Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Τετάρτη 3 Ιουνίου 2015

Η ελληνική κυβέρνηση κατέθεσε στους θεσμούς ένα ολοκληρωμένο ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της Ελλάδας από την κρίση. Τώρα η ευθύνη της απόφασης για την έκβαση των διαπραγματεύσεων βαραίνει την πολιτική ηγεσία της Ευρώπης. Αυτό το μήνυμα έστειλε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε δηλώσεις του από το υπουργείο Παιδείας το οποίο επισκέφτηκε σήμερα.



«Δεν περιμένουμε να μας καταθέσουν σχέδιο, η ελληνική κυβέρνηση έχει καταθέσει συγκεκριμένες ρεαλιστικές προτάσεις» ξεκαθάρισε ο πρωθυπουργός ο οποίος δήλωσε αισιόδοξος ότι η πολιτική ηγεσία της ΕΕ θα προχωρήσει επίσης στο ρεαλισμό.



«Διαπραγματευόμαστε με σχέδιο και στρατηγική, σε αντίξοες συνθήκες. Όλη η Ελλάδα γνωρίζει την διαφορά ανάμεσα σε μία κυβέρνηση που διαπραγματεύεται και στις προηγούμενες που απλώς υπέγραφαν ότι τους ζητούσαν» σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως σημείωσε: «οι Έλληνες θα πρέπει να είναι περήφανοι, ανεξάρτητα από την παράταξη στην οποία ανήκουν. Η Ελλάδα έχει καταθέσει προτάσεις, έχουμε κάνει παραχωρήσεις που είναι φυσιολογικό σε μία διαπραγμάτευση, αλλά έχουμε καταθέσει ένα ρεαλιστικό σχέδιο για την έξοδο της χώρας από τη κρίση».

«Είναι πλέον σαφές ότι η απόφαση για το αν επιθυμούν την προσαρμογή στον ρεαλισμό και την έξοδο από την κρίση δίχως διαίρεση της Ευρώπης, ανήκει στην ηγεσία της Ευρώπης. Δεν είναι μόνο ένα ελληνικό πρόβλημα, είναι ένα ευρωπαϊκό και παγκόσμιο θέμα. Το δίλημμα είναι ανάμεσα σε μία ρεαλιστική επιλογή εξόδου ή στην διαίρεση της Ευρώπης» τόνισε ο πρωθυπουργός.

Αναφορικά με το υπουργείο Παιδείας ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι μαζί με το υπουργείο Υγείας θα κρίνουν αν η κυβέρνηση πέτυχε ή δεν πέτυχε τους στόχους της στο τέλος της τετραετίας.

«Ένα από τα θέματα που απασχολούν την κυβέρνηση, είναι πως θα επενδύσουμε στο ανθρώπινο δυναμικό της χώρας και θα περιορίσουμε την μετανάστευση του επιστημονικού δυναμικού» σημείωσε επίσης ο πρωθυπουργός τονίζοντας:

«ένας μεγάλος στόχος είναι να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις ώστε οι νέοι άνθρωποι να μείνουν και να προσφέρουν στην χώρα. Η Παιδεία, ο πολισμός και η έρευνα είναι οι τομείς που θα κρίνουν την ικανότητα της κυβέρνησης να κάνει τομές. Δεν ήλθαμε να αναπαράγουμε μοντέλα του παρελθόντος αλλά για να ανατρέψουμε κατεστημένα».
tvxs

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top