ο αγωγός.
Εν τω μεταξύ, η Μόσχα σχεδιάζει να συζητήσει με την Κομισιόν και ειδικότερα με τον αρμόδιο για την Ενεργειακή Ένωση αντιπρόεδρό της, Μάρος Σεφτσόβιτς, τις προοπτικές κατασκευής των υποδομών για μεταφορά φυσικού αερίου μέσω του λεγόμενου «Turkish Stream» και της προέκτασής του, του Νότιου Ευρωπαϊκού Αγωγού. Σύμφωνα με τον Ρώσο υπουργό Ενέργειας, οι διαβουλεύσεις αυτές πρόκειται να γίνουν κατά τις διμερείς ευρωρωσικές συζητήσεις, που «παραδοσιακά προηγούνται των τριμερών διαπραγματεύσεων με τη συμμετοχή και της Ουκρανίας» για τα θέματα της παροχής αερίου στο Κίεβο και μέσω του εδάφους της Ουκρανίας, καθώς και τη διευθέτηση του ουκρανικού χρέους προς τη Ρωσία.
«Γνωρίζουμε ότι εξετάζονται διάφορες εκδοχές και αναμένουμε ποιες εκδοχές θα προτείνει η Ε.Ε. για την κατασκευή των υποδομών μεταφοράς φυσικού αερίου στο εσωτερικό της. Ελπίζουμε ότι θα μας δώσουν τις προτάσεις τους. Είναι πιθανό να συζητήσουμε αυτό το ζήτημα κατά τις τριμερείς διαβουλεύσεις, αλλά σε διμερές πλαίσιο», δήλωσε σχετικά ο κ. Νόβακ. «Χωρίς την Ουκρανία», απάντησε σε διευκρινιστική ερώτηση, προσθέτοντας ότι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή δεν έχει υποβάλει προς τη Ρωσία οποιεσδήποτε «επίσημες προτάσεις» για το θέμα.
Hμερησία

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top