Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Δημοφιλείς αναρτήσεις

Από το Blogger.

Αρχειοθήκη

ΣΤΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΔΙΚΤΥΑ

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Παρασκευή 26 Ιουνίου 2015

Μίνα Αγγελίνη

Η γαλλική Γερουσία υπερψήφισε νομοσχέδιο καθιστώντας περιττά τα δικαστικά εντάλματα για τις τηλεφωνικές υποκλοπές

«Tα καλύτερα έρχονται» διαμηνύει ο Τζούλιαν Ασάνζ, ιδρυτής του ενοχλητικού ιστότοπου Wikileaks, τα στοιχεία του οποίου «πρόδωσαν» την Ουάσινγκτον που επί χρόνια υπέκλεπτε τις τηλεφωνικές συνομιλίες τριών Γάλλων προέδρων, του Μιτεράν, του Σαρκοζί και του Ολάντ.



Ένα 24ωρο μετά τις αποκαλύψεις της γαλλικής εφημερίδας Liberation, ότι η αμερικανική υπηρεσία NSA παρακολουθούσε τις συνομιλίες των τριών Γάλλων προέδρων μεταξύ των ετών 2006- 2012, η γαλλική Εθνοσυνέλευση ενέκρινε το αμφιλεγόμενο σχέδιο νόμου για τις υπηρεσίες πληροφοριών, το οποίο στήριξε η γαλλική κυβέρνηση στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας. Η γαλλική Γερουσία υπερψήφισε το νομοσχέδιο με μεγάλη πλειοψηφία.

Μεταξύ άλλων, το νομοσχέδιο προβλέπει πως δεν θα χρειάζονται δικαστικά εντάλματα για να γίνονται τηλεφωνικές υποκλοπές, να τοποθετούνται κρυφά μικρόφωνα, κάμερες ή άλλες συσκευές παρακολούθησης. Οι αξιωματούχοι των δυνάμεων ασφαλείας θα μπορούν να διατάσσουν παρακολουθήσεις αφού ζητήσουν τη γνώμη ενός νέου ελεγκτικού σώματος που θα ιδρυθεί. Στο μεταξύ, άλλοι πολιτικοί και αξιωματούχοι παίρνουν με τη σειρά τους τον τηλεοπτικό τους χρόνο για να εκφράσουν την οργή ή την «έκπληξή» τους για το «νέο» αμερικανικό σκάνδαλο κατασκοπείας, αυτή τη φορά στο Μέγαρο των Ηλυσίων. Η πρέσβης των ΗΠΑ στο Παρίσι κλήθηκε στο γαλλικό υπουργείο Εξωτερικών για εξηγήσεις και ο Γάλλος πρόεδρος, Φρανσουά Ολάντ, διευκρίνισε στον Αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα, ότι η Γαλλία «δεν θα ανεχθεί καμία απειλή στην εθνική της ασφάλεια».

Κατά πόσον όμως οι Γάλλοι αξιωματούχοι έπεσαν από τα σύννεφα όταν πληροφορήθηκαν ότι τρεις Γάλλοι πρόεδροι παρακολουθούνταν από την Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας των ΗΠΑ; Πολλοί ειδικοί - Γάλλοι και Αμερικανοί - επιμένουν ότι, σε θέματα κατασκοπείας δεν υπάρχουν συμμαχίες και πως υπάρχει αρκετή δόση διεθνούς υποκρισίας στο όλο ζήτημα. «Ανακαλύπτουμε τον τροχό...», λέει χαρακτηριστικά στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αλέν Σουέ, πρώην επικεφαλής των γαλλικών υπηρεσιών εξωτερικής ασφαλείας DGSE (των γαλλικών υπηρεσιών κατασκοπείας), αναφερόμενος στις αποκαλύψεις της γαλλικής εφημερίδας Liberation. «Όλοι γνωρίζουν από το 2003 ότι η NSA έχει αναπτύξει ένα σύστημα συλλογής δεδομένων σε ολόκληρο τον κόσμο», επισημαίνει.
Πρώτο Θέμα

___________________________________________________

Ο ΔΙΚΤΥΟΥΡΓΟΣ γάταρος δέν ἀνήκει σε ἐπαγγελματία δημοσιογράφο καί στηρίζεται στήν ἠθική ἱκανοποίηση της σταθερότητας των ἐπισκεπτῶν, χωρίς νά χρησιμοποιεῖ τεχνικές καί κόλπα γιά νά κερδίσει ἐπισκεψιμότητα, ἐπίσης δέν μ΄ ἀφήνει ἀδιάφορο ἡ ἄνοδος του.

Η ὑποστήριξή σας μπορεῖ, ὅπως βλέπετε, νά ἐκδηλωθεῖ καί με ἄλλον τρόπο κάθε φορά ποῦ θά ἔχετε τον ἐλάχιστο χρόνο.

Εὐχαριστῶ καί συνεχίζω με το ἴδιο ἀδέσμευτο καί ἀνεξάρτητο πνεῦμα...

0 Σχόλια:

back to top